ביום שני בערב קיים פרופ׳ מנואל טרכטנברג, מועמד המחנה הציוני לשר אוצר חוג בית בכוכב-יאיר. בסלון בית נעים התקבצו 50 איש על כסאות פלסטיק. כרגיל באירועים מן הסוג הזה, הרבה גברים חמורי סבר בגיל העמידה. גם כתריסר נשים. וכולם, כולם, שאלו אך ורק שאלות כלכליות. טרכטנברג עשה כמיטב יכולתו להשיב על כל השאלות אבל את הערב סיכם אחד הנוכחים, יו״ר סניף העבודה ביישוב: ״אבל למה, למה, למה אתה לא אומר להם שהם צריכים להפסיק להצביע ליאיר לפיד? 25% הצביעו פה ללפיד ב 2013״ אמר האיש והוסיף: ״אתה לא עושה מאמץ למשוך את הקולות האלה אל מפלגת העבודה״
ההתנהלות המנומנמת, בלתי-מאורגנת של המחנה הציוני השתקפה בערב הזה: שיח אקדמי, מרחף מעל הקרקע, בלי תחושת דחיפות או יכולת להלהיב קהל.
טרכטנברג ניצל את עשר הדקות הראשונות של הקשב המלא (עדיין ערני) של הנוכחים לתת איזה הרצאה כללית, שיח אידיאולוגי על עקרונות, יעדים, ושאיפות.
והשואל הראשון מבין האורחים בסלון ירה לטרכטנברג חץ ישיר אל בין העיניים: ׳נתת פה יופי של הרצאת מאקרו. מה עם התכל׳ס? אנחנו רוצים לשמוע תשובות, במיוחד בתחום שוק הנדלן. אנחנו בשיאו של קמפיין ואתם, במפלגת העבודה לא מדברים בגובה העינים׳.
טרכטנברג השיב לו: אחרי הקמפיין יש כנסת, ואם אהיה שר אוצר, אצטרך להוביל יישום של מדיניות. אני לא מעוניין להפריח סתם סיסמאות. ואם לא אהיה שר אוצר, אלא ח״כ גם אז אצטרך לעבוד. הפרטים של התכנית שלנו כתובים בתכנית מאוד מפורטת. אתם חושבים שאנחנו פה המצאנו משהו? זו עבודה שנעשתה אחרי שיחה עם קבלנים, עם יזמים. אני יכול לשלוח לך את כל התכנית במייל, תקרא את הפרטים׳.
וכך התנהל הערב – טרכטנברג דיבר גבוה גבוה. האיש הוא פרופ׳. עקרונות כלכליים, צדק חברתי, חלוקה של משאבים בצורה הוגנת. והקהל הקשיב בנימוס, ריחף במקרה הטוב והשלים שעות שינה כמו שקורה לאנשים חרוצים שבילו את היום שלהם על הכבישים בדרך מתל-אביב לפרברים הרחוקים.
שאלת התחבורה הציבורית היתה מרכזית. בניגוד לתדמית הטובה, שהשר ישראל כץ חושב שנוצרה לו – האנשים זועמים. איך זה בכל העולם יש רכבות ותחבורה ציבורית מסודרת ורק אצלנו, אנשים נגררים בכבישים?
הם גם שאלו שאלות קונקרטיות: ״האם תתן הנחיה לבטל את קו הרכבת הבזבזני לבית שאן?״
הו! הנה הזדמנות להתעורר, לריב קצת, לרגוז, להעיר את השיח העייף.
אבל טרכטנברג נותר צופה מן הצד. אדם אחר בסלון, הסתער על העניין מירכתי החדר וכעס: ״שאלה מקוממת! ועוד לשמוע אותה פה ביישוב השבע שלנו. איזה מן חוצפה. שמעתם את טרכטנברג בתחילת דבריו. צדק חברתי, צדק חלוקתי״.
התחיל קצת ויכוח בקהל (הם כן צריכים רכבת בבית-שאן, הם לא צריכים רכבת בבית-שאן) וטרכטנברג, כנראה הוא עדיין מרגיש שהוא המרצה ואלה הם הסטודנטים סיכם: ״נו, בוודאי שצריך שלוחה של תחבורה ציבורית שתגיע עד לבית שאן. וצריך לבטח ללכת עם הצרכים של האוכלוסיה שם.״
וכך זה נמשך :
ש: האם צריך לפרק את מנהל מקרקעי ישראל?
טרכטנברג: לבוא היום ולהגיד בכותרת צעקנית ׳לפרק את ממ״י. זה כמו אותה האמירה המפורסמת של ׳לשבור להם את העצמות׳ (מה??). טרכטנברג רצה להסביר, שלא צריך ללכת לקיצוניות, לכותרות מנופחות, שאחר כך אין שום יכולת ליישם אותן והסביר: ״העובדה שאין שר אחד ששולט גם על משאב הקרקעות ומנגד על תקציב המדינה, ההתרוצצות הזו בין המשרדים היא שמקשה״
ש: האם הסכם שלום עם הפלסטינים לא יתן עוד עשרות מיליארדים לתקציב?
טרכטנברג: ״לא נעשה שום צעד מדיני אחד או אחר בגלל התקציב. זו אולי יכולה היתה להיות תוצאת לוואי רצוי, אבל זה לא משהו שמכווין מדיניות. היה זה צ׳רצ׳יל שנקט במילים ׳דם, יזע ודמעות׳ במלחמת העולם השניה. המחיר הכלכלי שהם שילמו היה אדיר. אגיד לכם באופן ישיר: אנחנו צריכים תהליך מדיני, אבל לא בשביל התקציב או הכסף. אנחנו צריכים את זה בשביל שנדע שיש לנו עתיד. והאמירה ההפוכה יותר מדויקת. התסגרות תביא אסון.״
עם כל השאלות הללו, הקהל לא הניח לו. מדוע אינך תוקף את לפיד. מדוע אינך אומר את דעתך על ראש הממשלה, שאיתו ישבת באופן אישי? וטרכטנברג: ״כל יוצאי דרום אמריקה שהגיעו איתי לארץ הלכו ללמוד כלכלה או פסיכולוגיה. אני, בחרתי בכלכלה, את הפסיכולוגיה תשאירו לאחרים.״
* * * *
כישצאתי מן החוג בית ציינתי לעצמי שמעניין לשמוע איך המועמדים הבולטים של הליכוד לתפקיד שר האוצר – ישראל כץ וגלעד ארדן – משוחחים כיום בחוגי בית או במפגשים סגורים עם אנשים. אחרי הפיהוק לעיל, חשבתי שאולי אלך לשמוע גם אותם. סימסתי לדוברים המסורים של כץ וארדן. אצל כץ, כך ענו לי, אין שום חוגי בית ושום אירועים בימים אלה. הדובר של ארדן לא השיב לי עד הרגע הזה.
טרכטנברג קצת משממים, זו האמת. אבל בהשוואה לליכוד, עצם העובדה שיש תכנית כלכלית כתובה, הנה התחלה.
