סקר “פאנלס פוליטיקס” שמפרסם היום ערוץ הכנסת מציב את “הבית היהודי” כמפלגה השניה בגודלה עם 19 מנדטים. על הסקר צריך לומר מה שאנחנו אומרים על כל סקר: הוא נכון בעיקר ליום עריכתו ויש להבין אותו כאינדיקציה כללית להלך הרוחות במדינה כרגע יותר מתחזית לבחירות הבאות. הסתייגויות נוספות מהסקר נובעות מהמתיחות הבטחונית העזה של הימים האלה שיכולה להסביר את הסחף ימינה במפת המנדטים, מהעובדה שהוא כולל מפלגה חדשה שקיימת בינתים על הנייר בלבד (למרות ההכנות הרציניות והקדחתניות של משה כחלון) וכמובן, הסקר מתייחס לאחוז החסימה הישן, 2% מהקולות הכשרים, שכזכור בוטל ועומד היום על 3.25%.
תוצאות הסקר:
הליכוד – 24
הבית היהודי – 19
העבודה – 15
יש עתיד – 11
מרצ – 10
ישראל ביתנו – 8
יהדות התורה 7
ש”ס – 6
מפלגה בראשות משה כחלון – 6
התנועה – 5
חד”ש – 3
בל”ד – 3
רע”ם-תע”ל – 3
קדימה – 0.
גם עם כל ההסתייגויות לעיל, התחזקותה של מפלגת “הבית היהודי” מתאימה לסקר “הארץ” מהשבוע שעבר שהציב את המפלגה לראשונה כמפלגה השניה בגודלה בישראל (תוצאות סקר “הארץ” מה-11/7/14: הליכוד 25, הבית היהודי 16, העבודה 15, ישראל ביתנו 14, יש עתיד 13, מרצ 10, ש”ס ויהדות התורה 7 מנדטים כל אחת, התנועה 4 והמפלגות הערביות 9). נפתלי בנט העומד בראש המפלגה הביע גם הוא ביקורת על האיפוק הצבאי הישראלי אבל נמנע מלתקוף ישירות את נתניהו והוא מתמקד יותר בהופעות בתקשורת הזרה כשהוא משחזר את ימיו כמסבירן ב”ישראל שלי”.
כאמור את הזליגה ימינה ניתן להבין על רקע המצב הבטחוני ומה שנתפס בציבור כהנהגה מהוססת של נתניהו. עוד נקודות מעניינות: הפיצול של ליברמן מהליכוד מחזיר אותנו במין מהלך קסם למציאות שלפני הבחירות הקודמות. אז, כזכור, התמזגו הליכוד וישראל ביתנו, שתי סיעות שהיו להן מעל 40 מנדטים במשותף וקיבלו ביחד 31 מנדטים, כלומר העלימו מעל עשרה מנדטים של תמיכה משותפת ברשימות. והנה, עושים הילוך לאחור, מתפצלים שוב ושתי המפלגות חיות וקיימות ובועטות ומקבלות לא מעט מנדטים. בעצם משחזרות את התמיכה בהן טרום הבחירות הקודמות.
אין לדעת מה היתה השפעתם של התרגילים הפוליטים שעשה ליברמן לנתניהו, מסיבות העיתונאים והתקיפות המילוליות, הצגתו כחלש והססן במבצע בעזה וכו’. נראה כי בסקר העדכני יותר הוא נחלש וזה יכול לשקף רתיעה של הציבור ממהלכיו הציניים בעת לחימה, אך צריך לזכור כי בבחירות האחרונות הוא רץ עם הליכוד ואין דרך לדעת מה היתה התמיכה האמיתית ברשימה שלו. יתכן מאוד שאותה התנהלות פוליטית בוטה בשבועיים האחרונים דווקא הגדילה את התמיכה בו.
יש לציין שהזליגה ימינה לא פוגעת בנתניהו אלא מחזקת אותו. נראה שעל הקולות שנדדו ימינה לבית היהודי מפצים לא פחות קולות הנודדים לליכוד מ”יש עתיד” ואולי אפילו, לנוכח התנהגותו הנתפסת משמאל כאחראית, מ”התנועה” ו”קדימה” שמצטמקות עד לאפס.
21 מנדטים ביחד?
יש לכם טעות,..
בכיף(: