ב 1 לינואר 2012, ממש לפני שנתיים העלתי בפעם הראשונה לו”ז פוליטי ומאז באופן קבוע, במוצאי שבת אני מקפידה. הרעיון בבסיס היה לסקור, פחות או יותר, נושאים ואירועים שיעסיקו את סדר היום הפוליטי בשבוע – עד שבועיים הבאים. לשמחתי, ואני כותבת את זה על סמך שיחות עם גולשים ועם עוקבים קבועים ומזדמנים של הפלוג, הפוסטים הללו הפכו לפופולריים. יש שאומרים לי שהם מחכים במוצ”ש שזה יעלה. אחרים עדכנו שזה עוזר להם בליינאפ בכל מיני תכניות רדיו וטלוויזיה. במלאות שנתיים ובפעם האחרונה ל 2013, לו”ז פוליטי:
הערב (שחלף) אלפים הפגינו לשחרור מהגרים אפריקאיים. ההפגנה היתה הגדולה עד כה ונטלו בה חלק אריתראיים, סודנים וישראלים. זו שבת שניה ברציפות. האם אנו בפתחו של גל הפגנות מוצ”ש מתחדש?
השבוע מתישהו – ככל הנראה יום שלישי – שחרור אסירים בפעם השלישית מאז החל המו”מ בקיץ האחרון. גם במקרה הזה נערכה הפגנה (מול בית ראש הממשלה) אך על פי הדיווח, היא מנתה כמה עשרות אנשים ולא יותר.
כמו כן, 60 יום בכנסת ללא יו”ר ועדת חוץ ובטחון. לא בוער. זה לא שאנחנו חיים בשעת חירום או משהו.
ישיבת הממשלה הקבועה בשעה 10 בבוקר. במהלך הישיבה יציג ראש הממשלה בנימין נתניהו תכנית להמשך הטבות כלכליות לשדרות ולישובי עוטף עזה בהיקף של 166 מליון שקלים, כשמטרת התכנית היא חיזוק התושבים והרשויות המקומיות לנוכח המצב הבטחוני (על פי הודעה ששלחה לשכת רוה”מ בשישי)
עוד בישיבת הממשלה: שינוי הכלל לקביעת מגבלת ההוצאה הממשלתית. הסבר אינטלגנטי על המהלך ולמה מעמד הביניים והתחתון (אלא מי?) יסבלו קשות (שוב), אפשר לקרוא כאן.
בהמשך הבוקר, ישיבת ועדת שרים לענייני חקיקה. על סדר היום שלה: הצעה של ח”כ איתן כבל, הפסקת השימוש במונח ‘חופשת לידה’ והחלפתו בשימוש המונח ‘תקופת לידה’ (אמן אמן).
עוד: הצעת חוק העמותות (סייג לרישום עמותה) של ח”כ מירי רגב על פיה עמותה השוללת את אופיה היהודי של המדינה (לא רק דמוקרטי) תפסל. האם זה לא יפגע גם בעמותות חרדיות אנטי- ציוניות?
ועוד רגב: הצעת חוק סיפוח הבקעה.
גם כן ביום א’, לא לגמרי פוליטי, אבל מעניין: המכון הישראלי לדמוקרטיה מכנס מפגש עיתונות חרדית כשהדגש הוא על נושא גיוס חרדים. (יהיו נשים?). פרטים למפגש במכון בשעה 10:30 בבוקר, בירושלים, כאן.
בכנסת, רגב נוסף: דיון בועדת הפנים בנושא חוק הסדרת התיישבות הבדואים. כזכור, בשבוע שעבר הוצע בישיבת סיעת הליכוד-ביתנו, שמאיר שמיר ירכז את הנושא מטעם הממשלה (במקום בגין). שמיר ציין כי יכונן ועדה המורכבת מכל סיעות הקואליציה, אך ורק אם יוסכם במנדט שינתן לו, שבמקרה של מחלוקות בתוך הועדה, הוא המחליט והוא סוגר עניין. ביום ב’ הקרוב: דיון בועדת הפנים של הכנסת, בניצוחה של רגב.
