עשרה ימים לפריימריס בליכוד. באותו היום 31 בדצמבר, תיערך גם התמודדות על ראשות המפלגה. שימו לב שאתר הליכוד, כביכול אתר מפלגתי, הוא למעשה האתר האישי של נתניהו. כך גם השימוש שעושה נתניהו בנכסים המפלגתיים (מצודת זאב) כפי שציין מבקר המפלגה במכתב שהוציא נגד נתניהו. אחרי שמשה פייגלין הסיר את מועמדותו, נותר נתניהו רק מול דני דנון ויואב קיש, אך בליכוד לא סופרים את שניהם.
אשתדל לדגום פה בלו״ז כל מיני אירועים אך ברור שלא אוכל לכסות כל מפגש ומפגש.
היום: יום שבת, 20 בדצמבר
פתיחת קמפיין של המשמרת הצעירה של העבודה, עם הח״כים: מרגלית, רוזנטל, שפיר, בירן והמועמד הרב גלעד קריב. פרטים כאן.
עוד במוצ״ש (מזל שהשבת יוצאת מוקדם) ישיבה גורלית ומכרעת של מרכז מפלגת תקומה-האיחוד הלאומי של אורי אריאל. עד שיצא עשן לבן. האופציות העומדות בפני אריאל: לנטוש את הבית החמים והמתמלא של הבית היהודי ולעבור למערב הפרוע והמאתגר (ישיבות ש״ס) עם החששות של להיזרק אל מחוץ לכנסת לאור אחוז החסימה החדש. כמו כן, קושיית העל, האם אריאל מוכן ליטול חלק במפלגה חדשה שמדירה נשים (ושאלה לעצמנו: איך זה שעדיין בשנת 2014, לאנשים מותר לרשום מפלגה כשהם מתכוונים לחסום אותה בפני חצי מן האוכלוסיה.
וגם: הפגנה של פעילי הנגב המערבי נגד אזלת היד הממשלתית בכל הנוגע למצב מול עזה. אחד ממובילי התנועה לעתיד הנגב המעריב (יוזמת ההפגנה) הוא אבי דאבוש, שמתמודד על מקום ברשימת מרצ. פרטים כאן.
הליכוד שלי, (קבוצת פעילים) הדלקת נרות משותפת במושב זיתן. לא מציינים מי מן השרים והח״כים מגיע. פרטים כאן.
יום א׳, 21 בדצמבר
10:00 ישיבת ממשלה בירושלים. פירוט הנושאים שעל סדר היום – כאן.
המשך דיונים בבית המשפט המחוזי בנוגע לערעורים על החלטות בית הדין של הליכוד (איחוד מועדים, סידור הרשימה לכנסת). העותר: חבר ליכוד אליהו קורנפלד מתנועה ׳דרכך דרכנו׳.
הדלקת נרות של יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין והשר יובל שטייניץ, באור יהודה. פרטים כאן. האם גם לכאן יבוא ראש הממשלה להשתתף בשמחה, כפי שהופיע אצל השר גלעד ארדן? תזכורת: בדיוק לפני שנתיים, בדצמבר 2012 במהלך הקמפיין לבחירות הכלליות עשו בליכוד, ובעיקר אצל נתניהו את כל התרגילים האפשריים כדי להיעדר מאירועים ציבוריים, להתחמק מעימותים. נתניהו כמעט ולא יצא אז, לשטח. אגב, במהלך השנה האחרונה נתניהו ניסה לתקן במידת מה, את הקשר הבעייתי עם פעילי הליכוד בשנים האחרונות.
הדלקת נרות של מרצ בהשתתפות זהבה גלאון, בבית דניאל, בתל-אביב, פרטים כאן.
22:00, וידאו צ׳ט עם יאיר לפיד, בעמוד הפייסבוק שלו.
יום ג׳, 23 בדצמבר
שלי יחימוביץ׳ בחיפה, מפגש צעירים, פרטים כאן.
