היום בערב, שנתיים למחאה הגדולה, הפגנות מרובות, ראיונות רבים בתקשורת של המארגנים, פרטים על אירועי הערב, כאן.
תוספת: 10 בבוקר, מסיבת עיתונאים של שלי יחימוביץ’ בבית המפלגה ברחוב לה גרדיה. על הפרק: הקדמת הבחירות לראשות המפלגה (מתכוונת להיות שם)
מחר, יום א’ 14 ביולי, ישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה (עדיין סודית, עדיין אי אפשר לדעת מה עמדתם של השרים שם). פירוט החוקים פה (זהירות פידיאף). מעניין: הצעת חוק של ח”כ מירי רגב, בנוגע להמשך שידורי החדשות המקומיות (בסוף המסמך).
עוד בישיבת ועדת השרים, הצעת החוק של ח”כ איתן כבל בנושא משק הגז תוך נסיון להסדיר את הכללים בין ייצוא הגז לאספקת הצרכים של המשק הישראלי. העניין נמצא גם בבג”צ שהגישו יו”ר האופוזיציה שלי יחימוביץ’ וראובן ריבלין. הדיון בבג”צ צפוי להתקיים בסוף חודש יולי או ראשית אוגוסט. כבל אף יזם דיון בחתימות 40 ח”כים (בהמשך הפוסט), כלומר בהשתתפות ראש הממשלה ביום ד’ הקרוב.
במקביל, מול משרד ראש הממשלה הפגנה של עובדי משרד החוץ. הפרטים כאן.
כמו כן, בראשון בתל-אביב, סיעת העבודה בנעמ”ת, באירוע לקידום מדיניות מגדרית. יחימוביץ’, ח”כ מרב מיכאלי וח”כ חיליק בר (האחרון חבר בועדה לקידום מעמד האישה), ישתתפו. פרטים כאן.
יום ב’, הצבעות אי האמון הוקדמו לשעה 11:00 בבוקר, בשל תשעה באב. הכנסת תסגור שעריה מוקדם. הרבה פחות פעילות מאשר ימי ב’ הרגילים.
עוד ביום ב’, ח”כ רות קלדרון (יש עתיד) חונכת את השדולה להתחדשות יהודית בראשותה. יצטרפו לפורום הפתיחה: השר שי פירון, מיכאלי, ח”כ שולי מועלם (הבית היהודי), ח”כ שמעון אוחיון (ליכוד ביתנו) והרצוג. פרטים כאן.
יום ג’, אין פעילות בכנסת, צום תשעה באב.
יום ד’, 11:00 בבוקר, מול הכנסת, הפגנת העובדים הסוציאליים נגד הגזירות התקציביות ונגד חוק ההסדרים. הפרטים כאן.
עוד ביום ד’, 17 ביולי, דיון לבקשת 40 ח”כ בעניין: קביעת כללים בנוגע לייצוא הגז הטבעי. ראש הממשלה מחויב להשתתף.
תוספת: כמו כן, ב 17 ביולי, אירוע סגור של הבית היהודי לצעירי המפלגה. למה סגור? לא יודעת. אני לא הוזמנתי, אבל יצאו הזמנות. וסליחה על הצילום המטושטש. הנה כאן הפרטים:
במצודת זאב, ברביעי בערב, חוג תדמור נאמני הליכוד נפגש עם שר הבטחון משה (בוגי) יעלון במצודת זאב. פרטים כאן.
יום ה’, 18 ביולי, בין הכיפה לכומתה, האם צה”ל נעשה צבא דתי. האירוע הוא לכבוד יציאתו של הספר של הפסיכולוג הצבאי, ד”ר ראובן גל. משתתפים: השר שי פירון (יש עתיד) ועמוס ידלין (מתמודד בעבודה לעתיד?) לאור החקיקה הקרובה, של חוק פרי-טל-פלסנר, נראה דיון מעניין.
נשים בליכוד, מנסות להרים מעט פעילות פוליטית (כידוע, מצב הפמיניזם בליכוד, פחות טוב מאשר במפלגות אחרות). פרטים על הסיור, שמתחיל בפנימיית דולב, מקום מאוד מיוחד שבו מגישים סיוע לנערות מבתים הרוסים (הייתי שם), כאן.
בהמשך יולי ב 24 ביולי, כנס ‘נשים בראש’, של שדולת הנשים בישראל, למתמודדות בבחירות המקומיות. פרטים והרשמה כאן
עוד בהמשך החודש, 31 ביולי, כנס שקופים, אירוע מיוחד של המחלקה לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה בהשתתפות עיתונאים ואקדמאים בכירים, עם השאלה – מדוע כלי התקשורת והעיתונאים אינם מחילים את השקיפות והפתיחות שהם דורשים מגופים ציבוריים גם על עצמם. על הפרק: פרשיות עמנואל רוזן, שרון גל, התחמקות עיתונים ממתן תגובות. משתתפים: עם משה נגבי, הדס שטייף, דורון גלעזר, תהילה אלטשולר-שוורץ, יעקב אחימאיר, אבנר הופשטיין ועוד.
ועל הדרך, בענייני לו”זים: במקרה, נתקלתי במודעה בעיתון הארץ על ועידת המשפט השניה של ועד מחוז ת”א (עורכי דין) שתיערך בסוף אוגוסט עם פאנלים חשובים ומהותיים כגון: “מי מפחד מועדי עובדים” ו”הדחת ראש ממשלה מכהן – האם יש לאמץ את החוק הצרפתי”. אלה הם שני הפאנלים הראשונים בכנס. בשניהם, כמקובל במקומותינו, אף אישה. בהמשך היום אחרי ארוחת הצהריים עוד פאנלים ובהם מצאו נשים לכל פאנל.
הפוליטיקאים המשתתפים בשני הפאנלים הראשונים, בהן אין אף אישה לצידם על הבמה הם: סגן השר זאב אלקין, השר ישראל כץ, השר עמיר פרץ, יו”ר ועדת הכלכלה אבישי ברוורמן, יו”ר ועדת העבודה חיים כץ, ח”כ משה מזרחי וח”כ יצחק בוז’י הרצוג.
מעניין אם ומתי הפולטיקאים הללו יתחילו לדרוש סטנדרט מסוים מן האירועים האלה, יבקשו לקבל לידם את רשימת המשתתפים מראש ויודיעו שאינם מגיעים לפאנלים שאין בהם נשים. הנה דוגמה (Yes, They can, שיתעקשו).
מחר בעשר בבוקר הפגנה נוספת של עובדי משרד החוץ מול משרד ראש הממשלה.
להציל את משרד החוץ
תודה, מוסיפה.
האם את יודעת מתי מתוכננת קריאה שניה של חוק הבדווים?