במערכת הבחירות במפלגת העבודה השאלה החשובה היא מי יהיו שני המתמודדים שיסיימו ראשונים, לא משנה הפער ביניהם. מערכת הבחירות המשמעותית תהיה הסיבוב השני ביום ה׳ 13 ביולי, לרבות הבטחות הפורשים והמפסידים לתמוך (ולשכנע את אנשיהם) לתמוך במי שיגיעו לשני המקומות הראשונים.
המועמדים – יצחק הרצוג, אבי גבאי, אראל מרגלית, עמיר פרץ, עמר בר-לב, עמירם לוין, אלדד יניב ויום טוב סמיה – חלקם מומחי דילים והתחייבויות הדדיות לאורך שנים. כולם מכירים את כולם. אראל מרגלית תמך בעבר פעמיים בהרצוג. מעניין אם הרצוג יגמול לו טובה. כבל תמך בעבר בהרצוג, והיום הוא תומך בהתמודדות של שלי יחימוביץ׳ בהסתדרות, התמודדות שבה הרצוג תומך בניסנקורן, יו״ר ההסתדרות המכהן. פרץ סייע בעבר ליחימוביץ׳ וזו כבר ממש היסטוריה, כי הם התקוטטו והשלימו.
ההיסטוריה של התמיכות, הקשרים, השנאות והידידויות מוכיחה שכל מהלך כזה הוא לטווח קצר. ׳תמוך בי ואין שום קשר למי שאתמוך בו׳ בעתיד. כל התכמנות הפוליטית היא למטרות מידיות.
מה שמעלה את השאלה הטבעית: האם שלי יחימוביץ׳ תתמוך באבי גבאי לראשות העבודה (4 ביולי) בתמורה לתמיכתו בה לראשות ההסתדרות (23 במאי)? לדברי אנשי גבאי, תמיכתו ביחימוביץ׳ הנה נטולת דילים. הוא פשוט חשב שאסור לו לשבת על הגדר והחליט מטעם עצמו וללא תמורה להצהיר שהוא תומך ביחימוביץ׳ לראשות ההסתדרות.
בינתיים, הנה תמונה שצייץ אתמול ספי עובדיה. כל הנוכחים רצו (ככל הנראה) להיות מצולמים. יש להניח שיועצים צילמו את התמונה. היא טובה מדי בשביל להיות מקרית או מצולמת על ידי עובר אורח. בכל זאת, אם הצדדים רוצים להיות מצולמים, לא כדאי להשאיר את הביצוע ליושב קפה תל-אביבי תמים.
ספוטאד היום בקפה אלטרנטיב בת״א: הרצוג, אבי גבאי ולא פחות מעניין- שלום שמחון לשעבר האופריטור הפוליטי של אהוד ברק. pic.twitter.com/b7cAJkCtRT
— sefiova-ספי עובדיה (@sefiova) April 23, 2017
כלי התקשורת השונים הוצפו בסקרים פנימיים של מועמדי העבודה. מעבר להתנסות שלי (פה בבלוג) לפני 5 שנים עם סקר מתפקדים, שתוצאותיו היו רחוקות מתוצאות האמת, דעתי על הסקרים הלכה והתדרדרה לאורך השנים. במיוחד על סקרים מטעם (ברור). בשבועות האחרונים, פנו אלי מספר יועצים כדי שאפרסם סקרים. סירבתי לפרסם מבלי לציין מי הגורם המשלם, ויותר מכך, סירבתי לפרסם בכלל. מפה לשם, הכרזתי על פיד ובלוג נטול סקרים ובינתיים אני מחזיקה מעמד עם ההחלטה הזו. למרבה הצער, אין דרך מקצועית טובה לדגום מתפקדים של מפלגה או תומכי מפלגה ולכן הסקרים משרתים אך ורק את מי ששילם עבורם. גם אם עיתון יפיק סקר מתפקדים, אבחר שלא להתייחס לכך, שכן מחקרית קשה מאוד לדגום תומכי מפלגה מסוימת. זה פשוט לא עובד. אז עצה לקוראי הבלוג: התעלמו מכל הסקרים כרגע.
מה עוד בגזרת מפלגת העבודה?
מחר: תתקיים מסיבת עיתונאים של עמירם לוין, באמצעות שידור ישיר מעמוד הפייסבוק שלו. מהלך נבון של ויתור על שכירת אולם/מקום בבית ציוני אמריקה ו/או בית העיתונאים. יש פייסבוק לייב, מדוע להוציא כסף על מקום? אני מקווה עבור לוין, שהשאלות יהיו גם מעיתונאים ולא רק מן הציבור.
כיצד הוא יקרא שאלות מן העמוד ויענה במקביל? האם יש אפליקציה שמאפשרת להקרין על המסך שלו שאלות מעיתונאים – להבדיל משאלות בתגובות שהוא בורר או שבוררים עבורו. אם יועצי התקשורת בוררים עבורו את השאלות, אז יש להניח שהם יבחרו את מה שקל ונעים, לא?
אגב, יועצי התקשורת של לוין הם אריק בן שמעון לשעבר היועץ של השר אורי אריאל מתקומה, ואסי טלמון לשעבר היועץ של ח״כ אורי אורבך ז״ל מהבית היהודי. בקיצור, לוין ממחיש את המשמעות של ״השמאלנים חוזרים״. הנה, אפילו היועצים הימניים עוברים לשמאל. השניים גם עובדים עם מרכז רבין.
ואכן, הקמפיין של אראל מרגלית, ׳השמאלנים חוזרים׳ מסתמן כאפקטיבי. מצד אחד, מרגלית הקפיץ והרגיז את השר לבטחון פנים, גלעד ארדן בכך שנפגש עם ג׳יבריל רג׳וב. מרגלית ממשיך בפגישות עם מנהיגים פלסטינים. היום (ב׳) הוא נפגש בירושלים עם בשאר אל-מסרי, היזם מאחורי העיר רוואבי. מצד שני, עד לעמירם לוין (שתמך בעבר בשוברים שתיקה), מרגלית מצליח לבדל את עצמו משאר הקבוצה. הרצוג יצא נגד מרגלית בנוגע לפגישתו עם ג׳יבריל רג׳וב, אך תוך זמן קצר מרגלית זכה להודעות תמיכה מדוד מידן, איש השבויים והנעדרים של ראש הממשלה נתניהו ומראש השב״כ לשעבר כרמי גילון.
הבחירות בסיבוב הראשון יתקיימו ב-4 ליולי ולא כמו שפורסם.
תודה. מתקנת. וסליחה על הטעות
הרצוג משאיר אחריו גוויה מתה. מנהיג רכרוכי שפחד להיות אופוזיציה לוחמת. מקווה שלא מאוחר מידי להביס את לפיד בקרב על האספסוף של השמאל.
אראל מרגלית ראש הממשלה הבא.