לא בכנסת: כיצד הפכו אנשי חינוך בישראל למורות ומורי קבלן. במכון ון-ליר בירושלים, בשעה 16:45, הפרטים כאן.
כמו כן: בהרצליה, במרכז הבינתחומי דיון בנושא השיח האלים ברשתות החברתיות. ד”ר(ים) יובל קרניאל, נעם למלשטריך לטר ועיתונאים: רענן שקד, דרור גלוברמן וגם אני. תבואו להגיד שלום אם אתם שם (12:15 בצהריים). פרטים על האירוע, כאן.
מעניין: ישיבה של הועדה לפניות הציבור בראשות ח”כ עדי קול בנושא: תנאי המעצר והמאסר של קטינים פלסטינים.
בלילה: שנה חדשה וטובה. עוברים ל 2014
ח”כ ניצן הורביץ ואולי יו”ר ועדת חו”ב ח”כ עופר שלח בשפאגט כדי לדבר על נושאים אזרחיים, חברתיים ועוד. שניהם עיתונאים לשעבר ולהערכתי אין הבדל רב בין התפיסות שלהם. האם יהיה מעניין בכלל? על מה הם יתווכחו? פרטים כאן.
5 בינואר, 2014: ועידת מפלגת העבודה תתכנס. איפה? בבית החיל בתל-אביב, באותו המקום לגביו נטען בעבר (נגד שלי יחימוביץ’) שהיא בוחרת אותו על אף שהוא צר מלהכיל את כל צירי העבודה. התחלפה ההנהגה ופתאום יש מקום?
7 בינואר, 2014: האם אין ימנים מצחיקים? אירוע סמי-פוליטי, אשר לפי ריבוי התגובות בפייס מעורר עניין רב (בקרב ימנים ושמאלנים כאחד). הפאנל המצחיק יערך בתל-אביב, 19:30 בערב, דיזינגוף. פרטים כאן.
12 בינואר, 2014: צעירים בליכוד מרבים לקטר על נתק בין הח”כים לשטח, על קשיים שלהם לארגן אירועים, על אדישות בתנועת הליכוד לצעיריה. אחד הח”כים שדווקא מקפיד לשמור על קשר הדוק הוא אופיר אקוניס. הנה פרטים על מפגש של צעירי הליכוד, עם אקוניס, בנס ציונה.
20 בינואר, ראש ממשלת קנדה סטיב הארפר יבקר בישראל וינאם בכנסת
22 בינואר, כנס דאבוס בשוויץ. נתניהו יהיה שם בפעם הראשונה מאז הוא משרת כראש הממשלה בסיבוב הנוכחי (2009 ואילך). ככל הידוע לי הפעם האחרונה שראש הממשלה השתתף בכנסת דאבוס היתה 1997. אולי שיזמין את ד”ר קרנית פלוג להצטרף אליו לדאבוס הנוכחי, אחרי שבמהלך כל הליך המינוי המוזר שלה ב 2013, היו מי שטענו שהעדר דאבוס ברזומה שלה, זו אחת מן הבעיות?
ומה גרם לתקשורת רוה”מ לשלוח הודעה על דאבוס כמעט חודש מראש בניגוד לנוהל המקובל לעדכן את התקשורת כשבוע מראש? על כך אצל ברק רביד בהארץ (ברגע שיהיה לינק, אשים)
בסיומו של שבוע שעבר בפלוג: מדוע נתניהו לא רוצה בהעלאת אחוז החסימה?
תזכורת: בעמוד ‘הפלוגה המסייעת’ אני מרכזת הצעות עבודה פוליטיות מעניינות וגם אנשים שמחפשים (מדי פעם). הוספתי ביום שישי שני מכרזים לעבודות פוליטיות משובחות (וֹבכירות). שווה לעיין שם ואם יש לכם רעיונות נוספים בנוגע לעמוד הזה, מוזמנים לשלוח אלי: tal@eyaltal.com.
