לפיד שווה 19 מנדטים
לבני שווה 6 מנדטים
האופוזיציה כולה – 11 + 7 + 11 + 6 + 15 + 2 = שווה 52 מנדטים.
בסך הכל הקבוצה הנ״ל שווה 77 קולות מתוך 120 קולות
בשלב הנוכחי, אחרי שלפיד ולבני פוטרו, חברי ה 77 יכולים לקבל החלטה על קבלת החלטות משותפת ומהירה, נניח בניהול הרצוג ולפיד (לבני למרבה הצער, פחות רלבנטית) – ולהתחיל לקבל החלטות מידיות בשם הקבוצה.
עליהם להוציא את השליטה על התהליך מן הידיים של ראש הממשלה אשר הוכיח בשבועות האחרונים כי אינו יודע לנהל את הקואליציה ואת המדינה. כל ניסיונות בנית המיתוס, כאילו הוא הפיל את הממשלה רק בגלל שלא נותנים לו גיבוי או חותרים תחתיו, לא משכנעים. לפיד ולבני נתנו את הגיבוי הממלכתי ביותר בימים הכי קריטיים של המלחמה והיו אלה דווקא ליברמן ובנט שחתרו ויצאו נגד ראש הממשלה.
(המלצה אישית ממני, שיקימו לעצמם קבוצת ווטסאפ של ראש העבודה, מרצ, יש עתיד, ש״ס, יהדות התורה, רעם-תעל, חד״ש, בל״ד)
לדוגמא: תאריך הבחירות. מתי הולכים ואיך הולכים. הכוח בידיהם והם לא צריכים ללכת לפי כל גחמות נתניהו. יש לנתניהו אינטרס מרכזי להריץ בחירות כמה שיותר מהר כדי לחסל כל אפשרות של התארגנויות אחרות במדינת ישראל. אבל זו לא דמוקרטיה ראויה.
בשולי הדברים, שר החוץ ממשיך עם הלוח זמנים שלו כרגיל. הוא בדרך לפגישות באירופה (שנראות דווקא חשובות) ומשם לסוף שבוע של התחככות בוושינגטון (פורום סבן) שנראות מאוד לא חשובות. מעניין אם גם לפיד, לבני, בנט, הרצוג וגלאון – שכולם מוזמנים לחיים סבן לסוף השבוע ימצאו לנכון להמשיך עם התכניות כרגיל כאשר המדינה מתפרקת. אם יעשו כן, יתנו יופי של חומרים לנתניהו נגדם (אני פה מציל את המצב והם מטיילים להם בקוקטיילים).
תוספת (למי שלא מבין). שני אירועים מן החודש האחרון מעידים על כך שנתניהו לא שולט יותר בתהליכים בכנסת.
האחד, ההצבעה על חוק ישראל היום אשר היתה הצבעת אי אמון אישית בנתניהו. לדוגמא – מבין ה 43 לעיל, 13 ח״כים של ישראל ביתנו לא סרים למרותו.
השני, ההחלטה של נתניהו ביום ב׳ האחרון לדרוש הצבעה שמית במהלך הצבעת אי האמון השגרתית בכנסת. ההחלטה שלו מעידה על כך שהוא לא סומך על הצבעותיהם של חברי הכנסת, אולי אף לא על חברי סיעתו.
אפילו אם יהדות התורה וש״ס ימצאו בימים הקרובים בעמדה של תמיכה בנתניהו, הוא ממש לא יכול לסמוך על אף אחד אחר.
טל, זהו תרחיש קצת לא סביר, במיוחד אחרי שדרעי הצהיר בתמיכתו בנתניהו.
אין מנוס מבחירות.
אין פה תרחיש. אמרתי שהם יכולים לשלוט בתהליך. הכוונה ל 24- 48 השעות שהחלו להיספר בצהריים.
החרדים לא ישתפו פעולה. כנראה שהם מסונכרנים עם נתניהו ללכת לבחירות חדשות שאחריהם הם מקוים להיות חלק מהממשלה. כך שלא נראה שהתסריט שלך יכול להתממש.