יפה שלפחות טרכטנברג מדבר על האם זה הגיוני לבנות קו רכבת לבית שאן. אצל ישראל כץ, אנחנו יודעים מה תהיה התוצאה: עוד כבישים, רכבות שנבנות ביחד עם עוד כבישים ולא במקום (את חלק מהקו האדום בתל אביב רוצים לבנות ביחד עם מנהרה למכוניות, כאילו שאין מספיק מכוניות בתל אביב גם ככה), עוד פרבור, עוד זיהום. עדיף אדם משעמם מאדם שלוקח את האספקט הכי נוראי בארה”ב ומייבא אותו לישראל.
ישראל כץ בצרות – אנשים שלא שוקלים לשנייה להצביע ליכוד, זועמים עליו. מספרים שגם הרייטינג של בוגי יעלון בקרב בוחרי הרשימה הערבית המשותפת, הוא לא בשמיים, וכדאי שיחשוב כיצד לזכות באהדתם מחדש…
אגב, הדיונים המרתקים של כמה עשירים במרכז הארץ, על האם צריך או לא צריך קו רכבת לפריפריה, שיחבר אותה למטרופולין אזורי (חיפה), הם הנושא המעניין ביותר בפוסט הזה, והעובדה שלא הפכו לסוגייה הראשית כאן, היא העדות הטובה ביותר, לכך שכל אלה שמספרים לנו ש”זו הכלכלה, טמבל”, בעצם ממשיכים לחשוב שמדינת ישראל משתרעת בין כוכב יאיר במזרח, לים במערב, ובין הרצליה בצפון לעזריאלי בדרום.
הקו לבית שאן הוא קו חיוני, גם לולא היו לו משמעויות כלכליות אדירות (לא רק עבורנו, אלא גם עבור הירדנים, שמאוד מאוד רוצים גישה ישירה לים התיכון, שלא רק באמצעות המשאיות שחוצות מדי יום את מעבר הגבול ליד בית שאן…), שכן למדינה שמדברת על חברה, יש עניין גדול לדאוג לפריפריה שלה בפועל (ולא רק באמצעות סיסמאות קליטות ומשעממות של אנשים שלא יכולים למצוא את בית שאן על המפה) – ולא רק באמצעות “שלוחה של תחבורה ציבורית שתגיע לבית שאן” (משפט מנותק יותר, היה קשה להמציא. תחבורה ציבורית לבית שאן יש כבר יותר מששים שנה, תודה. העניין הוא ברכבת…).
בקיצור, אין כמו כנסים של השמאל שנערכים ביישובי וילות משגשגים במרכז הארץ, כדי לשכנע שהמהפך ממש בפתח. ניפגש מחר בחוג בית של תמר זנדברג בבן יהודה פינת נורדאו, שם היא תעסוק בשאלה האם באמת צריך לבזבז כסף על הארכת כביש 6 עד מעלות – יהיה שווה!
אורי, נניח שיציגו נתונים המראים שרכבת לבית שאן הינה הפסדית בסך של כ-5 מיליון שקל בשנה, או אף 10 מיליון שקל בשנה. האם בכל מקרה חייבים לעשות אותו? בכל מחיר?
למרות שבדר”כ אני לא מתלהב מהתגובות של אורי (כבר ממש אחד מאושיות הפלוג), הפעם אני חייב לחזק אותו. לרכבת לבית שאן יש השפעה גיאו אסטרטגית רחבה. זו אמורה להיות הגישה של ירדן לים. זה יציג רווח כלכלי גדול מאוד עבור ירדן, ישקיט את הפלסטינים בירדן ויסמן לכל המדינות מסביבנו ששווה לעשות שלום (ועסקים) עם ישראל. הרכבת אמורה גם להפחית בצורה ניכרת את העומס על כבישי העמקים של משאיות כבדות (מ ואל ירדן) מה שאמור לשפר את הבטיחות בכבישים האלה. מבחינת התושבים, לא בטוח שהרכבת הזו זה מה שחסר להם (היא לא תקצר את הנסיעה למרכז, רק לחיפה.
ברור שלא מחיר צריך לבנות את הרכבת. אם, למשל, היא מפריעה לתושבים בכוכב יאיר, הרצליה, רמת השרון או רמת אביב, יש לגנוז אותה, ולהשתמש בכסף כדי לפתוח מספר חנויות קינואה מתמחות בקניון שבעת הכוכבים…
ואחרי שקיבלת את התשובה האמיתית ל”למה מתנגדים החבר’ה בחוג הבית למימון רכבת בפריפריה” (הם בטח חושבים שבית שאן זה בשטחים הכבושים…), קבל תשובה רצינית: רכבת לבית שאן, כביש מהיר למעלות, עבודות שיפוצים והרחבה בקטע הצפוני של כביש 90, רכבת לשדרות, הכפלת הרכבת לדימונה, ואולי גם, אינשאללה, רכבת ואילת והכפלת כביש הערבה – הן השקעות שהערך שלהן הוא הרבה מעבר לערך כספי מיידי: הן מבטאות הפנמה רעיונות שעתידה של ישראל תלוי מאוד בהשקעה בפריפריה, והבנה בפריפריה, שהמדינה לא זנחה אותה. הפריפריה הם אזרחים משלמי מסים, והזכאות שלהם לשירותים ותשתיות לא נופלת מאלה של תושבי חגורת השפע שאוהבים לשבת ליד הבריכה בחצר ולהיאנח על ה”נאו-ליברליזם של ביבי”.
הרכבת לבית שאן, היא כמובן, גם השקעה כספית מצויינת (ולא פחות מכך, השקעה מדינית מעולה – והיית מצפה מתומכי שמאל שיהיה להם את הידע המינימלי להכיר את העובדה הזו…) – אבל גם לו הפסידה כסף בסדרי הגודל שתיארת פה, לא היה זה בדל של סיבה בכדי לבטל את הפרוייקט החברתי-כלכלי העצום הזה.
פששש… ממש תשובה שלא קשורה לשאלה. ככה מדבר ימני אמיתי. חזק ואמץ.
לפי התשובה שלך מצב התחבורה בארץ פשוט מעולה.
אני מציע שנזמין את שרי התחבורה של כל המדינות בעולם שילמדו מאיתנו איך באמת צריך לבנות תשתיות תחבורה.
אתה קהה או משהו? הוא ענה בדיוק למה שרצית.
כדי להקל עליך, אני אצטט בדיוק את השאלה שלך, ומתחתיה את הפיסקה האחרונה וברורה לגמרי של תשובתי:
אתה שאלת:
אורי, נניח שיציגו נתונים המראים שרכבת לבית שאן הינה הפסדית בסך של כ-5 מיליון שקל בשנה, או אף 10 מיליון שקל בשנה. האם בכל מקרה חייבים לעשות אותו? בכל מחיר?
אני עניתי:
הרכבת לבית שאן, היא כמובן, גם השקעה כספית מצויינת (ולא פחות מכך, השקעה מדינית מעולה – והיית מצפה מתומכי שמאל שיהיה להם את הידע המינימלי להכיר את העובדה הזו…) – אבל גם לו הפסידה כסף בסדרי הגודל שתיארת פה, לא היה זה בדל של סיבה בכדי לבטל את הפרוייקט החברתי-כלכלי העצום הזה.
אין לי מושג איך מדבר ימני אמיתי, אבל אני מקווה מאוד שגם הם נוהגים לענות לשאלות שנשאלו, ולהיות מסוגלים להבין טקסט פשוט…
אין שום אפשרות – שום אפשרות אמיתית לחזות אם הקו יהיה רווחי או הפסדי. סתם משחקי מספרים מבוססים על כלום. אי אפשר לחזות את ההעפשות החיצוניות ומה יקרה בעתיד.
ללקק את האצבעות. תענוג. מזדהה לגמרי.
הבורגנות המדושנת שוכחת שבפריפריה רכבת נותנת זריקת עידוד מטורפת!
בתור אחד שגר דרומית לאשדוד … אני חב לליכוד וישראל כץ את קולי במשך השנים הבאות
פעם כדי להגיע למרכז הייתי נתקע בפקקים של שעה וחצי על כביש 4 והייתי מחכה לרכבת שמגיעה פעם בשעה
היום החיים דבש , חצי שעה לת”א בכביש וחמש רכבות בשעה !!
אבל השמאל בשלו, למה להשקיע בנחותים האלו שעדיין לא הבינו שהדרך היחידה לעבודה במרכז זה לחיות במרכז ?!
וזוהי אג’נדה שאת מחפשת בליכוד – קירוב הפריפריה למרכז, פיזור משקל אכלוסיה בין כל חלקי המדינה
מצטער שאתם לא אוהבים את זה … באסה לכם
מוש,
מאז 1977 ועד היום (38 שנים) הימין בשלטון 33 שנים מתוכם, כלומר 87 אחוז מהזמן!!!!!!!!
הטענה שלך צריכה להיות למה הימין חיכה כל כל הרבה שנים עד שעשה כל כך הרבה לטובת הפריפריה (לטענתך לפחות)????
אבל הימניים ממשיכים בשלהם בלהאשים את השמאל ולא לקחת אחריות על כלום.
גם אם הימין יהיה בשלטון עוד 50 שנים ברציפות הוא ימשיך להאשים את השמאל בהכל.
ידידי … המצב באזורינו היה כ”כ בקנטים שגם 33 שנה (87 אחוז) לא הספיקו לתקן את תחלואות המדינה
ומזכיר לך משהו חשוב- גם ראשי העיריות וראשי המועצות הם נציגי מפלגות, שחלקם לא רצו או הורידו את ראשם בדרישה מהממשלה לתמיכה ועצרו פרוייקטים חשובים (לדוגמא המחלף באשדוד דרום שכבר שנים היה על השולחן ורק כאשר היה חילופי גברי דברים התחילו לזוז )
ועוד משהו קטן …מספיקה שנה וכמה חודשים לכהונתה של ממשלה ע”מ להרוס את עתיד המדינה – ע”ע הסכם אוסלו , שעלה למדינה מיליארדים
אין ספק שב-1977 בגין קיבל מדינה שרוב שטחה היה ביצות, כמעט ללא כח צבאי או ברית אסטרטגית ומאז הימין הפריח את השממה, כבש את סיני, רמת הגולן, הגדה וירושלים.
ואין ספק שאוסלו זה טעות והיינו צריכים להמשיך לשלוט טוטאלית ב-4 מיליון מוסלמים.
הרי זו עובדה ידועה שברגע שהימין עלה לשלטון חזרה אחרי אוסלו אז ההחלטה הראשונה שלו הייתה לבטל את הסכמי אוסלו….
להזכירך, רק הימין פינה יהודים וישובים יהודים (בגין ושרון)!!!!
כנרא שלא מלמדים את המשאלנים חשבון – זה יסביר למשל למה הם לא מבינים כלום בכלכלה. אבל מתוך 38 שנה השמאל שלו לבדו מ- 1992 ל- 1996, מ- 1999 ל- 2001, ומ- 2006 ל- 2009 – 9 שנים. בנוסף הוא שלט בשיתוף עם הליכוד בין 1984 ל- 1990, ב- 2001-2002, ב- 2009-2011.
הימין שלט לבדו – כמעט לבדו למעשה כי לעיתים קרובות הייתה איזו מפלגת מרכז שמאל – בין 1977 ל- 1983, 1990-92, 96-99, 2003-2005, ו- 2011-2015.
מפלגת קדימה אז הייתה שמאל?!?!??
כמה אפשר לסלף עובדות????
מפלגת קדימה נוסדה על ידי אריק שרון (שהיה מאוד שמאלני). איתו הלכו לקדימה מהליכוד אולמרט, לבני, מופז, צחי הנגבי, גדעון עזרא, מאיר שטרית, רוחמה אברהם, אלי אפללו ועוד אחרים מהליכוד. וגם קצת מהעבודה.
רובה המוחלט הם יוצאי ליכוד!!! זו הייתה מפלגת ליכוד ב׳.
ככה שזו הייתה ממשלה בראשות ימניים!!!
רק ממשלת רבין וברק נחשבים כממשלות שאפשר להגיד שהיה בהם ראש ממשלה מהשמאל.
סליחה, טעיתי בשנה אחת, מתוך 38 שנים, 32 שנים היו תחת ממשלה ימנית (ראש ממשלה).
העבודה רק הצטרפה לימין אבל לא הייתה גדולה.
ממשלת האחדות בין 1984 ל-1988 הייתה יותר ימנית משמאלנית. שני הצדדים ניטרלו אחד את השני ולכן זה היה מרכז עם נטייה ימינה.
כן קדימה שוויתרה על 98% מיהודה ושומרון זה הכי שמאל בעולם. אני אוהב איך השמאלנים משנים את ההגדרות של המחנה שלהם איך שנוח להם. פעם אחת קדימה זה התקווה הגדולה נגד ביבי, אולמרט ולבני הם האבירים על הסוס הלבן, פעם אחרת פתאום הם ימניים. כשליברמן נראה שמתנגד לביבי הוא מתון ומרכז, כשהוא לא, אז הוא ימין קיצוני, וכו…
אהבתי גם את הקביעה שממשלת האחדות המבוססת על שוויון מוחלט בין ימין לשמאל הייתה ״יותר ימנית״ גם כששמעון פרס היה ראש ממשלה. אתה פשוט לא רציני.
יונתן,
אם ככה אז לפי ההיגיון הזה בגין היה מאוד שמאלני כי הוא החזיר את כל סיני ופינה אלפי ישראלים משם. ואריק שרון בכלל שמאלני יותר ממרצ כי הוא פינה אלפי מתנחלים מעזה.
לא משנה כמה תנסה לעוות את ההיסטוריה, לעולם לא תוכל להכחיש שאף מנהיג מהשמאל לא פינה יהודי אחד מביתו. הכבוד הזה שייך לימניים בלבד.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לא טוען שהימין עשה רק דברים גרועים. אני רק מבקש שייקח אחריות על מעשיו. גם הטובי וגם הרעים.
בינתיים ביבי רק לושח שרדיט על הטובים אבל ברעים שמים אולמרט, לפיד ועוד….
עוד מעט הוא גם יתחיל להאשים את בן גוריון….
מצטער על הטעויות ניקוד, כתבתי במהירות מהסמארטפון….
תיקון: ביבי לוקח קרדיט רק על המעשים הטובים ואת הרעים הוא מאשים את אולמרט, לפיד ועוד.
בקצב הזה הוא עוד מעט יתחיל להאשים גם את בן גוריון….
שאני אבין – אתם בעד פינוי ישובים ומתגאים שלא פניתם כלום.
