כאן היה חלק ראשון של הפוסט שלי, אותו הסרתי. חלק מן העובדות בו היו לא נכונות ולכן לא אחזור עליהן כאן. הסליחה עם הגופים שאוזכרו כאן. מתנצלת אם פגעתי.
* * * * * *
השר יאיר לפיד חורש את הציר וושינגטון-ניו יורק: פגישות עם מקבילו שר האוצר, ג’ק לו, ועם סגן נשיא ארה”ב ג’ו ביידן ושלל אירועים ציבוריים.
רק אני שמתי לב 1- שיצא לו תזמון מושלם של לא להיות בישראל בשבוע האבל על הרב עובדיה יוסף?
רק אני שמתי לב 2 – לדממה והשקט בעמודי הפייסבוק של השר ושל כל בכירי מפלגתו בנוגע למותו של הרב וההלוויה חסרת התקדים? אף סטטוס, אף מילה. לא אצל לפיד, פירון, פרי, גרמן או שלח. נראה כמו הוראה מגבוה ממועצת החכמים של לפיד. רק ח”כ עליזה לביא כתבה משהו ולא עוררה את זעמם של הגולשים. קרבות ש”ס-יש עתיד צפויות להתחדש במושב החורף הקרוב, לקראת יישום חוק הגיוס.
אגב, חוק הגיוס, הבקשה הזו של דוד יוסף, מראש הממשלה במהלך ניחום האבלים, בשמו של המנוח – היא ממש מביכה.
כמו כן, לפיד בעת שהותו בארה”ב, שאין צורך בהכרה בישראל כמדינה יהודית. לפחות הוא לא זקוק לזה מן הפלסטינים.
* * * * *
רשויות מקומיות
עתירה לבג”צ נגד מימון המפלגות המעניק כספי משלמי המסים (שלנו) למפלגות שמדירות נשים במהלך הבחירות לרשויות המקומיות. אצל חלקן, ש”ס ויהדות התורה, הגבלת הנשים כלולה בתקנוני המפלגות שחור על גבי לבן. עד מתי ערך השוויון רק מן השפה לחוץ?
טריוויה שעשה ינון מגל למשה ליאון בנוגע לירושלים (איזה קולנוע פתוח בשבת, איפה זה קולנוע אדיסון ועוד) – משעשע ושווה צפיה. כך נראה מועמד מושתל ומנותק. החידון מתחיל לקראת סוף הראיון בדקה 7. התשובה של לאון: “בתוכי אני יותר ירושלמי מראש העיר הנוכחי, זה בדי.אנ.איי שלי. יש דברים בעיר שאני מכיר ואתה לא מכיר”. חתול בשק, בחיים לא הייתי מצביעה לו אם הייתי ירושלמית.
השבוע אצלי בפלוג: למה בכתה מיכל (בירן)? ואיך מצליחה מרים פיירברג בנתניה בשלטון המקומי בו כל כך מעט נשים בכלל מנסות.
את מי?
למה?
מה מביך בזה בדיוק?
שסדרי העדיפויות של אנשים אחרים לא נראים כמו שלך? שהם רואים בזה ערך חשוב מספיק ועיתוי מתאים?
אני פשוט לא מבין את החייזריות הזו.
איך מעשה שזר לכם, מקבל מייד את התואר “מעשה מביך”?!
מביך שמנצלים את זמן השבעה כדי ללחוץ. זה מה שמביך. יש חוק במדינת ישראל וגם מי שרוצה לראות בהלכה דתית כפי שמובאת ומפורשת על ידי רבנים כחקיקה עליונה, עושה מעצמו צחוק.
לא טל
אני שוב אומר, זה מביך רק מבעד לעיניים שלך ושל מי שדומה לך.
אותם זה לא מביך.
הם לא עושים מעצמם צחוק. הם עושים משהו שהם מאמינים בו.
ברור שיש חוק במדינה, אבל את יודעת מצויין שחקיקה היא החלטות של בני אדם ולא תורה משמיים. הם לא ביקשו שיתעלמו מהחוק, הם ביקשו לשנות אותו.
למה הם עושים מעצמם צחוק כשהם מבקשים חקיקה אחרת, ומי שחוקק את החוק המקורי, לא?
מה ההבדל?
אבל מחצית סניף הליכוד בירושלמים + ליכודניקים רבים תומכים בו. אולי הליכוד הוא גם שמאל? כי שמעתי כבר תיזות שממצבות את נתניהו כשמאלני מדי.
צחקתי כהוגן שהוא לא יודע איפה זה מפגש השיח
אכן פוסט מועיל. עמדתי להצביע לרחל עזריה ולירושלמים, וכעת העסק נראה הרבה פחות ברור. למרבה הצער, ברקת הוא ברירת מחדל (המועמד של דרעי בוודאי שאינו אופציה), אבל לפחת בזירת הרשימות, צריך לבדוק מחדש את האופציות השונות.
תודה.
אמנם הסרתי את החלק של הפוסט אליו התייחסת. אבל לגבי המימון לעמותות שמובלות על ידי רחל עזריה, מה שכתבתי נותר בתוקף.
אוקיי, שוב תודה – כנראה שבכ”ז אפשר להצביע עבור הרשימה הזו (שאשתי מכירה אישית שתיים מפעילות הרשימה, שעושות המון בכל הנוגע לאמהות עובדות ולחינוך פורמאלי ולא-פורמאלי). זו בשורה מצויינת, כי הנבחרת שלהם (עפ”י מה שקראתי, לא מכיר אף אחד באופן אישי), באמת עושה רושם מצויין (אפילו שופטי כדורסל יש להם…:-)).
בנוגע ל-“יש עתיד”. זה לא נכון שרק לביא הגיבה.
הגיבו בפייסבוק גם: רות קלדרון, מיקי לוי ופנינה תמנו-שטה (ייתכן שיש עוד).
אולי אפשר ללמוד מכך שיש שונות סמויה בתוך המפלגה הריכוזית הזאת.
חיפשתי את הבכירים. הגעתי עד לביא. מבלי לפגוע בשאר הרשימה, הם פחות בעלי משקל ציבורי.
טל, יהיה הגיוני גם למחוק את התגובות הללו שלי ושלך כאן.
אוקיי