גם השבוע המון אירועים פוליטיים:
יום ראשון, החל משעות הבוקר, מפלגת צדק חברתי בראשות גד הרן, חוברת לפעילים חברתיים ותיקים למסע מחיפה, דרך תל-אביב ולבית המשפט העליון בירושלים כשבדרך עוברים דרך נקודות ציון בעייתיות במשבר הדיור בארץ. בסוף המסע, יגישו אנשי צדק חברתי בג”צ בנושא הדיור הציבורי. נאחל להם שמזג האוויר יתחשב בהם. פרטים על המסלול כאן
עוד בראשון, בשעה 16:00 מפגש עם ראשי המגזר העסקי בבית התעשיינים בתל אביב. משתתפים: ציפי לבני, נפתלי בנט.
בחיפה, צעירי הליכוד נפגשים עם סגן השר איוב קרא וח”כ יריב לוין. פרטים פה.
בנתניה, מפגש פוליטי עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו.פרטים והרשמה מראש (בטחון וכל זה), כאן
גם כן בראשון, אלדד יניב ורני בלייר מדברים על ארץחדשה- הזדמנות לשאול אותם על התקנון, על תמיר חג’ג’, על זה. פרטים על המפגש, בבר כלשהו בתל-אביב, כאן.
ביום שני, 14 בינואר, ב 13:00 שר החינוך, גדעון סער מגיע לסיור בקמפוס המכללה למנהל בראשון לציון. האם זהו סיור קמפיין? או שזהו אירוע שר החינוך? על פי ההודעה שנשלחה לי (ללא לינק) מדובר ב”שיחה אינטימית בנושאי אקטואליה וחינוך”.
גם ביום שני, העימות הפוליטי הצעיר של הבחירות, בירושלים, אירוע שמאורגן על ידי מרכז הצעירים של ירושלים. פרטים כאן. איציק שמולי, ציפי חוטובולי, עדי קול, יואל חסון, תמר זנדברג ואלכס מילר.
ביום שני, 14 בינואר, בשעה 16:00, מערכת הבחירות ברשתות חברתיות מקוונות, אירוע של מכון אורנג’ אוניברסיטת תל-אביב בהשתתפות ד”ר שרון חלבה-עמיר, אטילה שומפלבי ועוד. פרטים כאן
יום שני, 14 בינואר, 19:00 בערב, פאנל בחירות בטכניון בהנחית חתן פרס נובל, פרופ’ דן שכטמן ובהשתתפות סגן השר איוב קרא, יוסי יונה, אורי אורבך, עמרם מצנע, מיכל רוזין, עופר שלח וחנא סוויד. בטכניון צופים שיגיעו לפחות 700 לאירוע. האם העובדה ששכטמן מנחה, תמשוך את המועמדים לדיון שהוא קצת יותר ברמה, מאירועי הבחירות עד עתה? פרטים כאן
עוד ביום שני, מפלגת בל”ד עושה את תל אביב. ח”כ ג’מאל זחאלקה, יפגש בקורדרוי עם תל-אביבים. פרטים כאן.
האירועים הפוליטיים של מכללת שערי משפט, מתרחשים ביום שלישי ה 15 בינואר ויום חמישי ה 17 בינואר. הנושאים: מדינת רווח או מדינת רווחה ושלטון החוק, הסכנה לשלומו (קיבלתי מייל על האירועים, אבל ללא לינק, אז תצטרכו לחפש לבד)
ביום שלישי, 15 בינואר, כנס של ההתיישבות העובדת (מחוז הקיבוצים והמושבים), עם יו”ר העבודה, שלי יחימוביץ’, בשעה 18:00 ברמת אפעל (למישהו יש לינק?)
יום שלישי, 15 בינואר, שתי פמינסטיות מז’אנרים מאוד שונים, ציפי חוטובלי ומרב מיכאלי, נפגשות לעימות באירוע בתל-אביב. 19:30, האנגר 11, נמל תל אביב. חוככת בדעתי ללכת ולו רק לשמוע את שתי הנשים היותר חכמות בזירה הפוליטית מתווכחות ביניהן.
