שבת, 3 בינואר
נצרת: ועידת מפלגת חד״ש. על הפרק דיון באיחוד ערבי או לא. רוצים להתמזג: ח״כ מוחמד ברכה. מתנגדים (ככל הנראה): דב חנין, עיימן אודה ועוד.
כנס של כל צמרת מפלגת העבודה בקריה האקדמית אונו. נאום מרכזי הרצוג. משתתפים: כבל, מרגלית, מיכאלי, יחימוביץ’, שי, רוזנטל, מזרחי, שמולי, שפיר, דני עטר ורויטל סוויד. 19:30, אולם 1, הקריה האקדמית אונו, רח’ צה”ל 104, קריית אונו. (שימו לב שהרצוג מעלה על הבמה, לפי ההודעה שנשלחה, רק שניים מבין המועמדים החדשים, עטר וסוויד. האם זה מרמז על המלצותיו)
יום א׳, 4 בינואר
ישיבת הממשלה השבועית. פירוט הנושאים שעל סדר היום כאן. בין השאר: חיזוק הקשרים הכלכליים עם יפן (לקראת ביקור ראש ממשלת יפן שינזו אבה בישראל, יצא לי כבר לכתוב שזה מתוכנן לחודש ינואר 2015), וגם: תיקון לחוק הרשות השניה לרדיו וטלוייזיה, הארכת פעילות ערוץ 10 בחצי שנה.
כינוס ראשון של ועידת מרצ. ואישור הצבת זהבה גלאון בראש הרשימה. אף מועמד אחר לא הודיע שמתמודד מולה על ראשות מרצ.
עוד ביום א׳ – הצגת פנקס בוחרים. למטרות של תיקוני טעות בשם, כתובת, ועדכון פרטים.
האם הפעם גם תצא הודעה לבוחר? או שמישהו שם יטרח להקשיב לחצי מן האוכלוסיה של המדינה שרוצות לקבל ״הודעה לבוחרת״ (ח״כ עליזה לביא העירה על כך, ובצדק, ממש לאחרונה)
תזכורת: כך זה נראה לפני שנתיים.
יום ב׳, 5 בינואר
בכנסת: הליך חקיקה מזורז כדי להאריך את שידורי ערוץ 10 בחצי שנה. וגם: השבעת ח״כים חדשים, כל כמה ימים מישהו מודיע שאינו ממשיך ובכנסת משביעים ומשביעים. היוצאים בחוץ של השבוע האחרון (לא כולם מגישים מכתבי התפטרות, אלא רק מחכים לבחירות): עדי קול (יש עתיד), ניצן הורביץ (מרצ), אריה דרעי (ש״ס).
17:00 במכללה האקדמית בגליל המערבי (עכו), כנס בנושא היענות הנבחרים לציבור. בין הדוברים: משה כחלון, יאיר לפיד.
19:00 בירושלים, אירוע ׳לאן מועדות פנינו׳ של ח״כ משה פייגלין.
20:00 בתל-אביב, מסיבת הליכוד הגדולה בגני התערוכה כולל הצגת כל הרשימה על הבמה.
20:00, ברמת השרון, פאנל רחב של חברי הכנסת של העבודה, כולל יו״ר המפלגה הרצוג, חברי הכנסת שלי יחימוביץ, עמר ברלב, אראל מרגלית וסתיו שפיר והמועמדים אליס גולדמן, איתן שוורץ ועוד. פרטים כאן.
יום ג׳, 6 בינואר
משה כחלון בנס ציונה. פרטים כאן.
יאיר לפיד במכללת הדסה. פרטים כאן.
יום עיון אי שוויון ופערים חברתים, במכללת רופין. בחירת הדוברים מעניינת: ח״כ ציפי לבני, וח״כ אלי ישי. פרטים כאן.
יום ד׳, 7 בינואר
כנס הדמוקרטיה של המכללה למנהל, עם (כמעט) כל ראשי המפלגות. יאיר לפיד, יצחק הרצוג, ציפי לבני, זהבה גלאון ומשה כחלון. בליכוד טרם הודיעו מי יגיע. פרטים מלאים כאן. (וגם איפה הבית היהודי וסיעות חרדיות/ערביות?). תזכורת: בבחירות 2013 מפלגת השלטון הליכוד התחמקה מאירועים באופן שיטתי, נמנעו מעימות ולא פרסמו מצע כלל לרבות לא תכנית כלכלית/נדלנית/מדינית. מה הפעם, האם זה יחזור על עצמו? יש להניח שמצבם פחות טוב מן הסיבוב הקודם וירצו קצת יותר להתערבב בציבוריות הישראלית (לרדת אל העם קצת? מחוץ לחוג המתפקדים הסגור שלהם?)
