יום א׳, 7 ביוני
בחירות בטורקיה. כל העינים נשואות לארדואן, האם יביא רוב שיאפשר לו לחסל את שאריות הדמוקרטיה בטורקיה?
ברשויות המקומיות בישראל: שביתה כללית של הדרוזים והצ׳רקסים במחאה על קיפוח בתקציבים לרשויות – עדכון: השביתה בוטלה
בגזרת ה BDS: שיחת טלפון מתוכננת בין נשיא צרפת לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו (כך דיווח ביום ו׳, אורן נהרי, עורך חדשות החוץ של ערוץ 1)
הרמטכל האמריקאי מרטין דמפסי מגיע לישראל לביקור ראשון מאז נכנס הרמטכל גדי אייזנקוט (מקור: ישראל היום).
10:00, ישיבת ממשלה בירושלים. על הפרק הנושאים הבאים על סדר היום: תכנית להעצמת היישובים הדרוזים והצ׳רקסים (אם הבנתי נכון, מארגני המחאה ברחבי הארץ טוענים שזו היא תכנית שהיא ההפך מהעצמה),
עוד בישיבת הממשלה: כינון ועדת שרים למינויים בשירות החוץ (מועמדים לתפקידי קונסול ושגריר מקרב עובדי משרד החוץ)
סגנית שר החוץ, ציפי חוטובלי היא רק ״מוזמנת קבועה לועדה״ ואיננה אחת ממקבלי ההחלטות בועדת המינויים. מעניין שגם שר הפנים סילבן שלום (הממונה על המו״מ), ואף שר התחבורה ישראל כץ הממונה על המודיעין ואפילו השר לבטחון פנים גלעד ארדן הממונה על האיומים האסטרטגיים ועל ה BDS- כל השרים המכובדים הללו – אין להם יד ורגל בתהליך קבלת ההחלטות במינויי שירות החוץ של המדינה.
וגם: מינוי דורי גולד כמנכ״ל משרד החוץ, מינוי שלמה בן אליהו כמנכל משרד החקלאות, משה בר סימן טוב כמנכל משרד הבריאות, מינוי אלי גרונר כמנכ״ל משרד ראש הממשלה, ומינוי שלמה פילבר למנכ״ל משרד התקשורת. לפי דה-מרקר הוא האיש שאמור להביא את ישראל היום לטלוויזיה. לפני כשבועיים עצר נתניהו את תהליך המינוי של פילבר, הודיע שהוא ממנה מנכ״ל זמני (מימון שמילה) והנה – רק חלף לו הרף עין ופילבר יהיה מחר המנכ״ל.
ישיבת ועדת השרים לחקיקה בראשות שרת המשפטים איילת שקד. לפירוט הצעות החוק (+ דין רציפות על חוקים מן הקדנציה הקודמת) – כאן.
בהרצליה: פתיחת כנס הרצליה
יום ב׳ 8 ביוני
ישיבה ראשונה של קבינט הדיור בראשות שר האוצר משה כחלון
בכנסת: ועדת הכספים מתכנסת, וכך גם שאר ועדות הכנסת מתחילות לזוז. בכספים (גפני): דיוני הוראות שעה בחוק התקציב. בכלכלה (כבל): חוק רשות השידור ולאחר מכן BDS. בועדת הפנים (אמסלם): אופניים חשמליות
16:00 במליאת הכנסת: הצבעות אי אמון של כל סיעות האופוזיציה.
בכנס הרצליה: נאום מרכזי של ניקולא סרקוזי (גם אני משתתפת באחד הפאנלים יותר מוקדם ביום ב׳), עוד ביום ב׳ בערב: קטע וידאו משודר של ג׳ון קרי.
יום ג׳ 9 ביוני
נאום ראש הממשלה נתניהו בכנס הרצליה. עוד ביום ג׳: נאום של שר הבטחון וראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק. פרטים מלאים כאן.
יום ד׳ 10 ביוני
18:00, כינוס מרכז הליכוד, גני התערוכה, תל-אביב
יום ה׳ 11 ביוני
הצבעה חשאית על שיטת הבחירות לכנסת של הליכוד (מכתב שנשלח על ידי יו״ר מרכז הליכוד, דני דנון, לעיל)
יום ו׳, 12 ביוני
מצעד הגאווה בתל- אביב.
