יום א’ 16 במארס
פורים – אין ישיבת ממשלה, אין ישיבת ועדת שרים לענייני חקיקה
יום ב’ 17 במארס
שושן פורים – הכנסת סגורה
בוושינגטון – פגישת הנשיא ברק אובמה ויו”ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. לפי כל הדיווחים נושא המדינה היהודית תופס נפח גדול בשיח החירשים המשולש וושינגטון-ירושלים-רמאללה. הנה הצעה שבאיחוד האירופי מדברים בה: להגיע קודם להסכם בין ישראל לרשות הפלסטינית ורק אחרי שתוקם המדינה הפלסטינית, תכיר זו האחרונה ביהדותה של ישראל.
יום ג’ 18 במארס
אתר הכנסת לא התעדכן, אבל ככל שאני מבינה הצעות האי-אמון עברו ליום שלישי השבוע. פעם אחרונה לפני היציאה לפגרה.
עיתונאי השידור הציבורי, ביחד עם אגודת העיתונאים בתל-אביב יוצאים למאבק ציבורי על השידור הציבורי בישראל. בית סוקולוב, בתל-אביב, 12:00. פרטים כאן.
יום ד’ 19 במארס
אחרי ישיבות ודיונים כושלים, מוזרים וצעקניים במיוחד בנושא החדשות בכבלים – יגיעו ביום ד’ הקרוב , אנשי רשות השידור, שר התקשורת גלעד ארדן ודו”ח רם לנדס לדיון בועדת הכלכלה. צפוי: בלגן. במקביל בחוץ, הפגנה של אנשי רשות השידור, פרטים כאן.
יום ה’, 20 במארס
בראש העין: כנס הסברה של יו”ר ועדת הפנים ח”כ מירי רגב. מעלה את זה כאן, כי לח”כ רגב יש appeal רציני ביותר בקרב מתפקדי ליכוד ולכן מעניין לראות כמה גדוש ומלא יהיה הכנס הזה. פרטים כאן.
יום א’, 23 – 24 במארס
היום האחרון של מושב החורף של הכנסת
ועידת הליכוד, בכפר המכביה, רמת גן. פרטי הלו”ז כאן
האם יהיה זה רק אירוע פרוצדורלי, לאישור כל מיני סעיפי תקנון – או שמא ראש הממשלה נתניהו, ינצל את ההזדמנות להסביר את מהלכיו לתנועת הליכוד (לא נוותר על ירושלים, לא נסכים להיות מדינת ישראל בלי הכרה יהודית, נמשיך לשחרר אסירים על פי ההסכמה עם הרשות הפלסטינית, אבל לא נפסיק לבנות בשטחים ומנגד נמשיך להגיד שאנחנו בעד שלום ובעד שתי מדינות, כל עוד אנחנו ממשיכים לבנות בהתנחלויות)
כמו כן ביום א’ – מסיבת העיתונאים של קמפיין יישום החלטת מועצת הבטחון 1325, לשילוב נשים בקבלת החלטות בתחום הבטחון/חירום/מלחמה. למי שרוצה להתחיל להבין איך נשים רואות את הנושאים הבטחוניים באופן אחר – מומלץ מאוד להקשיב (לדוגמא) לח”כ מרב מיכאלי בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי על הקיפאון בתפיסת הבטחון בישראל מזה 60 שנים, על הסגירות של מקבלי ההחלטות במערכת הבטחון וחוסר מוכנתם לאפשר (אפילו לח”כים) אפשרות לבקר ולשוחח על הבטחון, האמור להיות בטחונם של אזרחי ישראל.
יום ד’, 26 במארס
ביחד בונים את עתיד הדיור בישראל, כנס בראשות שר הבינוי והשיכון אורי אריאל ושר האוצר יאיר לפיד. בנייני האומה בירושלים, האם מישהו מן האישים יספק הסבר לסיבה האמיתית שהם וקודמיהם לא באמת פותרים את משבר הדיור בישראל?
30 מארס (או תאריך אחר בסוף החודש)
השלב הרביעי של שחרור האסירים – האם נתניהו יוביל למהלך כלשהו בתוך הליכוד (ראו ועידה שבוע קודם לכן)? שיאפשר לו התמודדות עם מהלכים מדיניים? או שהוא מקווה בכל נימי נפשו שאבו מאזן יפוצץ את הכל דקה לפני?
עוד בסוף חודש מארס- ראש הממשלה יכריע סוףסוף מי יהיה יו”ר ועדת חוץ ובטחון אחרי כחמישה חודשים בהם היא אינה מתפקדת.