יום ד׳, 24 בדצמבר
כנס הפתיחה של מיכאל בן-ארי, להרצת עוצמה לישראל לכנסת. אולמי הרקיע השביעי, בר כוכבא 72 פתח תקווה בשעה 19:30. לא יודלקו נרות וגם לא לפידים (זה כבר אחרי החג). תזכורת: עוצמה לישראל (הפתק ״נץ״) רצו לכנסת ה 19 עם רשימה שכללה את: אריה אלדד, מיכאל בן ארי, ברוך מרזל, אריה קינג ואיתמר גביר (הכוכבת מאי גולן היתה במקום 10). הם גרפו מספר לא מבוטל בכלל של 66,775 קולות (1.76%) והיו מאוד מאוד קרובים לאחוז החסימה (אז 2%). בבחירות 2015, עם העלאת אחוז החסימה ל 3.25% יהיה להם מאוד קשה להיכנס. הפעם הם רצים תחת השם ׳עוצמה יהודית׳ (ללא אריה אלדד, למיטב הבנתי). אולם, שמעתי את בן-ארי בראיון טלוויזיוני לפני כמה שבועות מציין שהנושא של אחוז החסימה לא מטריד אותם. הם מתמודדים כי חושבים שהנוכחות שלהם משפיעה על השיח הציבורי ומושכת אותו ימינה לכיוונים הנכונים.
20:00, לוד, ערב המועמדות הנשים של הבית היהודי, בלוד (עוד אין לי פרטים מלאים. אני אמורה להנחות את האירוע, נכון לעכשיו)
יום ה׳, 25 בדצמבר
המועד האחרון להגשת מועמדות להתמודד במפלגת מרצ. כל מועמד צריך להציג לפחות 40 חברי מפלגה ביניהם לפחות 20 חברי ועידה התומכים בו להתמודדות.
הרצאה בנושא יוקר המחיה כאיום אסטרטגי, של משה כחלון, מפלגת ׳כולנו׳, במכללה האקדמית תל-אביב יפו. פרטים כאן.
שלום על הבר מטעם ארגון קול אחד, עם ח״כ אילן גילאון ופרופ׳ גוטווין, בחיפה. פרטים כאן.
יום א׳, 28 בדצמבר
בחירות לועידת מרצ ולתפקידים נוספים בסניפי מרצ.
ערב על מנהיגותו של ראש הממשלה אשכול. בהשתתפות יו״ר העבודה יצחק הרצוג, ומועמד ברשימת כחלון, מייקל אורן. פרטים כאן.
יום ב׳, 29 בדצמבר
סגירת ספר הבוחרים של הבית היהודי, כלומר זה המועד האחרון להתפקד להיות חבר המפלגה (תשלום של 39 ש״ח) ולהשפיע על אופי הרשימה שלהם לכנסת
יום ד׳, 31 בדצמבר
פריימריז בליכוד לרשימת המועמדים וגם התמודדות על ראשות הרשימה: בנימין נתניהו, דני דנון ויואב קיש.
1 בינואר 2015
ראש השנה האזרחי
שבת, 3 בינואר
כינוס מיוחד של מועצת חד״ש ובו דיון בהחלטה העקרונית על איחוד עם הסיעות הערביות בל״ד ו/או רע״מ-תע״ל להתמודדות משותפת בבחירות + מתן היתר מיוחד, תוך הרוב המיוחס הנחוץ לח״כ דב חנין ומוחמד ברכה להתמודד בפעם השלישית
שבת 10 בינואר
כינוס מיוחד שני של מועצת חד״ש עם הצבעה על הרשימה של חד״ש לכנסת ה 20
13 בינואר
פריימריז במפלגת העבודה
14 בינואר
פריימריז בבית היהודי, כולל לראשות התנועה. עד עתה הודיעו על התמודדות לראשות הרשימה: נפתלי בנט, יהודה כהן, הרב שמעון אור.
19 בינואר
פריימריז במרצ
יום ה׳, 29 בינואר
הסיום הפאזה הראשונה של מערכת הבחירות: פריימריז והתארגנויות. כניסה לפאזה שניה של המערכה, מלחמות בין המפלגות ובין גושים. אחרי הבחירות עצמן: הפאזה השלישית והיא מו״מ קואליציוני.
