יום א’, ה 14 באפריל, ערב יום הזכרון.
בשעה 10 בבוקר – ישיבת ממשלה.
בשעה 16:30 – טקס יום הזכרון לחללי מערכות ישראל של ארגון יד לבנים, ירושלים, בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו.
יום ג’, 16 באפריל, יום העצמאות. במוצאי החג, בזמן שארץ נהדרת ישדרו את המערכון המדובר בהשתתפות נתניהו, יהיה מטוסו הרשמי בדרך לבריטניה כדי להשתתף בהלווית ראשת ממשלת בריטניה לשעבר, מרגרט תאצ’ר. המשלחת הרשמית תשוב לישראל ביום חמישי. עם כל הכבוד לתאצ’ר (ויש בקושי כבוד), ההלוויה מסתמת כהזדמנות מרהיבה למינגלינג בינלאומי. מישהו בישראל זוכר את הנשיא הכלוא, קצב, מספר לעיתונות הישראלית על חילופי שלומות לכאורה שלו עם מוחמד חתמי, המנהיג האיראני בהלווית האפיפיור יוחנן פאולוס ה 2?
לא בדיוק פוליטי ובכל זאת מעניין: במרכז הבינתחומי חונכים ביום ד’, 17 באפריל, בשעה 14:45, את מכון דניאל פרל לעיתונאות בינלאומית. למי שלא מכיר ולא שמע, זהו דניאל פרל, עיתונאי שנרצח בברוטליות קשה. המכון, לפי ההודעת יחסי ציבור שנשלחה, יספק לעיתונאים במכון ולקהילת העיתונאים בישראל משאבים וציוד נחוץ לכתוב ולהפיק כתבות איכותיות עבור קהלים ישראלים ובינלאומיים. המכון יתחיל בשיתוף פעולה ללימודי תואר שני עם מרכז DART באוניברסיטת קולומביה. הפילוסוף ברנרד הנרי-לוי, אביו של דניאל פרל, יהודה פרל ואלמנתו מריאן פרל, ישאו דברים.
יום חמישי, 18 באפריל, הכנס הראשון של המטה החילוני במפלגת הבית היהודי, בבורסה לני”ע בתל-אביב ברמת גן. פרטים כאן. תגיע למקום, חברת הכנסת החילונית הבולטת של יש עתיד הבית היהודי איילת שקד וגם כמה חברי כנסת שאינם חילוניים: יו”ר המפלגה, השר נפתלי בנט וח”כ אורי אורבך.
יום א’, 21 באפריל, הכנס השנתי של סוגיות הון-שלטון-עיתון, בתל-אביב. פרטים כאן.
יום ב’, 22 באפריל, היום הראשון של מושב הקיץ של הכנסת (הפגרה מסתיימת בשעה טובה)
יום ב’, 22 באפריל, מכון ירושלים לצדק מקיים יום עיון באוניברסיטת תל-אביב כדי לדבר על מצב זכויות האדם של הפלסטינים החיים במדינות ערב. מקריאת ההסבר הכתוב בדף האירוע בפייסבוק, אני מבינה שהרעיון הוא לדבר על כמה מדינות ערב פוגעות בפליטים הפלסטינים החיים בקרבן, כדי שבאופן השוואתי ישראל תראה נהדר ביחסה לפלסטינים של 48? אבל בלי אף מילה על הפלסטינים שחיים תחת ממשל צבאי? הנה הסרטון המקדים למי שמתעניין.
בימים 22-23 לאפריל יתקיים הכנס השנתי של המכון למחקרי בטחון לאומי (ה – INSS), ברח’ חיים לבנון 40, תל-אביב. בתוכנית, שורה של דוברים בכירים במיוחד: הרמטכ”ל רא”ל בני גנץ, יו”ר המטות המשולבים לשעבר, מייקל מאלן, הנגיד (כמעט לשעבר) סטנלי פישר, בעלי טור בולטים דיוויד איגנשייס (וושינגטון פוסט) ודייויד סנגר (ניו יורק טיימס), השגריר דן שפירו, השגריר לשעבר מרטין אינדיק, ח”כ צחי הנגבי, ג’יבריל רג’וב ועוד.
28 באפריל, כנס של העיתון ג’רוזלם פוסט בניו יורק תחת הכותרת “נלחמים על החלום הציוני”, במלון מריוט, טיימס סקוור. יגיעו במיוחד מישראל: השרים ציפי לבני, יובל שטייניץ, סילבן שלום. עוד ישתתפו גנרלים בדימוס, גבי אשכנזי, עמוס ידלין ועוזי ארד ועוד אישים מעניינים.
ולקינוח – הפגינו או לא הפגינו היום בערב מול משרדי הסיעה של ‘יש עתיד’ בתל-אביב, אחרי שנודע לי שלפיד תכנן את ישיבת הסיעה במיוחד למוצ”ש כדי שלא להיות נצור בתוך ביתו כשיש מפגינים רבים בחוץ? חלק הפגינו מחוץ לביתו, על פי הדיווח כאן. תוספת: שידור ישיר בסטרים מן ההפגנה מול משרדי הסיעה ביגאל אלון בתל אביב.
טעות פרוידיאנית?
“תגיע למקום, חברת הכנסת החילונית הבולטת של יש עתיד, איילת שקד”
גנבת לי את המילים מהמקלדת
הכנס של המטה החילוני של הבית היהודי אינו ברמת גן, כי אם בתל אביב (הוא בבורסה לניירות ערך באחד העם 54 ת”א ולא בבורסת היהלומים בר”ג…)
תודה לכולם. מתקנת במידי. סתם ניסוח קלוקל וחוסר תשומת לב שלי לפרטים
“יש בקושי כבוד” (על מרגרט תאצ’ר, עם קישור על פוסט העוסק בפמיניזם) – אז אני מבין שהכל אכן נבחן אך ורק תחת עין מגדרית?
אני אי פעם הטעתי אותך או מישהו מן הקוראים לחשוב שהנושא הפמינסטי אינו מאוד מאוד חשוב בעיני?
לא ולא, חלילה.
אני פשוט לכתחילה קורא תיגר על תפיסת העולם הזו. זה אמנם נחמד כגימיק להביט על כל העולם כולו דרך זווית אחת, אך זה לא דרך חיים – ודאי לא דרך חיים מקצועית של עיתונאי.