הניסיון להפוך את קדימה למפלגת ימין היא פתטית. המפלגה הוקמה על בסיס הגירוש מעזה, כנגד הבטחות הבחירות של הליכוד ומשאל חברי הליכוד. הליכוד אמר לא להתנתקות, אז פרשו חלק והקימו קדימה. על פי ההיגיון שלך אני מניח שיובל שטייניץ טענת רוט הם שמאלנים כי הם היו פעם מנהיגים בשלום עכשיו.
יכול להיות שקדימה תחת שרון הייתה מתנהגת אחרת אבל תחת אולמרט ולבני זו הייתה מפלגת שמאל קיצוני מבחינה מדינית.
ישנה אצלך שגיאה מתמטית מוזרה להחריד.
השמאל שלט פה מ1984 עד 1986 (חלק פרס ברוטציה), מ1992 עד 1996, מ1999 ועד 2001, וכמובן ממשלת הזהב של אולמרט-לבני-פרץ מ2006 עד 2009. הברוטו יוצא 11 שנים, ואם נגלח כמה חודשים פה ושם, זה עדיין יוצא כפול ממה שטענת.
כל טענותיך על הפקרת הפרירפיה, נכונות לגמרי. הן הימין, והרבה יותר ממנו השמאל (שבנה עיירות פיתוח בתור פועלי דחק של מפעלי הקיבוצים, שגם נהנו מהארנונה מאזורי התעשייה שהוקמו על גבול עיירות הפיתוח, כמו באר טוביה, למשל) הפקיר את הפריפריה. אלא מה? הימין לא התנגד להשקעות בפריפריה, והיה ועודנו הגורם היחיד שעדיין מתיישב שם (כמה קיבוצים הוקמו בעשורים האחרונים? כמה יישובים שאינם סרוגים הוקמו בנגב והגליל בעשןרים האחרונים? כמה גרעיני התיישבות של תנועות נוער מהשמאל הגיעו לעיירות פתיחומ בעשורים האחרונים, מעבר לשנת שירות?). הפקרת הפריפריה היא בזיון לאומי – אבל רק צד אחד מנסה לטפל בו בפועל. חוג בית שבו יושבים להם אנשים מבוססים במרכז הארץ, ומתמרמרים על קו רכבת לבית שאן, זו תופעה מאוד מאוד אופיינית לשמאל. וזה לא מקרה שאין שם הרבה מצביעי שמאל…
אני מסביר לאנשים מהמרכז את המהפכה שעברה עלינו פה והם מגיבים ב”כולה עוד נתיב בכביש 4″/”כולה מחלף בגבעת וושינגטון” ולא מבינים את השינוי התודעתי שהמדינה והממשלה עברה בשנים תחת נתניהו
מה שאולמרט התיימר להוביל (בעזרת אחת מההחלטות המטומטמות שלקח ראש ממשלה בישראל – כשאסר בנייה בגוש דן ), ביצע נתניהו ע”י תשתיות ולקיחת יוזמה
אז סבבה – השמאל לא רואה את רוב הדברים שהתרחשו ב-6 השנים האחרונות ומתלונן על התחבורה הציבורית (למרות שלדעתי היא השתפרה מהמצב המביך שהייתה לפני ) , אבל כנראה שהדוגמא לקו הרכבת ‘בית שאן’ מעיד על הלך הרוח – למה לבזבז כ”כ הרבה אם זה לא מועיל לי ?! מה אכפת לי שזה יקדם אחרים!
*תודה על תיקון חלוקת השנים, לא היה לי ראש להיכנס לחישוב הזה 😉
פה חשדתי! אתה טוען שיש אנשים במרכז שמכירים את גבעת וושינגטון?:) תיכף תגיד שהם מכירים את צומת פלוגות…;)
השמאל לא מתעניין בתחבורה הציבורית, אתה יכול להירגע. השמאל מתלונן על ביבי. אם ביבי יבנה רכבת תחתית בשנתיים, הם יטענו שהקידוחים מתחת לת”א עושים המון רעש בגלל שקנו מקדחים זולים, והעבירו את שאר הכסף למתנחלים…
אם יבנה תחתית בלי להרעיש בכלל, הם יטענו שהתמחור יקר מדי, כדי לסבסד מאחזים בלתי חוקיים.
עוד לא נולד מהמהלך שביבי יעשה – שהשמאל יפרגן לו, למעט גירוש יהודים…
אורי, גם עדיין לא נולד הימני שיגיד מילה טובה על פרס….
ספ הכל הבן אדם שהיה אחראי להביא לפה פצצה מיוחדת, אבי התעשיות הביטחוניות, אנטבה, ייצוב הכלכלה בשנות השמונים ועוד הרבה (גם לצד טעויות כמובן כמו כולם).
ביבי בטוח שהוא עושה רק מעשים טובים. טעויות זה אך ורק באשמת אחרים או פרופוגנדה של התקשורת.
דבר נוסף, ביבי חתם על הסכמי אוסלו ב׳, חילק את חברון, הקפיא התנחלויות, שיחרר אלף טרוריסטים(!!!), אמר ״שתי מדינות לשני עמים״ ובכל זאת השמאל לא אוהב אותו.
אז כנראה שזה לא קשור רק לפינוי יהודים……
גם אריק שרון לא אהוד במיוחד בשמאל (בלשון המעטה) עד היום וזה למרות שפינה אלפי מתנחלים.
כך שהקו מחשבה הזה שלך לוקה קצת בחסר.
ולשלב התיקונים:
פרס אחראי לפצצה המיוחדת (עפ”H מקורות זרים וכו’) בערך כמו שרחבאל בן שלמיה בנה את בית המקדש (רק שלרחבאל לא היו כתבלבים שבלבלו את המוח וניפחו את חלקו). תכנית הגרעין של ישראל היא פרוייקט של כמה מדענים ישראלים מזהירים (פרס אמנם אומר “ננו-טכנולוגיה” שבעים פעם בדקה, אבל הוא איש מדע, בערך כמו שסטיבן הוקינג הוא עסקנצ’יק חתרן…). אם אתה תטען שהוא ניהל מלמעלה את הפרוייקט, אז כמובן שלמעלה היה גם בן גוריון. אם תטען שפרס היה אחראי לקשרים עם צרפת, הרי שהיו לפחות ארבעה אנשים משמעותיים יותר לקשר הזה.
למה זוכרים בעיקר את פרס? כי פרס הוא היחיד שלא הפסיק לדבר על חלקו, ובגלל שיש לנו תקשורת שפרס הוא בן יקיר לה, וחובה לייצר לו עבר בטחוני בהעדר השלב הזניח הזה של שירות בטחוני כלשהו…
לגבי אנטבה מגיע לפרס קרדיט גדול על דחיפה לפעולה – ומגיע לרבין קרדיט גדול בהרבה על שאישר אותה. לו כשלה הפעולה, רבין עמד בראש הפירמידה, ואני משער שפרס היה מצליח להסביר כיצד ניסה בכל כוחו למנוע את הפעולה, אתה יודע, בסגנון פרסי שכזה…
חובה לציין שגם ללוחמים מגיע איזשהו קרדיטון פצפון, אבל בוודאי לא כמו לשעמון רמבו…
המשבר הכלכלי של שנות השמונים נפתר בזכות תכנית הייצוב, של אנשי כלכלה מעולים מהארץ ומחו”ל (פישר, ברונו ואחרים), שעליהם ניצח שר האוצר מודעי (שהוא ופרס תיעבו את זה את זה, ופרס אף פיטר אותו, אחרי שמודעי הגדירו כראש ממשלה מעופף). פרס זכאי לקרדיט על אישור התכנית – אבל בעיניך פרס זכאי לקרדיט על תכנית הייצוב, אזי ב”ג זכאי לקרדיט על “הפצצה המיוחדת”. תחליט…
פרס זכאי גם לקרדיט על בניית ההתיישבות בגב ההר, על התחלת השת”פ עם הנוצרים בדרום לבנון, על סילוקו הסופי של ב”ג מהחיים הפוליטיים (מכיר את רגיל רפ”י שהוא ודיין עשו לב”ג מייד אחרי מלחמת ששת הימים?), על חתרנות איסופית תחת כל ראש ממשלה שכיהן מעליו, על היותו השראה לשיר “איך קרה שהפשפש עלה למעלה”, ומעל לכל: על הניסיון לטרפד על השמדת הכור העיראקי, מחשש שזה יעזור לבגין בבחירות – ועל הסכמי אוסלו.