למתעניינים – תפקיד יו”ר הקואליציה פנוי. לוין הודיע על פרישתו בסוף המושב, ואכן, השבוע הנוכחי הוא השבוע האחרון שלו בתפקיד.
סוף חודש אפריל
סיום תשעת החודשים שהוקצבו למו”מ בין ישראל לרשות הפלסטינית.
האם שרת המשפטים, ציפי לבני בראשות התנועה, שנכנסה לממשלה אך ורק כדי לקדם את הנושא הזה – תחולל סערה פוליטית ותפרוש?
האם שר האוצר יאיר לפיד, שהצהיר שלא ישב בממשלה שאינה מנהלת מו”מ עם הפלסטינים – יחולל סערה פוליטית ויפרוש?
11 במאי
היום הראשון של מושב הקיץ של הכנסת
לוז נשיאותי (גזירת לו”ז לאחור)
פקיעת כהונת נשיאות פרס – 27 ביולי 2014
יום בחירת הנשיא העשירי – על פי חוק יסוד נשיא המדינה: בין 90 ל 30 יום לפני המועד הנ”ל. כלומר מועד הבחירה בכנסת צריך להיקבע לאחד הימים שבין: 28 באפריל ל 27 ביוני 2014.
מושב קיץ 2014 של הכנסת ה 19 – יחל ב11 במאי ולכן יש להניח שיום בחירת הנשיא העשירי יקבע לבין 11 במאי ל 27 ביוני.
ברגע שיודיעו על יום הבחירה של הנשיא, יגישו קבוצות של עשרה חברי כנסת את המועמד שלהם – לפחות עשרה ימים לפני מועד הבחירה הנ”ל.
כלומר, החל מראשית מאי אמור להתבהר המצב הפוליטי – מי הם המועמדים להיות הנשיא/ה העשירי של ישראל?
לחבר כנסת אסור להגיש טופס תמיכה ביותר ממועמד אחד.
ההצבעה היא חשאית מאחורי פרגוד, וחייבים להשיג לפחות 61 קולות. חוק יסוד נשיא המדינה תוקן רק לאחרונה כך שאל הסיבוב השני עולים רק שני המובילים, כך שזה לא ימשך יום שלם.
נכון לאמצע מארס – רק מועמד אחד הציג באופן פומבי מעל לעשר חתימות: ח”כ בנימין בן-אליעזר
חברי הכנסת ראובן ריבלין, מאיר שטרית, סילבן שלום – טרם הציגו חתימות
מועמדים שמנסים להשיג עשר חתימות וגם הם לא הציגו – פרופ’ דן שכטמן, השופטת העליונה בדימוס דליה דורנר ויו”ר הכנסת לשעבר דליה איציק.
מדוע לא יתארגנו הסיעות הערביות בכנסת ויציגו עשר חתימות למועמד ערבי לנשיאות?
יש לסגור את רשות הציבור לצמיתות, וגם גלי צה״ל. אין שום הצדקה לקיום שידור ציבורי במדינה דמוקרטית.
בטח שיש הצדקה לשידור ציבורי, ובלבד שייצג אינטרסים של כלל הציבור, ולא רק של אותם “שלושת האחוזים האיכותיים” של עודד בן עמי וחבריו.
אם תוכל לפתוח רדיו ציבורי בבוקר, ויהיו לך שדרים נוספים מלבד ברקאי/נויבך/אריה גולן, שמייצגים מגוון דיעות שמשתרע בין גילאון לגלאון – אזי יש צידוק לשידור ציבורי בישראל.
אם תפתח טלוויזיה ביום שלישי בתכנית פוליטיקה, ותראה פאנל פרשנים שכולל יותר מימני עילג אחד וחמישה שמאלנים רהוטים – אזי יש צידוק לשידור ציבורי בישראל.
כרגע אני מסכים שזה לא המצב, ועל כן אין סיבה שלא להפריט את התחנות הללו (כולל הסיירת המובחרת מרחוב יהודה הימית ביפו – אותה צריך לסגור בכל מקרה. רדיו צבאי שעוסק באקטואליה זו תופעה פסולה בעליל) – אבל במידה וניתן יהיה להגיע להבנות על הבטחת איזון בשידורים (או לחילופין, שתפסיק לעסוק באקטואליה לחלוטין ותתמקד בשידורים שאין בהם נגיעה פוליטית), אין בדל של סיבה שרשות השידור לא תמשיך לתפקד – שכן מהרבה בחינות, היא עדיין משדרת פחות זבל מערוצי 2 ו-10…
זה לא עניין של ימין/שמאל. העובדה שהשידור הציבורי נוטה לשמאל באופן קיצוני רק מוסיף פשע על חטא. אין שום מקום לשידור ציבורי כעיקרון.
