לאור הסטטוס השנון וגלוי הלב מהבוקר של ח”כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) בעמוד הפייסבוק שלו, ואחרי המלצות מכמה גולשים, הנה פוסט על הח”כים מתנדנדים. מי כוסס אצבעות ביום שלישי בלילה?
הבית היהודי: הלל הורביץ, ג’רמי גימפל ואייל נחמן, מתדפקים על דלתות הכנסת. מספר 14, גימפל כיכב בתקשורת בימים האחרונים ועיניכם הרואות, הוא הותיר רושם עז גם על ח”כ שאמה הכהן. על הורביץ, 13 בבית היהודי, אפשר לקרוא קצת כאן (“הערבים הם אורחים בארצנו”). אייל נחמן, מספר 15, תושב הרובע היהודי (יש לי תחושה שזה תקדים, תושב הרובע לכנסת, לא?) ידוע לי ממש מעט.
בליכוד, אם כרמל שאמה הכהן, מרגיש את האדמה רועדת תחת רגליו, אז ניתן להתייחס למספר 31 שמעון אוחיון ומספר 33 אלכס מילר (שניהם ישראל ביתנו) כלא בטוחים? אוחיון, איש חינוך, כמעט ולא נחשף במהלך מערכת הבחירות. מילר, כיהן בכנסת היוצאת וכרגע, כסאו מתנדנד. אז מבחינת הליכוד, שני אנשים של ליברמן, אולי זה לא כל כך נורא.
ביש עתיד, אפשר להניח שמקומות 11, 12 ו 13 אולי יכנסו אולי לא? מיקי לוי, ניצב בדימוס, כמעט ופרש מן המפלגה על הרקע של מיקומו במקום גבולי. מעניין אם הוא שמח בדיעבד שנשאר בפנים. שמעון יאסו, יהיה חיזוק משמעותי, שמא יחיד, לעולי אתיופיה, אחרי שמקומו של שלמה מולה, 8 בתנועה, לא מובטח. הבאה בתור היא רות קלדרון, אשר יחד עם שי פירון ועליזה לביא מעניקה למפלגה הזו את המסגרת הדתית-מסורתית המושלמת (מבחינתם)
בתנועה, קיוו להכניס יותר ח”כים מן הכנסת היוצאת, אך כרגע, שלמה מולה, מגלי והבה, אורית זוארץ, רוברט טיבייב ורחל אדטו, כולם פורשי קדימה – מודאגים. לבני מיקמה שתי נשים במקומות 9, 10, מרב כהן ואורית זוארץ, ואם שתיהן בחוץ, לבני מוכיחה שוב את מה שהוטח בה פעמים רבות בעבר – שהיא אינה פמיניסטית הרואה את החשיבות של ייצוג נשים בכנסת.
מפלגת העבודה, במקומות 17, 18,19 נמצאים דווקא מגזרים שזקוקים לייצוג בכנסת: גאלב מג’אדלה, נדיה חילו ונינו אבסדזה לא בטוח בכנסת הבאה. הם דמויות ציבוריות מוכרות. שלושת המנדטים הללו בחוץ ומפלגת העבודה צועדת לכנסת בלי ייצור למגזר הערבי ועם ייצוג נמוך יותר (ממה שהם קיוו) לנשים.
ש”ס, הרב יואב בן-צור, מקום 12 אולי יהיה הפנים החדשות של המפלגה? גם ח”כ אברהם מיכאלי לא בטוח בפנים.
האם יהדות התורה תכניס מנדט שישי? זו שאלה שרבים בעולם החרדי רוצים לדעת, כיוון שחלפו 4 שנים מן הכנסת הקודמת, והצמיחה במספר הדמוגרפי בציבור התומכים שלהם אמורה להשיא להם מנדט אחד נוסף לפחות, יהיה אפשר לסכם שחמישה מנדטים בלבד הם כשלון. על כל פנים, ישראל אייכלר, במתח.
התנופה במרצ בשבועיים האחרונים, הפכה את תמר זנדברג למי שמוצבת במקום ריאלי ואת אבשלום וילן לבא בתור, המתדפק על דלתות הכנסת. במרצ כבר מפנטזים על מספר 8, מוסי רז.
ברע”ם -תע”ל, טלב אבו-ערער, איש חינוך מן הדרום, נמצא על הסף. וח”כ טלב סאנע, כנראה בחוץ.
בימים האחרונים נאמר לי שיש רחש-בחש בקרב נשים ערביות לדחוף חזק את מפלגת חד”ש ולו רק כדי להכניס את מספר 5, נבילה אספניולי לכנסת.
ומה קורה בבל”ד? הדיבורים במגזר הם שח”כ זועבי היא הכוכבת האמיתית, ובזכותה המפלגה אולי תצליח להכניס גם את אזברגה ג`ומעה, מקום 4 לכנסת. אני לא יודעת עליו הרבה, אבל זה האיש למי שמתעניין.
והערה אחרונה לגבי עוצמה, קדימה ועם שלם – הרשימות שלהן מתנדנדות לכל אורכן ולכן לא נכללו פה לעיל.
צר לי, אך הפוסט מופרך ומוטה ברובו.
1. גימפל טוען שהתבדח על עניין התפוצצות הר הבית. הוא הבהיר שהוא נגד כל פגיעה בהר הבית.
