1.
ההודעה על פרישת ניצן הורביץ מהתמודדות במרצ הותירה את הקהיליה הגאה בישראל במצב דכדוך קשה. מצד אחד, יש ח״כים שאולי לא מעוניינים לשלב את הנושא האישי הזה באג׳נדה הפוליטית שלהם . מצד שני, בליכוד, זכה אמיר אוחנה בהישג (מבחינתו) אך הוא כיוון שהתמודד על מחוז תל-אביב הוא משובץ במקום לא ריאלי, מספר 32 ברשימת הליכוד לכנסת. היידי מוזס, בתו של ח״כ מוזס, לסבית מוצהרת שנטשה בצעירותה את העולם החרדי ומאז פעילה למען זכויות זוגות גאים, החליטה לא להתמודד בבחירות בסיבוב הנוכחי. במפלגת העבודה ממתינים עדיין לשיבוצים של ציפי לבני. יש להניח שהיא תודיע על שאר השיבוצים שנותרו בידיה (16, 22) רק אחרי הפריימריס ועל כן, גם שם יש עדיין אפשרות לשיבוץ חבר/ת הקהיליה (לי יש גם בראש מועמד/ת שבו/בה מדובר).
בינתיים – מה נותר לעשות עם העדרו של הורביץ ממרצ? להשקיע את המאמצים בפעילים בולטים במפלגת ׳יש עתיד׳ .
מרווח הזמן ללחצים פומביים על יש עתיד גדול (יחסית). רק בתאריך 26 בינואר צפויים במפלגה להציג את הרשימה שתמודד לכנסת, ולמעט מחויבותה המשמעותית של יעל גרמן לנושא, משוחחים כיום בקרב חברי הקהיליה הגאה בישראל על שני שמות נוספים שראוי לדחוף שם. האחת, זהורית שורק, פעילה מרכזית ב׳יש עתיד׳, לסבית, דתיה ומי שמשמשת כיו״ר התא הגאה של המפלגה. השני, עו״ד אסף וייס, יועץ של יעל גרמן ומי שהיה מעורב עמוקות בניסוח חוק הפונדקאות.
מעניין, האם מיצוב מועמד לטה״בי במקום ריאלי ימשוך אל יש עתיד קולות ממרצ? אגב, מועמד לטה״ב עשוי למשוך גם קולות של צעירים רוסיים (אבל זה כבר לפוסט אחר)
2.
אתמול קרה דבר מצחיק (לי). נסעתי לנצרת כדי לראות את המתרחש בועידת חד״ש ושם בקהל ישב בשקט, יו״ר הכנסת לשעבר אברהם בורג. אוזניות לראשו, הוא הקשיב לתרגום הסימולטני של הנאומים ולא היה נראה כמי שעוסק בפוליטיקה של דילים וחדרים צדדיים מלאים בעשן.
שאלתי כמה אנשים מסביב, והם הרימו גבה, פחות או יותר. הוא מזמן כבר בעניין, הם אמרו לי. הוא פעיל, הוא ציר. אין בכך כל חדש בחד״ש.
הוא מתמודד, שאלתי? לא. ודב חנין חזר על האבחנה: ״הוא פה כי הוא פה. אינו מתמודד״ ובכלל הוא מתנגד לאיחוד בין שלושת המפלגות הערבית-יהודית חד״ש ושתי האחרות: בל״ד ורע״ם-תע״ל. בורג התקבל שם במחיאות כפיים מנומסות, אולי קצת יותר, אבל אף אחד לא נדהם מכך שיהודים מעורבים בעשייה פוליטית במפלגה ערבית-יהודית. הי, זה כל הקטע, לא? דווקא הגעתו של ח״כ אחמד טיבי (תע״ל), הסיבוב הקצר שלו בחדר המדרגות עשתה יותר רעש ובאזז במקום. מה הוא – מן המפלגה האחרת כלפיה חשים הנוכחים בחד״ש בניכור מסוים – עושה שם. שיחה קצרה עם טיבי הבהירה שהוא הגיע אך ורק כדי להתראיין יחד עם החתן-לעתיד, ח״כ מוחמד ברכה לטלוויזיה באותה השעה. טיבי נכנס מן הצד, התיישב מאחורי וילון לבן, תוך 10 רגעים סיים את ענייניו מול המיקרופון (הוא טוב בזה) וברח החוצה אל מדרגות חיצוניות לגשם הסוער תוך שהוא בקושי נראה על ידי הנוכחים באולם.