כמו כן: תודה לכל משלמי ומשתתפי הפלוג, החד פעמיים והקבועים. תודה תודה תודה (אתם מקלים על עיתונות עצמאית לתפקד)
תודה על הפוסט טלי ……
לגבי דאבוס , תשמעי , אני לא בטוח שאת לא מפריזה , הכוונה היא קרוב לוודאי לא לדאבוס גופא , אלא שהיא לא מקושרת מבחינה בינלאומית . אחרי שהתרגלו לפרופ’ פישר , ולפרנקל וכו….. נו……. אבל כשלעצמו חשוב להדגיש , יש לכך חשיבות לא מועטה . אם זה יהיה השיקול או הסייג או העכבות במינוי שלה , זה מוגזם מאידך ! ואפילו כך , הרי שחטו את פרנקל והארנק שלו , אז מי נשאר ? אני חושב שזה מופרז , הייתה שם בעיה אחרת כנראה , יש לי כמה השערות , אולי בהזדמנות .
כל הצעת החוק הזו של מירי רגב ( מדינה יהודית ) ובכלל כל הבלגן סביב העמותות מיותר . מרבים ומעצימים הצעות חוק מיותרות . מי ששולל הרי את אופיה היהודי של מדינת ישראל , ואת הציונות , ממילא הרי הוא שולל את עצם קיומה של המדינה , משמעות המדינה הינה – יהודיותה , וציוניותה , מניה וביה הוא הדבר , כרוכים הדברים לבלתי הפרד !! פטפוטי סרק !!
תודה …….
הביטוי “מהגרים”, אותו מנסה “הארץ” להכניס לשימוש, הוא בעייתי גם בגלל היותו מוטה בצורה קיצונית, וגם בגלל היותו לא מדוייק בעליל. לו השתמשת בביטוי “מהגרי עבודה” או “מהגרים בלתי חוקיים/מורשים”, ניחא – אבל הביטוי הזה מרמז על הגעה נינוחה דרך מעברי גבול. לא חובה להשתמש בביטוי המדוייק “מסתננים”, אבל ממש אין הכרח לחזור על ביטויים שהם שיפוטיים ומוטים עוד יותר.
גם בארה”ב, מולדת הPC, הביטוי Illegal Immigrants הוא ביטוי מקובל ולא בעייתי. רק אצלנו, המדינה היחידה שלא כולאת ומגרשת לאלתר מסתננים בלתי חוקיים, מחפשים מתחת לאדמה ביטויים מכובסים עבור התופעה, כאשר יש שמות לא שיפוטיים בעליל עבורה.
אגב, גם המונח “אסירים”, בנוגע למשוחררים העתידיים, הוא ביטוי מכובס. מה רע בביטוי האובייקטיבי “רוצחים” או “מחבלים”. אחרי הכל, זה לא שהם הורשעו בהפרת אמונים…
דיון בין שלח לניצן הורוביץ הוא אמנם ויכוח בין שניים שמסכימים – אבל מה בדיוק החידוש בזה? כל תכנית חדשות ממוצעת מביאה שתי דעות, שאחת מהן היא שמאל, ומאזנת אותה בעוד-יותר-שמאל…
אגב, התכוונת לכתוב יאיר שמיר, ובטעות כתבת מאיר שמיר (שהוא הבעלים של חברת הביטוח מבטח שמיר).
שאפו על שנתיים מעניינות. ועידת מפלגת העבודה מתכנסת רק כדי לומר תודה לעזי נגר מגיש העתירות הבלתי נלאה של המפלגה. כעת צפוי יובש בנושא עתירות, כי איך יגיש עזי נגר עתירה נגד המפקד שלו. הולך להיות שעמום אחד גדול ב-3 שנים הבאות.