מה ההצדקה בכלל ? שישודרו בו תכניות איכותיות שאיש לא צופה בהן ? אבל אם איש לא צופה בהן למה שאני אממן את זה עם המיסים שלי כדי שמספר קטן של אנשים ייהנו מזה ? מי שרוצה תכנים כאלה שישלם מכסאו הפרטי.
לגבי גלי צהל אין בכלל שאלה. מה הקשר בין שידור ציבורי לצבא ? שום קשר. במקרה הזה יש להפריט את התחנה ויפה שעת אחת קודם.
אני מבינה שאתה כנראה לא חי בישראל כבר שנים? לא יצא לך לראות את השליטה הפוליטית (בימים אלה שליטה ימנית מן הסתם) ברשות השידור? בקיצור – אתה ממש מנותק.
ברור ששליטה ימנית. ביד ברזל הם מנווטים את לוח השידורים שם!!
זו הסיבה שמדי בוקר פותח את השידורים אריה גולן, פעיל “הבית היהודי”, שמעביר את השידור לפעילת הליכוד קרן נויבך. בכלל, הסיפור סביב קרן נויבך מלמד כאלף עדים על עוצמת השליטה הימנית, שכן אנשי שמאל ניסו להדיח אותה משם – אבל תומכיה החזקים מהימין בלמו זאת…
את האגדות המצחיקות אודות השליטה הימנית ברשות השידור יכול הקולגה שלך אבישי עברי להפריך בשנייה, ברגע שיספר לך על מסע הטלטולים המרתק שעברה לאטמה בדרך לאולי-שידור במסגרת ערוץ 1, כשבדרך דאגו להעלות פרומו לתכנית סאטירה “מאזנת” שכללה את השיר “אבל אני רוצח ימני”…
בישראל אפשר לספור על אצבעות יד אחת של חבלן כושל את מספר כלי התקשורת הימניים: מקור ראשון, גלי ישראל, ערוץ 7 ומעריב-האוטוטו-ז”ל. זהו. “ישראל היום” נוטה ימינה כאשר ביבי נוטה ימינה, ובשאר הזמן הוא נוטה לאן שביבי נוטה.
כל השאר מוטים שמאלה ברמות שונות.
כן זו הטרגדיה של הימין – להיות הרוב הגדול בעם ולא להיות קיים בתקשורת כמעט.
יש המון הסברים אבל המרכזי בעניין הוא סוציולוגי – הימין הוא הרוב אבל מורכב ממספר מגזרים: דתיים, חרדים, עולים, ובמידה פחותה מזרחים מסורתיים וכמה חילונים. למגזרים הראשונים יש תקשורת משלהם. האליטה האינטלקטואלית של הימין היא ברובה דתית לאומית ועוסקת בעיקר בעצמה.
מנגד השמאל הוא כמעט כולו במגזר החילוני שמסיבות היסטוריות שולט בעמצאי התקשורת המרכזיים. למעשה התקשורת המרכזית בישראל היא רק תקשורת מגזרית – של מגזר החילונים. לכן אנו מקבלים תקשורת בעיקר שמאלנית.
ישראל היום, שאינו באמת עיתון ימני, אני מסכים, הוכיח שיש כמייה בציבור לקול אחר. אני לא מבין למה מי שמשקיע בערוץ 10 עדיין לא הבין את זה, ללא קשר לדעות הפוליטיות – תהפכו את ערוץ 10 לערוץ ימני לא דתי ותעברו את ערוץ 2 תוך כמה שנים.
ב-19 מתקיים באוניברסיטה העברית דיון בנושא יוקר המחייה בהשתתפות שלי יחימוביץ, אלדד יניב, גילה גמליאל ונילי אבן חן.
https://www.facebook.com/events/202943666582057/
אז אני מבין שהשבוע יש רק אירוע אחד של חבורת הקרן…
כן, אני יודע שלארגון התורן קוראים הפעם “1325” או משהו בסגנון, אבל מספיק להציץ בעמוד שלהם כדי שלגלות שגם הפעם מדובר בעוד ארגון-קש של החבורה המופלאה.
אני מקווה שהם לפחות משלמים לך על הפרסום-חינם האינסופי שאת מספקת לכל נפיחה של מי מארגוניהם. 🙂