מחר, 16 ביוני יום א’, ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בהצעות החוק האלה. פרוטוקוליה של הועדה וההצבעות שנערכות שם אינם חשופים לעין הציבור למרות החלטה של שרת המשפטים ציפי לבני לנהל את הדיון שם באופן שקוף. על הפרק, בין השאר, הצעת החוק של ח”כ יריב לוין, ‘זכויות התורמים למדינה’, שמשמעותה מתן עדיפות (זכאות למעונות, הקצאת מגורים ועוד) למי ששירת בצבא, כלומר העדפת הרוב החזק והיציב על פני מיעוטים בחברה הישראלית שעדיין לא משולבים כמו שצריך (חרדים, ערבים). עוד עולה להצבעה, הצעת החוק הפרטית של ח”כ תמר זנדברג בעניין הוספת הקנביס לרשימת החומרים בעלי תועלת רפואית.
עוד מחר, יום א’ ב 20:00 האסיפה הכללית של תנועת ‘עיר לכולנו’ שם יבחרו את המועמדים של הסיעה בבחירות לעיריית תל-אביב (כיום, במועצת העיר היוצאת, יש להם חמישה מושבים)
ביום ב’, ב 9:30 בבוקר, בירושלים, כנס יש”ע להסברה ותקשורת, בהשתתפות השר נפתלי בנט (הבית היהודי) וסג”ש זאב אלקין (ליכוד). פרטים, כאן.
יום ב’, בצל פרשיות צנזורה ואיסור פרסום (שני אלמנטים נפרדים אך משיקים) כמו הרצח בבר-נוער, בן זייגר ועוד – יערך במכללה האקדמית, הדסה יום עיון בנושא. משתתפים: נשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר, הצנזורית סימן וקנין-גיל, עורך ראשי העין השביעית, חנוך מרמרי, ד”ר תהילה שוורץ אלטשולר ועוד. פרטים כאן.
הצבעה בקריאה ראשונה על חוק התקציב (שלישי או רביעי?) בכנסת השבוע
ועידת הנשיא, ימים ג’ – ה’, 18 עד 20 ביוני. מלא אירועים, מלא פאנלים. ממידע שהגיע אלי בלוגרים אינם מוזמנים. אני ניסיתי להסדיר לעצמי כניסה, וטרם קיבלתי מענה (ממשרד דבי תקשורת). מעניין במה ידונו בפאנל ‘המדיה החדשה‘, או בדיון ‘האם התקשורת הקלאסית נפלה ברשת‘, כאשר לא מתירים לבלוגרים להיכנס.
תוספת ותיקון: התקשרו אלי ממשרד דבי. אני כן מוזמנת, רק צריכה לבוא עם תעודת עיתונאית לאירועים הפתוחים. בנוגע לאירוע הפתיחה, מספר ההזמנות היה מוגבל ולכן הוגבל מספר הבלוגרים כמו גם מספר העיתונאים. יש אירועי בלוגרים ספציפיים במהלך הימים.
יום ד’ בבוקר, עדיין בועידת הנשיא, נאום נשיא ארה”ב לשעבר, ביל קלינטון. כמו כן השבוע, המרכז האקדמי פרס, יארח את קלינטון באירוע שעל אופן המימון שלו נתגלעה ביקורת ציבורית רבה.
יום ד’, 19 ביוני, דיון בבג”צ בעתירת זהבה גלאון להורות לראש הממשלה ולשר האוצר לחשוף את הפרוטוקולים של ועדת הריכוזיות.
עוד תוספת (נזכרתי באיחור): אני יוצאת לסיור באירוח של הילה ממועצת יש”ע, בשטחים. חושבת שאני לבד (מעדיפה).
ביום ה’, 20 ביוני, באוניברסיטת תל-אביב יערכו יום עיון לציון 20 שנה להסכמי אוסלו. בחלק הפוליטי, בסופו של יום העיון ידונו באפשרויות עתידיות: הסג”שית ציפי חוטובלי (הליכוד), עבו-עלאא וח”כ יצחק הרצוג (עבודה). האם צפוי לנו עוד דיון הכיבוש משחית אל מול הענקת זכויות מלאות לפלסטינים בארץ ישראל השלמה?
יום א’, 23 ביוני, פותחים שולחן ליוזמת שלום, דיוני שולחנות עגולים של מחנה השלום. בין רשימת הפוליטיקאים המשתתפים אני רואה את מרבית מפלגת העבודה, הרבה מחברי ‘התנועה’, גם קדימה ובוודאי מרצ – ומי לא שם? יו”ר האופוזיציה שאמורה לתת קונטרה לקואליציה, לממשלה. מוזר. אגב, ח”כ ערבים אינם בעניין?
