נסיבות פרישתו של ציון קינן מנכל בנק הפועלים בעיתוי הנוכחי עדיין לא ברורות לגמרי. אבל סעיף בחוזה שלו יכול לספק להן הסבר מסוים. מתברר שההחלטה של ציון קינן לעזוב עכשיו ולא במועד סיום החוזה שלו בסוף 2017 שווה לו כ-10 מיליון שקל.
את הדברים האלו חשפתי היום בערוץ 10 בטבילת אש ראשונה במהדורת החדשות.
על פי החוזה, אם יעזוב עד גיל 62 הוא יקבל חבילת פיצויים של 250% מהשכר האחרון כלומר כ-17 מיליון שקל ואילו אם יעזוב אחרי גיל 62 חבילת הפיצויים שלו תסתכם בכ-6.6 מיליון שקל. קינן הודיע שיעזוב בעוד חצי שנה. החל מאותו רגע יש לו חצי שנה של הסתגלות שגם בה יקבל שכר למרות שלא יעבוד במהלכה.
לצורכי החוזה לפיכך תאריך העזיבה שלו הוא בעוד שנה מהיום, כלומר מארס 2017, כאשר קינן ישלים 39 שנים בבנק.חצי שנה לאחר מכן הוא יהיה בן 62. המשמעות: הוא זכאי לחבילת פיצויים של 250%.
ואם הוא היה עוזב בשנה הבאה? כלומר בדצמבר 2017 כמתוכנן? הוא היה מקבל רק 100%.
הנה זה פה בדיווח של הבנק לבורסה מ-2012 – בעמוד 12.
כבר מזמן דובר על כך שקינן מתכנן לפרוש ב-2012 לכן גם אם שכר הבכירים בכלל לא היה עומד על הפרק – הוא עדיין היה כנראה בוחר לפרוש השנה – בדיוק כיוון שימלאו לו 62 בשנה הבאה. למעשה כבר לפני חודשיים פנה מיכאל רוכוורגר כתב הבנקים של דה מרקר לבנק לקבל תגובה על עזיבתו המתוכננת של קינן – אבל הבנק כהרגלו שיקר לו (בנק הפועלים נוהג לשקר בתגובות).
נכון ששכר הבכירים גם הוא היה שיקול בפרישה של קינן – אבל קיימת אי בהירות גדולה מאוד לגבי ההשלכות שלו על רכיב הפיצויים בפרישה של בנקאים העובדים עשרות שנים בבנק.
לי אישית קשה להאמין שהחוק באמת יגביל את הפיצויים שיקבלו. אבל מקורות בענף הבנקאות אומרים לי שחוסר הבהירות הזה, עשוי להוביל לגל פרישה של בנקאים ותיקים בתקופה הקרובה. מדובר בבנקאים מעל לגיל 50 אשר יחששו שהפיצויים שלהם יוגבלו ל-2.5 מיליון שקל כולל חבילת השכר.
בתמצית:
1. ציון קינן יהיה בן 62 ב2017
2. אם הוא יפרוש אחרי גיל 62 – יקבל 6.6 מיליון שקל
3. אם הוא יפרוש עד גיל 62 – יקבל 17 מיליון שקל
4 ציון קינן החליט לפרוש עכשיו כי זה שווה לו כ10 מיליון שקל
5. כמובן שחוסר הוודאות של חוק שכר הבכירים שאולי יגביל גם הוא פיצויים תרם גם הוא לענין
6. ועדיין יתכן שיש הסבר נוסף למהלך של קינן ואקווה לגלותו בהקדם.
7. לטעמי המערכת הבנקאית בישראל תהיה קצת פחות מלוכלכת עם עזיבתו. ציון קינן היה ירושה של נוחי ודני דנקנר לבנק. האחרון נמצא כיום בכלא, פעם שניה. הראשון אולי בדרכו פנימה. קינן יזכר כמי שחילק לדנקנרים ומקורביהם אשראי כאילו כספי לקוחות הבנק והפקדונות היו הקופה הקטנה שלו.
8. בין היתר הוא נחשד בעבר על ידי המשטרה שסידר לדני דנקנר חברו הטוב הלוואה של 3.4 מיליון דולר בניגוד לנהלים אך התיק הזה נסגר ובבנק ישראל הסתפקו בנזיפה.
יופי של חשיפה – לפחות מישהו אחד קורא את הדיווחים לבורסה:-)
לעניות דעתי (וזו הערכה בלבד) לא רק בענייני שכר עסקינן – שכן הרווח מהפרישה המוקדמת אמנם גדול, אף איננו דרמטי ביחס לסך השכר העצום אותו הרוויח בשנותיו בבנק.
אדם במעמדו איננו מוותר כל כך מהר על עמדת כה משמעותית במשק הישראלי.
חייבת להיות סיבה אחרת , איזו חשרת עבים המשמשת ובאה מעל ראשו, ועתידה לסכן את שמו הטוב של קינן – איזו התפתחות בחקירה של אמריקאים, או שערוריית שמעון גל וספיחיה. או שפשוט הוא מבין שתמו שבע השנים הטובות, העולם משתנה והבנק כבר לא ירשום רווחים פנומנליים כמו שהיו עד כה, ולכן פשוט עדיף לפרוש בשיא, ולהשאיר ליורשים להתמודד עם הצרות (ע״ע פרישת עמוס שפירא מסלקום).
אבל העיקר – ברכות על ההופעה אתמול בחדשות. הרווח כולו שלנו.
ברכות שרון על החשיפה !!
עכשיו ברור לי לגמרי מדוע עזב תפקיד עם מעמד כזה.
תיקון טעות שלך: המשך בתפקיד היה גורם לו להפסד של 14.5 מיליון שקל בשכר ולא 10 מיליון (17 מיליון שקל פחות 2.5 מיליון שקל אם לא היה פורש).
אנדי, תפסיק להיות תמים, ההפסד שלו אם היה ממשיך היה גדול מ-10 מיליון שקל. למה שכל שכיר יפסיד סכום כזה ענק???
שום עננה משפטית אחרת. עניין כספי גרידא.
הרבה השמצות והכפשות במסווה של “עיתונות חוקרת”.
וכמובן, אף מילה או גילוי נאות שאת עובדת בעיתון שבנק הפועלים מייבש כמפרסם.
מעריך מאוד את דרכך העיתונאית. רק כדי להבין האם שכתוב בנק הפועלים נוהג לשקר בתגובות זה לא לשון הרע ? אני אומר זאת לא בהתחכמות אלא כדי שתישמרי. את כתבת אמיתית ולעיתים צריך לעדן את המילים כדי לא להיות חשופים לאיומים של תביעות לשון הרע. עלי והצליחי