שאלה: בני/ות זוג של פוליטיקאים (חוץ מג’ודי) נוהגים/ות לפנות ישירות לחברי רשתות חברתיות שלהם/ן כדי להפעיל את הציבור בנוגע לפעילות פוליטית? אין בזה שום פסול כמובן, סתם מעניין כי שמעתי שכך מתרחש. אם פנו אליכם/ן ויש לכם צילום מסך, שלחו לי ל tal@eyaltal.com.
– ראיתי שח”כ רות קלדרון (יש עתיד) מתלוננת על “עלילת שקר” של עיתון הארץ נגדה. רצתי לקרוא את מאמר המערכת על חוק יסוד: אפרטהייד מצפה למצוא שם הכפשה נוראית עקובה מדם.
מה מסתבר?
ככתוב: “ח”כ לוין אינו מהתלה, והוא ורחוק מלהיות “חריג”. הוא ממשיך דרכו של אבי דיכטר, שנכשל במאמציו להכשיר את האפרטהייד, ומתחרה של רות קלדרון, חברת “יש עתיד”, המקדמת עם איילת שקד (“הבית היהודי”) הצעת חוק דומה, שבמרכזה הכפפת הדמוקרטיה לזהות היהודית של המדינה. במקום להקיא את גילויי הגזענות מתוכה – מתברר, שגם הקואליציה הנוכחית מקדמת אפרטהייד בכסות של “פוליטיקה חדשה”.
זה כל מה שכתבו עליה? ביקורת על החוק שהיא מנסה להעביר? מה אגיד לכם, נבחרי יש עתיד, נכון שאין לכם דמוקרטיה בתוך המפלגה שלכם, אבל בישראל (עד שיעבור החוק הנ”ל) עדיין שוררת דמוקרטיה. תסתגלו. קוראים לזה חופש הביטוי.
תוספת
עיתון הארץ אכן מפרסם הבהרה הבוקר (שישי, 31 במאי)
– על הדרך, עם קשר לכתוב לעיל, קראתם איך שר הבטחון התרעם על האפליה בסופר לנד: “אני שואל איך היינו מגיבים אם בלונה פארק בעולם היו מפרידים בימי אירוח בין בתי”ס רגילים ליהודיים?”. אם כך הוא מרגיש, אני מציעה לו להצביע נגד חוק הלאום (על כל אחד מן הגלגולים שלו: דיכטר, לוין, שקד, קלדרון), כדי לא לתת יד למיסוד אפליית הערבים בישראל. נחכה להצבעה ונראה אם יעלון הוא חזק גם במעשים כמו בדיבורים.
– מה עם הבטחת הבחירות של נתניהו? שמשה כחלון ימונה לראש ממ”י? אההה, שכחתי, הבטחות בחירות מן הסוג הזה אין להן שום משמעות.
רשויות מקומיות
מרצ ערכו אתמול פריימריז שלהם לדירוג מועמדים לרשימות המוניציפליות. את תשומת הלב תפסו הקרבות על המקומות 2 – 6 ברשימת מרצ לעירית תל-אביב. התוצאות כולן כאן. עדיין לא הבנתי, אם לאור העובדה שתוצאת ההצבעה יצרה רשימה מאוד נשית, ישודרג מועמד מספר 6, מיקי גיצין למעלה. לדעתי, זה די תקדימי בישראל שמועמד גבר נזקק לכללי הבטחת הייצוג כדי לשפר את מעמדו.
הדמוקרטיה המשגשגת במרצ מעיבה על הנעשה במפלגת העבודה. הפרסום הזה בעיתון הארץ, לגבי המאבק בסניף המקומי של תל-אביב, זהה כמעט למידע שהגיע גם אלי על הנעשה במפלגה (ומפאת חוסר זמן לא הצלחתי להגיע אליו ולטפל בו בבלוג). האם אנשי מפלגת העבודה נואשו מן הדיקטטורה הפנימית שם ושוקלים לסייע להורביץ?
המדור לקידום עצמי
– התעדכנתם לאחרונה בעמוד ‘הפלוגה המסייעת‘, מדור חיפושי העבודה של הפלוג? אני שואלת, כי התפרסמו שם מודעות נחשקות למחפשי עבודה פוליטית, וגם נוספו עוד מחפשים. שווה הצצה.
