היום, א’, 26 במאי, ועדת שרים לענייני חקיקה תדון בהצעות החוק המפורטות כאן (זהירות, פידיאף). ההצ”ח המעניינות: שינוי דרישת הגיל לבחירות לרב הראשי כדי להכשיר את דיל אריאל-עמאר בין הבית היהודי לש”ס. כמו כן, חוק הסופרים, אותו העלה לדיון (דין רציפות) שר הכלכלה, נפתלי בנט.
עוד היום, א’, ישיבת הממשלה הקבועה, בשעה 10:00
כמו כן, בלשכת ראש הממשלה, החל מן השעה 18:00 תתכנס ועדת פרי כדי להצביע על התיקון לחוק שירות בטחון (גיוס חרדים). כולל על כל הנושאים מעוררי המחלוקת. השרים אורי אריאל (בית יהודי) ויצחק אהרונוביץ (ישראל ביתנו) צפויים להתנגד לסעיף עקרון ההתנדבות של ערביי ישראל. אריאל, ככל הנראה, גם יתנגד לחלקים מסוימים הקשורים לתקצוב ישיבות. כמו כן בהצעת חוק, יכללו סעיפים אותם דרשה השרה לימור לבנת ואשר יחייבו את הצבא לספק דו”ח מדי שישה חודשים ובו מידע רב על מצבן של הנשים בצבא. צפוי ערב ארוך ומעניין בלשכת ראה”מ.
גם היום, א’, נפתח באילת הכנס השנתי של לשכת עורכי הדין אשר מושך אליו פוליטיקאים רבים. בין הנואמים: שרת המשפטים ציפי לבני, ראשת מרצ זהבה גלאון, ח”כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד), ח”כ איתן כבל (העבודה), השרה לימור לבנת (ליכוד), ח”כ צחי הנגבי ועוד פוליטיקאים. כדי לכתוב את הפוסט הזה, עברתי על כל התוכניה וגיליתי דבר מדהים (אך מובן מאליו): הגילדה המקצועית של המשפטנים מצאה לכל פאנל מלא נשים וברוב הפאנלים ערבים/ערביות. הפלא ופלא, אפשר לשקף את האוכלוסיה באירועים בעלי השפעה. רק בגילדה של התקשורת מתנהלים כמו בשנות ה 70 של המאה הקודמת (למען ההשוואה, גם בכנס אגודת העיתונאים באילת לא מוזמנות כמעט נשים להשתתף. It’s rainaing men. forever)
באוניברסיטת בר-אילן, בשעה 15:00 מציינים 20 שנה להסכמי אוסלו בדיון בחסות ‘קול אחד’ בו ידברו ח”כ איתן כבל (העבודה), ח”כ משה פייגלין (ליכוד) וראש מועצת יש”ע לשעבר דני דיין. פרטים כאן. לתשומת לבכם: אף אישה בדיון (סיבה מספיק טובה שלא לבוא)
יום ב’, בכנסת, דיון בהשלכות המגדריות של תקציב המדינה, בועדה לקידום מעמד האישה בראשות ח”כ עליזה לביא (יש עתיד).
ועוד דיון מעניין בכנסת באותו היום, ועדת הבריאות בראשות ח”כ חיים כץ (ליכוד) תדון בהסדרת השימוש בקנביס בישראל.
בתל-אביב, ביום ב’, בשעות הבוקר, אירוע של ‘ישראל יוזמת’ לדיון ביוזמת השלום הערבית. לפי דף האירוע בפייסבוק, רק גברים מדברים על יוזמות ו/או שלום. טרחתי לחטט גם במהדורת הדיגיטל של הארץ ומצאתי שמדובר ביום דיונים שלם, עם חמישה פאנלים ושבחלקם מצאו אישה או שתיים. אז לא אלך גם לזה.
יום ב’ בערב, שמחה גדולה בליכוד: סגנית שר התחבורה ציפי חוטובלי מתחתנת (אבל אני לא אהיה שם).
