מספר שאלות שפתוחות/לא ברורות בנוגע לפרשיות החקירות השונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו:
1.
מדוע החליט ארנון מילצ׳ן אחרי שנות חברות הדוקה שכזו לספק את כל המידע למשטרה? כלומר, מאחר ולפי החשדות הוא ספק סחורות וטובין ממושך של בנימין ושרה נתניהו (סיגארים, שמפניות, תכשיטים), מה ארע לפתע בשלהי שנת 2016 שחייב את מילצ׳ן להפוך להיות אזרח שומר חוק ואכפתי שהוא נרתם להגיש את כל המידע?
חקרתי ושאלתי מספר מקורבים ואנשים יודעי עניין. המידע שהצלחתי להגיע אליו הוא שככל הנראה תכתובת מסוימת בנוגע לאספקת הסחורות נמצאה בתיעוד במחשביו של ראש הסגל לשעבר ארי הרו.
2.
מה התפוצץ במערכת היחסים הנעימה בין בנימין נתניהו לארנון מוזס שנמשכה, על פי החשדות והתיאורים בין 2009 לדצמבר 2014? הכל היה בסדר. הם סגרו ביניהם חלוקת שוק (לכאורה) בשתי מערכות בחירות והלך להם נהדר. למעשה, לפי השקופית הראשונה להלן, הצמד הזה מנהל את העניינים ביחד כבר מ 1996.
אז מה קרה בדצמבר 2014 שמערכת היחסים עלתה על שרטון? ומאותו הרגע נתניהו החל לכתוב בגלוי ובאופן בוטה נגד מו״ל ידיעות אחרונות, תוך שהוא לא מסביר מדוע הוא תוקף אותו.
חלק מן האנשים עמם דיברתי סברו שהדבר קשור בפרסומים שונים על בני משפחתו של נתניהו, אבל זה לא מסתדר מבחינת לוחות זמנים. הפרסומים המרגיזים (עבור נתניהו) הגיעו רק במאי 2015. האם ״הג׳ינג׳י״ רגז על ראש הממשלה וביקש להפסיק את מערכת היחסים החמה הזו עם המו״ל המתחרה? נתניהו הודה שהצבעה בעד חוק ישראל היום בקריאה טרומית גרמה לו לפזר את הממשלה ואת הכנסת. אבל הוא לא היה חייב לעשות כך, שכן לחוק יש מסלול מכשולים משמעותי לעבור מן הטרומית ועד להשלמה, והסבירות הגבוהה היא שראש הממשלה יכול היה ״ליישר״ את הקואליציה. בנוסף, הוא יכול היה, כבר אז להחליף הרכב קואליציוני ולצרף את ש״ס ויהדות התורה (תוך שהוא מוציא רק את יש עתיד החוצה) ולמשוך את הממשלה ה 33 עד לקדנציה מלאה.
אז מה קרה במשולש נתניהו-אדלסון-מוזס בין נובמבר לדצמבר 2014?
3.
השוטרים והחוקרים הבודקים את טובות ההנאה והסחורות שקיבל נתניהו לאורך השנים הגיעו עד לאודליה כרמון. הם בדקו את האופן שבו היא קיבלה שכר, דרך ארי הרו, הליכוד העולמי. עם החשדות נגד הרו (שאף נעצר לכמה ימים ומחשביו מספקים, כך נראה, מידע רב) תושאלה גם כרמון בפרשה הנוכחית (1000 ככל הנראה) והדברים פורסמו בספטמבר 2016, עוד לפני שמנדלבליט הורה על מעבר מבדיקה לחקירה. יודגש: כרמון נחקרה במהלך החודשים האחרונים. לא מדובר על מידעים מן העבר שכרמון נתנה למבקר המדינה או על החלק שלה בהרשעת הנשיא קצב. המשטרה חקרה את כרמון מספר רב של שעות (במהלך הקיץ האחרון), ביצעה חיפוש במחשביה ובניידים שלה, ולא ויתרה על שום פרט ופריט בנוגע אליה.