עד ליום זה צריכות כל המפלגות להגיש רשימות מועמדים ולכן עד לרגע האחרון יכולים וראשים משה כחלון, יאיר לפיד, אביגדור ליברמן, מועצת חכמי ש״ס, מועצת חכמי יהדות התורה וככל הנראה גם רעם-תעל (אאל״ט) להביא כוכבים או אבק כוכבים, לסדר ריץ-רצ׳ים, ולקבל החלטות של הרגע האחרון על שיבוצים. עד אז, אטרף, כל יום אנחנו נשמע על שם חדש של מתמודד/ת בכל אחת מן המפלגות הללו.
17 במארס
* * * בחירות כלליות * * *
תודה השבועית הקולקטיבית: לכל המשלמים הקבועים, החדשים והותיקים של הפלוג. אי אפשר לעשות עיתונות עצמאית מבלי תמיכה שכזו. אנשים מזמינים אותי לבוא להרצות, עובדים איתי במקביל על אופציות פרסום בפלוג וגם משלמים מרצונם לפלוג וכך זה מסייע להחזיק את כל העסק הזה.
כמו כן –
עמותת הקרן החדשה לניצול תושבי הנגב המערבי, אכן מקיימת מחאה נוספת, ואין ספק ששוועת תושבי הדרום נוגעת אל לבם (למעט היישוב הקטנטן והלא-מוכר הזה, מה-שמו, שדרות…).
מרצ כמובן לא מקיימת פריימריס, אלא הליך בחירות קטנטן ולא רציני בתוך חדר בודד, עם כמה מאות בעלי זכות בחירה. לא משנה כמה פעמים יחזרו על הביטוי הזה, לא ישנה את המציאות – הדמוקרטיה במרצ קרובה יותר לזה שקיימת במפלגה עם וועדה מסדרת של 10 אנשים (תקומה, למשל) מאשר במפלגה עם רבבות בוחרים.
אורי, שבוע טוב וחג שמח גם לך! הציניות תהרוג את כולנו. לקחת תנועה של מאות רבות של א/נשים, עם אלפי תומכים באיזור (כנס לקמפיין מימון ההמון של התנועה ותיווכח בעצמך) ולנסות להדביק לה את המילים “הנוראיות” הקרן החדשה, זה לא יותר ממהלך ציני מעורר גיחוך. כל מי שרוצות/ים להתחבר ולהכיר את התנועה ואת פועלה, בהתנדבות ומתוך רוח מדהיה של פעילים והורים משדרות, אשקלון, נתיבות, אופקים והמועצות האיזוריות, מוזמנים להכיר באופן בלתי אמצעי. סומך על שיקול הדעת של אזרחי ישראל.
רק להוסיף שהקרן החדשה של ישראל מובילה מהלכים נהדרים וחשובים בכל רחבי ישראל, לרבות הפעלת עמותות מקומיות בפריפריה וסיוע לתושבים לקדם נושאים מקומיים. לדוגמא, אפילו איילת שקד השתתפה באחד האירועים שמומנו על ידי הקרן החדשה בירוחם רק לפני כמה חודשים ובעצמה סיפרה כמה האירוע היה חשוב. קמפיין השנאה נגד ארגוני החברה האזרחית שמתנהל בישראל הוא עצוב, מתיש וגם די מטופש (ע״ע 90% מן התגובות של הנ״ל אורי בבלוג הזה קשורות לאיזה שד שהוא המציא בנוגע לכך)
מטופש, זבל, אפס, טרול – קללות, קללות, קללות. אני מסכים שהרבה יותר קל לחרף, לגדף, ולדקלם סיסמאות עבשות, מאשר לענות לטענות ענייניות (ומה לעשות שבניגוד לטקסטים שלך, שרובם ככולם מהווים תעמולה מלאת שגיאות, מעניינת לקריאה, אך לא נכונה – כן, כן, אז תלך לבלוג אחר בלה בלה בלה…), אני לא כותב על מה שאין לי מושג לגביו (אותי למשל לא יתפסו במשפט כמו “אבו מאזן ויתר על זכות השיבה”, דהוא לא נכון כמעט בכל רכמה שאפשר…).
עובדתית, הביטוי “ארגוני החברה האזרחית” (השמות המכובסים לעמותות המוזוות של הקרן החדשה), לא באמת משכנע מישהו. זה עבד פעם, וכבר לא עובד יותר.