2. מה הבעייה עם “הערבים הם אורחים בארצנו”? הרי המדינה היא יהודית
3. סקרים סודיים שדולפים לרשת בשעות האחרונות מצביעים על עלייה משמעותית לליכוד וליש עתיד וצניחה למפלגת העבודה. מכיוון שכך לשאמה אין מה לדאוג, גם לא למיקי לוי
4. רות קלדרון היא לא דתית ולא מסורתית
5.איך אי כניסתן של נשים מרשימת התנועה לכנסת הופכת את לבני ללא- פמינסטית? ואם היו נכנסות היא הייתה הופכת לפמינסטית? הרי ההחלטה בידי הבוחר. אפשר לטעון שעצם הצבתן של נשים במקומות 9 ו – 10 מעידה שלבני לא פמיניסטית , אבל לא כניסתן או אי כניסתן
6.מי קבע שהמגזר הערבי הוא דווקא מגזר שזקוק לייצוג בכנסת? אין ח”כים ערבים אחרים? אולי דווקא מגזר תושבי הרובע היהודי זקוק לייצוג בכנסת? או מגזר תושבי הצפון?
7.לגבי מרצ, יהדות התורה ובל”ד את כנראה צודקת. אין לי מידע על שאר המפלגות
לא ראיתי סקרים אבל הטרנד מסביבי בעבודה, ברחוב, באינטרנט הוא לפיד, ליכוד (בזכות הקטע עם כחלון, זה ממש עבד), ומרצ באופן יותר שולי.
בנט מיצה את הפוטנציאל – הוא יגיע ל- 13 מקסימום שזה הישג מדהים אגב. העבודה ממש נשמעת לא רלוונטית, גם לבני עוד פחות. לא מכיר איש אחד שמצביע לה.
תלוי באיזו עבודה ובאיזו סביבה אתה נמצא..אצל החברים והמשפחה שלי הנטייה היא למרצ וללבני. קצת פחות לשלי וללפיד. לא מכיר אף אחד שמצביע לליכוד (אבל לבנט כן).
1) אז איפה הטעות שלי? אני לא הדוברת של גימפל למקרה שהתבלבת.
2) עם אמירות מן הסוג הזה יש בעיה קשה שמתחילה בניתוק מן המציאות
3) אם אתה מסתמך על האתר שמפרסם את אותם הסקרים, אז גם לך יש קושי בחיבור למציאות
4) בעיניך אולי
5) בהחלט. מי שלא מבינה מינימום בייצוג של 50% באוכולוסיה יש לה בעיה בסיסית.
6) ראה תשובתי ל 2
נחי אייל תושב פסגות
תיקנתי. תודה
טעות קטנה:
למס’ 15 בבית היהודי לא קוראים אייל נחמן. שמו הפרטי הוא נחמן, ושם משפחתו אייל. הכינוי הנפוץ יותר שלו הוא נחי, ומכאן שראוי לקרוא לו נחי אייל.
כדאי לתקן.
תודה רבה. אני עדיין לא מכירה אותו באופן אישי. וגם את ח”כ הרצוג או את ראש הממשלה אני נוהגת לכנות בשמותיהם המלאים. אני רשמתי כאן את שמו של אייל נחמן, כפי שהוא עצמו נרשם בועדת הבחירות המרכזית.
בעיני לא נכון לתפוס ככה את ההצבעה בבחירות ככזו שתכריע מי יהיה הח”כ הבא שנכנס או לא נכנס. מערכת הבחירות שלנו הפכה לפרסונלית מאוד כזו המייצגת רק את המנהיגים המובילים, לא מפלגה, לא דרך ולא רעיון. מנדט יותר למפלגה אלמונית יכול להיות מכריע בהצבעות למיניהן, יכול להיות המשקל שיטה את הכף בהרכבת הקואליציה, להשפיע על ההסכמים הקואלוציוניים וכו’. אפשר לבחון מי יהיה המספר הנוסף שנכנס לכנסת, ראינו כבר ח”כ שעוזבים במהלך כהונתם את התפקיד, יש בראייה הזו עיוות מסויים של המציאות.
יש לך דרך לחייב מפלגה, מפלגת שלטון נניח, לכתוב מצע? כי אני שמתי לב שהם אפילו לא הציגו בפני הציבור את התוכניות שלהם, רק אמרו, תסמכו עלינו, לפי מה שעשינו עד עכשיו. מה זה, אם לא הסתמכות פרסונלית?
אפשר להסתכל על זה אחרת והחיים נראים הרבה יותר טוב:
כנסת בלי אלכס מילר? ואולי גם כרמל שאמה? יש!
שני הזויים כמו גימ]ל והורביץ נשארים בחוץ? יש ויש! (חבל ששני התסריטים לא גרים ביחד…)
הכנסת זקוקה למג’אדלה ואבסדזה? את בטוחה?
יואל חסון וחוברת האיטריות המחוממות של קדימה בחוץ? תני לי את זה וכל הבחירות היו שוות.
אבו וילן? לא מיצינו את השליטה הבלתי סבירה של החקלאים בכנסת? מוסי רז הנוראי?
זה עולה לי בבריאות אבל אני מוכן לספוג את אלדד, בן ארי, מופז חסון ופלסנר ולוותר על כמה מהכוכבים האלה.
ואולי הם כולם יכנסו.
מועמד מספר ארבע ברשימת בל”ד אותו הזכרת, הוא מפר חוק ואיש הקורא לא לכבד את בית המשפט הישראלי. משום מה זה לא מוזכר, אבל מעריכת המשפטים של הבית היהודי עושים כותרות לשבועות שלמים.
לפעם הבאה שיעלה הויכוח על האם התקשורת שמאלנית:
http://itamars.wordpress.com/2013/01/18/arab/