יום א׳ 24 באוגוסט
האם מתקיימת ביום א׳ ישיבת הממשלה השבועית? (לא יצאה ההודעה הקבועה על קיומה). ישיבת הקבינט האחרונה הסתיימה בעצבים על שרי קבינט שמבקרים את ראש הממשלה בתקשורת ולאחריה מסיבת עיתונאי בה ראש הממשלה אמר לציבור שאינו יכול לסמוך על שריו. את שר החוץ אביגדור ליברמן זה לא כ״כ הרשים. ביום שישי בערוץ 2 הוא אמר שהם (הממשלה, הקבינט) עובדים ללא יעד אסטרטגי ברור.
האם הממשלה תדון – סוףכלסוף – בכך שבדרום לא ניתן לפתוח את שנת הלימודים, לא ניתן לחזור לבתים? האם ממשלת ישראל תדאג לסידור לאזרחיה בעוטף עזה?
חוזרים למצרים למו״מ עם החמאס? שר הבטחון אמר אתמול: ״חשקו שפתיים, מתמרנים להסדרה״. על פי מקורות מצריים, חוזרים למו״מ כבר ביום א׳ (היום).
בזירה הבינלאומית – מועצת הבטחון של האו״ם אמורה להתכנס בימים הקרובים כדי להחליט על נוסח החלטה שתכריז על הפסקת הטרור/לחימה/התקפות.
תושבי עוטף עזה, בתוך התארגנות הקרויה ה׳תנועה לעתיד הנגב המערבי׳ פתחו מאהל מחאה מול בית ראש הממשלה. הם שהו שם במהלך סוף השבוע האחרון וצפויים לחזור בהמשך השבוע.
יום ב׳, 25 באוגוסט
מזכיר המדינה האמריקאי ג׳ון קרי בדרך לישראל ? (ואם כן, לא ברור שזה דווקא ביום ב׳.)
יום ג׳, 26 באוגוסט
דיון מדיני-בטחוני במפלגת העבודה (חוג הארבעה בנובמבר). פרטים כאן. פורום הדוברים, הכולל את יו״ר המפלגה יצחק הרצוג, וחברי הכנסת חיליק בר ואראל מרגלית הוא התכנסות של גברים בעיקר. אחרי מחאות רבות (ממה שראיתי ברשתות החברתיות, וכל הכבוד לנשות המפלגה שלא מרפות ולא מוותרות), תיקנו המארגנים את האירוע והוסיפו גם את ח״כ לשעבר נדיה חילו, מעבר לדוברת האחת שהיתה רשומה (תושבת קיבוץ נירים). עכשיו הם עדיין נמצאים ביחס מוזר וחריג של 2 דוברות מתוך 12. מאוד מאכזב. אגב, חלק מן הח״כים של העבודה התיימרו בעבר הלא רחוק להיאבק בתופעות הפאנלים הלא ראויים האלה. האם זה לא קריטי שבעתיים כשמגיעים לנושא בו נשים מודרות ממילא?
יום ד׳, 27 באוגוסט
הפורום להסכמה אזרחית, כנס יפו בפגישה השנתית, הפעם ביפו כשעל הפרק המשבר העמוק ביחסי ערבים-יהודים בישראל. מחמוד ומורל בשיא הדיונים (אני מניחה). אבל לא רק חתונות, אלא גם ריבוי הצרות.
עוד ביום ד׳ בכנרת:
קרן ברל כצנלסון באירוע לציון 70 שנה לפטירת ברל כצנלסון: “החברה הישראלית בתקופת צוק איתן – מגמות של קיטוב פוליטי ותרבותי”. האירוע יתמקד (לפי ההודעה לעיתונות) בהקצנת מערכות היחסים בין ימין לשמאל, בין יהודים לערבים ובעליית המגמות הגזעניות והלאומיות בחברה הישראלית. (חוף אוהלו, 18:30). כל צמרת מפלגת העבודה תהיה שם: ח”כ יצחק הרצוג, ח”כ שלי יחימוביץ ועוד: אפי איתם, זוהיר בהלול, ח”כ אלעזר שטרן, אהרון ידלין.
יום ב׳ 1 בספטמבר
פתיחת שנת הלימודים – מה יקרה באיזור הדרום?
היום הראשון לשנת הלימודים. מה יהיה? אם בראשית המלחמה בעזה (אי שם ביולי) היתה תמיכה ציבורית מלאה, התחושה שלי היא שבראשית ספטמבר, עם הציפיה הכללית לשגרת חיים נורמלית, אזרחי ישראל יתחילו לגלות סימני עצבנות קשים והתמיכה הגבוהה בראש הממשלה (עדיין על 55% בסוף אוגוסט) תתחיל להישחק.
ראשית ספטמבר
2 בספטמבר – הועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט בהשתתפות שר האוצר יאיר לפיד, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, שר הבטחון משה יעלון, שר הכלכלה נפתלי בנט ועוד. פרטים כאן.
פתיחת דיוני התקציב באיחור של חודשיים. משרד הבטחון דורש תוספת של 20 מיליארד (9 מתוכם לכיסוי צוק איתן עד כה). שר האוצר יאיר לפיד הבטיח לא להעלות מסים. מאיפה יביאו את הכסף?
18 בספטמבר: כנס העשור של מכון ראות, עם רשימת דוברים מעניינת.
סוף ספטמבר
העצרת הכללית של האו״ם במנהטן. בשנים האחרונות היה נתניהו זה שנסע לעצרת הכללית. מאז ששר החוץ אביגדור ליברמן ניצל את בימת האו״ם (2010) להציג מדיניות חוץ שלא תואמה עם ראש הממשלה ולמעשה סתרה את נאום בר-אילן ומהלכים מדומים אחרים של נתניהו – הקפיד נתניהו להתייצב שם בעצמו, ואם אפשר לנצל את ההזדמנות למפגש עם נשיא ארה״ב ומפגשים נוספים.
מה יהיה השנה? מצד אחד, נוכחות נתניהו שם אולי חשובה מתמיד (אחרת יחשבו שהתחמק?). מצד שני, לצאת מישראל ליותר מ 24? במצב הדברים הנוכחי זה בטח בלתי אפשרי.
האם אבו מאזן מתכוון לנצל את השבועות הקרובים, עד לכינוס העצרת כדי לבקש מן האו״ם (מועצת הבטחון או עצרת) החלטה שתקבע מועד לסיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית?