יום א׳, 13 במארס
10:30, ישיבת הממשלה עם הנושאים הבאים על סדר היום.
מול ישיבת הממשלה הפגנה של מתנגדות לחוק המקוואות שעשוי לקבל אישור ממשלה וועדת שרים לחקיקה ביום א׳. פרטי ההפגנה, כאן.
13:30 ישיבת ועדת שרים לחקיקה עם החוקים הבאים על סדר היום.
17:00, תל-אביב, בין הסתה להשתקה – דיון על ארגון שוברים שתיקה באונ׳ הפתוחה.
17:30, נצרת, מלון פלזה, ועידת מרצ תתקיים בעיר נצרת בסימן סולידריות, שויוון וקיום משותף. בועידה ישתתפו: זהבה גלאון, עיסאוי פריג׳, מזאן גנאים (ראש עירית סחנין), אילן גילאון, ראדה זועבי (מייסדת בוקרה-נט) ועוד.
אונ׳, מכון אלרוב לחקר הנדל״ן, כנס התחדשות עירונית בהשתתפות ח״כ זנדברג. פרטים כאן.
יום ב׳, 14 במארס
נסיעת הנשיא ריבלין לרוסיה לפגישה מדינית עם פוטין (עדיין לא ברור לי אם זה מתקיים ביום ב׳, או יום האחר השבוע)
שר הבטחון יעלון יבקר בוושינגטון ויפגש עם מזכיר ההגנה האמריקאי אשטון קרטר (דיונים על הסיוע הבטחוני). ישראל כץ יהיה המחליף וישמש כשר בטחון ל4 ימים. יעלון ישתתף בניו יורק באירוע השנתי של גיוס תרומות לצה״ל על ידי ארגון FIDF.
ועדת טירקל, תתכנס במשרד ראש הממשלה כדי לדון במועמדות של נדב ארגמן לתפקיד ראש השב”כ. הוועדה תיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם ראש השב”כ היוצא יורם כהן ועם המועמד נדב ארגמן. בוועדה חברים גם השר לשעבר משה ניסים, ח”כ לשעבר גילה פינקלשטיין ונציב שירות המדינה משה דיין.
16:00, הצבעות אי אמון (כרגיל)
יום ג׳ 15 במארס
ארה״ב (בלילה) הצבעה בפיימריס/Caucus ב: פלורידה, אילינוי, מיזורי, צפון קרולינה, אוהיו. זה יום ה׳להיות-או-לחדול׳ של חלק מן המועמדים הרפובליקנים בשל שיטת ההצבעה לפיה המנצח גורף את כל הצירים (כלומר, אין יותר חלוקה יחסית של הצירים למתמודדים)
ביקור היסטורי של נשיא ארה״ב ברק אובמה בקובה.
יום א׳, 20 במארס, פתיחת ועידת איפא״ק השנתית בוושינגטון. כל המועמדים הוזמנו על ידי איפא״ק לנאום. נכון לעכשיו טראמפ וקלינטון אישרו שיגיעו.
AIPAC has extended invitations to all presidential candidates to speak at #PC16. @HillaryClinton & @realDonaldTrump confirmed thus far.
— AIPAC (@AIPAC) March 12, 2016
יום ב׳, 21 במארס
הפגנת ישראלים/תומכי ישראל אל מול מועצת זכויות האדם של האו״ם, בג׳נבה, אירוע שבו ישתתף גם יאיר לפיד (אם אני מבינה נכון, הוא טס במיוחד לשם כך לשוויץ), בשעה 14:00 שעון ישראל, מול בניין המועצה. ההפגנה היא אל מול הניסיונות לפגוע בישראל ואל מול תנועת ה BDS והיא נערכת על רקע של החלטות אנטי ישראליות הצפויות להתקבל במועצת זכויות האדם באותו היום (לשון הודעת יש עתיד).
יום ב׳, 28 במארס
ועידת ידיעות אחרונות בנושא המאבק ב BDS. בהשתתפות נשיא המדינה ריבלין, השר לבט״פ ארדן, שר החינוך בנט, יור האופוזיציה הרצוג, ח״כ יאיר לפיד ועוד. הכוכבת מחו״ל: רוזאן בר. פרטים מלאים, כאן.
יום ד׳, 30 במארס
יום עבודת המליאה האחרון בכנס החורף. צפוי לילה לבן (?) כאשר הקואליציה תנסה לדחוף ולהעביר עד ליום זה מספר חוקים כגון חוק הדחת ח״כים ועוד.
יום ה׳, 31 במארס
כנס דיפלומטיה דיגיטלית של המרכז הבינתחומי עם נציגים של משרד החוץ הישראלי, דיפלומטים אמריקאיים, אירופאיים ועוד. פרטים כאן.
כנס פוליטי דו-מפלגתי ליכוד ועבודה לשילוב עולי צרפת בישראל עם הח״כים חיליק בר ושרן השכל. פרטים כאן.
3 באפריל
היום האחרון של כנס החורף של הכנסת (יום מליאה אחרון 30 במארס)
22 במאי
היום הראשון של כנס הקיץ של הכנסת.
“בין הסתה להשתקה: הפולמוס בעניין פעילות שוברים שתיקה בארץ ובחו”ך”
המילון של רוביק רוזנטל: פולמוס הוא ויכוח, בדרך כלל בין אנשים שיש להם עמדות מנוגדות. הפולמוס נעשה באמצעות דיבורים, אבל בעבר פירוש המילה פולמוס היה מלחמה ממש, בין צבאות. בתלמוד הירושלמי כתוב: “מלכות מצרים ומלכות רומי היו עושין מלחמה אילו עם אילו. אמרו: עד מתי אנו הורגין בפולמוס זה עם זה?” (עבודה זרה א לט).
אכן המשתתפים נבחרו בקפידה כדי לעורר פולמוס חריף מהזן המקובל בפקולטות למדעי החברה והרוח.
אילו שלא קראו את צ’כוב ייאלצו להסתפק בפולמוס של ערביי 48 בין מצדדי חיזבאללה למצדדי דעאש.
לא נכון! בדיון יופיע גם יואל חסון! איש רוח, משורר, לוחם וחולם על ארץ ישראל, שפרסומות שלו ביוטיוב, מופיעות אצלי בתדירות מעיקה בימים האחרונים.
הופתעתי שלא שמת לב שללו”ז נכנס אירוע בעניין חוק המקוואות, שאני מבין שהפך להיות אישיו חדש עבור גופים שונים שקשורים ברעיון של “נשים לא דתיות שאוהבות לעשות דווקא”, אחרי שקלקלו להן עם הרחבת רחבת הכותל. אני מחכה לראות את זנדברג ושפיר עומדות על זכותן לטבול בהתאם לעיקרי אמונתן. אחרי הקטע שלהן עם הטליתות – מן הראוי להמשיך גם בתחום זה.
הופעת דונלד טראמפ באיפא”ק, היא דווקא קטע טוב. היום כתב הפרשן של “הארץ” בארה”ב, חמי שלו, אודות תסריט שלו לנצחון טראמפ, שיוביל כמובן לארה”ב פאשיסטית, ולעלייה המונית של שמאלנים יהודים, שיחוללו כאן מהפך פוליטי, שיציל את עם ישראל. אני מאוד מקווה שיקבל כאן טור אורח. הפרשנות שלו את הפוליטיקה האמריקנית (דמוקרטים=ייאיי, רפובליקנים=איכס) עומדת בדיוק בסטנדרטים המצויינים שהורגלנו אליהם פה:)
אז בבחירות הבאות נצביע “עם אחד” בראשות סנדרס ופרץ?
סנדרס זה פיקציה. למעט כמה “פרשנים” (מהמחנה הנכון, כמובן), שסיפרו לנו על כך שהוא מועמד מסוכן – לא היה כלל ספק שהמועמדות שלו היא קוריוז במקרה הטוב, וניסיון לדחוף את הילארי עוד יותר שמאלה מהמקום שבו היא עומדת כרגע (מקום שמאלי למדי, תודות לאובמה שגורלה מוחזק בידיו של אובמה).
אני נהניתי מהתרחיש של חמי שלו בעיקר בגלל שהוא היה עקבי בחוסר ההיגיון שלו, לכל אורכו. לפעמים חבר’ה כאלה מקבלים רגעים של חשיבה צלולה ומנותקת מאג’נדה, ואז אנחנו קוראים פיסקה לא קשורה, שמקלקלת את החווייה. אצל חמי זכינו לטקסט טהור ונקי – ממש כמו גיבורו, תומס פרידמן, שחוגג השבוע תחזית כושלת מספר 348765789643945, בחמש השנים האחרונות. אם יש פרס שצריך לחלק לפרשנים לענייני המזה”ת שקוראים אותו הפוך, בגלל האג’נדה שלהם, הרי שפרידמן ראוי לזהב, וצבי בראל מ”הארץ”, ראוי לכסף. בארד יכולים להתחלק רבים.
“אני נהניתי מהתרחיש של חמי שלו בעיקר בגלל שהוא היה עקבי בחוסר ההיגיון שלו, לכל אורכו. לפעמים חבר’ה כאלה מקבלים רגעים של חשיבה צלולה ומנותקת מאג’נדה, ואז אנחנו קוראים פיסקה לא קשורה, שמקלקלת את החווייה. אצל חמי זכינו לטקסט טהור ונקי – ממש כמו גיבורו, תומס פרידמן, שחוגג השבוע תחזית כושלת מספר 348765789643945, בחמש השנים האחרונות. ”
תענוג, תענוג.
מסכים. תענוג של חוסר מודעות עצמית.
של אורי כמובן.
ללא ספק, ביקור היסטורי.
http://blogs.cfr.org/abrams/2016/02/18/the-disgraceful-obama-trip-to-cuba/
נכון, כי 50 שנה של אמברגו שינו משמעותית את מצב זכויות האדם בקובה. השיטה עבדה, למה לשנות?
ובכלל, ארה”ב צריכה לנתק יחסים עם כל מי שמפר זכויות אדם, כולל סין, ערב הסעודית, ויש יאמרו גם ישראל וארה”ב.