בדיקה נורמלית של טורי הרווח וההפסד בנוגע לקריירה האינסופית של פרס (כולה, כמובן, כעסקן), משאירה אותנו באדום, באופן מובהק.
ועכשיו לקביעות משעשעות אחרות:
ביבי לא חתם על הסכם אוסלו ב’. הסכם זה נחתם ב28 בספטנבר 1995, 8 חודשים לפני שנבחר לראשות הממשלה, ויושם בדצמבר 1995.
ביבי עשה את כל הדברים הרעים שתיארת (דברים מיותרים ומזיקים), אלא מה? הוא לא גירש יהודים. כל זמן שלא גירש יהודים, ודאי שלא ייכנס לרשימת האתרוגים. הוא אמנם דיבר על מדינה פלסטינית, אבל לא הסכים להכיר באחת כזו, ולא הסכים לגרש יהודים כדי לאפשר לה רציפות טריטוריאלית. הוא בנה שכונות בירושלים (שבעיני השמאל נמצאות מעבר להררי חושך), וכמובן, הוא עדיין חושב שהזכות שלנו על איו”ש אינה תוצאה של כיבוש ב1967, אלא של מועד שקדם ל1967 בכמה אלפי שנים. אלה הסיבות שהשמאל שונא אותו. אם הוא יגרש יהודים -השמאל יעשה לו מה שעשה לאריק שרון (שאותו השמאל תיעב לפחות כמו את ביבי, וקרא לו בשמות גרועים יותר, תוך האשמתו ברצח המונים שביצעו ערבים בערבים. כל שנדרש לזכות בלב השמאל: גירוש רבבת יהודים מבתיהם, והתעמרות בהם אחרי הגירוש…).
אורי,
שוב פעם אתה מוכיח את טענתי, עוד לא נולד הימני שיגיד מילה טובה על פרס…..
רק נתתי אותו בתור דוגמא. כמובן ששום ימני לא ייתן אף מילה טובה על רבין, גולדה, אשכול, בן גוריון ואחרים…
ואתה צודק, אני מתקן – ביבי לא חתם על הסכמי אוסלו ב’ אלא על הסכמי וואי ה”מדהימים” ועל חלוקת חברון תוך לחיצת יד עם ערפאת. אין ספק שזה היה צעד מאוד ימני מצידו (וזה עוד אותו אדם שהשתתף בהפגנות שיטנה כנגד ערפאת ואוסלו…).
ובוא נסכים שחוץ מהשנים ששמיר היה ראש ממשלה כל השאר היו בראשות השמאל. הרי בגין פינה את סיני יחד עם אלפי ישראלים, אין צעד יותר שמאלני מזה. ב-1996 כיהן ראש ממשלה שלחץ יד לערפאת, חתם על הסכם איתו וחילק את חברון – צעדים שמאלנים לגמרי ומכאן ראש ממשלה שמאלני.
ב-2001 ועד 2005 כיהן ראש ממשלה שמאלני שפינה אלפי מתנחלים מעזה. ב-2009 ועד היום כיהן ראש ממשלה ששיחרר אלף טרוריסטים (הכי הרבה מכל העסקאות בעבר), הקפיא את הבנייה בשטחים, פצח במו”מ עם אבו מאזן, יצא למלחמה בחמאס בה ספג 71 הרוגים ישראלים ב-49 ימים תוך ספיגת טילים על חצי מדינה, הרי ברור שזה ראש ממשלה שמאלני.
כך שרק שמיר, שהדבר היחיד שידע להגיד זה “לא” וישב ולא עשה שום דבר שראוי לזכור, הוא ראש הממשלה הימני היחיד שהיה פה מאז 1977 ועד היום.
משהו נוסף ששכחתי אורי, בגין גם היה הראשון שהכיר רשמית במתן אוטונומיה לפלסטינים – צעד שמאלני קיצוני וזה רק מוסיף לשמאלניות שלו.
וראש הממשלה בין 1996 עד 1999 גם ניהל מו”מ על החזרת רמת הגולן – צעד שמאלני מאין כמותו.
שני אלה מוסיפים למה שרשמתי קודם שהם ראשי ממשלה שמאלנים קיצוניים.
אתה בכוונה מרים לי להנחתות, עם כל הטענות השגויות הללו?:)
טוב, נתחיל:
1. פרגנתי לפרס על חלקו בהקמת יישובי גב ההר וביצירת הקשר עם הנוצרים בדרום לבנון. שיבחתי אותו גם על חלקו החשוב בהחלטה לצאת לפעולה באנטבה, וציינתי שהיה לו חלק (קטן לאין שיעור מכפי שנהוג להציג) בתכנית הגרעין הישראלית. מה לעשות שבאופן כללי האיש הזיק הרבה יותר מאשר הועיל?
2. יש לי הרבה שבחים לב”ג (מאבות הציונות, מקים המדינה, ציוני נחוש ועקבי), ותרומתו הגדולה לעד תיזכר. כך גם לוי אשכול, מנצח מלחמת ששת הימים, מחולל הדמוקרטיה הישראליה, ואבי המוביל הארצי. לרבין היו כוונות טובות רבות, וייזכר לו חלקו בהכנת הצבא למלחמת ששת הימים, כמו גם שנותיו הארוכות במדים. שנותךיו כראש ממשלה היו איומות, אבל איש לא ייקח ממנו את זכויותיו. גולדה הייתה פעילה ציונית מסורה. כראש ממשלה הייתה אסון גדול. רואה? יש מלים טובות על מנהיגים שבאו ממפא”י לדורותיה. אגב, כולם, עד האחרון שבהם, היו פחות גרועים מפרס.
3. אני מניח שספירת השנים השנונה-למחצה שלך נועדה לטעון שספירת השנים שלי אינה מדוייקת. אדרבא, אשמח לתיקון ענייני. האם פרס לא היה ראה”מ בין 1984 ל1986? האם רבין ופרס לא עמדו בראש המדינה בין 1992 ל1996? האם אהוד ברק לא עמד בראש המדינה בין 1999 ל2001? האם אולמרט (שנבחר מטעם מפלגה שהייתה שמאל מובהק, ואכן הקימה ממשלת שמאל) לא עמד בראש המדינה בין 2006 ל2009?