יום ג׳, 16 ביוני
הבחירות ללשכת עורכי הדין.
30 ביוני
דדליין הסכם הגרעין עם איראן.
אחרי 30 ביוני: המהלך הצרפתי במועב״ט (מדינה פלסטינית)
״בגזרת ה BDS: שיחת טלפון מתוכננת בין נשיא צרפת לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו״
אין שום קשר בין פרשת אורנג׳ ל- BDS. יש קשר לחרם הערבי הקלאסי וגם, רק בעקיפין.
לאורנג׳ הצרפתית יש המון השקעות בארץ שהולכות ומתפתחות בקצב מהיר. אבל אורנג׳ הישראלית אינה חלק מזה, אין לה שום קשר לאורנג׳ הצרפתית מלבד חוזה על הזכות להשתמש בשם אורנג׳ שנחתם לפני שאורנג׳ הבריטית-אינסגפורית נרכשה על ידי פרנס טלקטון – שאחר כך שינתה את השם הכללי של לאורנג׳.
לאורנג׳ העולמית הצרפתית יש נוכחות מסיבית במצרים. שמה החל איזה חרם נגדם בגלל הקשר לפרטנר – לא בגלל כל ההשקעות שלהם בארץ. כבר שנים שאורנג׳ לא ממש אוהבים את החוזה עפ פרטנר שהוא חריג מאוד ויחודי בעולם. משום מה הם ממשיכים אותו אבל יש חילוקי דעות בחברה. זה פוגע להם באסטרטגיה השיווקית עסקית או משהו כזה. אז המנכ״ל אמר את זה למצרים בתקווה להרגיע אותם. הוא לא התכוון לשום חרם על ישראל אבל זה יצא מפרופורציה. וגם טוב שכך כי כל מחרימי ישראל טפסו טרמפ והיה חשוב להגיב בעוצמה וכל חברה שתשקול להקריב את יחסיה עם ישראל כדי לרצות את הערבים תדע שיש מחיר לשלם. המסר הועבר והובן.
מעניין מאוד.
אם אתה צודק- שאפו, לא שמעתי את הטיעונים האלו בשום מקום. הם נשמעים חכמים.
נוסטלגיית BDS
כשהוקמה חברת פרטנר, המשקיעה העיקרית בה היתה חברה סינית (מהונג קונג) בשם הצ’יסון ומפואה. אותה חברה היתה אז הבעלים של המותג אורנג’ וכך נולד השידוך. בשנת 2001 נמכר המותג לפראנס טלקום. בשנת 2009 הצטרף בעל השליטה בהצ’יסון, לי קה שינג, לBDS ומכר את חלקו בפרטנר. כדי שיוכל להמשיך ולהחרים את ישראל השקיע קה-שינג במתקן ההתפלה שורק והקים את קרן הון הסיכון הפעילה ביותר בישראל בשנים האחרונות. את הכנסותיו ממכירת ווייז, כ150 מיליון דולר תרם לטכניון כדי שיסייע בהקמת טכניון סיני במימון נפרד.
ראתה פראנס טלקום כי ההיי טק הוא הבטן הרכה ופתחה בישראל משרד מקומי להשקעה בחברות היי טק ישראליות. החרם העולמי המתגבש גרם לפרץ של עזוז במסדרונות משרד החוץ. האורטור האמיץ מתן וילנאי הצליח להעלים את עוולות הכיבוש והחברות הסיניות התמימות עליבאבא, באידו, פוסון, לנובו ושיאומי הןדיעו בשבוע שעבר על הקמת מרכזי פיתוח בישראל בנוסף להשקעה של חצי מיליארד דולר בקרנות הון סיכון מקומיות. אל תשתו סודה סטרים
אין השבוע אי אמון.
העתקת מהלו”ז של שבוע שעבר…
זה הלו”ז השבוע: http://main.knesset.gov.il/Activity/plenum/Pages/GeneralAgenda.aspx
אהלן, נראה לי שיש מקום לפרסם פוסט על הניהול המושלם של חברת פרטנר את המשבר שעבר עליה..המסר התקשורתי החד הבליץ הפטריוטי ששינה את המשחק
הייתי שמח לאיזה ראיון עם היחצן.