יום א’ 23 ביוני, 10 בבוקר, ישיבת הממשלה (כרגיל). על הפרק האישור החפוז של מתווה הגז, כפי שהוצג במסיבת העיתונאים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האנרגיה סילבן שלום ושר האוצר יאיר לפיד. מנגד, יו”ר האופוזיציה, שלי יחימוביץ’ מתכננת לעתור לבג”צ. טענותיה: אי אפשר לסגור נושא כה קריטי לכלכלת ישראל לעשרות השנים הבאות, מבלי שהעניין עבר דיונים בכנסת וחקיקה. אם תתקבל טענתה (יש להניח שבאמצעות צו מניעה ראשוני קודם כל), הרי שהדיון בנושא יועבר לועדת הכלכלה, בראשה ניצב כיום ח”כ אבישי ברוורמן, איש העבודה. מהלך פוליטי נבון של יחימוביץ’.
קריאה נוספת לעניין סיכוי הבג”צ ומאחורי הקלעים של ההחלטות, אצל אמסטרדמסקי.
מאחר והקדמתי, השבת הזו, עם הלו”ז הפוליטי, אז כדאי לציין שנושא הגז מעורר סערה ציבורית/פייסבוקאית נרחבת והיום בערב תהיה הפגנה בעניין. פרטים על ההפגנה, כאן.
עוד ביום א’, בממשלה, ישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה. פירוט הצעות החוקים שיעלו להצבעה נמצא כאן. כזכור, ציבור האזרחים בישראל עדיין לא מקבל מידע כלשהו על אופן ההצבעה ועל פרוטוקולים הדיון בועדת השרים, כיוון שהממשלה הפילה את היוזמה של שרת המשפטים לפתוח את הדיונים הללו לעיון הציבור. שששששש. החוקים זה רק שלהם.
יום א’, החל מ 10 וחצי בכנסת, תחילת דיוני התקציב בועדת הכספים. הדיונים על התקציב ימשכו בועדת הכספים בשבועות הקרובים. ההצבעה בקריאה שניה ושלישית על התקציב יכולה להתבצע עד סוף חודש יולי, אז תצא הכנסת לפגרה.
יום א’, 18:00 בערב, ברחבי הארץ שולחנות עגולים בנושא המדיני בהשתתפות חברי כנסת רבים מן השמאל. הפרטים כאן. מן האירוע נעדרים מקבלי ההחלטות בישראל. לא שר האוצר יאיר לפיד (‘לפלסטינים צריכה להיות מדינה משלהם’), לא שרת המשפטים, ציפי לבני, בעלת טיקט השלום בממשלה הנוכחית. גם יו”ר האופוזיציה, שלי יחימוביץ’ שמדגישה בכל ראיון את מחויבותה לנושא, לא משתתפת.
יום ב’, 24 ביוני, יום עמוס בכנסת:
ועדת הכלכלה, בדיון רב משתתפים עם שר התחבורה. הנושאים: תקציב התחבורה, הקמת שדות תעופה נוספים ועוד.
בשעה 13:00 ביום ב’, בועדת הכלכלה – דיון בנושא הגז. יהיה סוער (פירוט לעיל)
ועדת הפנים בראשות ח”כ מירי רגב, הערכות לבחירות המקומיות בהשתתפות שר הפנים, גדעון סער.
הועדה לקידום מעמד האישה בראשות ח”כ עליזה לביא, דיון בנושא מועמדות נשים לרשויות המקומיות (המצב כיום מחפיר: רק שתי ראשות ערים, בנתניה וערד, ושלוש ראשות מועצות איזוריות, מתוך כ 250 ראשי רשויות).
כמו כן, בועדת העבודה בראשות ח”כ חיים כץ, דיון בנושא סגירת פרויקט טנק המרכבה, על 8000 עובדיו. את הממשלה ייצג סגן שר הבטחון, דני דנון (הופעה פומבית מקצועית ראשונה? סוף כל סוף נמצא לו תחום אחריות?)
יום ג’, 25 ביוני, בועדת ביקורת המדינה, דיון בנושא מסמך הרפז.
* * * * * *
בינתיים בליכוד לו”ז פוליטי לזמן הקרוב:
הבחירות לתפקיד יו”ר ועידת הליכוד, כפי המפורט במסמך להלן:
על תפקיד יו”ר מרכז הליכוד מתמודדים: ח”כ דני דנון, מיכאל פועה (איש פייגלין), יוסי שבו, שמעון סוסן ואלי קורנפלד. כל השמות הבלתי מוכרים הנם עסקנים ליכודניקיים. פועה, אם יבחר, יכול לגרום לדני דנון להיראות ממש שמאלני בדעותיו (הכל יחסי).
על תפקיד ראשות לשכת הליכוד מתמודד סגש”ח זאב אלקין (ויש עוד מתמודדים, אבל אני לא בטוחה מי הם).
על תפקיד יו”ר מזכירות הליכוד מתמודדים ח”כ מירי רגב והשר ישראל כץ. שניהם מובילים מהלכים נוגדי ראה”מ בתוך המפלגה.
עד כמה שהבנתי, לא יהיה כינוס ועידה בזמן הקרוב, אלא רק הצבעות לגופים וזאת על אף שבית המשפט הסכים עם פעילי הליכוד וקבע שיש לכנס את ועידת המפלגה עד לסוף חודש יוני.
* * * *
בקטנה, היום ברבע לשש בערב, בתכנית המטה של ערוץ 10, אני אחת מן ה Talking Heads