רשויות מקומיות
– ח”כ לשעבר כרמל שאמה הכהן, לא ירוץ ברשימת הליכוד ברמת גן. זאת על אף הודעת נסים משעל שלא יתמודד על ראשות רמת גן (ובאופן טבעי, הבינו הסובבים את משעל שהוא ישאף לקבל לידיו את התקציבים של הליכוד). מעניין מדוע גם שאמה הכהן לא הצליח לשים ידיו על התקציבים של הליכוד. אני מנסה לשוחח עם שאמה הכהן מאז אתמול, אחרי שראיתי אותו יוצא מלשכת ראש הממשלה בכנסת ביום שני בערב, אך הוא אינו מחזיר לי טלפונים.
– במרצ נערך אתמול פאנל מועמדים בבחירות המקומיות. אני לא הייתי שם, אך ממה ששמעתי, פאנל המועמדים של תל-אביב היה די משעמם וחסר מעוף. ויכוחים על שבילי אופניים, קצת עסקים קטנים וכולי. למי שרוצה להתעמק הנה רשימת המועמדים לעירית תל אביב. ח”כ ניצן הורביץ יהיה בראש הרשימה ולכן הרשימה המצ”ב מתייחסת למיקום 2 ואילך.
למיטב הבנתי, על המקום השני, מתמודדים ראש בראש מיטל להבי ואייל נעמן טל. ההצבעה תתקיים ביום רביעי הקרוב, ה 29 במאי. אין לי מושג למי מהם יש יותר סיכוי. אבל אני בהחלט מבינה, שאם אייל נעמן טל יהיה מקום שני, ודרור מזרחי מקום שלישי (נניח) רשימת מרצ תהיה מזוהה באופן מוחלט, כוללני עם קהילית הלהט”ב. וזה בהחלט לא טיקט מגוון ומאוזן שאפשר לרוץ איתו בקמפיין רציני לעיריה הכי חשובה בישראל. תוספת ותיקון: לאור השריון למגדר בחוקת מרצ, התיזה שהעלתי פה לא אפשרית, כיוון שבכל מקרה לא תהיה רשימה של שלושה גברים (או שלוש נשים).
עוד בטידביטס (Tidbits) –
– השבוע ביום ב’ שרצתי, יחד עם עוד כתבים, מחוץ לחדרי הסיעות בכנסת. בכניסה לישיבת סיעת ‘יש עתיד’, הופתעתי לראות את ח”כ עופר שלח צועד בלווית בת זוגו, עו”ד אורית בוצר, אשר מונתה ליועצת מקצועית של שרת הבריאות יעל גרמן. לא הייתי בכלל מנחשת מי היא, לולי כמה ימים קודם לכן, ראיתי את הזוג שלח-בוצר באירוע בבית השגריר האמריקאי.
כמי שהפכה להיות עובדת משרד הבריאות, וממומנת מכספי ציבור, מה עושה בוצר בדרכה לישיבת הסיעה עם בן הזוג? האם ליוותה אותו לשם? האם לא אמורה לייעץ לשרת הבריאות ועל כן לצעוד לצידה? ככל הידוע לי, ישיבות סיעה הן לא בדיוק פורום רחב שאליו מגיעים כל יועצי ולשכות השרים, אז מה היא עשתה שם? מבירור עם ‘יש עתיד’ היא לא השתתפה בישיבת הסיעה. פעם הבאה אשתמש יותר טוב במצלמת האייפון שלי, מבטיחה.
– למה לא אלך לחתונה של ח”כ ציפי חוטובלי, על אף שהוזמנתי. פוסט שפרסמתי יותר מוקדם היום.
– למה חברי הכנסת של ש”ס מנסים, שוב ושוב (זהירות פידיאף), להוריד את גיל ההצבעה בבחירות הכלליות מ 18 ל 17? האם הצבעת בני 17 משיאה, דווקא לש”ס תוצאות יותר טובות בקלפיות? אני באמת שואלת שאלה תמה. אגב, בבחירות לרשויות המקומיות גיל ההצבעה באמת נמוך יותר, 17.
– עם ויכוחים ודיונים על פמיניזם ופוליטיקה, אפשר לציין שבעולם קורים דברים. נשים בשלטון זה כבר לא סיפור. ממשלת פינלנד, לדוגמה, מכילה כיום (ולא בפעם הראשונה) יותר שרות משרים.
