לו”ז פוליטי מוקדם מן הרגיל:
מוצ”ש, 16 בנובמבר, כנס פוליטי של יו”ר העבודה, שלי יחימוביץ’ לקראת הבחירות בעוד חמישה ימים. לרגל אירועים משפחתיים אינטנסיביים (זה נמשך חודש המשתה פה), אעדר. סמסו תמונות אם יש משהו מעניין (050-7774884). האירוע מוגדר כ”תדריך יום בחירות” והוא יתקיים בבר/מסעדה בילי ג’ין בתל אביב. יהיו שם: ראשי מטות, מזכירי סניפים, מערך הנעה ועוד.
יום א’, 17 בנובמבר, בשעות הצהריים אחרי ישיבת ראש הממשלה: ראש הממשלה יקבל את פניו של נשיא צרפת פרנסואה הולנד בטרמינל בנתב”ג. השטיח האדום כבר נפרס, כבוד מלכים לאיש שמציל את השיחות של המעצמות מול איראן. למרות צניחה בפופולריות של הולנד בצרפת, תזמון הביקור בישראל הוא אולי דווקא שיא במערכות היחסים בין המדינות.
תזכורת א‘: ניקולא סרקוזי היה חבר קרוב קרוב הדוק הדוק של נתניהו. במו אוזניי -לפני פחות מעשור ואחרי שסרקוזי סיים את תפקיד שר האוצר של צרפת – שמעתי את נתניהו מהלל ומשבח אותו ומספר על הקירבה הגדולה ביניהם. אחר כך סרקוזי התבאס מן הבניה בשטחים, אמר שנתניהו שקרן והמערכת היחסים החברית פקעה.
תזכורת ב’: ואלרי טרירווילר, בת הזוג של הולנד, לשעבר עיתונאית פוליטית בפארי מץ’, היא חומר גלם שממנו עשויים הצהובונים. במהלך מערכת הבחירות בצרפת סיפקה את הסחורה לכולם – עשתה הכל כדי לשים מכשלות לסגולן רויאל, גרושתו של הולנד בדרכה לתפקיד ליו”ר הפרלמנט, התערבה בכל, הרגיזה את הילדים מן הנישואין הקודמים ועוד. לשמחת הנתניהוז היא מלווה את הביקור של הולנד האפרורי צמוד-צמוד (רואים? רואים? לא רק אשת ראש הממשלה שלנו נוסעת ומלווה יד ביד בכל מקום)
תזכורת ג’: אם בנושאים המדיניים נתניהו והולנד מחוברים אד-הוק החודש, הרי שבתחום הכלכלי-חברתי תהום פעורה ביניהם. הולנד נפגש בעבר עם יו”ר האופזיציה שלי יחימוביץ’ והיא ניצלה את השעה הקלה איתו לשיחה על כלכלה (וכמעט רק על זה). האם היא תיפגש איתו השבוע בארבע עיניים?
המשך לוח זמנים הולנד:
משדה התעופה, ללא הפוגות או זמן להגות – הישר ליד ושם (שעה 17:00). ביקור חובה. הכיפה כבר מוכנה.
אחר כך, פגישה בארבע עיניים בבית ראש הממשלה, ובשעה 19:30 – מסיבת עיתונאים (!) האם זו מסיבת עיתונאים מן הסוג ששואלים בה שאלות? או שזו יותר מסיבת עיתונאים יוטיוב-סטייל שבה המנהיגים מדברים ואחר כך מתחבקים זה עם זה ומפנים את הגב? אני שואלת, כי דווקא אולי בשל הנוכחות של הולנד, והעובדה שבצרפת מסיבות עיתונאים הן מסיבות עיתונאים עם שאלות, לא תהיה ברירה וגם בצד שלנו יתנו לתקשורת לשאול.
לא ראיתי בלו”ז – כותל, אבנים, בית המקדש. מתי שעות התפילה של הולנד?
יום ב’, 18 בנובמבר, 17:30 נאום הולנד בכנסת.
תזכורת: יו”ר הכנסת יולי אדלשטיין עשה ברוגז והזעיף פנים כשנודע לו שהולנד לא רוצה כנסת. אז הולנד התקפל. מסתבר שאסטרטגיית Haven’t the Jewish people suffered enough ממשיכה ותמשיך להיות אפקטיבית לעד.
יום ג’, 19 בנובמבר, כנס שדרות לחברה וכלכלה בניצוחו של עוזי דיין. הפרטים המלאים כאן. שלל פאנלים וישיבות ועדות הכנסת. לדוגמא: הועדה לקידום מעמד האישה תדון בתוצאות הבחירות ברשויות המקומיות בהיבט המגדרי. אני הוזמנתי להיות אחת הדוברות, לאחר הסיקור של הנושא באתר סלונה, בפרויקט גברתי ראש העיר.
יום ג’, בערב, ארוחת ערב נשיאותית לכבודו של נשיא צרפת הולנד, במשכן הנשיא.
יום ד’, 20 בנובמבר, ראש הממשלה בנימין נתניהו נוסע לפגישת עבודה בארבע עיניים עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. ממריא, רביעי בבוקר, שב אלינו חמישי בלילה.
תזכורת: שר החוץ לשעבר והנוכחי אביגדור ליברמן בירך את הנשיא פוטין על בחירתו לפני שנתיים. על אף שברוב אומות העולם עיקמו את האף לנוכח התדרדות הערכים הדמוקרטיים של המעצמה. אבל ליברמן דווקא משבח ומעריך מנהיגים חזקים שלא שמים קצוץ על שקיפות ודמוקרטיה.
