מה קורה ב’יש עתיד’? המצב יותר חמור מן הדיקטטורה של מפלגת ישראל ביתנו. אני מחכה לדירוג האשראי של המכון הישראלי לדמוקרטיה. יתנו להם מינוס מינוס F?
וכמה קשה ל’יש עתיד’ בזירה המקומית? קשה. בשולי הכתבה של יהונתן ליס, מוזכר הדגש ש’יש עתיד’ שמו על מועמדות נשים ואני יכולה להעיד שזה נכון. הייתי גם אצל דבי ביטון בשדרות וגם אצל עופרה פינקלשטיין-בוסקילה במגדל העמק והן נשים מרשימות. מה שלא אומר שהן יצליחו ביום שלישי הקרוב, אבל המפלגה שמה עליהן כסף. כסף רב.
אגב, נשים בבחירות המקומיות, כתב רשת ב’, ניצן גלוסמן סיכם את העניין היטב.
ואני מוסיפה: על אף ההודעות הנלהבות של הבית היהודי שיש להם כל כך הרבה נשים ונשים ונשים (“מעל ל50”) – כמה זה תואם את המציאות? “מבדיקה שערכה עמותת פוליטיווטש (עמותת בידוק עובדות) עולה כי נשים מהוות 22.8% מכלל מועמדי הבית היהודי בבחירות המקומיות. אך מתוך כלל המועמדות, כ 50% ממוקמות במקום השישי ומעלה, מקומות שאינם ריאליים עבור רוב הרשימות. הבית היהודי מדגישים אמנם את אילנה דרור שמובילה את רשימת המפלגה בגבעת זאב, אך יש לזכור כי היא האישה היחידה שמובילה רשימה מתוך כ-75 רשימות שמריצה המפלגה. כמו כן, ב-10 רשימות של הבית היהודי אין ייצוג לנשים כלל”
מועמדת אחת שהיתה לבית היהודי לראשות עירית בית שמש, קיבלה תשואות וכבוד מיו”ר המפלגה, נפתלי בנט ואז, כהרף עין, נבעטה על ידו החוצה.
במוניציפלוטו של המפלגה, הם עצמם לא רואים במקום 6 משהו רלבנטי.
אז על מה השמחה והששון עם 50 הנשים? אהה. נכון, זה הכל יחסי. כאשר ש”ס ויהדות התורה הן הסטנדרט, זה נראה נהדר. גם בליכוד המצב לא משהו, וכתבתי על זה לא מעט.
* * * * *
תהיתם פעם איך עובד הקשר ההדוק בין פוליטיקאים בכירים, משאבי המדינה, יוזמות הייטק אקדמיות וניצול המצב למען מועמדים מקומיים? אז הנה, קצת מליברמן, אילטוב, לוי-אבקסיס וטקסי הנחת אבן הפינה המדומים שלהם.
ואחרי שפרסמתי את הפוסט הנ”ל, שלח לי מכר דוגמא נוספת. השר אורי אריאל מתגייס למענו של יצחק כהן, מועמד המפלגה בנס ציונה ומנפק לו מסמך ממשלתי עם לוגו משרד הבינוי והשיכון. מה לא עושים בשביל חברים.
ביום שלישי, יגיע פרויקט גברתי ראש העיר של סלונה לסיום. אצא לשטח. עדיין לא החלטתי לאן. הציעו לי לבקר ביהוד, אולי בהוד השרון? כל הפוסטים מרוכזים, כאן.
עוד בנוגע לרשויות המקומיות, אחותי תמי, תושבת רמת השרון כתבה קצת על קבלת החלטות בבחירות כשחתולי הרחוב, הכלבים והרווחה של החיות שלנו היא גם שיקול חשוב. קריאה מומלצת.
* * * * *
מה קורה במפלגת העבודה? יחימוביץ’ השיקה את הקמפיין שלה. אצל הרצוג, נמנום? אין התחלה של עניינים? האם הוא מחכה עד אחרי הבחירות לרשויות המקומיות? אולי גם כדאי לחכות עד ה 6 בנובמבר, כדי לדעת אם וכמה הקואליציה מתפוררת או מתחזקת?
עדכון: אירוע הפתיחה של קמפיין הרצוג יהיה ב 31 באוקטובר. לא לדאוג, הוא לא תכנן לנמנם כל הדרך עד לסוף נובמבר.
בינתיים, נאום הפתיחה של יחימוביץ’ בכנסת ואחריו גם החלק בו התכחסה עם לפיד – היה טוב, נשכני. את זה אי אפשר לקחת לה: יחימוביץ’ היא רטוריקנית מצוינת. אחר כך הלך עופר עיני וגזר את הקופון, לפחות בהזדמנות הצילום.
הנאום של שר האוצר, לעומת זאת, היה מוזר על גבול ההיסטרי. לא קשור לעובדות, לא קשור למציאות. כמה זמן עוד תחזיק הנחמדות והחביבות של לפיד כשיטה פוליטית?