4. שמיר אכן היה ראש ממשלה מזהיר, אבל הוא לא ראה”מ היחיד של הליכוד. שכן היו עוד שלושה כאלה.
5. אני יודע שלא טרחת לקרוא את הסכמי קמפ דיוויד, ואתה רק מקדלם לי את ציטוטי השמאל המסבירים ש”אוסלו זה המשך ישיר של קמפ דיוויד”, אבל השקעה של שלוש שניות בתחום, הייתה מלמדת אותך שהאוטונומיה של בגין דומה לאוסלו, בערך כמו שטיבט דומה לנפאל…
את המו”מ על האוטונומיה, ניהל שר הפנים של ישראל (אבא של החד”שניק הטרי, אברום), ולא במקרה – כיוון שהובהר במפורש שהאוטונומיה היא חלק מישראל. הויכוח על הגדרת השטח של האוטונומיה, גם הוא היה בלתי פתיר, כיוון שישראל הבהירה שאוטונומיה היא לאנשים ולא לשטח. כמו כן, הובהר שהאוטונומיה תונהג ע”י תושבים מקומיים, ולא ייבוא חיצוני של אש”ף, שאותם ראה בגין כחיות דו רגליות…
אוסלו, לעומת זאת, שאב את לשונו דווקא ממסמך אחר, שקדם לקמפ דיוויד בארבע שנים – ושמו “תכנית השלבים”, שאומצה ע”י המועצה הלאומית הפלסטינית ב1974, בהשראתו של צאלח חאלף (אבו איאד, סגנו של עראפת דאז). התכנית גרסה שהפלסטינים יסכימו לקבל כל שטח שתפנה ישראל, ויקימו בו “רשות לאומית פלסטינית” (סולטה וטניה פלסטיניה”). אני מציע לך לבדוק מהו השם הרשמי של הרש”ף, כפי שהוגדר באוסלו, ואחרי זה תספר לי אגדות על קמפ דיוויד ואוסלו…
בורות היא לא חטא, אבל תמיד מוטב שלא להתייהר בה…
אורי,
כל הכבוד על המילים החמות על פרס. שהחיינו ואשרינו שזכיתי לראות ימני אחד שאומר מילים טובות על פרס.
מה הקשר לאהוד ברק ורבין?? ברור שהם היו ראשי מפלגה מהשמאל. בוא נסכים שממשלת האחדות בשנות השמונים הייתה מרכז אמיתי, לא נטלה שמאלה ולא ימינה כי שלי המפלגות ניטרלו אחת את השנייה פחות או יותר.
הניסיון שלך להציג את קדימה כמפלגת שמאל קיצוני היא פתטית ביותר. שוב, שום מפלגה שמקימיה היו אריק שרון ונסיכי ליכוד כגון אולמרט, לבני, עומרי שרון, צחי הנגבי(!!!), גדעון עזרא, מופז ועוד רבים מהליכוד לא יכולה לשנייה להיחשב כשמאלנית. ועוד אתה מנסה להראות שהיא הייתה שמאלנית יותר ממרצ.
לגבי הסכם סיני, לא טענתי שאוסלו הוא המשך לזה. רק טענתי שבגין היה הראשון שהכיר רשמית, קבל עם ועולם, בעם הפלסטיני ובכך שמגיעה לו אוטונומיה. ומטענה זו אתה מנסה להתחמק כרגיל.
בגין פינה יהודים – שמאלני קיצוני.
שרון פינה יהודים – שמאלני קיצוני.
ביבי (יחד עם ליברמן ובנט!!!) שיחררו אלף מחבלים – שמאלנים קיצונים.
ביבי – חתם על הסכם עם ערפאת, הקפיא בנייה בשטחים (רה״מ הראשון שעשה זאת!!), חילק את חברון וחשב על פינוי הגולן – שמאלני קיצוני.
מזה אתה לא יכול להתחמק….
השמאל אולי מדבר על פינוי אבל הימין הוכיח לנו שהוא זה שמבצע את זה.
רק הימין יכול!!!!
ואני מצביע לבנט למי שתוהה…
כתבת שהשמאל החזיק בשלטון 5 שנים מתוך 38, והוכחתי לך שזה לא נכון. הנחישות שלך לטעון שקדימה אינה שמאל, כי ראשיה היו פעם בימין, מקבילה לטענה שציפי לבני, אם תזכה בבחירות, לא תהיה ראש ממשלה מטעם השמאל, אלא מטעם הימין. אני מקווה שאתה מצליח להבין את האבסורד…
הכרה בצורך באוטונומיה לתושבים בשטחים באופן שינהלו את חייהם, לא נמצאת בויכוח מזה 40 שנה. השאלה היחידה היא מהות האוטונומיה. כל ניסיון לחבר בין מה שהוצע לפלסטינים אז, לבין מה שקרה אח”כ (תוך טענה שזה מראה שבגין “שמאלני”), היא מגוחכת – כמו כל שאר ה”שמאלני קיצוני” שכתבת, היא מגוחכת. אגב, ביבי לא הסכים לרדת מהגולן, אלא לסגת בתוכו, תוך שמירה על השטח שסמוך לקו המצוקים (ועל זה התפוצץ המו”מ), להבדיל מקודמיו ומברק ואולמרט אחריו. שוב, מבאס, אבל עובדתי. הקפאת בנייה נעשתה גם בזמן קמפ דיוויד.
צר לי, אבל אתה לא מדייק באף עובדה שאתה כותב, גם כשאתה מצרף להן סימני קריאה…
לגבי הסייפא שלך – אני בעדך, שכנע גם את שאר החברים בשמאל להצביע בנט/ביבי, זה בוודאות עדיף עלך ציפוז’י וגלאון, ולפיד ושות’
אורי,
תחליט, אתה משייך לימין או שמאל לפי מעשים או מפלגות?
לפי מעשים, אולמרט לא חתם על שום הסכם עם הפלסטינים וזאת בניגוד לביבי שחתם עם ערפאת. אולמרט יצא לשתי מלחמות כנגד הערבים. היה הראשון שיצא בעוצמה נגד החמאס בעזה לאחר ההתנתקות וגם הגיב קשות לחיזבאלה (אופן ניהול המלחמה זה סיפור אחר אבל גם אופן ניהול צוק איתן של ביבי לוקה בחסר לפי חבריו בנט וליברמן).
כך שלפי מעשים אולמרט הרבה הרבה יותר ימני מביבי, שרון ובגין.
שוב פעם, אם אתה מחשיב שמאלני כמי שחתם על הסכם עם ערבים אז חוץ משמיר – ביבי, שרון ובגין הם שמאלנים.
לפי מעשים גם ברק ימני כי הוא לא חתם בסוף עם הערבים על כלום.
אם אתה מסתכל לפי מפלגות, אז מפלגת קדימה היא ימין כי מקימיה הם ברובם המוחלט יוצאי ליכוד.
אז אתה רוצה להגיד שכולם שמאלנים? ארוק שרון שמאלני?!?!?!?!
אם נסתכל לפי מפלגות (וקדימה הייתה ימנית!) ובניכוי ממשלת האחדות בשנות השמונים, אז מתוך 34 השנים מאז 1977 רק שש שנים היו תחת ראש ממשלה מהשמאל. כלומר 82 אחוז מהזמן היו תחת ראשי ממשלה מהימין.