– שאריות הדיונים על הוידאו צ’אט של שר האוצר יאיר לפיד: ד”ר צפירה גרבלסקי-ליכטמן, עשתה ניתוח יפה, לדעתי, לסיבה שהשימוש בפורמט (וידאו צ’אט) לא היה טוב מצידו של לפיד. פוליטיקאים וואנבי’ס, זה בשבילכם, לעיון.
– ובפינת המדור לקידום עצמי, תמונות שלי, קצת מטושטשות עם ראש הממשלה נתניהו. כמובן שפגשתי אותו בעבר יותר מפעם אחת, בוושינגטון, כאשר היה שר אוצר, יו”ר האופוזיציה וראש ממשלה, אך מודה שמאז שאני בלוגרית פוליטית, אין לי מי יודע מה אקסס (אליו). אז הנה, הליכת מסדרון של כמה דקות ודסקוס קצר שאינו מצדיק דיווח (ואף הבטחתי שלא אפרט). ולכן, כל מה שנותר מן המפגש, זה תמונות למזכרת לנכדים (או משהו כזה). הכל התחיל כשראש מערך ההסברה של נתניהו לירן דן מצא את מטען האייפון שלי והגיש סיוע בזמן אמת לבלוגרית במצוקה.
הצילומים: ביוזמתו ובאדיבתו הרבה של לירן דן.
זה די ברור שבגילאים הנמוכים יש אחוזים גדולים יותר של חרדים, לא? ככה שהורדת הגיל תעלה את אחוז הצבעה לש”ס ויהדות התורה בכמה עשיריות האחוז.
ת”א עיר חשובה ומרכזית, אבל מה לעשות שהיא לא העיר החשובה בישראל, ובוודאי שהעירייה שלה אינה החשובה בישראל.
ירושלים גדולה ממנה פי שניים, היא עיר הבירה, מהווה את מוקד השלטון, ובנוסף לכך נחשבת לאחת הערים הקדושות בעולם לכך וכך מאות מליונים של בני אדם.
ראש עיריית ת”א הוא פקיד חשוב במערכת השלטון המקומי בישראל – ראש עיריית י-ם הוא בעל תפקיד עם משמעויות בינ”ל. כשראש עיריית ת”א מדבר על העיר שלו בתקשורת הבינ”ל, אז זה יכול להיחשב למעניין, אבל כשראש עיריית י-ם אומר משהו לתקשורת בינ”ל, מחר בערב יכול להיות כינוס חירום של מועה”ב…
בכל מקרה, הסיכויים של ניצן הורוביץ להיות ראש עיריית ת”א, דומים לסיכויים שהיו לדב חנין. גם שם היה ניסיון מלאכותי לייצר באזז תקשורתי, שנגמר בתבוסה צורבת. גם אם כל רשימתו תכלול להט”בים, וגם אם לא תכלול אפילו אחד מלבדו, הם יקבלו בדיוק את אותם קולות צפויים מראש: צפוניים בנפשם שחושבים שזה קוּל להצביע לו. זה לא מתקרב ללהספיק כדי לנצח בבחירות…
מצחיק העננין הזה עם “השריון למיגדר”.
כי מהו בדיוק “המיגדר” ? לפי מה בדיוק נקבעת השייכות אליו ? האם המועמד/ת נדרש/ת לבוא לפני הוועדה ולהפשיל את מכנסיו/מכנסיה ?
האם פתאום, בניגוד לכל מה שמנסים להטמיע בנו בעת האחרונה שההבדל הפיזי בקטע אברי הרבייה הוא לחלוטין שולי וזניח ולא רלוונטי הנה לפעמים ודווקא אצל הנאורים ביותר ודווקא בתחומים הקובעים ביותר הוא ורק הוא זה שקובע ?
“שיריון למיגדר” ? בבקשה. אבל אך ורק אם ייקבע כי לא שני מיגדרים יש בעולם אלא ארבעה, וכי השיוך לאיזה מהם ייקבע לפי הדברים שבאמת משנים, ולא לפי הקריטריון המטעה והלחלוטין לא רלוונטי של האנטומיה.