אם כרמון רלבנטית לחקירה הפלילית הנוכחית של התנהלות ראש הממשלה, מדוע החוקרים לא מזמנים לתשאול ובדיקה את יועציו הקודמים הנוספים של נתניהו, השרים בנט ושקד כדי לברר כיצד הם קיבלו משכורות או בנוגע לתנאי העסקתם (בזמנו פורסם שבנט עבד ללא שכר בעוד שקד בעבור שכר). הרי השניים יודעים מידע נוסף בנוגע לאופן ההתנהלות באותה התקופה. ושוב, הדבר עולה, כיוון שכרמון נקראה לחקירות נוספות בעת הזו וימיהם של בנט ושקד בלשכת נתניהו חופפים לתקופתה של כרמון. החלק הזה בסיפור מתמיה. האם החוקרים לא כל כך נחרצים וחרוצים כפי שהם מנסים לבנות את תדמיתם?
4.
בפרשת הצוללות: חברת טיסנקרופ שבנתה את ספינות הסער עבור צה״ל במספנה בעיר קיל בגרמניה, נמצאת תחת מעקב תקשורתי ממושך בגרמניה. בעבר התפרסם בהרחבה שחברה זו שיחדה גורמי ממשל בדרום אפריקה, ביוון, בטורקיה ובמקומות נוספים כדי להשיג חוזים. את מי שימנו אנשי החברה הזו בישראל?
בסוף השבוע פורסם בערוץ 2 שיעלון העיד במשטרה כי נתניהו היה פעיל באופן ישיר בביטול מכרז כלי השיט כדי שניתן יהיה לרכוש אותם מטיסנקרופ וכי נתניהו ניהל מגעים מול גורמי ממשל גרמנים לבצע את הרכישה מטיסנקרופ .
האם הקשר שבין מיקי גנור, עו״ד שמרון, הדחת יעלון, מטפס למעלה עד לנתניהו? האם המשטרה מתכוונת להתאמץ פה ולרדת לחקר האמת ולשמוע גם את מה שיש לח״כ אראל מרגלית לספר:
בזמן שחלקנו חגגנו בליכודיאדה, אראל מרגלית בילה את הסופ"ש בגרמניה וחזר עם חומר נוסף בפרשת הצוללות וכלי השיט שחלקו יועבר ליועמש היום
— Tal Shalev (@talshalev1) January 29, 2017
טל, אין יצרן נשק בעולם שלא משלם שוחד מחוץ לארצו. זו אחת הסיבות שעמלת הסוכן המקומי בעיסקות נשק גבוהה לאין שיעור מעמלות סוכנים שמוכרים לשוק הפרטי.
ולכן אנחנו מתנגדים לשוחד וחושבים שיש להעניש את המעורבים בשוחד.
ואם וכאשר יתפס אותו מקבל שוחד בצד הישראלי, אז הוא יזרק לכלא עד סוף ימיו. בתוך המצ׳ואיזם הישראלי יש פלג שיכול להלבין כל דבר בשם היוהרה של ’אני יודע טוב ממך, ואי לכך זה מותר’. חייל זקן – לא חייל בצבא שלי.
לכל חייו? כמו אולמרט והמחותן של אהרון ברק?
אין כמו עמלות השלום שקטפו שבס והבר בירדן, מימן ושביט במצריים, וייסגלס וגינוסר ברשות הפלשתינית.
עוד טיעון ידוע של טווסים שלא עומד להם: ככה עושים כולם.
הפרסומים בפנאי פלוס שהגדרת כ”מרגיזים” השיגו את מטרתם. באותה תקופה הודבקו נערות שונות ליאיר נתניהו כדי להזים שמועות ואכן הציבור בלע אז את הפתיון לשביעות רצון יועצי המלכה. בקשר לקרע בנובמבר דצמבר 2014 אני מאמצת את הביטוי הצרפתי CHERCHEZ LA FEMME הנכון ביתר שאת ככל הקשור במשפחת נתניהו.ב30/10/2014 הגיש מני נפתלי תצהיר לבית המשפט המגולל את כל הפרשה. ערוץ 10 הרחיב, סביר שגם בידיעות חגגו אך כיום קשה לבדוק .