אני אולי טועה בכמה עובדות אבל יש מספר עובדות שאתה לא יכול לעוות לא משנה כמה שתנסה – רק הימין פינה יהודים וישובים יהודים. אף ראש ממשלה מהשמאל לא פינה יהודי אחד!!!!
אני שמאל מפוכח, אין טעם להצביע לשמאל כי הוא לא יכול (ואסור לו) לחתום על הסכם. רק הימין יכול.
וכדי שלא נקבל ממשלת אחדות אז חובה להצביע לבנט כדי לחשק את ביבי מימין. שתהיה ממשלת ימין חרדים גדולה כמה שיותר.
אני קורא לכם מצביעי מרכז-שמאל: תתפכחו!!!!
קשה להצביע כנגד האינטואיציה והרגשות אך זה הדבר היחיד שיציל אותנו מההתנחלויות.
חובה להצביע לימין.
אני יודע שכבר הסברתי זאת כמה פעמים, אבל תמיד שווה לחזור על משהו, אם אינו נקלט: עובדות הן משהו חד משמעי. אפשר לפרש עובדות, אבל האירוע עצמו הוא חד משמעי.
אולמרט עשה הרבה יותר מהלכים שמאלניים מביבי. אולמרט מכר חצי מדינה, ורק סרבנות של הצד השני הצילה אותנו מהתפרקות מוחלטת. אולמרט יצא למלחמה בלבנון וסיים אותה עם 1701, הסכם הפסקת האש הכושל בתולדותינו. עופרת יצוקה התנהלה אחרי שכבר נפל, בזמן קמפיין בחירות, ואינה מכווה דוגמא להתנהלות הנורמלית שלו – להבדיל מאנאפוליס והניסיונות למו”מ עם סוריה.
בניגוד אליך, אני לא “מחשיב כשמאלני”, אף אחד – אלא מתייחס למציאות. חתימה על הסכם עם ערבים אינה עדות לשמאלנות/ימניות. מהות ההסכם היא שקובעת, ומכיוון שכבר ראינו שאתה לא כ”כ מכיר את ההסכמים (ע”ע אוטונומיה…), אז מוטב שתקרא אותם קודם, ואז אני מבטיח לדון בהם, ולהסביר לך בפירוט את ההבדלים ביניהם ואת המשותף להם.
זה שתוסיף סימני קריאה לקביעה שקדימה ימנית, לא יהפוך אותה לימנית – אלא סתם ישעשע…
מאז 1977 עברו 38 שנים ולא 34 שנים, וכאן כבר לא מדובר בטעות עובדתית, אלא בטעות חשבונית מדאיגה.
אני שב ומשבח אותך על קריאתך להצביע ימינה. הלוגיקה פגומה, העובדות אינן עובדות; אבל אם בסוף זה יביא אותך ואת חבריך להצביע נכון – דיינו…
אורי,
מסתבר שגם הבנת נקרא פשוטה כבר קשה לך…
מאז 1977 ועד היום עברו 38 שנים. רשמתי בפירוש (ראה מעלה) שאם לא נחשיב את 4 שנות ממשלת האחדות בין 1984 ל-1988 (״בניכוי״) אז 38 פחות 4 שווה ל-34.
גם אם אני זורם איתך ומחשיב את 3 השנים של אולמרט כשמאל אז זה אומר שרק 9 מתוך 34 השנים מאז 1977 היו בראשות השמאל. כלומר, 73 אחוז מהשנים האלה היו בשלטון הימין. אך גם זה כנראה גורם לימין לא לקחת אחריות על כלום.
ואם אני מחשיב את ממשלת האחדות בשנות השמונים (חצי לשמאל וחצי לימין) אז 71 אחוז מהזמן היה בראשות הימין ( 4 שנים רבין ופרס, שנתיים פרס, שנתיים ברק, שלוש אולמרט).
מעניין ש-71 אחוז מהזמן זה גם מעט זמן מבחינתך.
תלמד קצת חשבון כיתה ב׳
סחתין, הגעת לאחוזים? עוד מעט תתחילו לעבוד על שברים עשרוניים…
ממש נאלמת דום אורי….
עדיין קשה לך לעוות את העובדות שרק הימין פינה יהודים וישובים…
אתה בטח יושב וחושב איך גם את זה אפשר לסלף…..
כנראה שעדיין לא הגעת לפיתרון לזה ובמקום זאת נותן עאלק הערות מתחכמות על אחוזים וחשבון פשוט…. הידרדרת….
גם להודות שהימין נמצא כבר בשלטון ברוב עצום מהזמן ב-38 השנים האחרונות קשה לך??
אתה ממשיך לנסות לשכנע שצחי הנגבי, אולמרט, גדעון עזרא, אבי דיכטר, אריק שרון, אלי אפללו ועוד אחרים הם בכלל שמאלנים קיצונים… ניסיון פתטי ביותר
ביבי שיחרר אלף מחבלים, לחץ יד לערפאת, חתם איתו על הסכם, פינה שטחים, הקפיא בנייה בשטחים ובכל זאת נחשב אצלכם לימין…. הבדיחה היא עליכם.
דבר נוסף אורי, גרמת לי גם להבין שהימין גם שיחרר הכי הרבה מחבלים מהכלא תחת איומי ארגוני טרור. הרי עסקת ג’יבריל, שעד עסקת שליט הייתה הכי גדולה אושרה בממשלת האחדות. כלומר, האשמה פה מוטלת על שתי המפלגות שווה בשווה. היו עוד עסקאות עם ארגוני טרור אך גם רובם נעשו ע”י הימין אם אני לא טועה.
האם גם פה אני טועה? אשמח שתתקן אותי. (ושיחרור מחבלים במסגרת הסכם עם רשות מוכרת לא נחשב כי אני בטוח שתנסה להתחכם בדרך הזו).
גדול:)
אתה כ”כ רוצה לשכנע את עצמך שהצבעה לימין היא טובה לשמאל, שאתה תילחם במציאות בכל הכוח.
אתה טוען שלא “הודיתי” שהימין שלט ברוב השנים מאז 77?<:) אני זה שעשה עבורך את החשבון, אחרי שהתקשית בכך, והראה לך שהשמאל שלט 11 שנים. 38-11 זה 27, שמהווה, שים לב, מספר גדול יותר מ11, ועל כן מהווה רוב…
אני שמח שהחלטת ש"שחרור מחבלים במסגרת הסכם עם רשות מוכרת לא נחשב", שהרי אתה מחליט מה נחשב ומה לא. למשל, אם נשחרר רוצח של ילד קטן במסגרת הסכם אוסלו, שנותן לאש"ף מחבלים, שטח ונשק – זה יותר לגיטימי מאשר אם נשחרר רוצח של ילד קטן בתמורה לחייל ישראלי שבוי…
אני מודה שהלוגיקה היצירתית שלך נשגבת מבינתי. עם זאת, כך זמן שאתה מצביע נכון – אני בעדך. אין לי כל עניין לשכנע מישהו שבשורה התחתונה מתכוון להצביע נכון. הסיבות האבסורדיות שלך להצבעה שלך, הן עניינך הפרטי:)
אורי, לא יעזור לך כלום.
כמו שאמרת, עם עובדות אי אפשר להתווכח. אז למקרה ששכחת, ממשלה בראשותו של ביבי, יחד עם הבית היהודי וליברמן (אחת הממשלות הימניות ביותר שהיו פה) שיחררה אלף מחבלים לארגון טרור.
