איך מנהלים בחירות בלי חשבון בנק? מנכ”ל מפלגה, אחת מן הבולטות והותיקות בישראל מעביר יד עצבנית על תיק מסמכים. הוא במגעים, הוא מילא את הטפסים והבנק לא רוצה. איך לעזאזל מתקדמים הלאה, מעבירים כספי מימון מפלגות למועמדים שהמפלגה רוצה ביקרם ברשויות המקומיות, כאשר הבנק מסרב לפתוח להם חשבון בנק.
מימושה של דמוקרטיה, כידוע, עולה כסף. מועמד או מועמדת הרוצים להתמודד במישור המקומי, חוברים למפלגה, מסכמים עם המפלגה על דרך משותפת וזהות אינטרסים, חותמים על הסכם כלשהו (או לוחצים יד) והמפלגה מסייעת בתקציב. אבל מה קורה, כאשר המפלגה, מנסה לפעול על פי הוראות החוק, לפתוח חשבון בנק ייעודי בסניף המרכזי של בנק הפועלים, מגדירה את חשבון הבנק כ’חשבון מפלגת ה XXX לבחירות ברשויות המקומיות’, מנסה לקבל פנקס צ’קים, לנקוב בשמותיהם של מורשי חתימה ולהתחיל לנהל את המאבק הפוליטי המקומי – אך הבנק מסרב?
ממספר שיחות שערכתי בימים האחרונים, עם נציגי סיעות שונות בכנסת, עולה תמונה מאוד מוזרה:
מצד אחד, סעיף 21 לחוק הרשויות המקומיות (מימון מפלגות) מחייב כל מפלגה הרוצה להזרים את כספי המימון למועמד מקומי, לפתוח חשבון בנק ייעודי, למטרה זו בלבד. בבוא העת, במהלך חודש ספטמבר אוצר המדינה יעביר 60% מן המימון הצפוי לאותו חשבון בנק ומתוכו, תוכל המפלגה למשוך צ’קים ולממן עבור המועמד שלה את ההוצאות על מערכת הבחירות.
מצד שני, הבנק, בנק הפועלים ברוב כמעט מוחלט של המקרים, מסרב לפתוח למפלגות חשבונות בנק למטרה זו בלבד.
כאשר פניתי לבנק הפועלים, כדי לשמוע את תגובתם אמרה לי דוברת הבנק: “בנק הפועלים מוכן לפתוח חשבון לכל מפלגה בישראל בכפוף לקיום הוראות החוק. אם ארע מקרה שסניף סירב לפתוח חשבון, הנושא יבדק לגופו.”
* * * * *
אולם התגובה הנ”ל של בנק הפועלים סותרת את מה שאומרים לי במפלגות.
כל המפלגות בישראל מנהלות את החשבון הראשי שלהן בבנק הפועלים. מדוע זאת כך? סיבות היסטוריות. מהליכוד, דרך העבודה ועד מרצ, ש”ס ועוד, המפלגות הניחו את כספן ואת גרעונותיהן בבנק הפועלים. מפאת הרגישות והכשלים בניהול פוליטי, בנק הפועלים לא אפשר פתיחת חשבונות מקומיים בסניפי הבנק השונים, וחשבונות של מפלגות נוהלו תמיד מתוך אגף מתמחה בהנהלת הבנק. בנק הפועלים הפך במשך השנים למומחה בהתעסקות עם הפולטיקה וכך נותר הדבר.
החודש, לפתע לראשונה, בנק הפועלים אמר לחלק מן המפלגות, לכו ותפתחו את החשבונות שלכם בבנקים האחרים. ובבנקים האחרים? נפנפו אותם בחזרה. מי רוצה את הצרה הצרורה הזו שקוראים לה מפלגה?
ב2009, התחיל להתגלגל משבר קדימה. המפלגה הוציאה הון רב על הבחירות ברשויות המקומיות ונוצר גרעון של עשרות מליוני ש”ח. בזבוז הכספים הגדול היה גם פר מועמד וגם בהערכות של מספר המועמדים שיכלה קדימה להכניס לרשויות.
על פי מה שדווח אז, בקדימה טעו בגדול בהערכות בנוגע להצלחתם בבחירות ברשויות המקומיות. מאחר ומימון מפלגות מקנה, בשלב הראשון 60% מן הסכום, ואחרי שמפלגה מצליחה להביא להיבחרם של מספר מסוים של נציגים, נעשה חישוב בדיעבד, והמפלגה אמורה לקבל השלמה ל 100%. אך קדימה כשלה, הכספים יצאו מחשבונות הבנק ובדיעבד לא היה ניתן לכסות את המינוס. כיום בקדימה הצליחו לצמצם כמחצית מגירעון הענק שלהם, בין השאר, אחרי שפיטרו את כל עובדי המפלגה, למעט שלושה וקדימה עזבה את הבניין הגדול ששכרה בפתח תקווה ועברה דירה למשרד קטן באור יהודה.
