היום הסתובבתי בקלפי ההצבעה ברמת השרון, ושוחחתי עם פעילים. בשעה זו (19:00) עדיין איננו יודעים מי ינצח את הפריימריז במפלגת העבודה – פרץ או גבאי- אך אחד הדברים שסיפרו לי פעילי השטח הוא שמטה גבאי מאורגן הרבה יותר טוב, מבחינת יצירת קשר עם בוחרים שמזוהים כתומכיו ושהם משגרים הודעות לצאת להצביע באופן הרבה יותר יעיל.
לדבריהם, מטה גבאי השקיע הרבה יותר כסף בניהול יום בחירות לעומת מטה פרץ שתקציביו (כך אמרו הפעילים) דל בהרבה.
בירור העלה שאבי גבאי קיבל מעמירם לוין את מערכת ההמרצה, כתוכנה ייעודית ליום בחירות, המתיישבת בניידים כיישום פשוט כולל נחיות המרצה מדויקות ומשוב למילוי על ידי מתנדבים, בנוגע לאופן הצלחת/כשלון הקשר של המתנדב עם המצביע הפוטנציאלי. המפתח של התוכנה/יישום, שמואל וואזנה, העביר אותה כפי שהיא למטה אבי גבאי וזה היה שדרוג משמעותי כבר ליום הבחירות בסיבוב הראשון.
להלן צילומי המסך של אפלקיציית ההמרצה של שמואל וואזנה.
מסך ראשון: אופן הפנייה אל מתפקדי העבודה, נוהל השיחה, איך מציעים הסעה, איפה אמורים להצביע וכולי.
מסך שני: מסד הנתונים על המצביע הפוטנציאלי אשר מגיע לנייד של מתנדב המטה של גבאי. למי הוא אומר להתקשר, איפה הוא גר בארץ, מה גילו.
מסך שלישי: משוב למילוי על ידי מתנדב המטה של גבאי, האם המצביע ידע היכן להצביע, האם הוצעה לו ההסעה, מתי הוא מתכנן להצביע ולמי החליט להצביע בסופו של דבר.
ייעול מן הסוג הזה של מערכת המרצה לפריימריז הוא חשוב במיוחד במערכה שבה הכרעת הבוחר יכולה ליפול על 100 קולות לכאן או לשם. מיותר לציין שהמתנדבים לא צריכים לבוא לחייג מן המטה או מקום כלשהו, את פעילות ההתנדבות הם יכולים לעשות מן האוטובוס, מן המשרד, מגינת המשחקים כשהם שומרים על הילדים אחר הצהריים וכולי.
ככל שידוע לי, זו פעם ראשונה (בישראל) שאני רואה מערכת המרצה מן הסוגה זה לבחירות. כבוד למטה גבאי ולמועמד על המהלך.
להלן התמונות שלי מסניף רמת השרון:
הצבעה בדיסקוטק (זו עדיין מילה לגיטימית?) המקומי ה- צ׳צה, רמה״ש. ח״כ יוסי יונה ממחנה גבאי הציץ לצ׳צה לרגע. pic.twitter.com/ZtUlWvBM1L
— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) July 10, 2017
לנצח בבחירות
לא “את הבחירות”
כמו להפסיד ב, להיכשל ב.