יום ג’, 28 במאי, ועידת ירושלים הבינלאומית השניה לתיירות (להלן ‘כנס שלדון אדלסון’). נואמים מרכזיים: שר הכלכלה נפתלי בנט, הגביר שלדון אדלסון, ראש העיר ניר ברקת. הרשו לי לנחש שבכל אחד מן הנאומים בכנס, ידברו על ירושלים השלמה והמאוחדת לנצח נצחים. המיקום: מרכז הקונגרסים. הזדמנויות: פוליטיקאים נוספים שרוצים להתחבב על הגביר.
עוד ביום ג’, קצת אקדמי אך עניין הקשור לטבורו של הפלוג: השימוש הפוליטי ברשת בישראל. המקום: אונ’ בר-אילן. המידע, כאן.
כמו כן, ביום ג’, הרמטכ”ל בני גנץ יתן סקירה בפני ועדת חו”ב. יש להניח שסגור לתקשורת.
יום ד’, 29 במאי (יום חג עבורי כי הפכתי לאמא לראשונה בדיוק לפני 12 שנה): פריימריז מוניציפליים במרצ, ובין השאר, דירוג רשימת המועמדים בתל-אביב לקראת הבחירות לרשויות המקומיות. ח”כ ניצן הורביץ יוביל את הרשימה לעירית תל-אביב. האם מרצ מסוגלת להשתלט על העיריה הגדולה והחשובה שבישראל?
קודם לכן, גם ביום ד’, בשעות הבוקר בירושלים, יתחדש משפטו של שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן. הוא לא ישמור על זכות השתיקה, כך אני מבינה, ויעלה לדוכן העדים כבר השבוע.
אכסניה מעניינת לציון הסכם אוסלו.
בכנס התיירות בירושלים יש רק 4 נשים מתוך 18 (0.22%)- חרפה!
בהרכב משפט ליברמן יושבת רק אישה אחת בכס השיפוט- חוצפה!
הסקירה בוועדת חו”ב יעביר רמטכ”ל-גבר-שהוא לא אישה – בושה!
….Taste of your own medicine
ליאור, יש איזה הגיון בעולם שעל פיו נשים לא צריכות להיות חלק שווה? תסביר לי בבקשה, כי אחרת איני מבינה מה שאתה כותב
נשים רשאיות, יכולות וצריכות להיות חלק שווה בכל מקום שיחפצו בו.
מנגד, אני לא מאמין שצריך לשריין להם ואני לא חושב שצריך לספור כל פורום לפי איברי המין של משתתפיו. בעיניי, תקרת הזכוכית שלהן נתונה לרצונן/אי רצונן לקחת חלק ולהתקדם בפוליטיקה, בתקשורת או בעולם העסקים.
*להן
למה אתה סופר לפי איברי המין? מדוע אינך סופר כל פורום לפי מה שיש לנשים בין האוזניים (מוח!). הצורך שלך ושל אחרים (אינך אשם לבדך בכך) לספור מיד את ההבדל בין המינים, בהקשר של איברי המין הוא מצחיק. ההבדלים בין נשים לגברים אינו רק במיניות, אלא גם בחשיבה. ואם תקרת הזכוכית נתונה רק לרצונן, אז איך אתה מסביר את תופעות ההדרה? את העובדה שערוצי חדשות לא חושבים כלל על העניין הזה כרלבנטי? זה רק כי הנשים לא רוצות (בקיצור, תמשיך לטמון ראשך בחול)
טל שניידר, גם אני בעד הגדלת הייצוג, אבל לנשים שפועלות למען נשים כמו מירב מיכאלי או זהבהה גלאון, אין חשיבות בעיניך לשאלה אם זו מירב או מבחילה כמו אורית סטרוק/מירי רגב?
יש חשיבות. ולא יודעת למה בחרת דווקא בסטרוק או רגב כדוגמה. יש מספיק נשים מן הימין בכנסת הנוכחית שהן פמניסטיות. הפמיניזם אינו שייך לשמאל.