אין פה תסריט. אמרתי שהם יכולים לשלוט בתהליך. הכוונה ל 24- 48 השעות שהחלו להיספר בצהריים.
החרדים לא באותו גוש עם השאר. הם מתואמים עם נתניהו וגם להם יש אינטרס בבחירות מהירות.
טל, לפני הבחירות הקודמות מאוד הקפדת לא להתייחס ל’מפלגות הערביות’ כגוש אחד. נדמה שאת מתחילה טיפה ‘ליפול’ שוב )למשל לכתוב 11 במקום 4+4+3). מקווה שלקראת הבחירות הקרובות תשובי לשים לכך לב.
עד שפעם אחת היא כתבה על המציאות ולא נפלה בפח של הPC, אתה בא ומתלונן?…:-)
תתנחם בכך שבפייסבוק היא הקפידה להציג את הח”כים מהמפלגות הערביות (ודב חנין שמתחיל בסבב הפרידה שלו מהכנסת…) בתור “חברי הכנסת המייצגים את ציבור דוברי הערבית”, שזה אולי נשמע מאוד PC, אבל לא מדוייק בשום צורה, דרך ואופן. ראשית, רוב הדרוזים לא מצביעים למפלגות הללו, והם דוברי ערבית. כמו כן, יש רבבות ספורות של ערבים מוסלמים וארמים דוברי ערבית שמצביעים למפלגות ציוניות – וכמובן – יש מאות אלפי יהודים דוברי ערבית, שלא יחלמו להצביע למפלגות הללו.
היום כיניתי את הח״כים של בל״ד רעם-תעל וחד״ש כמייצגי ציבור דוברי העברית ונתנו לי על הראש על עודף פוליטיקלי קורקט. כנראה שאף אחד לא יצא ממני שבע רצון.
אני לא מבין למה זה יותר PC.
להגיד ערבי זו קללה בעינייך??
זה לא באמת יותר PC, אבל זה בהחלט מנסה להיות…
הבעייה הראשית בכל החיפוש העקבי של ביטויים חדשניים ומתקדמים-עלק, הוא שהם בדר”כ נורא לא מדוייקים.
המפלגות הערביות הן כמובן לא המפלגות שמייצגות את ציבור דוברי הערבית. הן אכן מייצגות את רובו של הציבור הלא-יהודי דובר הערבי, אבל גם בקרב ציבור זה יש קבוצות מובחנות ולא מבוטלות שממש לא רואות במפלגות הקיצוניות הללו, את נציגיהן.
השמאל ישנו צורך לייצר “שיח לא פגעני”, ובדר”כ זה בא ע”ח הדיווח המדוייק (למשל, שים לב לתופעה המוזרה של דיווחים מעניינים על “ישראלים שהתגייסו לדאע”ש”, למשל. כמה שכנים שלך אתה מכיר שאתה עשו המהלך המוזר? אנשים באום אל-פאחם דווקא שמעו על כאלה ומכירים את משפחותיהם…).
אין ספק שהגוש של ליצמן-לפיד הוא מאוד ריאלי…
יש לי תחושה שלפיד עוד יצטער על נאום הזועביז
אין זה אומר שההצעה שלך לא נכונה ולא נשקלת כרגע אצל כולם.
אין גוש של 77 וכשחושבים על זה, אין ממש צורך בבחירות, יש ממשלה חלופית של 61 ח״כים.
יש צורך בבחירות. 61 זה לא רוב מספיק. הימין לעולם לא יקבל לגיטימציה לעשות עם 61 מה שהשמאל עשה איתם בימי המיצובישי של גולדפרב…
צריך בחירות, צריך לתת לשתי מפלגות הכלום הישנות להתפורר (האחת לגמרי, והשנייה רק למחצה), ולתת למפלגת הכלום החדשה הזדמנות לעשות לשמאל מה שמפלגולת הכלום עושות בדר”כ לימין (לגנוב קולות של מצביעים נאיביים ולהביא אותם במתנה לגוש השני) – ולהקים ממשלה יציבה, שתוכל לעשות רפורמה חוקתית אמיתית, שתקבע את עקרון הפרדת הרשויות, ותמסד מערכת של בלמים ואיזונים, שכיום לא קיימת.
