ראש הממשלה נתניהו משתתף בהמון טקסים ומפגשי הנצחה והכרה. בשבועות האחרונים, שמתי לב, שכמות ההודעות היוצאות מלשכת ראש הממשלה, מבשרות על הרבה לחיצות ידיים והזדמנויות צילום ומעט על תוכן. זה תמיד היה כך, אני מניחה, אבל כמות הטקסים, הסרות הלוט, החיוכים למצלמה – הולכת וגוברת. לא עובר יום בלי הודעה על אירוע יזכור כלשהו או מסדר או ריטואל או חגיגה. הסרת לוט מבית הספר על שם פרופ’ בן ציון נתניהו, טקס האזכרה הממלכתי להרצל, טקס קורס טיס, לחיצת ידים עם מתמודדי אולימפיאדת המדעים. וזה רק מן הימים האחרונים.
אין ספק שראש הממשלה אדם עסוק, אבל מוזר, שמכל הטקסים והחגיגות, הוא אינו מוצא מעט זמן לחברי המפלגה שלו. הודעות הסמסים המרובות מלשכת ראש הממשלה ממשיכות להגיע (הפעם על אולימפיאדת המדעים או משהו), גם כאשר מעל ל 3500 בעלי זכות הבחירה בליכוד מנסים לרענן את מוסדות המפלגה ולבחור מחדש אנשים לתפקידים. ראש הממשלה מציין, מנציח, מניח, חולק, ובשטח תחושת הניתוק הולכת וגדלה.
עד מתי הליכודניקים ימשיכו להציף, מלמטה, בדרישות, ליחס, לפעילות, ליוזמה – וראש הממשלה ימשיך להתעלם?
* * * *
הנה שיחות קצרות עם כמה מחברי הליכוד שהגיעו היום לסניף תל-אביב בגני התערוכה כדי לבחור את נציגיהם למוסדות המפלגה. “טקס” הבחירות הזה אינו מספק אותם וגם אליו הם הצליחו להגיע רק באמצעות צו של בית משפט. הם רוצים כינוס מרכז, להעיר את השטח, להכניס מחדש פעילים לעבודה בתוך המפלגה.
אלי נאגר, מועמד לועדת חוקה: “אני הצבעתי לישראל כץ לתפקיד יו”ר המזכירות. הוא הבטיח לנו ועדת חקירה כדי לברר לאיפה הלך כסף. לא יתכן שהיו לנו 56 מליון ש”ח בבחירות הארציות, ואנחנו נכשלנו בבחירות. כי 20 מנדטים זה כשלון צורב. ועוד יותר מכך, חטא על פשע, פתאום נוצר גירעון. כל השנים אני עבדתי במערכות בחירות, קיבלתי חומרים וחילקתי. הפעם, כשבאתי למטה בחשמונאים לא נתנו לי להכנס. מנעו ממי. אני רוצה, בדיוק כמו שהשר ישראל כץ הבטיח, שתהיה חקירה בתוך המפלגה להבין איפה הכסף. יש פה עניין של שחיתות ממדרגה ראשונה. הם אומרים עלינו, הקטנים שאנחנו מושחתים. אבל האנשים פה הם ישרי דרך, חברי מרכז שלא מבקשים דבר. אין לי משהו נגד מירי רגב, אבל הטלפון של גלעד ארדן ביום שישי הרתיח אותי. הוא בא ואומר שישראל כץ לא עושה שום דבר עשר שנים? אתה יודעת מה אומרים על זה? על ראש הגנב בוער הכובע”
סטלה אבידן, מועמדת לועדת חוקה: “לנשים שוריינו 7 מקומות מתוך 17. זה לזכותם שסוף סוף שינו זאת. אבל כמות הנשים שרצות היא חסרת תקדים. הירושלמים תומכים בי, אני מנסה את מזלי. ליו”ר המזכירות הצבעתי לישראל כץ”
אלי גבאי, מועמד ליו”ר הלשכה, מתמודד מול זאב אלקין: “אסור שאדם שכבר מחזיק בתפקיד בכיר בליכוד יחזיק גם במוסדות. זה לא בסדר. אנחנו פעילים ותיקים שנמצאים שנים במפלגה, וצריך לרענן את המוסדות”
רמי גבאי, רמת השרון, מסתובב עם ניירות כתובים בכתב ידו בצפיפות, מציע לשנות את הגישה במפלגת הליכוד, “שיהיה יותר כמו במפלגת העבודה. אני רוצה שמינוי שרים יהיה טעון אישור מרכז. לא יתכן שלימור לבנת זכתה במקום כזה נמוך, והיא מקבלת להיות שרה. היא רוצה היום לשנות לועדה מסדרת, כי היא יודעת שאין לה יותר סיכוי. גמרה את הקריירה. אני הולך עכשיו להצביע לדני דנון ליו”ר המרכז ולמירי רגב ליו”ר המזכירות. הגישה שלי היא למחוק את השרים המכהנים. לא רוצה אותם. אין שרים ספרדיים, כחלון הלך, המצביעים של הליכוד זה ספרדים והם כולם אשכנזים. יש גם בעיה עם הייצוג האיזורי, לא יתכן שהאיזורים נכנסים רק ממקום 20 ואילך.”
דני אביטל, יו”ר סניף חולון וברוך בוקנר, מייסד הסניף: “הצבענו לישראל כץ ליו”ר המזכירות, אלקין ליו”ר הלשכה ודני דנון ליו”ר המרכז”
את הפוסט ניתן לקרוא גם בפלוג, באתר הארץ
אלי גבאי פעיל ותיק? פחחחחחחחחח….
אלי גבאי היה עד שנת 2009 במפד”ל. הוא היה חבר מועצת העיר ירושלים וגם סגן ראש העיר ירושלים מטעם המפד”ל, אח”כ הוא גם היה ח”כ מטעמה בשנים 1998-1999 (לאחר פטירת זבולון המר ז”ל) וקדנציה שלמה בכנסת ה-17 (2006-2009).
בסוף 2008-תחילת 2009 כשראה שלא יזכה לעוד קדנציה במפד”ל, ערק לליכוד (יחד עם בנו יאיר גבאי, שנבחר כחבר מועצת העיר ירושלים מטעם הבית היהודי וערק עם המנדט שלו לליכוד) אבל גם שם הוא לא ממש נכנס לכנסת או אפילו התקרב אליה (מקום 55 ברשימה ב-2009, ברשימה ב-2013 הוא בכלל לא הופיע…).
עכשיו הוא מנסה להשתלט על המוסדות, בטענה שהוא פעיל ותיק.
ושוב אסיים בפחחחחחחחחחחח….
לא עושה רושם של התקוממות רצינית. הרבה ברבורים ששומעים בכל מפלגה מפעילים מאוכזבים.
אירוע אחד שנתניהו ידפוק הופעה כמו שהוא יודע לעשות ו… הופה! כולם שוב אוהדים אותו.
–
בסופו של דבר, כשנתניהו יגמור את הקדנציה, המועמד הכי כריזמטי ינצח.
לא נתנו לי להכנס. מנעו ממי-typo