כל הזמן הזה, באולם הלבן המשיך לשבת בחרישיות כאחד האדם, בורג. אחר כך הוא גם נאם. דיבר בעיקר על החששות מלאומנות יהודית ומדוע התהליך ההפוך, של לאומנות ערבית הוא משהו שיש להתנגד אליו (ולכן, כך בורג, כציר של חד״ש מתנגד לאיחוד בין הסיעות).
רק בדיעבד למדתי שהנוכחות של בורג שם בועידה עשתה כותרות. מוזר, לא? דברים שרואים משם לא רואים מכאן.
אולי פרק נוסף נכתב היום בסיפור המוזר של כחלון-קריית שמונה, עם הצטרפותה של יפעת ביטון למפלגתו של כחלון,. ביטון הייתה סגנית ראש העיר בקריית שמונה. מה דעתך?
פרישתו של ניצן הורביץ אולי הותירה חלק מהחד-מיניים בישראל בדכדוככך קשה, ואולי לא. הניסיון לייצר באופן מלאכותי “קהילה” על בסיס של נטייה מינית, הוא מצד אחד ציני להחריד (שתכליתו לקדם עסקנים שזה הטיקט שלהם), ומצד שני, שטוף דיעות קדומות (כפי שמוכיח אמיר אוחנה, כשהוא מסביר שהעובדה שהוא הומוסקסואל מוצהר, לא צריכה לשנות מאומה לגבי זכותו להביע עמדות שאולי מי מעסקני “הקהילה”, לא כ”כ אוהב…).
נטייתו המינית של ניצן הורביץ לא מעלה ולא מורידה מאומה לגביו. אם להאמין לדרוקר, הוא גם לא פרש בגלל נסיבות הקשורות בכך, אלא בגלל שהדיל שלו בתוך הגוף הבוחר הזעיר של מרצ, לא כ”כ הצליח, כוהוא היה צפוי להתדרדר במורד הרשימה. מצד שני, אם נלך לפי השיטה המוזרה הזו – אפשר לטעון שמרצ החליטה לפגוע בלא-סטרייטים שבין חבריה…;-)
הנוכחות של בורג בוועידת חד”ש עשתה כותרות, כי היא חידשה להמון אנשים (אולי לכמה יודעי ח”ן בתוככי חד”ש, אבל לכל השאר, שזוכרים שמדובר בעסקן שהרוויח הון כיו”ר ההסתדרות הציונית, אלה היו חדשות מעניינות…). חד”ש היא מפלגה יהודית-ערבית, בערך כמו שהליכוד היא מפלגה יהודית-דרוזית (למרות שסביר שליכוד מקבל יותר קולות דרוזים, מאשר חד”ש מקבלת קולות יהודים…). היהודים בחד”ש הם קישוט ושריד זניח לעבר שבו הייתה מפלגה אחרת, כזו שגם העזה להביע עמדות עצמאיות, שלא הונחתו ממוסקווה (עד שהפלג ששולט כיום, הצליח להביס את הפלג ההוא, שחזר לציונות, וצאצאו המוכר ביותר, הוא אפרים סנה…).