– אני שוקלת לבצע עיצוב חדש של הפלוג (כאן, במיקום הזה, לא בהארץ). רעיונות/הברקות/הפניות – מישהו? היום אמרו לי (יודעת זאת מראש ולא נעלבתי) שהשם של הבלוג שלי – הפלוג שהוא הלחם המילים פוליטיקה ובלוג – הוא לא משהו, בלשון המעטה. יש כאן למישהו דעה בעניין? האם לא מאוחר מדי להחליף שם? עד היום הרגשתי שזה קצת כמו עם ילד. נתת נסעת. לא מחלפים שמות. מה אעשה עכשיו אחרי שכבר הילד חצה את גיל שנתיים, אחליף לו שם?
אגב, זו הזדמנות להודות לכל האנשים שמשתתפים במימון הפלוג. אתם הפכתם לרבים והנכם מסייעים ומקלים עלי ובעיקר נוסכים בי בטחון שאפשר להמשיך כך עוד זמן רב. בזכותכם אני יכולה כיום להקצות סכום סביר לשיפור המראה החיצוני של הפלוג. תודה מקרב לב ונשיקות לכל אחד מכם.
– התראיינתי לבי.בי.סי בפרסית. ומסתבר שלפי הדיבוב אמרתי את הדברים הבאים: ה”פצצה האטומית” עבור הישראלים היא הסוגיה הכלכלית, ונתניהו לא הצליח להסיט את דעת הקהל למרות ניסיונות חוזרים ונשנים (תרגום באדיבות חברת הפייסבוק, אורלי נוי).
הפלוג זה שם מצויון. מה עוד שהוא כבר “מותג” לא מחליפים מותג מנצח.
תודה!
דווקא חמוד השם. גם הלחם טוב וגם מזכיר את “מפלגה”, ובקיצור מאד מתאים לנושא הבלוג. לא כל מה שמישהו אומר דורש קשב, שלא לומר יישום.
רות קלדרון יכולה לקפוץ. תיכף היא גם תכחיש שהיא אמרה שהמדינה יותר מדי דמוקרטית ופחות מדי יהודית…
רחביה, תודה!
השם “הפלוג” טוב מאוד. לא צריך להחליף.
ועיצוב? לא יזיק להביא עיצוב חדש.
אוקיי. העיצוב אכן מוצה. צריך להתקדם.
אוהבת את “פלוג”, ואת השם שלו במיוחד. לגבי עיצוב אין לי שום דבר חכם להגיד קוראת ב RSS…
עזרת לי. בדיוק היום שאלתי את עצמי (ואת המעצב) אם יש אנשים שמשתמשים ברסס. הוא אמר שבטח יש, אני ציינתי שלא יודעת בוודאות. טוב לדעת!
ההיסטוריה מראה שכאשר מנסים לשנות של של מותג זה בדרך כלל פועל לרעה אלא אם יש הרבה כסף לשווק את המהלך. רק מההיבט שמופע השם החדש של הבלוג שלך יתאפס לחלוטין במנוע של גוגל מספיק בשביל להבין שאת תקבלי פחות חשיפה בתקופת המעבר – האם זה באמת שווה את זה? וכל זה בגלל שיש סיכוי שתהיה נגידה עם שם דומה?
ולגבי העיצוב – חבל על הכסף. בעיקר צריך לרענן את הסרגל למעלה שמכיל תכנים היסטוריים (סקרים מהבחירות…). אולי לאור הבחירות המקומיות המתקרבות שווה לך להוסיף קטגוריה ייעודית ששם יהיה מרוכז הכל – מצד שני, כל העידכונים השוטפים שלך גם ככה מופיעים בעירבוב אז אולי זה לא אפקטיבי (יוסיף עבודה להפריד אותם)
גם אני קורא את הבלוג כמעט ורק ברסס, מסכים לגמרי לגבי העיצוב – העיקר הוא התוכן, עיצוב הוא משני לגמרי.
העובדה שישראל היא מדינה דמוקרטית ושיש בה חופש ביטוי, ממש לא צריך למנוע מחאה מוצדקת על שקרים חוזרים ונשנים של עיתון שמציג כליברל ונאור (ובפועל מתנגד לכל עמדה שנמצאת ימינה לכל אופנה חדשה של הפוסט-ציונים).