איך יודעים שזה לא עובד? המאמץ שמשקיעה הקרן החדשה בלהמציא עמותות חדשות כל פעם, במקום לפעול באופן גלוי וישיר (ובאותה הזדמנות גם להיות רשומה בישראל, ולא רק בארה”ב…). למה היה לך קשה לציין בעצמך שהעמותה הזו היא זרוע של שתי”ל? זה לא פרט שאמור לעניין את קוראי הבלוג?
אורי הוא טרול המחמד של הבלוג. אין לו מושג על מה הוא מדבר.
וכרגיל, תגובה חזקה, משכנעת ומנומקת.
כיוונתי לידע, לא לשכנע. אתה עושה עבודה נהדרת לבד כדי לשכנע שאתה טרול. 🙂
לא התכוונת לשכנע? אבל השתמשת בדרך שמאלנית כ”כ מקובלת להעלאת טיעונים (קללות וטענות חסרות בסיס…), שבהחלט ניתן היה להתבלבל…;-)
עכשיו אתה יכול להמשיך לקלל…
מר דבוש, שלום וברכה. חג שמח גם לך ולמשפחתך, ובהצלחה במעין-בחירות שיש במרצ (באמת! חשוב שיהיו שם אנשים שגרים דרומה לגדרה, ומזרחה לאשדוד. מאז שג’ומס פרש, כבר אין כאלה…).
חיפשתי בתגובה שלך איזשהו אזכור לשתי”ל, וכנראה שפספסתי…
דווקא עקבתי בעניין אחרי העמותה שלכם, מהיום שארגנתם הפגנה נגד ביבי במהלך המלחמה, ומהרגע שבו החלו לשאול לגבי העובדה המוזרה שבאתם משומקום, ושכאמור, הבכיר ביותר בעמותה הוא עובד של הזרוע הביצוע של הקרן החדשה, שתאהב את זה או לא – אבל רוב הציבור רואה כגורם שמאל קיצוני שנעזר בכסף מממשלות זרות כדי להשפיע על המערכת הפוליטית.
בקיצור, הציניות היחידה היא הנכונות המדהימה להמשיך בקמפיין העקבי של המצאת מאות עמותות לכל נושא בעולם (מסתצננים, קרקעות, בדווים, זכויות ערבים, ירושלים, עתיקות, ובעצם מה לא), ואז לגלגל עיניים, כשמישהו מעלה תהיות בעניין…
למה לא תנסו לרוץ באופן ישיר על המצע שלכם, במקום לרכב על אנשים שסובלים בעקבות יישום מדיניות שתמכתם בה (נסיגה מהרצועה, ומסירתה לשלטון פלסטיני…)?
טל, התועילי בטובך לאתר לי את כתובת ה-I.P של הכותב אורי?
ברצוני לאתר את כתובתו ולשגר מכתב התרעה בטרם תביעת דיבה עבור דברי הבלע, ההשמצות ולעיתים אף הסתה שהוא מורח פה מדי יום ביומו.
טרול או לא טרול, שייקח אחריות על דבריו.
איומים, סתימת פיות, ניסיון מגוכח להשתקה – ״עו״ד יוסי שיפמן״ הוא אכן שמאלני טיפוסי. תתבע אותי גם asshole.
על מי אתה עובד?
אתה פעיל ותיק בקרן החד״שה-
היית מנהל כלשהו בארגון ״שתיל״, הזרוע הביצועית של הקרן החד״שה וכעת מצאת עצמך באורח פלא בארגון הנגב החדש.
“ושאלה לעצמנו: איך זה שעדיין בשנת 2014, לאנשים מותר לרשום מפלגה כשהם מתכוונים לחסום אותה בפני חצי מן האוכלוסיה.”
ושאלה אחרת לעצמנו: איך זה שבמאה ה-21 אי אפשר להנשא אלא בנישואין דתיים וגם זה רק לבני אותה דת, ואין כלל אפשרות לנישואין בין דתיים?
ואיך זה שמבאה ה-21 יש מערכת משפטית, המוסמכת, כמעט בלעדית, לדון בדיני המעמד האישי, ואין בה שופטות אלא גברים בלבד?
אם תרצי, יש לי עוד המון שאלות מהסוג הזה, אלא שצריך לזכור שאנו במדינה דתית, ונראה שהמצב עוד יחמיר בהרבה.