אחמד טיבי ממש לא הדהים איש בחד”ש בנוכחותו. הוא כבר רץ בעבר עם חד”ש, ואיש שם לא מתפלא על ריצות משותפות, שכן חד”ש עצמה קמה כגוף שמאפשר לקומוניסטים (בשמם הקודם רק”ח, ובשמם החדש-ישן מק”י) כפלטפורמה לריצה עם לא-קומוניסטים שיכולים להכניס עוד כמה קולות (בעבר הם רצו עם צ’רלי ביטון וסעדיה מרציאנו מהפנתרים השחורים). חד”ש היא מפלגה ערבית, וריצה עם טיבי היא ממש לא הפתעה. ההפתעה היחידה היא ההתעקשות שלהם לשמור על נער פוסטר יהודי גם במסגרת של רשימה מאוחדת. כנראה חנין מאוד אהוד שם.
u complete me
😉
אורי, אתה מופלא.
באיזה בטחון ורהיטות אתה כותב קשקושים מוחלטים.
אולי שמעת על דב חנין? תמר גוז’נסקי? ויקיפדיה?
וגם לגבי נטייה מינית, אתה רוצה להגיד לי שבאמת לא ראית שיש נושאים פוליטיים משותפים לבעלי נטייה מינית שהחברה סימנה כ”חריגה”? אולי יש לך דעה דומה על צבע עור, ועל מגדר – למה שהם ישפיעו על העמדות, או על המקום של מישהו בחברה ובפוליטיקה?
יש נושאים פוליטיים קשורים לנטייה מינית ? זה מעניין. כלומר ימין או שמאל מדיני זה קשור למי אני נמשך מינית. וואלה זה מטורף לגמרי.
ועוד פרט קטן – החברה סימנה את ההומואים כחריגים כי… הם חריגים. משהים נכון ? הם דבר רע בלהיות חריג זה סתם עובדה. ההומואים הם 1% עד 5% מהאוכלוסייה תלוי בהגדרות, לכן הם די חריגים. במיוחד לאור העובדה שהם נוטים להתרכז בתל אביב מה שהופך אותם לעוד יותר חריגים בשאר המדינה.
כמובן היה צריל לקרוא: ״מדהים נכון ? אין דבר רע בלהיות חריג״. באמת צריך להוסיף אפשרות לעריכה בדיעבד.
לא מופלא. “מדהים”, “תותח”, יוצא דופן באיכותו”, כן – אבל לא מופלא. אה, כן, גם “צנוע”…
אני שמעתי על הגב’ גוז’נסקי עוד מימיה המופלאים בכנסת (טרם היות הויקיפדיה…), כאשר לא הצליחה להוציא גנוי לניסיון של קומוניסטים לבלום את גורבצ’וב באמצעות הזרמת טנקים למוסקווה…
יצא לי גם לקרוא מאמרים מלהיבים בבטאון המפלגה “זו הדרך”, שכללו פגכים קטנים של בומור יוצא מן הכלל (למשל “נצחון גדול לקובה על האימפריאליזם האמריקני”, בהקשר לאיזו הודעת גינוי של ארגון מדינות אמריקה מלפני 15 שנה – אין ספק, קובה הולכת מחיל אל חיל, ולא סתם אנשים ממיאמי מנסים להגיע אליה על גבי אבובים…).
הסוגייה המרתקת שהעלית על “נושאים פוליטיים שמשותפים לבעלי נטייה מינית שהחברה סימני כ’חריגה'”, היא מרתקת להפליא. לפי שיטסה זו, היית מצפה שכל החד מיניים בארץ, יהיו ימין קשה, ויביעו תמיכה עקבית בעמידה נחושה מול המדינות השכנות, שם לעתים תולים חד מיניים על גבי מנופים…
אלא מה? מכיוון שלא אמור להיות בדל של קשר בין נטייה מינית להשקפה פוליטית, יכולות להיות בריתות פוליטיות מבדרות כ”כ כמו של כמה ממנהיגי “הקהילה” לבין דמויות מעוררות סימפטיה בתנועה האסלאמית…
ולשאלתך, גם צבע עור ומגדר לא צריכים להשפיע על עמדה פוליטית – ומזעזע שאתה חושב שהם כן. אני מבין שבעיניך לאינדיווידואל אסור להחזיק בדעות משלו, אלא חובתו להשתייך לקבוצה כלשהי, ואז להזדהות עם העמדות שאתה החלטת שחייבות להיות לקבוצה זו. כאגב, זה יוצר בעיונת לא קטנה: דמיין לך אישה לסבית, שהיא דתייה ומתנחלת? היא תמקם אותה פוליטית? עכשיו בוא נאמר שהיא גם ממוצא חצי אתיופי, חצי אוקראיני? ר4ק מהקונפליקטים הקבוצתיים שלך היא יכולה להשתגע. למרבה המזל, לפני שהיא כל הדברים האלה, היא קודם כל בן אדם – שיש לו רצונות משל עצמו, והוא לא מחוייב לתוויות שיהלי קבע עבורו (לכאורה מתוך ליברליזם, ובפועל מתוך ההיפך המוחלט).