יריב לוין לא מקדם אפרטהייד, אבי דיכטר לא מקדם אפרטהייד, וגם רות קלדרון ואיילת שקד לא קידמו אפרטהייד. הם תומכים בשמירה על זהותה היהודית של המדינה היהודית, רחמנא ליצלן. איש מהם לא הציע להגביל במאומה את זכויות הערבים כאן (מעבר לזכות להתנגד לקיומנו כאן – זכות שהם מציעים לצמצם גם בנוגע ללא-ערבים שרוצים בביטולה של מדינת ישראל. אכן, סתימת פיות מכוערת…).
באשר ל”דמוקרטיה המשגשגת במרצ” – ב”פריימריס” במרצ השתתפו פחות אנשים ממס’ החברים במרכז הליכוד. לו התקיימו בחירות בכזה היקף במפלגה ימנית, האם עדיין היית מגדירה אותן כ”דמוקרטיה תוססת”?…
היא קצת מוזרה הגב’ רות קלדרון הזאת. וגם בכיינית. כל הפיד שלה מלא בהתייחסיות בעיקר לעצמה וברפרנסים לכל מיני הגיגים מהמקורות, שאולי יודעי ח”ן מבינים למה כוונתה אבל עבור הרוב מדובר בדברים חסרי פשר (לדוגמה; “ב,י כיצד שווה לבהמה: חלבו אסור כחלב הבהמה, ואין חייבין עליו כרת. ואינו נלקח בכסף מעשר לאכול בירושלים. וחייב בזרוע ובלחיים ובקיבה; רבי אלעזר פוטר, שהמוציא מחברו עליו הראיה” [WTF????]).
לגבי ‘אל-ארד’, כפי שקורא לו שפטל, ובצדק לדעתי, מעניין מי ירים את הכפפה סוף סוף ויאתגר קצת אותו ואת המערכת המשפטית בנוגע לחופש הביטוי. חופש הביטוי זה דבר אחד, ומבורך ורצוי ואף נשמת אפה של הדמוקרטיה, אבל שקרים שיטתיים, לאורך זמן, מכלי תקשורת, חייבים התייחסות ובדיקה, ולו לשם שרטוט קווים אדומים חדשים בנושא. לא יכול להיות שהעיתון יביא שקרים באופן מודע וישווקם כאמיתות ולא יידרש לענות על כך. לא ייתכן שבגרסה בעברית הוא יאמר דבר אחד ובגרסה באנגלית את היפוכו, תול הסתמכות על כך שמעטים בלבד קוראים את שתי הגרסאות. בעניין הזה Presspectiva עושים עבודה טובה בחשיפת הלהג שלו.
באשר לעיצוב, אני מציעה קצת לשנות את צבע הפונטים המופיעים משמאל למסך.
אהבתי את התוספת, אמנם די מפתיע ונדיר שהארץ יבהיר טעויות ממאמר המערכת, אבל בכ”ז זה יפה לראות איך מקהלת האוטומטים בראשותך נחלצת במרץ רב להגן על העיתון ובשיא ההסתערות מגלה שהיא לבד כי העיתון עשה אחורה פנה.
ועל כן, הוספתי פנימה את ההבהרה של הארץ וגם לא הורדתי את הפוסט ובכל זאת, אני חושבת שכדאי לה, לקלדרון (וגם לפוליטיקאים נוספים) לפתח קצת עור יותר עבה. בטקסט של הארץ היתה בעיה עם הכפפת הדמוקטית ליהודית (ככל שמייחסים זאת לקלדרון). אבל גם עם ההבהרה, חוק הלאום על כל גווניו נותר בעייתי ביותר. וקלדרון תמשיך לספוג ביקורת בנוגע לכך, ואני מבטיחה לך שלא רק מעיתון הארץ.
קלדרון אכן תמשיך לספוג ביקורת לא רק מ”הארץ”, אלא גם מהקרן החדשה (על מאות עמותותיה שכל אחת בנפרד תקבל במה נרחבת לשטוח טענותיה…), ומהתקשורת, ומסיעות השמאל. אותם עשרה אחוז שמוחים כל פעם שמתקבלת החלטה שלא על דעתם, יזעקו שוב שהדמוקרטיה בסכנה.
נו, שוין…