מוצ”ש, מאחורינו: מלאי הפגנות ובסך הכל בין 10 אלפים ל 12 אלף איש (תלוי איזה אתר אינטרנט ובאיזה שעה בדקתם את המידע). חבר פייסבוק יוסף ברוך, עיצב מפה שימושית. מאחר וערוצי הטלוויזיה לא שידרו מן האירועים, ומאחר ואתר ynet סיקר את ההפגנות בהצנעה יחסית בתחילת הערב, כלי התקשורת היחיד בו אפשר היה לצפות בשידור חי של האירועים היה אתר וואלה. השתתפתי בעבר בשידורי וואלה (הבחירות בארה”ב, הבחירות בישראל) ותהיתי, גם אני, מה תהיה הנישה שלהם. מתי צרכני התקשורת יעדיפו אותם על פני כלי התקשורת האחרים? הערב התקבלה תשובה חלקית: ברגעים בהם התקשורת המשדרת-הממוסדת אינה מתפקדת או אינה רוצה לתפקד, אלה הם הרגעים של וואלה. נראה אם יחזיקו מעמד עם הקו הזה.
לו”ז פוליטי:
יום א’, 12 במאי, בנצרת, אירוע גדול בו ‘אומרים לא לגזענות’. המטרה: להפסיק את מדיניות ההפרדה בגליל וליצור מדיניות של שילוב, לעצור את האפליה. פרטים על האירוע כאן. (למה למה למה אין נשים דוברות?)
ישיבת הממשלה, באופן חד פעמי, ביום ב’ ה 13 במאי – ולא כמדי שבוע בבוקרו של יום א’. על הפרק: אישור התקציב המוצע.
בהמשך להפגנת הגז שנערכה מול ביתו של שר האנרגיה והמים, סילבן שלום ולציוץ המוזר של אשת השר (למה להפגין במוצ”ש כשאפשר לצפות בטראש), תיערך השבוע הפגנת גז נוספת, בדיוק במקביל לישיבת הממשלה. פרטים כאן. האם אשת השר תמליץ לצפות באותה שעה באיזה תכנית רשת/קשת/10 בה מישהי מחברותיה מוכרת אייטמים בניגוד לכללי הרשות השניה?
עוד ביום ב’, הצבעות אי אמון בכנסת (האם זו תהיה אחת הפעמים האחרונות?). לפי סעיף 7 בלוח הזמנים המצורף, דיון בהשתתפות ראש הממשלה, על הצעת הליגה הערבית אחרי ש 40 ח”כים דרשו את השתתפותו. אין בידי את רשימת הח”כים שדרשו את השתתפות ראש הממשלה, אבל לפי חישוב פשוט, ש”ס ו/או יהדות התורה גם בין המבקשים לדון ביוזמת הליגה הערבית (מעניין).
ודווקא ישיבת ועדת חוץ ובטחון, עם עדכון משרת המשפטים על התקדמות מול הפלסטינים – בוטלה. האם הסיבה לביטול היא כי לבני קבעה תאריך לתחילת פגישות עם הפלסטינים?
כמו כן ביום ב’, בשעה 1:30, טקס הנכבה באוניברסיטת תל-אביב. האם יצליחו לשמור שם על הסדר הטוב? פרטים כאן.
יום ב’, 19:00 בערב: לא לגמרי פוליטי, יותר באווירת חג, ובכל זאת המטה החילוני של הבית היהודי באירוע שבועות בלב תל-אביב. מנחה: העיתונאי אראל סגל. פרטים כאן.
יום ג’ – ערב חג השבועות. לא ידוע לי על אירועים פוליטיים עד לשבוע שלאחר מכן.
בהמשך, אקדמיית ויקיפדיה תתכנס בראשית יוני, כשהנושא המרכזי הפעם הוא ‘מגדר, ידע וויקיפדיה’ ובמילים פשוטות, מדוע נשים לא נוטלות חלק ביצירת מאגר הידע המקוון החשוב ביותר כיום? כהכנה אפשר לקרוא את הטור של רנה מרגלית, כיצד הסופרות האמריקאיות הועברו מן הקטגוריה של ‘סופרים אמריקאיים’ וקובצו תחת תת-קטגוריה נפרדת.
* * * *
אם יש לכם מידע נוסף על לו”ז פוליטי לשבועות הקרובים (ושפספסתי כאן) אפשר להעביר לי למייל או בתגובות tal@eyaltal.com
כמו כן, זה הזמן להודות לכל משלמי הפלוג, בעבר ובהווה, שמסייעים לי להמשיך עם העיתונות העצמאית. וגם להפנות את הקוראים שוב לעמוד ‘הפלוגה המסייעת’ – מדור מחפשי העבודה הפוליטית של הפלוג. אם טרם מצאתם עוזר פוליטי או רוצים להחליף את הקיים או להסתייע באנשים לקראת הבחירות המקומיות –זה המקום.
בלי חג השבועות יהיה אפשר לפגוש את הח”כים איילת שקד, אלעזר שטרן ועליזה לביא במועדון צוותא:
http://www.tzavta.co.il/events_2.asp?p=1525
ואת רות קלדרון במרכז ברודט:
תהייה: מהופך סתם אירוע לאירוע “גדול”? (אני לא מבין מה לדעתך נותן נפח לאירוע של משורר אלמוני בשם דניאל עוז, יותר מאשר כל אירוע סתמי אחר…). אגב, האם במסגרת לחימתם הנועזת נגד ההפרדה, הם יבואו להפגין נגד תושבי סילואן ושיח’ ג’ראח המונעים מבעלי בתים יהודיים בשכונות, לממש את בעלותם על רכושם?
אין באמת דרמה בכך שש”ס/אגודה צירפו חתימתן לעצומה שנועדה לטרטר את ביבי. ביבי עצמו הצביע בשעתו עם הסיעות הערביות במטרה להביך את ממשלת רבין ז”ל, ואני לא חושב שמישהו “מצא עניין” בכך (מלבד רבין ז”ל, שדי התעצבן מהציניות, שכן גם הוא הבין שהדבר לא נעשה בגלל שביבי גילה את האור שבעמדות המפלגות הערביות…).
מה שכן, תענוג לראות את התקשורת מתפתלת בנוגע לשאלה האם לתמוך בהפגנות של הקרן החדשה (סליחה, ההפגנות של “המחאה החברתית”…), כאשר בן הטיפוחים יושב על כס שר האוצר. אפשר ממש לשמוע את הלבטים הקשים, שגורמים להם להגיע לשיאים של מצוקה, עד כדי דיווח אמת על מספר מפגינים בעצרת שמאל (במקום להעלות בחזקה כפי שהיה מקובל עד כה…).