במקביל, בג’נבה, 20-21 בנובמבר סבב שיחות נוסף. האם ארה”ב סגרה במהלך סוף השבוע האחרון את העסקה עם איראן?
עוד ביום ד’, 20 בנובמבר, דיון בעתירת כבל בבית המשפט בנוגע לתהליך ההתמודדות על ראשות ההסתדרות.
יום ה’, 21 בנובמבר, בחירות פנימיות על ראשות מפלגת העבודה. מתמודדים יו”ר העבודה שלי יחימוביץ’ ויצחק הרצוג. רשימת הקלפיות כאן. אתם קולטים שברמה”ש הקלפי היא במועדון הצצה? אולי אני אביא את הילדים (עושים שם את כל הבר-מצווש אצלנו בעיר).
תזכורת: פוסט שכתבתי על הסיבוב הקודם לפני שנתיים וקצת בפלוג, שהיה אז עוד ינוקא בחיתולים, בלוג פוליטי בקושי בן שנה.
עוד ביום ה’, השר עמיר פרץ, אדיש לכאורה לבחירות הפנימיות במפלגתו לשעבר? הוא דווקא ישוחח על הזדמנויות עסקיות בתחום הכלכלה הירוקה. לפרטים על האירוע, כאן.
תוספת: מזכיר המדינה ג’ון קרי יגיע לישראל ביום שישי. אחרי ז’נבה, אחרי פוטין. סבב הרגעת רוחות?
יום ו’, 22 בנובמבר, כנס של תא העיתונאיות וארגון העיתונאים (בשניהם אני פעילה, את הכנס אני מנחה) על תוצאות הבחירות ברשויות המקומיות וסיקור מגדרי. משתתפים: ח”כ עליזה לביא, יו”ר הועדה לקידום מעמד האישה, עינת קליש-רותם שהתמודדה על ראשות עירית חיפה, נורית אבנר שהתמודדה על ראשות רמת השרון ואבנר הופשטיין, עיתונאי תחקירן שאף סיקר את הרשויות במערכה האחרונה. פרטים כאן, בואו בהמוניכם, האירוע פתוח לציבור הרחב.
יום א’, 24 בנובמבר, כנס פוליטי של מפלגת ישראל ביתנו, עדיין אין לי פרטים
עוד, בקטנה, באותו היום, תא אופק ותא לביא-גלעד באוני’ בר-אילן מארחים את חברי הכנסת אופיר אקוניס (ליכוד) וחיליק בר (העבודה) לעימות בנושא המדיני. פרטים כאן.
ראשית דצמבר, כנס פוליטי (ועידה?) של הליכוד, עדיין אין לי פרטים
* * * * * *
רעננתי את עמוד חיפושי העבודה בפלוג – הפלוגה המסייעת. מומלץ לבקר בעמוד כי יש שם הצעת עבודה אחת (כרגע): מחפשים יועץ פוליטי לשגרירות בריטניה בישראל.
כדאי אולי להוסיף שביום שני ב-10:30 צפויה וועדת העבודה והרווחה של הכנסת לדון בהצעת חוק התורמים למדינה של יריב לוין לקראת הכנתה לקריאה שנייה ושלישית. מדובר בחוק שנוי במחלוקת בלשון המעטה שעורר את התנגדויותיהם של ארגונים רבים ולפחות בגרסתו המוקדמת גם של היועמ”ש.
לקראת קריאה ראשונה, לא שניה-שלישית
“שנוי במחלוקת” זה ביטוי newspeak קלאסי, שמשמעותו בעברית “משהו שקומץ אנשי תקשורת משולי השמאל מתנגד לו”. בקרב הציבור הרחב תמצא הרבה פחות מחלוקת לגבי הרעיון המוזר שאלה שתורמים לביטחונה ולרווחתה של המדינה מבלי לקבל שכר על כך, יקבלו תמריצים ע”י המדינה, בשעה שאלה שמתנגדים בעקרון לתרום למדינה, לא יקבלו עידוד שכזה. אני יכול לבשר לך, שפסיקת בג”ץ בנוגע למסתננים (“פליטים”/”מהגרים” או כל ביטוי מכובס אחר שנועד להסוות את העובדה שהסתננו למדינה שלא כחוק), היא הרבה יותר שנוייה במחלוקת בקרב הציבור. לא ראית את הביטוי הזה לגביה, מהטעם הפשוט שבקרב התקשורת יש בה תמיכה גורפת…
למועדון ברמה״ש קוראים צצה (כמו הזבוב), לא צ׳צ׳ה. על החתום רמה״שניק בדימוס שהיה בהמון בת/ר מצוושים בצצה ובפסק זמן
מתקנת. רק מראה לך כמה זמן לא הייתי במעיין הנעורים הזה.
באשר ל”ללא הפוגות או זמן להגות”,
עד כמה שהבנתי, הנשיא הולנד קודם כל יגיע למשכן הנשיא לטקס קבלת פנים ופגישה עם פרס.
רק לאחר מכן הוא יגיע למוזיאון “יד ושם” בליווי ראש הממשלה נתניהו.
וואלה, מסתבר שעמידה על כך שראש מדינה זר שמבקר בישראל, ינאם בפני הגוף המחוקק של ישראל, היא בגדר התבכיינות יהודית ממערכוני החמישיה…
אני מסכים שהיה הרבה יותר נחמד אם כמו המשיח מהוואי, גם הוא היה דואג לנאום בפני סטודנטים שנבחרו בפינצטה שלשמ כקהל מעודדים, אבל זה כנראה לא הסתייע הפעם, אבוי.