עוד השבוע בפלוג: קטעי הוידאו ההזויים ביותר במהלך הקמפיין ברשויות, זכרונות מעצרת רבין לפני 18 שנה וציר המתונים של נתניהו (או מה עושה ציפי לבני שעות כה רבות אצלו בלשכה).
* * * * * *
לקראת מוצ”ש – אוספת מידע ללו”ז פוליטי (כרגיל). אפשר לשלוח לי מידע ל tal@eyaltal.com
כמו תמיד – מודה מקרב לב לכל מי שמשתתף במימון הפלוג. אתם עוזרים ונהדרים. תודה!
מזמינה את כולם לעמוד הפייסבוק של הפלוג. על הקשיים הפתאומיים שחברת פייסבוק הפילה על בעלי עמודים סיפרתי גם כאן. אתם יכולים לעזור באמצעות הזמנת חבריכם לעמוד, כמפורט כאן ואם עדיין לא עברתם לעמוד, מעדכנת שהפסקתי (כמעט) להעלות תכנים בפרופיל הקודם שלי. בואו לעמוד של הפלוג.
אולי ביום הבחירות תשארי באזור הבית ותסקרי את המושבה? בהתחשב בסידור הנפלא שיש לילדים, כנראה שזו גם הזדמנות ליום של -take your kids to work day
לא צריך להזכיר לך שיש שתי נשים בראש רשימה ברמת השרון, אחת לראשות ואחת למועצה
ואם את מחליטה להישאר, תקפצי לתיכון אלון להגיד שלום 🙂
חח. אין לי כוונה לסקר את רמהש. אצביע, אשאיר את הילדים בבית לבד (אחד בגן) ואלך לעבודתי.
טוב, אז מסתבר שמצב הנשים מצויין ברע”מ-תע”ל, בחד”ש, בבל”ד (חוץ מזועבי) ובעצם בכל מפלגה שנמצאת שמאלה לקואליציה הנוכחית – עובדה, לא טרחת לכתוב על אפילו אחת מהן…
מדד הדמוקרטיה במפלגות הוא כמובן עניין חשוב, אלא שבישראל יש בקושי מפלגה דמוקרטית אחת (הליכוד) וחצי (העבודה, ורק כשמפקד הארגזים בה לא מצליח לגמרי) ועושים להן את המוות בכל פעם שמתקיימות בהן בחירות…
שאר המפלגות (ובראשן מרצ, שזכתה למרבה הגיחוך לציונים נפלאים, למרות שאינה מקיימת פריימריס, אלא הליך בחירות שמספר בעלי זכות הבחירה בו קטן מזה שישנה במועצת תלמידים ממוצעת…) אינן דמוקרטיות – בין אם מדובר באי-קיום בחירות בכלל (ועולה השאלה למה נטפלת דווקא ללפיד וליברמן – מה עם “התנועה”?…), ובין אם מדובר במאגר בוחרים שנראה כמו מפקד ארגזים ביום רע…
מי שהצביע ל”יש עתיד”, ידע שהוא מצביע לרודנות מוצהרת (התקנון שם אוסר בחירות עד 2020), ואל לו להתלונן על כך. מי שהצביע לליברמן, ידע גם הוא מה הוא עושה – וזה נכון גם למי שהצביע לשאר המפלגות הלא-דמוקרטיות בישראל, החל ברע”ם-תע”ל, וכלה בעוצמה לישראל.
דווקא כתבתי עליהן וגם ראיינו אותי על כל המפלגות ותמיד מזכירה שהמצב ברעם תעל חמור בדיוק כמו בשס. על מצב הפמניזם הגרוע בחד”ש כתבתי פוסט שלם
אורי-אתה טועה ומטעה. בבל”ד זה לא “חוץ מזועבי”, יש בבל”ד פורום פמיניסטי והבטחת ייצוג של אישה בכל שלישייה ריאלית, לפחות כך בבחירות לכנסת (מקום 6 של המפלגה היא אישה גם כן).
אני לא יודע מה המצב בכל יישוב ויישוב במוניציפאלי, רק שזועבי מתמודדת על ראשות עיריית נצרת ושבת”א יפו עירי יש אישה במקום ה-2 ברשימה של בל”ד: מארי קופטי במקום ה-2 ברשימת יאפא(יותר מ-2 מקומות במועצה לא נראה לי ריאלי גם ככה).
ככה שבסך הכל זה משהו שהרבה סיעות “חילוניות” היו מתהדרות בו.
