מחר, יום א’, 7 ביולי, ועדת השרים לענייני חקיקה תתכנס (כרגיל). מתוך הצעות החוק שעל הפרק מעניין אם הצעתו של ח”כ אמנון כהן, ש”ס, להחיל מע”מ דיפרנציאלי כך שיהיה פחות מיסוי על מוצרי יסוד, תעבור (בטח תיפול). כמו כן, חוק השוויון בנטל, או בשמו המקצועי ‘הצח לתיקון חוק שירות הבטחון הכללי (שילוב תלמידי ישיבות) פרי עבודת ועדת פרי יעלה מחר להצבעה.
ועוד: הצ”ח של ח”כ משה מזרחי (העבודה) להסדרת מעמדם של פליטים ומבקשי מקלט (עכשיו כאשר ראה”מ היה מבסוט לבשר כי נבלמה ההסתננות, אולי אפשר להתייחס יותר טוב למי שכבר נמצא מי שעוד מצליח להיכנס)
עוד מחר בערב, ממש לקראת מהדורת החדשות, יו”ר ההסתדרות עופר עיני מכנס מסיבת עיתונאים כדי לדבר על הרפורמה בנמלים. האם עכשיו כאשר השר ישראל כץ השלים את מלחמותיו בתוך הליכוד, נגד השרים ארדן וסער, אנו נחזה בקרב הבא: כץ נ’ עיני.
כמו כן, בקטנה אצלי, מחר אחה”צ, תחילת סמסטר קיץ ואני מלמדת בפעם הראשונה קורס בסיסי בעיתונאות (האוני’ הפתוחה, התרגשות)
יום ב’, יוזמת ז’נבה מגיעה לכנסת ומארחת, בפעם הראשונה אי פעם, את יו”ר האופוזיציה שלי יחימוביץ’. יחימוביץ’ הוזמנה אינספור פעמים על ידי גדי בלטיאנסקי ואחרים, אך מעולם מעולם, בטח לא במהלך מערכת הבחירות, הסכימה להתפנות אליהם. היא חששה שזה יבריח מצביעי מרכז-ימין. בסוף מצביעי מרכז ימין ברחו בלאו הכי, והיא הצליחה להבריח גם את השמאל. משתתפים נוספים בכנס: שרת המשפטים ציפי לבני, שר המדע יעקב פרי, ח”כים משה מזרחי, דוד צור, זהבה גלאון, שאול מופז. (אני מתכננת ללכת לכנס)
במליאה, פירוט ההצבעות. מעניין: חוק קביעת הזמן לקריאה שניה + שלישית (כלומר, שעון קיץ מורחב)
יום ג’, 9 ביולי, אחרי יום ז’בוטינסקי (שהפך להתקוטטות פוליטית) ויום השנה למבצע יהונתן (אנטבה) תכונס השבוע בכנסת ישיבה מיוחדת לציון שנה למותו של ראש הממשלה לשעבר, יצחק שמיר. הזדמנות נוספת למריבות ימין-שמאל, כיוון שמורשת שמיר, עליה ידברו מעל בימת הכנסת, היתה כעיקרה אי-עשייה. קפיאה על השמרים. ומה יותר מתאים ממדיניותו של ראש הממשלה הנוכחי, למורשת זו?
עוד ביום ג’, בכנסת: כנס לעצירת תופעת עובדי הקבלן בשירות המדינה. משתתפים מימין ומשמאל: ח”כ חיים כץ (ליכוד) וח”כ זהבה גלאון (מרצ)
עוד ביום ג’, ה 9 ביולי – עד ליום זה המדינה צריכה להגיש את תשובתה לעתירה בנושא הגז (יחימוביץ’, ריבלין ואחרים). תיקון: המדינה הגישה את תגובתה כבר ביום ה’ וביקשה לקיים את הדיון עד לסוף חודש יולי. לפי דה מרקר, ראש הממשלה שוקל להתייצב בדיון בעצמו וזה כשלעצמו יהיה תקדים.
עוד ביום ג’ ה-9 ביולי, עמותת שקיפות בינ”ל ישראל מפרסמת את ברומטר השחיתות העולמי אשר מציג את תפיסת הציבור איזה מוסד/גוף ציבורי, מושחת בישראל ועד כמה פועלת הממשלה למלחמה בשחיתות (ברגע שיהיה לינק, אוסיף)
ביום ה’, 11 ביולי, הפגנת נשים גדולה בשל הפגיעות הצפויות בתקציב המדינה לאמהות, גרושות, אלמנות, רווקות, חד-הוריות. מוקדי ההפגנה, בכל הארץ, פרטים כאן.
בהמשך החודש, 21 ביולי, כנס של חברי כנסת בנושא התקציב והשלכותיו. פרטים כאן.
* * * * *
מתי מגיע מזכיר המדינה ג’ון קרי שוב? לא יודעת. אבל ממה שאני שומעת, עם עזיבתו האחרונה את ישראל, לפני מספר ימים, הותיר מאחריו צוות עבודה של שלושה בכירים שימשיכו לתזז עד לשובו.
כמו כן, סביב 100 הימים הראשונים לממשלה, החלו שרים בכירים להפגיז במסרים בסגנון ‘באנו לעבוד’, ‘ראו כמה השגנו’ ועוד. השר לפיד כבר הפיץ המייל לתומכיו הערב. החוברת של השר בנט, שתופץ בנייר של ממש, ותחולק בבית הכנסת הסמוך למקום מגוריכם, כבר נמצאת תחת מכבשי הדפוס.
אין גבול לחמדנות של השר אורי אריאל ולצביעות של הדתיים הלאומיים. לא מספיק לו (ולהם) שלפי החוק החדש, בעלי הדם הכחול מישיבות ההסדר משרתים שירות מקוצרר של 17 חודשים בלבד בעוד ש”אחיהם” החילונים משרתים 36 חודשים, וגם לא שהבנות הדתיות החסודות פטורות לחלוטין משירות צבאי, בשעה שמאחיותיהן החילונית דורשים עכשיו לשרת 3 חודשים נוספים, 28 בסה”כ. האפליה המגזרית הזו לא מספיקה להוד התנחליותו, והוא נמנע בהצבעה כי בהצעת החוק העזו להכליל את המילה “לפחות” ביחס לשירות המקוצרר (17 חודשים) של בעלי הדם הכחול.
אני מקווה שבג”צ יעשה סוף לפארסה השערורייתית הזו.