יום ה׳, 8 בינואר
פריימדייטינג. מפגש והכרת מועמדים של החוג לדמוקרטיה של מפלגת העבודה. פרטים כאן.
שבת, 10 בינואר
היום האחרון להגשת מועמדות לועדה המתמדת של ישראל ביתנו. כל מי שרוצה להתמודד ולהופיע בפני הועדה של המפלגה, יכול לעשות זאת רק עד ליום זה. פרטים מלאים כאן.
כינוס מיוחד שני של מועצת חד״ש עם הצבעה על הרשימה של חד״ש לכנסת ה 20
יום א׳, 11 בינואר
אירוע הסיום של הפריימריז של מפלגת העבודה במושב חדיד. פרטים כאן.
יום ג׳, 13 בינואר
פריימריז במפלגת העבודה
משה כחלון במכללת הדסה, פרטים כאן
יום ד׳, 14 בינואר
פריימריז בבית היהודי, כולל לראשות התנועה. עד עתה הודיעו על התמודדות לראשות הרשימה: נפתלי בנט, יהודה כהן, הרב שמעון אור.
יום שבת 17 בינואר
ועידת מפלגת בל״ד, כולל בחירת הרשימה לכנסת
יום ב׳, 19 בינואר
פריימריז במרצ.
יום ה׳, 29 בינואר
הסיום הפאזה הראשונה של מערכת הבחירות: פריימריז והתארגנויות. כניסה לפאזה שניה של המערכה, מלחמות בין המפלגות ובין גושים. אחרי הבחירות עצמן: הפאזה השלישית והיא מו״מ קואליציוני.
עד ליום זה צריכות כל המפלגות להגיש רשימות מועמדים ולכן עד לרגע האחרון יכולים וראשים משה כחלון, יאיר לפיד, אביגדור ליברמן, מועצת חכמי ש״ס, מועצת חכמי יהדות התורה וככל הנראה גם רעם-תעל (אאל״ט) להביא כוכבים או אבק כוכבים, לסדר ריץ-רצ׳ים, ולקבל החלטות של הרגע האחרון על שיבוצים. עד אז, אטרף, כל יום אנחנו נשמע על שם חדש של מתמודד/ת בכל אחת מן המפלגות הללו.
17 במארס
* * * בחירות כלליות * * *
העלתי אתמול מודעת דרושים חדשה, מעניינת, תוך כדי קמפיין.
תודה השבועית הקולקטיבית: לכל המשלמים הקבועים, החדשים והותיקים של הפלוג. אי אפשר לעשות עיתונות עצמאית מבלי תמיכה שכזו. אנשים מזמינים אותי לבוא להרצות, עובדים איתי במקביל על אופציות פרסום בפלוג וגם משלמים מרצונם לפלוג וכך זה מסייע להחזיק את כל העסק הזה.
אם יש גורם שמעכב את חיזוק מעמד הנשים…אלו הנשים עצמן
מה משנה לחלקכן שכתוב ‘הודעה לבוחר’ ? ההתעסקות הזו פשוט מגכיחה את המאבק
התלונות על מיעוט נשים במפלגות (ואם יוסיפו עוד נשים תגדל כמות הקולות המצביעות) פשוט מגוחכות…הטענה שנשים יצביעו למפלגה מרובת נשים ושימת המצע של המפלגה וההזדהות איתה בצד-אלו טענות שובניסטיות , כן כן
כמו כל אג’נדה חשובה …ברגע שזה עובר את גבול הטעם הטוב, המטרה מאבדת מחשיבותה
מגוחך…
פשוט מגוחך.
שילחמו למען שכר שווה לנשים, שיללמו למען המורות והגננות החרדיות שמפוטרות למראית עין כל שנה מחדש ע”י ” אנשי חסד” כדי לחסוך עלויות..
בנוגע לחד”ש, אני מניח שהתכוונת לאיימן עודה…
אני חושב שיש משהו מאוד סמלי בכך שפוליטיקאי ששמר על זכות השתיקה, מנסה לקדם מועמדותה של סניגורית פלילית, שהתפרסמה כמי ששימשה עורכת הדין של כמה מבני משפחת אבוטבול ושל אמא של רוז פיזם.
