– שוב עתירה של ארגוני נשים נגד החלטה שלא לכלול מספיק נשים בועדה ציבורית. עד מתי? לפי החלטת שר האוצר ועדת ששינסקי השניה תמנה תריסר איש, שתיים מתוכם נשים. אחת מן הנשים, אלונה שפר קארו, התפטרה לאחרונה מתפקידה כמנכ”לית משרד הגנת הסביבה ולכן לא בטוח שתמשיך לשבת בועדה. העתירה מפנה לפס”ד שדולת הנשים מ1994, שקבע, שאין להסתפק במתן “ייצוג כלשהו” כדי לספק את הדרישה, אלא יש לפרש את החוק כ”מחייב יצוג שווה” (בשפת העם, פיפטי-פיפטי).
– היום ועידת הליכוד בנוכחות ראש הממשלה. תזכורת: בשבוע שעבר לא נתנו לתקשורת להיכנס. גם אז היו פעילים של המפלגה, גם אז היה ראש הממשלה. מה השתנה? מה ההבדל? אני חלילה לא קובלת על העובדה שהיום יתנו לנו להיכנס, אלא על עצם הרעיון, שבוע שעבר, שאפשר לקיים כנסים מן הסוג הזה ולסגור את התקשורת בחוץ.
– על כל פנים, לקראת הערב, אני יוצאת חמושה בכוונות זדון לבדוק את מערכות היחסים הפנימיות בין הליכוד בצירים הבאים: ישראל כץ נ’ גדעון סער, ישראל כץ נ’ גלעד ארדן, ציפי חוטובלי נ’ ישראל כץ, משה פייגלין נ’ בנימין נתניהו, ארדן נ’ נתניהו, ארדן נ’ ליכודניק – שכחתי מישהו? מוזמנים להוסיף לי לינקים לקראת הועידה הערב.
– הבית היהודי (דוברת ח”כ אילת שקד, טל בנש) שלחו באיזה לילה השבוע איזה הצעת חוק, תוך שהם מציינים שיש אמברגו עד שש בבוקר. יעני, כדי שלעיתוני הפרינט יהיה אינטרס לפרסם. הלו? הם לא שמעו על ניו מדיה ועל הכוח של הרשתות? אני הבעתי מחאה מפורשת ומהירה באמצעות סמסים. לא הייתי היחידה, מסתבר. הבית היהודי, כפי העולה משמם ומהותם, השיבו לי שהם לא חייבים דבר לאף אחד מלבד האלוהים. אולם אז התרחש דבר משעשע, הנוטה לקרות תכופות בעולמות הדיגיטליים.
עיתונאי האולד סקול, פנו לקבלת תגובה מראשי מפלגות אחרות בכנסת, כדי להכין ידיעה ראויה וחשובה לפרינט. (כל הכבוד להם, שלא כמו אצלנו, בלוגרי הזבל-פפרצ’י-פייסבוק העלובים), ואופס, הסוד החשוב והגדול דלף לרשתות החברתיות. מה הלקח? אין כזה דבר אמברגו. על מה החוק? לא נראה לי שאדווח פה. לינק לנייר, תקראו שם.
– בינתיים, מעבר לקשת, אצל הלייבור: אחרי שיו”ר האופוזיציה שלי יחימוביץ’ חיזקה את ידי ה”ח”כים שלנו” בועדת הכספים, תוך שהיא משמיטה בסטטוסה מתנגדים פוליטיים מבית, היא שינתה השבוע כיוון וברוח טובה, מינתה את ח”כ אראל מרגלית לרכז את ההתנגדויות של הסיעה להצעת התקציב. הפיד במתח. האם היא תכיר בקיומו של מרגלית במסגרת סטטוסי ‘מדובר בתקציב אכזרי במיוחד’ שעוד יומטרו עלינו כגשם עבות ביום חמסין? בין המאוכזבים: ח”כ אבישי ברוורמן שרצה אף הוא לרכז התנגדויות.
– עוד במפלגת העבודה: מה עמדת הסיעה בנוגע לחוק פרי-טל-השוויון בנטל-לשעבר פלסנר? לא ממש ברור. בישיבת הסיעה ביום שני הוצגו מגוון דעות, כפי שמפרט עמיתי זאב קם. מצד אחד, יחימוביץ’ וח”כ מרב מיכאלי, התבטאו פעמים רבות בנוגע לבעייתיות של הגיוס בכפייה של קבוצת אוכלוסיה המודרת משוק עבודה. מצד שני, המילואימניקים הבולטים בסיעה, ח”כ איתן כבל וח”כ איציק שמולי, שרוצים את מהלך גיוס החרדים. כבל אפילו סבור שהחוק אינו מספיק ומסתייג מן ההקלות הרבות הניתנות לחרדים (גיל גיוס). באמצע, מגוון עמדות לא ידועות.
לנוחיות קוראי הפלוג, הכין ח”כ שמולי טבלה ממש ממש מסודרת ויעילה, שמציגה את הפערים וההבדלים בין כל החוקים והשלבים השונים. מה המצב כיום, מה הציע פלסנר ומה מציע פרי. הטבלה יועדה לשימוש פנימי של סיעת העבודה, אך מאחר ומצאנו אותה ערוכה היטב, היא מצורפת כפידיאף. (למען הסר ספק, ידו של שמולי אינה במעל, כלומר בשליחת המסמך אלי).
הטבלה המלאה: דיון סיעת העבודה בנושא השוויון בנטל.
לנוחיות קוראי הפלוג 2, חברי הכנסת מכל סיעות הבית, על כל גווני ההשכלה הכלכלית שיש או שאין להם, קיבלו אתמול מייל ובו מסמך מצורף ‘ ‘ שהוכן על ידי מרכז המחקר של הכנסת. למי שרוצה להיסגר על כל הז’רגון. (זהירות גם זה פידיאף)
* * * * *
ולסיום: השבוע היו לי שלושה סיפורים בלעדיים/ראשוניים (כן ירבו), כולם פורסמו קודם בהארץ ואחר כך כאן, למקרה שפספסתם:
– מפלגת העבודה פוקדת במרץ אנשים בנמל אשדוד
– ח”כ רות קלדרון לא סגורה על מהות הקיזוזים
– יחימוביץ’ על מתנגדיה בתוך המפלגה ‘ירי בתוך הנגמ”ש’
הדיון שהתקיים בסיעת העבודה אודות ההתייחסות לחוק הגיוס החדש מלמד על מאבקי הכוחות (העקרוניים) בין השדרה המנהיגותית הוותיקה שרואה בשירות למדינה, קל וחומר שירות בצה”ל, כערך חשוב ביותר (ביטחוניזם) לבין גישה אחרת שמעדיפה לזנוח קמעה ערך זה (והמניעים להזנחה זו יכולים להיות קשירת קשרים טובים עם המפלגות החרדיות, רצון להפחית מיליטריזם בחברה, תועלתנות כלכלית גרידא או הכל יחדיו).
הייתי שמח לדעת את החלוקה לכל אורך הסיעה (מלבד כבל ושמולי מול יחימוביץ’ ומיכאלי). כי כרגע זה מצטייר כמו מאבק עם תפיסות מגדריות מנוגדות (הגברים בעד הצבא והנשים פחות), ואני רוצה להתבדות שזה לא מה שמכתיב עיסוק בנושא הנ”ל.