האיש מאחורי מודעת הגטו של בנט הוא משה איפרגן, ליכודניק שמתוסכל עד כאב מן האופן שבו מתנהלת התנועה לקראת הבחירות. איפרגן, שהתמודד בפריימריס במחוז ירושלים מרגיש שהשטח הופקר ושהליכוד לא מפעיל ולא מתעניין באנשים למטה.
פניתי לאיפרגן, כדי לדבר איתו, אך הוא לא עונה. בשיחה שלו עם ערוץ 7 איפרגן אינו מתנצל על המודעה הנ”ל ואומר: “גטו זה מושג שמדבר על בדלנות על חשבון הלאומיות. אני אוהב ומעריך את נפתלי בנט אבל הוא לא מנהיג אמוני. אין לי ספק שהטרנד הזה יגמר ומה שישאר זה הגטו”
ח”כ אופיר אקוניס דיבר היום יותר מוקדם בגלי צה”ל על מודעת הגטו היהודי: “אנחנו מביעים שאט נפש מן הפרסום המזעזע. אני פונה עכשיו ליור ועדת הבחירות השופט רובינשטיין, במיוחד ברשת, שאין שם רגולציה. אני מודיע כהודעה רשמית, המודעה הזו אינה על דעתנו ואינה קשורה לליכוד. אנו מגנים אותה ומבקש מן השופט שיחשוף מי עומד מאחרי זה.”
במקביל, בהמשך לפוסט מהבוקר ואחרי שיחות עם אנשים אחרים בליכוד עולה התמונה הבאה (שכבר חלקה ידועה ונידונה הן פה בפלוג, והן בתקשורת המרכזית):
הליכוד מרדים את השטח, מרדים את הבחירות. נותרו שלושה שבועות עד ליום הבוחר, ולא ברור למה הם מחכים.
כמו בעבר, נתניהו מאמין שקמפיין מנצחים באמצעות פרסום ולא באמצעות מגע עם אנשים. על כן, כמעט ולא רואים אותו במגע עם הציבור. הוא מדבר מאחורי מחסום שקוף, באירועים בהם הוא מנותק מן האנשים וממעט לצאת להסתובב בשטח. יש אמנם סייגים בטחוניים, אך המסר הכללי ברור. כמה שפחות מגע עם הציבור.
במקביל, בכירי הליכוד ממודרים. השרים גדעון סער וגלעד ארדן מנהלים את מטה הבחירות. הם שולטים ברשימת המרואיינים בתכניות הטלוויזיה והרדיו. אשר על כן, לא שמעתם (כמעט) אתמול או היום את השר ישראל כץ זוכה לשבחים והללויות על הירידה הדרמטית במספר תאונות הדרכים במדינה. לא שמעתם גם את חברי הכנסת יריב לוין, כרמל שאמה-כהן, חיים כץ או גילה גמליאל מתראיינים ומדברים. איפה הם? בלעה אותם האדמה. מדי כמה ימים, מוזנק השר משה יעלון, לחזית, להצהיר משהו בתחום הבטחוני. הכל לפי שליטה ובקרה של המטה המרכזי (האדונים ג”ג, כאמור)
אתר ליכודניק הביא לפני מספר ימים גם את הסיפור הבא: אדם בשם דדי סויסה, מונה לתפקיד במטה השטח של הליכוד, תוך שהוא עוקף פעילים ותיקים יותר בתנועה. כתוצאה מכך, אנשי שטח רבים לא מוכנים לעבוד עמו. סויסה, הוא איש ביצוע (ככל הנראה) והיה בעבר איש שטח של מפלגת העבודה, אז פלא שהליכודניקים לא רוצים לעבוד איתו? “צריך לזכור כי סויסה היה נגד ממשלת נתניהו. רק לפני שלוש שנים היה ממארגני יוזמה לצאת נגד ממשלת נתניהו הרע. בעת המחאה בקיץ 2011 הוא היה מבין המפגינים. האם זהו מינוי מקצועי?”
זאת אומרת שהם חושבים שיעלון הוא הדובר הכי מוצלח שלהם? באמת?
לשמוע את אופיר אקוניס – אומר שהוא מביעי שאט נפש מן הפרסום המזעזע. מעורר גיחוך, האיש שאחראי על כל פסולת פוליטית ופרסום שערורייתי אפשרי מביע סלידה ממשהו,? על זה נאמר, חחחחחחחחחחחח
הם מתוסכלים מההנהגה שמתעלמת מהם, הם לא מקבלים או משותפים במסרי הבחירות שעל זה נאמר “אלכלו לי שתו לי” – שיקחו מספר ויעמדו בתור מאחורי שאר עם ישראל שמקבל את אותו יחס
איני אוהב שמשתמשים בסימבולים מהשואה במקומות שאינם רלוונטים ועוד יותר מזה אני חרד לכך שמשתמשים בסימבולים מהשואה או במטאפורות מסוג זה כלפי יהודים.
אבל… אני חושב שהשואה היא חלק מאיתנו. היא חלק מההויה הישראלית-היהודית. היא טבועה עמוק עמוק בתוכנו והיא פורצת אצל כל אחד מאיתנו במקומות הכי לא צפויים באופן ספונטאני.
את המילים בשיר הבא, אחד השירים הבודדים שפרסמתי בטכניקה זו בעברית, אנגלית וגם ב…גרמנית, כתבתי לפני הרבה זמן, בעת שהותי בגרמניה ועבודתי עם בני העם הגרמני. את השיר הקדשתי לזכר אבי ז”ל, יליד גרמניה, שאהב מאוד את ארץ זו, אך נאלץ לברוח מביתו לאחר עליית הנאצים, נתפס עלידם, עונה קשות ע”י הנאצים בתקופת השואה אך שרד ולבסוף הקים את משפחתו ואת מולדתו האחת והיחידה בארץ ישראל! הקליפ במקרה הזה מלווה בפס קול מקצועי שכמובן אינו שלי (אני כמעט בטוח שהוא של ריצ’רד קליידרמן). ניסיתי לשלוח אותו להרבה זמרות ישראליות ולהציע להן לבצעו. לא הצלחתי להבין מדוע יש כל כך הרבה אנשים בארץ, שמשתמשים במובאות מהשואה כמו הפרסום של בנט על רקע גדרות הגטו, אבל עד היום, אף זמרת ישראלית לא מצאה לנכון לבצע את השיר הזה באחת משלוש השפות והאם השיר הזה באמת כל כך גרוע?
https://www.youtube.com/watch?v=kjyg-y5drYU