ההתקפה ההיסטרית של הימין כנגד לבני תמוהה במיוחד.
בטענה שהמהלך של לבני הוא בוגדני וחתרני יש כמה סתירות פנימיות :
לבני מתנגדת למהלך חד צדדי של הפלסטינים באו״ם ולבטח לא תומכת בהימנעות של ארה״ב מהטלת וטו לפני ואחרי הבחירות.
אלמלא התקיימו הבחירות לבני היתה מבקשת מקרי את אותה בקשה.
ויותר מכך – לבני מתכוונת לנצח את הבחירות בצוותא עם הרצוג. איזה היגיון יש בבקשה שלה (על פי הטענה המוזרה של הימין) לדחות את ההימנעות מהטלת וטו עד לאחר הבחירות ?
ההיסטריה מעידה בעיקר על חשש אמיתי בימין מהפסד בבחירות.
לבני מתנגדת לדרישה הפלסטינית רק כי היא תחזק את הימין, הז הטיעון שהיא נתנה לביבי. לבני אינה מתכוונת לנצח את הבחירות, היא יודעת היטב שביבי יהיה ראש הממשלה ב- 18 במרץ, הרי היא לא מספיק מטומטמת כדי להאמין לספינים של עצמה, היא רק ניצלה את העור הפוליטי שלה לכמה זמן. כמובן שנס תמיד אפשרי והיא יכולה לקוות שאולי במקרה היא תנצח ולקוות שבמקרה הזה האמריקאים ישמיכו לתמוך בה.
מאיפה הביטחון המוחלט שביבי יהיה רה”מ ב-18 במרץ?
1. כרגע הוא עומד בסקרים על 21- 22 מנדטים (וההיסטוריה מראה שככל שעובר הזמן מספר המנדטים של הליכוד צונח עד יום הבחירות).
2. ש”ס והתנועה של אלי ישי במצוקה (אלמלא ישי יתחבר עם אריאל הוא לא עובר את אחוז החסימה)
3. חיבור הרשימות של המפלגות הערביות וייעוד כספן רק להביא בוחרים ביום הבחירות צופה להן בין 13-14 מנדטים, מה שיגדיל את הבלוק החוסם.
4. ליברמן וכחלון לא בדיוק מחבבים את נתניהו אך ילכו עם מי שיציע להם יותר.
על סמך הנתונים האלה אני לא רואה וודאות גדולה שנתניהו מרכיב את הממשלה הבאה. והאמת? אני די מעודד מכך.
גם מספר המנדטים של העבודה יורד ״היסטורית״. מה שחשוב שהגושים ולשמאל אין שום אפשרות לבנות שום קואליציה של 61.
הגוש החוסם אינו קואליציה. לא תהיה שום ממשלה עם הערבים, כחלון וליברמן ואף לפיד כנראה ילכו עם מי שיכול להקים ממשלה, ולא עם גוש חוסם שלא יכול. אתה גם נותן יותר מדי קרדיט לקטעים האישיים – האיבה בין ביבי לליברמן או כחלון היא כלום לעומת מה שהיה בינו ךבין בנט וזה בעלי ברית.
לגבי שס ואלי ישי הם עוברים את אחוז החסימה בינתיים אבל אי לי מושג מה יקרה איתם. מחיקת ש״ס דווקא תיטיב עם הימין. גם האיחוד הערבי יחזק את הימין, תאמין לי שכאשר הם יתאחדו והציבור יראה בסקרים מפלה ערבית של 14 מנדטים, זה לא בדיוק יעודד את השמאל.
השורה התחתונה היא שאין קואליציה מלבד קואליציה של הימין. אין ממשלה ערבים-מרצ-עבודה-לפיד-ליברמן-כחלון, ובלי אפילו אחד מהם אין רוב.
האם אתה מודע לעובדה שבן-בריתכם החדש ליברמן תומך בטרנספר בנוסח גנדי?
מזכירות העבודה, על פי הדיווחים, לא אישרה את מועמדותו של ח”כ לשעבר שאכיב שאנאן וזאת בשל עברו במפלגת העצמאות.
