ליכוד –
אחרי הסתובבות אתמול בערב בועידת הליכוד, הבנתי שתיאוריות הקשר בנוגע לפרישת השר משה כחלון לא הולכות להיעלם. הדעה הרווחת במקום (אחרי שגמרו לשאת אותו על כתפיים ולהלל ולשבח אותו בקריאות): זה מוזר מוזר מוזר. מי פורש כך בשיא כוחו? אפילו אם לא מתאים לו שיטות העבודה של ראש הממשלה?
המחשבה שחלפה בראשי אתמול, כשעזבתי את גני התערוכה, היא שמהלכו של כחלון הוא יריקה לבאר ממנה שתה. התזמון בו בחר לצאת מן התמונה פוגע מאוד בליכוד. זו היתה שיחת היום בועידה, רוה”מ הותיר את השטח פנוי ומשועמם ולא היה לאף אחד מה לעשות שם חוץ להתחכך בכחלון. אומרים לי, שלו היה נשאר עד ינואר ורק אז נוטש, זה היה גובל בהונאת הציבור, כי הוא החזות החברתית של התנועה ובעצם, מבחינת הגינותו, עדיף כך.
עבודה –
דוברת המפלגה שלחה אתמול אי מייל עם קטע הוידאו המבשר על תליית שלטים. ברקע הוידאו אפשר לשמוע רעש של רוח-רוח, ושוט המצלמה נע בין תליית השלטים, לבניין עסקים גבוה המתנשא מעל לאנשים הקטנים העובדים בתלייה (של השלטים). הם ואנחנו? גבוה ונמוך? גורדי שחקים ופועלי שלטים? לוינשטיין ויחימוביץ’? הכפפתי את עצמי לניסוי ההשפעה על התת מודע שלי, ולא הצליח לי. אז אני שואלת, כי מנסה להבין – האם אני אמורה לזהות עכשיו את כל העובדים בבניינים הגבוהים עם הליכוד?
(אגב, המלצה לפעם הבאה לדוברים, שלחו לינק ליוטיוב, ולא כל מיני קבצים להורדה. הרי הסרט הועלה ליוטיוב ולי אין צורך בשאריות הקובץ הזה על ההארד-דיסק שלי, מספיק הותרתם שאריות בתת-מודע שלי)
לגופו, יחימוביץ’ חזרה ואמרה עשרות פעמים שאינה מנכסת לעצמה את המחאה, שזה פופוליסטי להתייצב לצידם ברוטשילד וכולי, למרות שכבר אז, בקיץ 2011, זה היה מעט מוזר. בתור מי שהעלתה לדיון בישראל את חוק הגבלת הבכירים, את הויכוחים הקשים בנושא רווחי הגז, מותר היה ליחימוביץ’ לכל הפחות, להתייצב להפגנות. אבל עכשיו, חלפה שנה פלוס, המחאה נכנסת לפוליטיקה (וטוב שכך), ויחימוביץ’ אומרת בקול רם וברור, המחאה היא של מפלגת העבודה.
עוד במפלגת העבודה, גיוס כספים באמצעות הרשת: המועמד דובי קננגיסר, מנסה באמצעות אתר מימונה לאסוף תרומות קטנות. יממה אחת מאז שהתחיל, והכסף מטפטף שם בצורה יפה, יחסית לעובדה שקננגיסר הוא אלמוני לציבור הרחב. אולי זה בזכות העובדה שהוא פעיל מאוד ברשתות חברתיות ונמצא בשיח מתמיד (ואף וכחני לעתים) עם כל עמיתיו והגולשים? לי הסבירו שפוליטיקאי שרוצה שאנשים יצביעו לו, ויתרמו לו, צריך להיות באנגייג’מנט רצוף איתם. כאן קננגיסר מסביר עצמו.
קדימה-
כצפוי, ההחלטה להתעלם מגוף המתפקדים של המפלגה, ולתת את ההכרעה בידי ועדה מסדרת ומצומצמת של שלושה אנשים עברה בקלות וברוב קולות גדול במועצת המפלגה. תנועת מתפקדים, וביניהם אופיר יחזקאלי, שהיה פעיל בקדימה כתבו ליו”ר קדימה שאול מופז, שהם מוחים על המהלך ומתכוונים לפעול כדי לבטלו. ההחלטה הזו של קדימה, עושה צחוק למעשה, מכל העקרונות שתנועת מתפקדים קידמה במהלך השנים האחרונות. נראה כמה אנרגיות ויכולת כספית יהיו לעמותת מתפקדים להילחם בשיטה.
ח”כ רוברט טיבייב, הגיע לבית מפלגת קדימה, להשתתף בדיון ומשם קרא לציפי לבני להתמודד ולשוב לחיים הפוליטיים (הוא לא הזמין אותה לחזור לקדימה).
ש”ס –
מאמינים להם או לא מאמינים להם?
עימות פוליטי
רביב דרוקר, הסביר היום בבלוגו איך התקשורת הישראלית אמורה לגרור את המועמדים לעימות. אני כולי בעד, ראש, לב, מקלדת ופה. מוכנה לעזור, לסייע, לשאול, לדחוף. קראתי שם אצל דרוקר, בתגובות את דבריו של פרופ’ גבי וימן, בנוגע לכך שמדובר בהצגה מבוימת המתוזמרת על ידי יועצי תקשורת וכותבי טקסטים. “זה לא מבחן מנהיגות אלא מופע תקשורת ראוותני, רייטינגי ומבוים לחלוטין” הוא אומר שם.
ברור שלא מדובר במבחן מנהיגותי, אלא במה שזה, ויכוח אחד מול השניה, אל מול המצלמה. דווקא פה, להבדיל ממסרי קמפיין לעוסים שנשלחים באי מיילים לכתבים – הבימוי והתזמור של ראשי המפלגות מוגבל, ולכן זה כלי נהדר. יותר מכך, הויכוח בין העמדות האידיאולוגיות לא צריך להיעצר בתום העימות, אלא להמשיך לשמש כחומר רקע להתמודדות ולהחלטה למי להצביע. חשוב, לדעתי, לערוך את העימות מספיק זמן לפני הבחירות ולא ברגע האחרון.
בינתיים ראוי לציין שכל העומדים בראשי מפלגות גדולות מוכנים ורוצים עימות. כולל אביגדור ליברמן. רק נתניהו יושב על הגדר. לבא שמראיין אותו, נא לשאול, ולא לוותר.
והערה אחרונה לאישון הלילה. הרצון שלי להתעסק עם ישראל ביתנו (מודה ולא מכחישה, הפלוג לא נטפל אליהם מספיק עד היום) הביא אותי לבדיקה זריזה, מי מן המפלגות העמידה את האתר שלה בשפה הרוסית. על הדרך הצצתי גם בערבית.
תוצאות הבדיקה מוגשות לכם בחסות המולטי-לאנגוויליות של פיד הלילה בפייסבוק שלי:
אתר הליכוד ואתר ראש הממשלה – נאדה
אתר מפלגת העבודה – גורנישט ; אתר שלי יחימוביץ‘ – אתרי השפות עודכנו בפעם האחרונה ב 2009.
האתר שלה בערבית, אפילו מרחיק לכת ומכריז על עצמו בעברית “אתר בבנייה” (דרך מסקרנת למשוך מצביעים מכל גווני האוכלוסיה).
אתר מפלגת מעמד הביניים, ‘יש עתיד’ – נות’ינג (nothing באינגליש)
אתר ישראל ביתנו (לחבר’ה שם, תתחדשו על האתר) – וואלה אישי. כלומר, האתר שלהם דווקא ברוסית, אבל אזרחי ישראל קוראי השפה הערבית לא מעניינים אותם.
אתר ש”ס – שפת אבותינו בלבד.
אתר קדימה – בעלת שיעור משמעותי של מתפקדים ערבים – ריין (נ’ עלומה)
עם עולם הסטריאוטיפים שלי, הידוע מראש, ציפיתי שלפחות אצל הצדיקים ממרצ, יהיה משהו בערבית או ברוסית – אבל ניצ’יבו.