זו העסקה הכי גרועה אי פעם פה של מדינת ישראל וכנראה בהיסטוריה המודרנית כולה (1000 מחבלים תמורת חייל אחד).
וזה עוד מאותו ראש ממשלה שכתב ספרים והטיף מוסר על זה שאסור להיכנע לטרור.
אם את אותה עסקה בדיוק היה עושה מישהו ממפלגה “שמאלנית” אז הימין היה שותה לו את הדם…
עסקת שליט הייתה אסון. אין מילה טובה אחת לכתוב עליה.
העניין הוא שהעובדה שלימין יש המון כשלים בהתנהלות במדיניות שלו, לא מצדיקה את העלאתו לשלטון של מי שרואה באותם כשלים, התגשמות של חלומות…
גם אני חושב שעסקת שליט היא נוראית ורק מעודדת את הטרור. מי היה מאמין ששמאלני ידבר ככה, אה…?
סליחה על חוסר ההבנה שלי לגבי הנקודה האחרונה שלך, אז לא כדאי להצביע לימין?
“כדאי” זו מילה בעייתית עבורי, בכל הנוגע להצבעה, שכן אני לא מצביע בעד, אלא מצביע נגד…
אני חושב שפחות כדאי להצביע לשמאל. אני ודאי לא חושב שהימין הוא כליל השלמות.
סבבה. אז אנחנו משדרים על אותו גל בעניין הזה.
גם אני חושב שאין טעם להצביע לשמאל.
תגיד לי משהו, נניח שתוצאות הבחירות יהיו כמו הסקרים היום, כלומר ביבי הוא זה שיחליט על הרכב הקואליציה. הוא יוכל להקים ממשלת ימין או ממשלת אחדות.
הכל יהיה תלוי בביבי.
מה לדעתך הוא צריך לעשות? איזו קואליציה להקים?
שאלה מצויינת. יש כאלה שחושבים שנוכחות מפלגת שמאל בממשלה מקלה על ביבי “למכור” לעולם את האג’נדה שלו. אני מאמין קטן מאוד בכך. לכל מדינה ליגה ז’ שיש לנו קשרים עימה, יש תיק בעובי של האנציקלופדיה העברית על ביבי, והם לא מתבלבלים לשנייה לגביו, לא משנה מי יושב בממשלה שלו.
אני לא ראיתי שום יתרון שיצא לנו מכך שברק היה שר ביטחון, ובטח שלא היה יתרון מכך שלבני הייתה שרת משפטים ואחראית לשיחות עם הפלסטינים.
לממשלת ימין-חרדים יש חסרון בגלל הגודל – ממשלה קטנה יותר תאפשר לשותפות קואליציוניות להפעיל יותר לחץ, לצורך קבלת הטבות לסקטורים שלהן. אני מאוד לא נלהב מהרעיון של דרעי כשר, לא נלהב מליברמן כשר – ומממשלה צרה שני אלה יוכלו כל הזמן לאיים במשברים קואליציוניים.
אני מסכים שאלה צרות טובות בהשוואה לאלה של בוז’י (שאני עדיין מתקשה לראות תסריט שבו הוא מרכיב ממשלה שעוברת בשלום את טקס ההשבעה שלה…), אבל בוודאי שלביבי אין תנאים אידאליים להרכבת ממשלה. האשם הראשי בכך זה כמובן הוא-עצמו. יחסי חוסר האמון שלו עם כל שאר המפלגות בגוש הימין-חרדים, שנוצרו בגלל תרגילים מכוערים שלו, יצרו סיטואציה שבה כל ממשלה שלו תהיה קשת-ניהול.
בשורה התחתונה, עדיפה לו ממשלה צרה (ובלבד שיסגור גם עם כחלון כדי להגיע לפלוס-מינוס 70 מנדטים, ולמנוע סיטואציה שבה כמעט כל שותפה קואליציונית (למעט הבית היהודי) יכולה להפיל לו את הממשלה בכוחות עצמה. עד לאותו רגע, עליו לעשות כל מאמץ לשתות מנדטים לכחלון ולש”ס. אלה מפלגות שהוא ירצה בקואליציה, אבל המחוייבות שלהן כלפיו קטנה מזו של הבית היהודי (שאין לו ממשלה אחרת חוץ מזו שלו).
מסכים איתך כמעט לגמרי. סיכום יפה.
גם אני מקווה שתהיה ממשלת ימין חרדים אך אני מאוד חושש שהוא יקים ממשלת אחדות. ככה הוא יפיל ששה ציפורים באבן אחת: “ידפוק” את האחים לשעבר בנט ולפיד, את ליברמן שעבר ביניהם חתול שחור ואת כחלון כי כחלון מאיים על הליכוד ומבחינת הליכוד צריך להעלים אותו.
הציפור החמישית זה ניהול יותר פשוט של קואליציה עם עבודה וחרדים. החרדים הם שותפים נאמנים, ברגע שהם מקבלים את הכסף שלהם אז הם לא עושים יותר מדי צרות. העבודה יכולים לעשות צרות אבל ביבי תמיד יכול לפטר אותם ולעשות ממשלת ימין צרה כך שהעבודה תהיה חייבת לבלוע את הגלולה המרה.
הציפור השישית זה הורדת הלחץ הבינלאומי. אני לא מסכים איתך בנושא הזה. גם ליברמן אמר (ובתור שר חוץ יש לו גם יותר ידע בנושא) שאנו עומדים אחרי הבחירות בפני לחץ מדיני משמעותי. בכל ששת השנים האחרונות ביבי נהג בחוכמה פוליטית גדולה ותמיד הכניס עלה תאנה שמאלני (ברק ולבני) וכך הוא הצליח להוריד את הלחץ הבינלאומי. הוא מבין שצריך לחזור לשולחן המו”מ כדי לסכל את מאמצי הפלסטינים במוסדות האו”ם. ובמיסמוס מו”מ הוא אלוף…. אז ידברו שוב פעם שנה-שנתיים ולא ישיגו כלום.
מה זאת אומרת “׳לשבור להם את העצמות׳ (מה??)”
LET ME GOOGLE THAT FOR YOU:
http://lmgtfy.com/?q=%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A8+%D7%9C%D7%94%D7%9D+%D7%90%D7%AA+%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%95%D7%AA
טל.
אני היחיד בעולם שחושב שישראל כץ הוא הבחור הכי יעיל שהיה בכנסת היוצאת?
הוא פיתח בתנופה את הכבישים, תשתיות, תחבורה, הכל בצורה מדהימה ובהיקף אדיר.
תיזהר… זה השטח בו האמת היא לא נעימה לאנשים
וכן, אני מסכים איתך במיליון אחוז
אני לא יודע אם כדאי שיתקדם לאוצר שבו קשה לראות תוצאות מיידיות ולא ימשיך את העבודה המצויינת שלו בתחבורה
אין ספק שמגיע לו מילה טובה. יש לו כח פוליטי רב במפלגה ולכן הוא מצליח לקבל המון תקציבים והוא מיישם אותם בשטח.
הייתי רק מעדיף שיהיה שם קצת יותר פיקוח על החריגות בתקציב (שזה מתקרב לרמה של שחיתות).