בעניין ה”הודעה לבוחר” – אין ספק שמדובר בשובניזם מזעזע, ולדעתי כל פמיניסטית שמכבדת את עצמה צריכה להעניש את מחוללי הצעד הזה, ולהחרים את הבחירות לאלתר! רק ככה מדירי הנשים ילמדו את הלקח הראוי! צעד נוסף שיש לעשות במקביל, הוא לעבור על כל פרסום ממשלתי רשמי, ולתקן בכל מקום שמצוין שם כללי בלשון זכר, לכזה שפונה גם בלשון זכר וגם בלשון נקבה. אין טעם לעסוק בשום דבר אחר, עד שנסיים לתקן את העוול העצום הזה…
כנס הדמוקרטיה עם “כמעט כל ראשי המפלגות”? שני מנהיגי המערך, מנהיגת מרצ, מנהיג יש עתיד, מנהיג כולנו ו”נציג” הליכוד (כנראה נזכרו בהם בדקה ה90, אחרי שמישהו הסביר להם שדי קשה לדבר על דמוקרטיה מבלי להביא אפילו נציג אחד של מחנה הימין, שמהווה את רוב הציבור בישראל…). אגב, גם לישראל ביתנו אין ייצוג בכנס הנאור והליברלי. תמיד טוב ללמוד על דמוקרטיה בפאנל שמביא את כל הדעות שניתן לשמוע בחדר המערכת השל עיתון הארץ…
אגב, מכל הדוברים בכנס המרתק אודות הדמוקרטיה (לפיד, כחלון, לבני, הרצוג, גלאון), רק הרצוג אשכרה התמודד על תפקידו באופן דמוקרטי (גלאון התמודדה בפעם הקודמת, והפעם היא רצה כמו שמקובלת באמא רוסיה, ללא מתחרים…).
תמיהה: כתבת שב17 בינואר תהיה “וועידת בל”ד, כולל בחירת הרשימה לכנסת”, ואילו יומיים אח”כ, יתקיימו מה שהגדרת כ”פריימריז במרצ”. מכיוון שגם ה”פריימריז” במרצ הם בעצם בחירות בתוך וועידת מרצ, לא יכולתי שלא לתמוה מדוע שני אירועים זהים לגמרי, מקבלים תארים שונים. מה עכושה את וועידת בל”ד, לפחת “פריימריזית” מוועידת מרצ, או לחילופין, מדוע וועידה של מרצ, מקבלת שדרוג למעמד של פריימריז (את יודעת, אירוע שמשתתפים בו יותר אנשים מאשר בשכבה ממוצעת בתיכון?…)?
“בכיר הליכוד” זומן לאחר מחאת פייסבוק התעוררה בשל אי זימון נציגי מפלגות הימין
כמו “המכון לדמוקרטיה” אין קשר בין השם לתוכן .
לא יפה לדבר ככה על המכון הישראלי לדמוקרטיה: מדובר בגוף שהוציא לאור את העין השביעית, וזה עתה הודיע לכותביו, שבגלל קשיי תקציב ייאלץ להפסיק את הוצאתו לאור. אי אפשר שלא להתמלא אמפתיה למצוקתו הנוראה של המכון הישראלי לדמוקרטיה, שהתפרסם במשכורות הנמוכות שהוא משלם לבכיריו…
יש משהו מבדר להחריד בכמעט-קוטביות בין איך שהשמאל תופש את עצמו, לבין מה שהוא מאמין בו בפועל. אנשים שלא ראו ערבי מימיהם, יכולים להטיף לך על גזענות; אנשים שעבורם הנגב זה צילום באלבום של בדווי בחור לבן, יכולים לספר לך על המתנחלים שחיים ע”ח תושבי הנגב (כאשר כל היישובים שקמו בשנים האחרונות בנגב, הוקמו בסיוע ישיר דווקא של תמונת “אמנה”, שהיא הזרוע המיישבת של גוש אמונים – ואז דווקא בשמאל ניסו להלחם בהם, כי “הם מנשלים את הבדווים”…) ; אנשים שעבורם ההסתננות ממזרח אפריקה, היא לא יותר מאשר שינוי בשמו של האיש שמנקה להם את חדר המדרגות, יכולים לגשת לתושב דרום ת”א שחי את הפלישה, ולהסביר לו שהמחאה שלו נגדה, היא “שנאת שחורי עור”. אנשים שמזעקים נגד “פלישה חרדית” לשכונותיהם, למראה פתיחת בית כנסת, יצרחו עד לב השמיים אם ישמעו שיש אנשים שלא משכירים דירות לערבים…
בקיצור, שמחה וששון:-)
בסוף השורה השנייה בפסקה השנייה, צ”ל ב”שחור לבן”, ולא בחור לבן…,
מזדהה עם הקטע של העברים והבתי כנסת.
כל היפי נפש נלחמין בלי טיפת בושה נגד ההגירה החרדית לשכונתם (לצערי אני מבין אותם, ולשמחתי כל הבריונות הזו לא עוזרת…)
חבר מהליכוד טוען שממש אוטוטו הם מפרסמים מצע.