“בכל שלישיה ריאלית”?:-) מקום 6 בבל”ד הוא ריאלי כמו מקום 84 בליכוד, מקום 26 בש”ס, ומקום 1 במפלגה של אסמה אגבריה…
בל”ד נתנו מקום בודד אחד לאישה, שזה הרבה יותר ממפלגות אחרות, אבל גם היו גדלים ב66 אחוז, עדיין הייתה נותרת אישה אחת (ואם היא תנצח את ג’ראיסי, גם המקום הזה כבר לא יהיה…).
בל”S היא לא מפלגה שובניסטית יותר מהממוצע – היא גרועה בדיוק כמו כל השאר. הסיבה שלא עוסקים בה ובמפלגות ערביות אחרות באותה מידה שבה עוסקים במפלגות יהודיות שיש בהן תת-ייצוג לנשים, היא שזה לא PC…
מקום 6 הוא לא ריאלי בבל”ד, אבל מקום 4 כן. וגם מקום 5(נניח, ח”כ שיוצא בהסכם רוטציה, שמתמנה לראש עיר וכ’ו).
ככה שבכל שלישייה שהיא ריאלית(גם אם רק חלק ממנה) תהייה אישה.
בבחירות הפנימיות האחרונות חנין זועבי נבחרה למקום ה-2(מתוך השלישייה הראשונה), והמועמדת השנייה הפסידה ונבחרה למקום ה-6. אבל בבחירות הבאות, בין אם חנין תפרוש/תהייה ראשת עיר, עדיין תהייה אישה אחת במקום 2/3 ועוד אחת במקום 4/5/6. ככה שזה לא מצב של מפלגה שובניסטית עם מקרה יוצא דופן של זועבי, אלא מפלגה שהפורום הפמינסטי בא הביא להבטחת ייצוג של אישה בכל שלישייה. 33% ייצוג נשי בכנסת זה הייצוג השלישי בגודלו.
זה הישג מרשים, הרבה מעל “לממוצע”. המפלגה היחידה עם שיריון מגדרי טוב יותר היא מרצ שבכל חמישייה צריך להיות ייצוג של 60/40 אחוז בין המגדרים.
“המצב ברע”ם-תע”ל חמור בדיוק כמו בש”ס”? מרתק, אשמח ללמוד כמה פוליגמיסטים ישנם בש”ס. ברע”ם-תע”ל יש ח”כ אחד שכזה…
כמו כן, אודה מאוד על לינק שמראה שהתייחסת לרע”ם-תע”ל באותו שבה את מתייחסת לש”ס ואגודה
ואתה לגמריי טועה ביחס למרצ והדמוקרטיה בה- במרצ כל מי שמתפקד למפלגה זכאי לבחור את ועידת המפלגה, שהיא בת 1,000 חברים, והיא בוחרת את חברי הכנסת. זה בשביל למנוע מצב של “מפקד ארגזים” שיביא להשתלטות על המפלגה, כי מה לעשות היא קטנה יותר מהעבודה או מהליכוד. אבל כל מי שמתפקד בוחר את הנציגים שלו-מדובר בדמוקרטיה ייצוגית פנימית מהראשונה במעלה.
למשל את חברי המועצה בוחרים כל המתפקדים(חברי וועדה ואלו שלא) הרשומים בסניף המוניציאפלי. וכך למשל את ראשי הפורומים השונים בוחרים חברי אותם פורומים.
אני לא טועה לגבי מרצ. הגוף הבוחר של מרצ דומה בדיוק למרכז הליכוד (דהיינו גוף שכביכול מייצג את המתפקדים). גם מרכז הליכוד נבחר בידי כלל המתפקדים (ושם מדובר על יותר משניים וחצי מתפקדים…), ובכ”ז לא שמעתי במרצ (או בתקשורת או ב”מכון הישראלי לדמוקרטיה”) מי-יודע-מה התפעלות מהדמוקרטיה של מרכז הליכוד…
מרצ היא מפלגה לא דמוקרטית במיוחד, עם גוף בוחר זעיר עד כדי גיחוך. היא יותר דמוקרטית מש”ס. אכן הישג גדול…
אני לא יודע איך עובדות הבחירות בליכוד, אבל הרעיון של דמוקרטיה ייצוגית הוא רעיון בסיסי בדמוקרטיה.
לגביי הגודל-מרצ באופן כללי היא מפלגה קטנה יותר מהליכוד, ככה שגם מספר המתפקדים שלה קטן יותר. מה עניין הגודל לעניין הדמוקרטיה אין לי מושג. בדיוק כי היא קטנה יותר, ואתה לא רוצה ליצור מצב שקל להשתלט על הגוף הבוחר שלה, היא זקוקה להגנה של הדמוקרטיה הייצוגית.
זה לא סתם יותר דמוקרטי מש”ס, זה דמוקרטי בדיוק כמו הליכוד, העבודה, מפד”ל וכל שאר המפלגות שיש להן גוף בוחר ולא וועדה מסדרת. העובדה שגם הגוף הבוחר הזה הוא גוף נבחר בעצמו, לא משנה כהוא זה.