בזכות פניה של התנועה לחופש המידע, וגם בזכות עבודה עיתונאית של ברק רביד (מידע שרב שפורסם והפעיל לחץ ציבורי) פורסם היום יומן העבודה של שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן לשנת 2014.
גם היומן הזה, שנמסר על פי דרישות התנועה ועל פי המחויב בחוק חופש המידע, אינו מפרט את נסיעתו של ליברמן לוינה בספטמבר 2014, על אף שכלול בו דיווח על הביקור בליטא והנסיעה לארה״ב, שני היעדים אליהם נסע שר החוץ בספטמבר- אשר ביניהם התקיימה גם עצירה בוינה, במהלכה נועד שר החוץ לפגישות מדיניות, עם שר החוץ האוסטרי, עם נשיא הרפובליקה סרפסקה מילוארד דודיק וגם פגישה פרטית עם מרטין שלאף.
היומן, בתבנית פרסום לקונית מאוד עלה היום באתר הממונה על חופש המידע של משרד המשפטים. רק לפני כמה ימים קבע מבקר המדינה ששמירת החשאיות סביב פגישות ליברמן באוסטריה והעובדה שראש הממשלה נתניהו לא עודכן בכך – אינה תקינה. קביעת המבקר הגיעה לאחר פניה שקיבל מח״כ שלי יחימוביץ.
מעיון ביומן המלא של ליברמן לשנת 2014, אפשר ללמוד דברים נוספים:
במהלך השנה יצא ליברמן פעמיים לפריז (פברואר ויוני), אך ערך שם ביקור נוסף בפריז שהוגדר כחשאי ושדבר קיומו הודלף לעיתונאי בן כספית. הביקור השלישי בפריז בימים האחרונים של חודש דצמבר תואר כך:״שר החוץ נצפה במלון בפריז, מלון החביב במיוחד על גורמים ערבים מן המפרץ וסעודיה״. הטנגו האחרון הנ״ל בפריז אינו מוזכר כלל ביומן הרשמי כפי שפורסם וזאת על אף שמדובר בנסיעה שנחשפה ודווחה (במעריב כאמור). מדוע לא לכלול אותו בדיעבד?
קפריסין, האי הקטן השכן לנו, זכה לשני ביקורים במהלך שנה אחת. מה קורה שם? ליברמן ביקר שם פעמיים בשנה אחת. ב 2015, עדיין בתפקיד שר החוץ, הספיק ליברמן להגיע פעם נוספת לקפריסין, בביקור שתואר בלינק הבא – כביקור פרטי. חיפושים קלילים בגוגל מעלים שליברמן מרבה לבקר בקפריסין, ולא רק בשנת 2014.
גם בשנתו האחרונה בתפקיד ליברמן שם דגש משמעותי ביעדיו למזרח אירופה. אמנם ארה״ב היא היעד התכוף ביותר (ארבע נסיעות שונות) אך קשה להתעלם מכמות הביקורים ברוסיה (מוסקבה), ליטא, אוקראינה (קייב), בולגריה, צ׳כיה (פראג פעמיים, ביוני ובדצמבר). הביקור האחרון בפראג אף כלל סוף שבוע בעיר ועצירה במועדון לילה שהיה שייך לישראלים (יגאל זילכה). ועוד מזרח אירופה: גרמניה (ברלין), אוסטריה (וינה) פעמיים או שלוש: בינואר, במארס, ובספטמבר ולפי ברק רביד אם סופרים כמה חודשים קדימה ואחורה, אפילו יותר מכך. את אזרבייג׳אן אני לא בטוחה אם לספור כמזרח אירופה או כאיזור אחר.
בינואר 2015, וזה כבר לא מופיע ביומן הנ״ל – הגיע ליברמן פעם נוספת לרוסיה (משם נסע לסין)
בפברואר 2015 – יצא ליברמן פעם נוספת לאוקראינה.
לסיכום אפשר לומר: ח״י שרי חוץ היו לישראל. נתניהו חזר השבוע לתפקיד בפעם הרביעית או החמישית. אם לשפוט על פי היעדים ששם ליברמן על המפה, שש השנים שלו כשר חוץ, יכולים להכתיר אותו כשר לקשרי החוץ של ישראל במזרח אירופה.
בקפריסין היה לליברמן חשבון בנק, שחשיפתו הכניסה אותו לתסבוכת משפטית גדולה – הוסר החיסיון הבנקאי, ותנועות החשבון הזה היו מעניינות מאוד.
עו”ד אביה אלף, שהייתה אחראית לחקירה, סיפרה בריאיון ב”הארץ” שכשהגיעו לתשאולים בקפריסין, העדה הראשית הופיעה באופן מפוחד ומגומגם, ונראה היה שעברה “הכנה מראש”, שיבוש עדות.
אפשר רק לקוות, שהביקורים בקפריסין לא ממשיכים להיות קשורים לחשבון הזה.
כן, אזרבייג’אן והקווקז ככלל יושבים תרבותית במזרח אירופה.
וברור למה לא לכלול את הנסיעה האחרונה לפריז בדיעבד – כדי לשמור יכולת הכחשה. אם משה”ח עצמו עוד לא הודה שהיתה נסיעה אחרי החשיפה, למה שיעשה את זה ככה?
מדובר בפוליטיקטי ציני ומושחת, שהשתמש בכס שר החוץ לביצוע עבירות כלכליות כאלו ואחרות. מצד שני- קשה להוכיח את זה. הרי כל מי שיכול להעיד שותק באורח פלא….