* * * * *
תוספת: מלפני חודשיים יש גם ברוטר.נט, לו”ז פוליטי במוצ”ש. הנה כאן (ובתגובות מטה הם אומרים שזה בהשראתי, Yep Hurray).
זה הזמן להזכיר, שאם מישהו מקוראי הפלוג, מחפש עובדים בתחום הפוליטי, כדאי להציץ בעמוד ‘הפלוגה המסייעת‘ ולהסתייע שם.
כמו כן, מודה לרבים מכם, האלמונים, שמשתתפים במימון הפלוג. כפי שציינתי בעבר, סכום לא מבוטל מן הכספים הללו הולך כעת למקצה שיפורים פני הפלוג. מקווה שבקרוב תהיה גרסה מחודשת ונעימה יותר למראה.
כן. זה בהשראתך –
https://www.facebook.com/tal.schneider/posts/10151990534134251
את יכולה לעוף על עצמך (:
(אותו אחד מרוטר)
את הפוליטיקה הישראלית והאמריקנית אני מסקר שם ברוטר כבר קרוב לשנה. את, אני מוכרח להחמיא, מספקת מקור ידע מעניין ומרתק על שני התחומים הללו – כך שאני מבקר כאן דרך קבע.
הרעיון של הלו”ז שם, אבל, היה להתמקד יותר בעשייה הפרלמנטרית ופחות בדיוני אקדמיה ושאר מריעין בישין (בעיני הגולש הימני המצוי ברוטר, כן?), מתוך מטרה להביא לידיעת הגולשים (ויש שם עשרות אלפים…) את המעקב אחר העשייה הפרלמנטרית והפוליטית בממשלה ובכנסת. לרוב זה מתובל באירועים פוליטיים נוספים מהארץ ומהעולם.
אז כן, את מקור הרעיון. אך מכל מקום, הדברים שם מובאים כבר כחודשיים במוצ”ש בשעה 00:00, כשלרוב זה קורה לפני הפוסט שלך. אני אישית דווקא מקווה שאת מוחמאת מכך.
אני מוכרח גם לציין, קולגיאלית, שעבור כל ידיעה שאני מביא מכאן לשם, את מקבלת קרדיט (+קישור):
http://rotter.net/forum/scoops1/23449.shtml
http://rotter.net/forum/scoops1/27664.shtml
http://archive.rotter.net/cgi-bin/scoopsarchive/dcboard.cgi?az=show_thread&om=1903520130412&forum=archiveforum&viewmode=all
http://archive.rotter.net/cgi-bin/scoopsarchive/dcboard.cgi?az=show_thread&om=1562020130225&forum=archiveforum
http://archive.rotter.net/cgi-bin/scoopsarchive/dcboard.cgi?az=show_thread&om=1940920130311&forum=archiveforum&viewmode=all
שבוע טוב.
הי! אחלה. תודה. בטח מוחמאת ולהבא אדע שיש לכם לו”ז ואעיין בו לפני שאני מעלה את שלי, כך שאהיה מעודכנת (ואלנקק אליכם, בטח, למה לא?)
יא מובילה דעת קהל שכמותך!!! 😉
אני מתקשה להבין למה את בוחרת להסתכל על הצעת החוק של יריב לוין דווקא מהזווית שבחרת. באותה מידה ניתן לטעון (ואני משער שלוין אכן טוען כך…) שההצעה נועדה לתקן עוול שבמסגרתו ישנו ציבור גדול שמפסיד 2-3 שנים מחייו לטובת הכלל, בשעה שאחרים נהנים מהאפשרות לרכוש השכלה, לעבוד, או לעשות ככל העולה על רוחם – מבלי שלציבור המשרת תינתן הטבה משמעותית כלשהי. אדרבא, במצב הקיים כל מתן הטבה למשרתים הוגדרה ע”י מערכת המשפט כאפלייה בלתי חוקית (לדוגמא, מעונות אוניברסיטת חיפה נתנו בעבר העדפה למשרתים, בעקבות התנייה מפורשת של התורם בנייתם – ובית משפט כפה את ביטול ההעדפה).
לוין סבור, ובצדק לטעמי, שמרגע שלא מתאפשר לאוכלוסייה התורמת שום יתרון, הרי שבעצם נוצר מצב שהם מופלים לרעה, מתוקף היותם עובדי-חינם במשך תקופה ארוכה, בשעה שבני גילם נהנים ממקדמה משמעותית בדרך ל”חיים”…
כמו כן, לא זיהיתי פסיק בהצעת החוק הזו שמפלה בן מיעוטים כלשהו שכן בחר לשרת שירות צבאי/לאומי/אזרחי.
לינק להצעת החוק המקורית מהאתר של לוין
אל תשני את המראה של הבלוג! הוא נוח ודי נאה. אל תהיי לי צוקרברג שמשנה כל הזמן עיצוב…
ההצבעה על התקציב, אגב, ביום שני.