אורי, הייתה לו אותה ממשלה יציבה שאתה מדבר עליה במשך ארבע שנים. מה גורם לך לחשוב שהוא ישנה משהו בקדנציה הבאה? הרי החרדים חוסמים כל יוזמה של חוק יסוד.
61 זה לא יציב. אותה קואליציה ששווה עכשיו 61, תהיה שווה יותר אחרי הבחירות הבאות. 61 זה “כל מיצובישי מלך”.
אני לא חושב שממשלת ימין-חרדים זה פתרון מושלם, אבל היה ניסיון לעשות משהו אחר – וזה לא הצליח.
עכשיו השמאל, שזעק להפיל את ביבי במשך חמש וחצי שנים רצופות, יקבל את ההזדמנות הטובה והדמוקרטית ביותר לעשות כן.לא מבין למה הם כ”כ מבוהלים מזה פתאום…
למה מבוהלים?
בוז’י מקבל תמיכה למשילות של 19% מהעם (לעומת הפישר נתניהו שמקבל 3
30% תמיכה)
בוז’י בעליה מטאורית 😉
צודקת… כי כולן מספרים, לא מפלגות בעלות אג’נדה וידיעה שאם בכלל יוודע שמיצמצו לכיוון של המפלגות הערביות יחתכו המנדטים שיעדו להן הסקרים (מה לעשות… עם ישראל גזען ולא מוכן להצביע למפלגה שאין לה בעיה לפנות למפלגות שמבטלות את קיומה הנוכחי של ישראל)
כך שללפיד ובוז’י עדיף בחירות ולקבל את ה9 ו15 מנדטים בהתאמה מאשר להחתך בחצי אצל לפיד ובשליש אצל בוז’י
אפשר את הפרשנות שלך יותר מוטה פוליטית. את נשמעת כמו יועצת פוליטית של גוש השמאל מאשר פרשנית. ולעניין גופו:
א. המפלגות החרדיות ובמיוחד ש”ס הולכות על ביצים. כל מהלך שלהם שיתפרש כקריצה לגוש השמאל יעלה להם בקלפי. גם כך הישיבה באותה אופוזיציה עם גלאון והמפלגות הערביות לא הוסיפה להן בריאות (אלקטורלית).
ב. כחלון מאיים על הסדר הקיים. ולכן (הפתעה, הפתעה) הדבר האחרון שמפלגות הסדר הקיים רוצות הוא לתת לכחלון זמן להתארגן, לגייס מועמדים, כסף, אנשים למטות הבחירות וכיו”ב.
ג. התדמית – מפלגות שקוראות השכם והערב להפלת הממשלה, מעלות הצעות אי אמון, מכנות את הממשלה בכינוי גנאי וטוענות שהיא גורמת נזק בל יתואר למדינה – מפלגות אלו ייראו רע מאוד כשפתאום הן דוחות את הבחירות בכמה חודשים. הן ייראו כחוששות מבחירות וזה הדבר האחרון שאופוזיציה רוצה שבוחרים יחשבו עליה.
ד. כמו שלמד שמעון פרס על בשרו ב – 1981 דרך כלכלת הבחירות של ארידור והפצצת הכור העירקי – ממשלה – אם נותנים לה מספיק זמן – יכולה לשנות לגמרי את אקלים הבחירות. פעולות בטחוניות או/ו הטבות כלכליות יכולות לשנות את נתיב המנדטים שגם כך לא נראה זוהר במיוחד.
ה. והערה אליך. צריך להיות מנותק לגמרי מאמצעי התקשורת על מנת לא לשמוע את החרדים אומרים בפה מלא כי הגיעו אליהם שליחים ודיברו איתם על הקמת ממשלה חלופית לנתניהו.
לילה טוב.
אתה כנראה צריך הדרכה בקריאת טקסטים.
ואת כנראה צריכה הדרכה בקבלת ביקורת.