ולקינוח אתר חד”ש – עם ערבית, אך ללא רוסית. (נגמרו לי מילות הנאדה בשפות זרות)
לילה טוב וסוף שבוע נעים
משקיענית כהרגלך … הערה לסדר בנושא יחימוביץ׳ והמחאה:
בהתחלה, כל ראשי המחאה ואחריהם התקשורת שפרגנה להם, קראו למפלגות לא להשתתף באופן פעיל במחאה וכדי לא לתת לה גוון פוליטי – העבודה (ושלי) כיבדו זאת ולמרות שרבים מהפעילים היו סטודנטים מהפלגה לא יצרו זיהוי … צלבתם את שלי שלא התייצבה והתערבה.
אח׳כ חלק גדול מראשי המחאה התפקד למפלגת העבודה מרצונו ורואה בה כלי והמשך ישיר לפעילותם במחאה והם גם אומרים זאת. אז המפלגה מבליטה עובדה זאת … שוב, אתם צולבים אותה.
בקיצור, בתקופה של שנה ומשהו מפלגת העבודה עשתה, פעמיים, בדיוק מה שביקשתם ובכל זאת תקפתם וביקרתם – המסקנה, לא ממש רציני.
מי זה “מה שביקשתם, תקפתם וביקרתם”. מפלגת העבודה לא עושה דברים כדי לרצות אותי ולמלא אחרי הביקורת שלי ואני מנגד לא כותבת את דעתי בתור חלק מתוך איזה “צלבתם” או קבוצה אחרת שאתה מתייחס אליה. כל מהלך שהיא תעשה, ומפלגת העבודה תעשה, יזכה לביקורת ולזכוכית מגדלת ובצדק. ככה זה עם נבחרי ציבור.
כמו כן, אם ציינתי (לדוגמא) לפני שנה וחצי שהיא לא מצטרפת כי רואה בניכוס המחאה פופוליזם וחשבתי שזה קצת מוזר, והיום אני מציינת שפתאום כן מנכסת כשהגענו לבחירות – אז מה כאן החוסר עקביות?
דווקא ציון לשבח למפלגת העבודה שהביקורת עליה מסתיימת בשאלת הניכוס…
הליכוד ומפלגות הימין – מרכז לנכס גם הן באופן קבוע את המחאה (“של האנריכיסטים” כלשונן) ולאסוף אותה אל חיקן.
מפלגות הימין – מרכז מוזמנות גם הן לנכס באופן קבוע…
אני רואה שליחימוביץ’ דווקא יש אתר ברוסית, ברשת הפייסבוק שהיא זירת הרשת העיקרית שלה.
http://www.facebook.com/pages/%D0%A8%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%AF%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%99%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A5-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%AA/300994056577740
אז מה אתה אומר? שהאתר שלה מיותר? כי עוזריה מעלים שם את הטקסטים שלה במלואם? היו פוסטים שיחימוביץ’ כתבה שהביאו יותר גולשים לאתר שלה, מאשר בעמודי חדשות של אתרים מסוימים. כמו כן, מגייסים שם תרומות ועושים שם עוד פעיליות וכידוע – לא לכל העולם יש עדיין פייסבוק. בקיצור, תרג’ם.
אני לא אומר כלום. רק שליחימוביץ’ יש דף ברוסית.
הסקרנות גברה עליי ונכנסתי לאתר של שלי. מצד אחד, יש רוסית, מצד שני WTF
אם אני אפעיל את Google news לפי מילת החיפוש “שלי יחימוביץ” אני אקבל פחות או יותר אותו דבר, רק בלי הסיווגים לתחומים. תכל’ס אין טעם להתחיל לתרגם את האתר שלה כי זה אוסף סיקורי עיתונות – אין מילה מקום אחד בו רשום בצורה מסודרת מה היא חושבת על נושאים (למה אני צריך לקרוא 4 כתבות בשביל לנסות להרכיב את מה היא חושבת?) ואין שום מילה על איך ואיפה היא עושה שינויים.
רק אני שמתי לב לזה?
האתר שלה ברוסית, מעודכן לפוסט אחרון ב 2009. המשמעות של כך היא שאין שום אתר ברוסית. סתם פיקציה.
טל,
פוסט מצוין, תודה. רציתי להוסיף גם:
http://www.zehava.org.il/
באתר של חה”כ זהבה גלאון יש עמודים ברוסית, אנגלית וערבית – ובהן הביוגרפיה של חה”כ גלאון.
עדכון: דובי קננגיסר הצליח, לא סתם מנסה.