השר שאול מופז צפוי להיפגש בקרוב עם אבו מאזן. בפגישה, שתתקיים עוד לפני שיצא מופז לארה”ב בשבוע הבא, אמור להשתתף גם יצחק מולכו, שליחו של ראש הממשלה לנושא הפלסטיני.
לכל הפגישות-חצי פגישות שנערכו בין שרים ישראלים, כולל רוה”מ, לאבו מאזן בשנים האחרונות אפשר לקרוא מדדייטינג (מלשון מדדייט). מדדים מדייט לדייט, כשמדובר בפגישה לשם הפגישה. רוה”מ לא פגש את אבו מאזן (פנים אל פנים) מזה 21 חודשים (מאז ספטמבר 2010). אלא אם כן הם נועדו באופן חשאי. שר הבטחון אהוד ברק פגש אותו באופן חשאי לפני תשעה חודשים. לי לא ידוע על פגישות שרים אחרים איתו.
ולכן, יחד עם הציפיות בגובה דשא, מפגישת מופז – אבו מאזן, ברור שמדובר בפגישה חשובה. לכך, מצטרפת טיוטת העמדה המדינית של קדימה, שתועלה לדיון מחר בועידת המפלגה שאותה חיבר ח”כ אבי דיכטר.
לא מדובר במשהו חדש. אלה הם עקרונות ידועים, שחוקים, שכל תלמיד שנה א’ בחוג למדע המדינה שורק אותם מתוך שינה. “מו”מ על בסיס קווי 67, בתוספת גושי ההתיישבות הגדולים… עם חילופי שטחים מוסכמים, כשקו ייחוס זה הוא בר הגנה”, “בהסדר הקבע, יהודה שומרון וחבל עזה יהיו ישות מדינתית אחת, מפורזת מנשק צבאי ומחויבת לעקרונות הקוורטט”, “השאיפות הלאומיות והאזרחיות של העם הפלסטיני יוכלו להתממש בגבולות המדינה הפלסטינית לכשתקום לצידה של מדינת ישראל”.
בעמדות החלקיות שהעלה דיכטר בבלוג שלו, אין התייחסות לנושא הפליטים וזכות השיבה, וגם לא ליוזמת השלום הערבית, אך יתכן שהם לא הועלו לאתר של דיכטר ויכללו בניסוחים שיועלו בועידה.
הנקודה הפוליטית כאן, היא, הניסיון של קדימה, כמפלגה לבדל את עצמה מן השותפה הקואליציונית הבכירה, הליכוד. פיני וולף מוואלה כתב על זה כבר היום בבוקר בהרחבה: “נראה שלמרות כניסתה לקואליציה, קדימה מחדדת הבדלים מול ראש הממשלה בנימין נתניהו: הוא אמר בעבר שגבולות 67′ אינם גבולות בני הגנה. כעת, קדימה חולקת עליו: “קו ייחוס זה (67′ – פ.ו.) עם חילופי שטחים מוסכמים – הינו בר הגנה.”
השאלה היא, אם במרווח שבו חיה קדימה – בין מפלגת העבודה נושאת הדגל ה”חברתי-תחילה” (יחימוביץ’: “הדרך המדינית שלנו ברורה. אנחנו שוחרי שלום והסדר, בעד שתי מדינות לשני עמים. אבל האם עם הסיסמה הזאת אתם רוצים ללכת לבחירות? במה זה מבדל אותנו מקדימה?) לבין הליכוד נושא הדגל של תכירו בנו כ”יהודים-תחילה” (או במילים אחרות, בכל פעם שמישהו ינסה לדרוש מישראל לקיים מו”מ נביא תירוץ חדש) – היא תצליח למצוא קהל שיצביע לה.
מופז הציע תוכנית מדינית כבר לקראת ההליכה של הפלסטינים לאו”ם בספטמבר האחרון וקרא להכרה במדינה פלסטינית לקראת אותה ההצבעה (שנפלה). הוא היה אחד הבודדים במרכז-ימין הפוליטי שאמרו זאת בפה מלא. יחד עם זאת, בעית התדמית האישית שלו ושל קדימה כמפלגה – נותרה בעינה.
ציפי לבני אמרה זאת אתמול באופן חד: “קדימה לא תהיה קיימת בבחירות הבאות”.
הדבר המדהים הוא: תומכי ציפי לבני בחסות ההלם הראשוני ממעשה מופז, מיהרו להביע תמיכה ביחימוביץ. בחלוף הזמן, הם מנסים עדיין למצוא תירוצים למה יש לתמוך במפלגת אווירה. חבל. חבל מאוד.