בעטיה של חובת איזון, נשאלת השאלה: מדוע עמיר פרץ שערק פעמיים מהמפלגה מורשה להתמודד בה? ועמרם מצנע? ובועז כבל, האח של שכעת מנהל את מטהו של אחד המועמדים, לא היה חבר בעצמאות? נודה לתגובה רשמית ויותר מכך להסבר.
מוריד את הכובע (בלי ציניות!). הכי קל זה למחוא כפיים למהלך של המפלגה שלך בזמן בחירות, ולהעלם מכל משהו שעלול להיראות כביקורת בזמן עימות על משהו גדול יותר – ואתה בא, ותוקף מהלך שבאמת נראה לא פייר.
זה ראוי להערכה, והלוואי ובמפלגות אחרות בשמאל ובימין יידעו פעילים לתמוך בגישה נקייה ומאוזנת, ולא יעצמו עיניים אל מול כיפופים ועיקומים, רק כדי שלא להיחשב למי “ששמים רגליים למפלגה בזמן בחירות”.
לי ברור לגמרי שמערכת פוליטית נקייה מתחילה במפלגות דמוקרטיות ונקיות. מהבחינה הזו, יש בישראל כיום 3 מפלגות ראויות (כמעט 3, השריונים שיש בשלוש המפלגות די מקלקלים, כמובן, ואני משער בשעבודה ובבית היהודי לא יחזרו על השטות הזו בעתיד, אחרי שיתברר להן כמה מעט קולות זה מוסיף), ועוד הרבה מפלגות במידות כאלה ואחרות של חוסר דמוקרטיה.
תודה אורי.
קורא לך להצטרף לביקורת הציבורית על ההתנהלות הלא-תקינה של סלומיאנסקי בוועדת הכספים, ועל הבטחות הסרק של נתניהו בכל ערב בחירות, הבטחות שאין בכוונתו ליישם.
סלומיאנסקי הוא עסקן מעצבן לא מהיום, וההתנהלות של וועדת כספים היא באופן קבוע בעייתית. גם אצלו, גם בימי ליצמן.
יש בעייה עקרונית עם התנהלות לא-שקופה, ועם העוצמה האדירה שלוביסטים צברו בקרב 120 אנשים שמקבלים משוכרת נאה בשביל לפעול עבור האינטרס הציבורי, ולא עבור אינטרס של מתי מעט בעלי הון ו/או השפעה.
ביבי מעולם לא היה חשוד אצלי באמינות יתרה, ובוודאי שאני לא מתפעם מכלכלת הבחירות הבוטה שלו. הוא היה ונותר ברירת מחדל. זו, אגב, הטרגדיה הגדולה ביותר של האיש הזה: המרחק העצום בין מה שיש על הנייר לבין מה שיש במציאות. כשקוראים עליו בלי לדעת דבר, אי אפשר לא להתפעל: קצין בסיירת מטכ”ל, תואר שני בMIT, איש שיווק מוכשר, דובר בחסד עליון, איש ספר אמיתי, אנגלית מעולה, אח של יוני… ואז נתקלים בביצועים, והם הרבה פחות טובים מהפוטנציאל. יריביו הם מה שהופך אותו לברירת מחדל, ולא הוא-עצמו. גרוע ככל שיהיה, לבני היא גרועה יותר. הרצוג, שלא הצליח לעמוד מול לבני, יתקשה מאוד ברמה הלאומית, ולכן גם הוא לא אלטרנטיבה אמיתית. אשמח מאוד כשהמחנה הלאומי יעשה חילופי דורות, אבל אנחנו עדיין לא בטוחים מספיק במזה”ת בשביל לתמוך במועמד שמאל (שאני מודה שיהיה קרוב אליי יותר בתחומים חברתיים ובחלק מהתחומים הכלכליים, מאשר נתניהו או בנט).
שפתיים ישק.
תגובה ראשונה של אורי בלי ציניות.
אני מנסה לעכל…
היי טל,
איפה אפשר למצוא את הארועים המתקיימים אצל מפלגת העבודה? כמו חוגי בית, כנסים שבהם ניתן לשמוע ולשאול חברי כנסת.
אני משתדלת להעלות בלו״ז מה שידוע לי. לא הכל הם מפרסמים…