עוד ביום שלישי בערב, ב 19:00, פאנל של ארגון עורו שמוקדש לדיון ביוקר המחיה, בהשתתפותו של שר התקשורת משה כחלון. פרטים כאן.
אסמה אגבריה ממשיכה לחרוש, בעיקר את תל-אביב. ביום שלישי, מפגש איתה בבית אחותי. פרטים כאן.
גם כן ביום שלישי, מפגש מרצ בהרצליה, עם זהבה גלאון וראש העיר החדש (מחליפה של יעל גרמן), גם הוא איש מרצ.
בבאר שבע ביום שלישי, פאנל בנושא המדיני. משתתפים: זאב אלקין, יוסי יונה, יואל חסון, יעקב פרי. אממ, אירועים ללא נשים? עוד עושים דברים כאלה ב 2013?
מנגד, בירושלים ביום שלישי, ערב נשים, עם ציפי לבני, אורית זוארץ ומרב כהן – מן התנועה. פרטים כאן וכמו כן, חייבים לשאול, עד מתי מרב כהן תמשיך להתרוצץ (בתור אחת שעשתה את הדבר הזה, הריון, שלוש פעמים בחיים, ראיתי אותה בעיתון ובטלוויזיה, והתחלתי לחשוש. יאללה רגליים למעלה, מספיק)
ביום רביעי, 16 בינואר, בשעה 16:00 ועידת בחירות במכללת נתניה, בפקלוטה לתקשורת. הסטודנטים בחרו שם להתמקד ולהעמיק בשני נושאים שעל סדר היום: דיור ציבורי ובניה בהתנחלויות. אני משתתפת בדיונים (כדוברת). אם אתם במקרה שם, נתראה.
יום חמישי, 17, בינואר, 18:00 בערב, פרופ’ מואב מסביר למה הוא עם עלה ירוק-התנועה הליברלית וכבר לא עם הליכוד. פרטים כאן.
המטה החרדי בליכוד מארגן מפגש ביום חמישי בערב, ה 17 בינואר, עם יאיר שמיר וחיים כץ, באולם הכנסים בישיבת הר ברכה. פרטים כאן. (האם זה לשכנע את המשוכנעים? או שיש בליכוד אינדיקציות שציבור המתנחלים כולו בעניין של הבית היהודי?)
והנה גם באלון מורה, גם שם המטה החרדי, מזמין את הציבור למפגש עם משה פייגלין (אותה השאלה כמו לעיל). פרטים כאן.
עוד ביום חמישי, כנס בוחרים בנגב. אין עדיין פירוט מי מן הפוליטיקאים משתתף, אך כוונתם למקד את הדיונים בנושאים הנוגעים לנגב. פרטים כאן.
יום חמישי 17 בינואר, מפלגת העבודה באירוע סיום ענק לקמפיין, בגני התערוכה. האם יורדו מן התקרה בלונים בצבעים כחול, אדום ולבן? פתיתי נייר בצבעים הללו? (כך נראה בבאנר הפרסום לאירוע). אז אולי נרגיש שם אמריקה?
יום שישי חמישי, ה18 17 בינואר הוא היום האחרון לפרסום סקרים לפני הבחירות. יש להניח שצפוי לנו מבול סקרים ברביעי-חמישי-שישי ברגעים האחרונים. (תודה לניר על התיקון)
במוצאי שבת, ה 19 בינואר, ראש הממשלה יגיע לאירוע פוליטי בנתיבות. פרטים והרשמה מראש, כאן.
יום שלישי, 22 בינואר, יום הבחירות. שבתון (חשבתם כבר על סידור לילדים?)
רק תיקון – היום האחרון לפרסום סקרים הוא יום שישי.
חוק הבחירות לכנסת (דרכי תעמולה), תשי”ט-1959 – סעיף 16ה, סעיף קטן ח’.