אבל הצלקות שהותירה אופרת קדימה, משליכות היום על כל המפלגות, על כל המועמדים ברשויות המקומיות ובאופן ישיר, גם על הדרך לממש את הדמוקרטיה.
* * * * *
“אני לא יכול לפתוח חשבון לקראת הבחירות” אמר לי אחד מראשי המפלגות “ואין אפילו מה לדבר על קבלת אשראי. מה אני אמור לעשות עם כספי מימון המפלגות שמגיעים לנו? להכניס מתחת לבלטות? והמצב הוא הרבה יותר חמור מזה. כבר עכשיו יש הוצאות, במיוחד בערים הגדולות ולנו אין איך להעביר את הכסף. אנחנו לא יכולים להיות במצב שאנחנו לא ממלאים אחרי הוראות החוק והחוק מחייב אותנו במפורש לפתוח חשבון בנק ייעודי. ניהלנו שיח עם בנק הפועלים ונאמר לנו תשיגו ערבויות, כמו ש’יש עתיד’ עשו בבחירות הכלליות. אבל אני לא יכול להיות במצב שאני לוקח ערבויות מאנשי עסקים וטייקונים, איך אחר כך אנהל ויכוחים פוליטיים נגדם?”
עורך דין בכיר המתמחה בדיני מפלגות ומימון בחירות ואשר טיפל בעסקיהן של מפלגות אמר לי: “הבעיה אינה ממוקדת רק לעצם פתיחת החשבון אלא לקבלת אשראי. אפשר כבר היום לראות בכל הרשויות שלטי חוצות ומתמודדים פעילים, ואיך הם בדיוק מימנו את זה עם המימון מפלגות יועבר להם רק בחודש ספטמבר? יש כאן בעיה גדולה שהיא פתח לשחיתות. המצב החוקי כיום נותן יתרון לאנשים שיש להם הון פרטי וכסף, כי הם יכולים עכשיו להתחיל להוציא. למעשה, זה אנטי דמוקרטי.”
למה הבנקים לא משתפים פעולה?
“אני אישית לא נתקבלתי בינתיים בבעיה ואני לא מכיר את כל הפרטים של האחרים, אבל הבנקים עושים חשבון עסקי פשוט וחושבים שיש כאן יותר מדי סיכון והם לא רוצים. ועדיין הבעיה הגדולה שיש כאן, היא התזמון, כי אם מקבלים את המימון מפלגות רק ברגע האחרון, אז עכשיו יש בעיה ענקית עם האשראי ועם מי שרוצה להתמודד”.
שאלתי את בנק הפועלים, גם לגביי הקשיים בקבלת אשראי עבור פעילות המפלגות והם השיבו: “לגבי אשראי, כל בקשת מתן אשראי נבדקת לגופה.”
קודם כל, תודה על ההפניה לחוק עצמו, זה עוזר מאד להבין, על אף השפה הלא פשוטה.
אם מעלעלים בחוק בעמוד 12 מגלים שיש סעיף שמתייחס למקדמה שרשימת בת של מפלגה בכנסת יכולה לקבל מהאוצר בתאריך הקובע (בספטמבר). מדובר, במקרה של הורוביץ, בסכום של כמעט 400000 ש״ח. לא ברור לי איך מתמודדים שמשויכים למפלגות בכנסת לא ממנפים את הסעיף הזה בשביל לקבל אשראי בנקאי. בכל מקרה, סוגיית מימון בחירות היא אכן בעייתית וצריך לתת מענה דרך בנק ממשלתי כלשהו ולא בנק פועלים
זה מה שאני מסבירה לך בפוסט. לא רק שהם לא יכולים למנף כי הבנקים לא מוכנים לתת להם אשראי – הם אפילו לא יכולים לקבל את הכסף הנ”ל, כי הבנק לא מסכים לפתוח להם חשבון. אכן כך. ברמה הכי בסיסית, לא מצליחים לפתוח חשבון בנק.
שלטי חוצות הוא אמצעי חשוב בשביל קמפיין בחירות
למה צריך לפתוח חשבון חדש? אין למרצ חשבון קיים בת”א, חשבון של סניף המפלגה, או החשבון מהבחירות הקודמות? מוזר מאוד.
סעיף 21 לחוק הרשויות המקומיות (ראה לעיל בפסקה השלישית בפוסט)