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/190_003.htm#Seif38
תודה
הלינק שהבאת לגבי אלדד יניב, הוא החדשה הפוליטית הכי מעניינת שקראתי בשבועות האחרונים. האם בדקת אותה? באמת היה נראה לי מוזר שבכל סרטוני השיטה לא הוזכרו רמון ובת חסותו אפילו פעם אחת, והכנה יש מאמר של מישהי בנושא. האם זה בדוק?
אגב. כשמרצ מארגנים כנס בהרצליה, בנוכחות ראש העירייה, חבר המפלגה, זה לא “לשכנע את המשוכנעים”, אבל כשהליכוד עורך כנסים באלון מורה והר ברכה, מסתבר שזה מעלה חשדות אפלים שכאלה…
מצד שני, את גם סברת שמרב מיכאלי היא “אחת מהנשים היותר חכמות בזירה הפוליטית”, כך שהרמת הגבה מצדי באמת מיותרת לגמרי.
אורי, האם אינך רואה הבדל בין מפלגת שמאל קטנה, שנפגשת בעיר גדולה עם ציבור רחב, לבין מפלגת שלטון של 35 מנדטים + מפלגה שצומחת לכ 14 מנדטים? כלומר, באיזה עולם טוקבקיסטי שלך (שכל הזמן בא לפה כדי לחפש אותי ולנגח אותי), מסוגלת מרצ להגיע לאירוע כלשהו ולהניח שזה קהל של משוכנעים? והערה שניה, נגד הניגוח שלך אותי, האם בכוונה אתה מתעלם מכך שקראתי לחוטובלי אחת הנשים הכי חכמות? אתה מתיש
חן חן על המחמאות…
ולעניין עצמו: ודאי שיש הבדל בין מרצ לבין הליכוד והבית היהודי – במרצ את תומכת ובאחרות לא… צר לי, אבל שום דבר באופן הסיקור שלך לא נותן יסוד להניח שלו המצב היה הפוך (מפלגת ימין זעירה ומפלגות שמאל גדולות), היית מבקרת דווקא את המפלגות הגדולות.
לא יודע לגבי “עולמות טוקבקיסטיים”, אבל הליכוד קיבל סביב ה10% בבחירות הקודמות באלון מורה – לא בדיוק “לשכנע את המשוכנעים”. מרצ, כאמור, היא מפלגת השלטון בהרצליה…
לא התעלמתי מכך שקראת לחוטובלי אישה חכמה. בעולם הטוקבקיסטי שלי לא נהוג להגיב לגבי מה שאין מחלוקת לגביו או שאין מה לומר לגביו (לא הגבתי גם לגבי הבלונים בעבודה, לגבי פרופ’ עומר מואב, לגבי ערב הנשים של לבני, הפאנל בטכניון, ואפילו לא לגבי מפגשו המסעיר של ג’מאל זחאלקה עם “התל אביבים”) – לו הייתי מגיב להכל, עוד היית עלולה לטעון שאני מתיש…:).
במוצאי שבת הקרובה יתקיים כינוס פוליטי בישיבת ברכת משה במעלה אדומים, המיועד לצבור הדתי. בכינוס ישתתפו השר יולי אדלשטיין והח”כ המיועד משה פייגלין, שניהם דתיים ונראה לי ששניהם גם עולים (השר אלדשטיין היה אסיר ציון, פייגלין הוא תושב שכונת גינות שמרון, שכונה של יוצאי צפון אמריקה). הישיבה המארחת, הבהירה שהיא אינה נוקטת עמדה, ורק מאפשרת לכל רשימה החפצה בכך להשמיע את דברה בין כותלי הישיבה.
מדובר כמובן בכינוס פוליטי של הליכוד, תחת הכותרת “ליכוד חזק-צו השעה”
הר ברכה – ישוב תומך ליכוד ?
לגבי העדכון על הכנס בהר-ברכה, דיווחים שמגיעים מהישוב מלמדים על כך שרב הישוב, הרב אליעזר מלמד, קורא להצביע לליכוד.
אני לא חושבת שציפי חוטובלי עומדת בקריטריונים המאפשרים לה להיקרא “פמיניסטית”. זה נכון שהיא חוקקה חוקים למען נשים, אבל לקחה חלק בפעילויות אנטי פמיניסטיות מובהקות, כמו למשל הצהרתה לגבי שירת נשים בצבא והשתתפותה בכנסים נגד התבוללות.
מה הקשר בים מניעת התבוללות לפמיניזם ? אני שואל באמת.
“אבל לקחה חלק בפעילויות אנטי פמיניסטיות מובהקות, כמו למשל הצהרתה לגבי שירת נשים בצבא והשתתפותה בכנסים נגד התבוללות”, בעיניה, אולי, אלו אינן פעולות אנטי פמיניסטיות
וזו הבעיה הרצינית שירי
במקום לבחור את המלחמות החשובות … הפמניסטיות ה”אמיתיות” יורות לכל הכיוונים עד שזה מגיע למצב שגם לאדם הכי פמיניסט אין יכולת לתמוך בהן !
איך מניעת התבוללות זהו אקט אנטי פמיניסטי ?
את לא חושבת שכדאי לקבוצה לאסוף כל תומך/ת בקרב על מעמד האישה – מאשר להתחיל לברור ולהוציא מחוץ המחנה את אלו אשר לא עומדות בקריטריונים הנוקשים ?!
או לפי דברי בנט “יורים בתוך הנגמ”ש” 😉
חוטובלי היא סמל פמיניסטי עבור ציבור בוחריה מעצם התמודדותה ועמידתה (במצבים מסוימים) נגד קריאות רבנים ביישובים מסוימים. היא יצאה בעבר נגדם כאשר קראו לנשים לא להתמודד, היא תתמוך בהתמודדות של נשים דתיות ויש דברים רבים אחרים שהיא עושה. החיים אינם שחור לבן, על אף שאיני מסכימה איתה בנושא שירת נשים בצבא, אני לא מסכימה שהמהלך שלה בתחום הזה (רצתה שינוי חוק יסוד, אם אני זוכרת נכון) שולל את פמיניסטיותה.
תוצאות בהר ברכה בבחירות הקודמות 66% האיחוד הלאומי 26% ליכוד .4% שס 2% הבית היהודי
http://www.knesset.gov.il/elections18/heb/results/ballot_results.aspx?city=3710
אין כל כך מה להשוות בין התוצאות הקודמות למה שיהיה עכשיו :
האיחוד הלאומי – כבר לא קיים
הבית היהודי – אז זו היתה המפד”ל, היום זו רשימה בעלת צביון לא ברור (בנט הבהיר בראיון לקול ברמה שהיא אינה מפלגה דתית סקטוריאלית, אבל חלק ממבכיריה חושבים בכלל אחרת) שמורכבת משתי מפלגות, שאחת מהן נטלה לעצמה את השם האיחוד הלאומי, לדעתי שלא בצדק
ליכוד – רשימה הרבה יותר ימנית ואיכותית
ש”ס -ש”ס עם דרעי זה עולם אחר
וחוץ מזה, מותר לאנשים לחשוב מחדש….
בנוסף מעניין לדעת כמה תושבים נוספו שם, וכמה זה באחוזים לעמות הבחירות שעברו
אני חושב שכל המנחשים שוכחים משהו חשוב מאוד !
אלו הבחירות הבודדות בחיי מדינה שנערכות לאחר 4 שנים מלאות , כך שחיזוי לפי הבחירות הקודמות הוא כמעט בלתי אפשרי …
הניחושים שייכים לבחירות שנערכות כל שנתיים ,כפי שהיה בעבר הלא רחוק .
הבחירות האלו הן עולם חדש …
תוצאות הבחירות הקודמות מובאות תוך התיחסות לכנס הליכוד בהר ברכה
מכיוון הליכוד מאשים אחרים בקיצוניות יש לשים לב לאיזה אלקטורט הליכוד פונה כאשר עורך כנסים מסוג זה
ליונתן ב2009בהר ברכה התגוררו 1400 איש 44% ילדים ב2011 1769 מניח אחוז דומה של ילדים