בסוף מתברר שבכל ליברל מסתתר גזען/שובניסט/הומופוב קטן
כאילו שאם אתה הומו אתה חייב להאמין בדרך אחת כי הנטייה המינית שלך היא הדבר היחיד שמאפיין אותך
קומדיה, פשוט קומדיה
שמישהו יסביר ליהל את משמעות הביטוי “נער פוסטר”. 🙁
ישנה אמרה מצויינת למה שאני עומד לכתוב “לא צריך להיות חולה סרטן ע”מ להיות רופא טוב ”
מה השאיפה הזו לקדם אדם לפי נטיותיו או מיניותו ? האם ח”כ הומו משמע ח”כ שיקדם חוקים למען הקהילה ?!
אין קורלציה בין מגזרו של אדם לתמיכתו וקידומו, הרי האנטישמים הגדולים ביותר הינם יהודים לפי הספר ועם כל טור של הנביא אוחובסקי הקהילה הגאה ומעמדה צועדת אחורה במרקם הישראלי !
מה עשו 8 ח”כיותיה של מפלגת יש עתיד? אני מוכן להתערב שכל עבודתן הפרלמנטרית למען קידום מעמד האישה לא משתווה לעשייה של גדעון סער
התחרות למצוא רכש מהמגזר הפך להיות כבר ביזוי כל קהילה שהיא, כאילו נשים יצביעו למפלגה שיש בה יותר נשים (ללא קשר למצע) ולהט”בים יצביעו לסלב ההומו …פשוט אידיוטי והאמת , זה מאוד שובניסטי והומופובי !!
אני אצביע למי שיקדם את מה שאני מאמין בו גם אם זה ערבי/הומו/חרדי/אישה/מזרחי וכו
דיי כבר עם זה … דיי להסתכל על כל קהילה ולמצוא לה ‘נציגות’ , זה לא עובד וזה לא יעבוד !
וטל …אני עדיין ממתין לתשובתך , כנראה לנתניהו אין לך בעיה לעשות שעון עצר אבל לענות על שאלות (קלות) את בורחת כמו מאש – וחבל !
זהורית שורק ביש עתיד?! דווקא חיבבתי אותה :-/
אברום בורג, האיש לא מפסיק להפתיע. מהמרכז הפוליטי לשוליים הסהרורים של הפוליטיקה הישראלית.
את מי הוא מפתיע בדיוק? כבר לפני יותר מעשור הוא הביע דעות אנטי-ציוניות, ובשנים האחרונות קורא בגלוי לחרם על ישראל.
לפי האתר של חד”ש יש שלושה יהודים בעשיריה הראשונה. זה יותר “רשימה משותפת ערבית-יהודית” מאשר הליכוד הוא “רשימה משותפת של גברים ונשים”.
בעצם גם התואר “רשימה משותפת לגברים ונשים” יותר מתאים לחד”ש מאשר לליכוד.
ולגבי חד-מיניים, “פוליטי”, בניגוד למה שמקובל לחשוב בחוגים מסויימים, לא שקול ל”מדיני”. “יש נושאים פוליטיים קשורים לנטייה מינית” ממש לא מוביל ל”ימין או שמאל מדיני זה קשור למי אני נמשך מינית”. אמנם, אתה לא צריך להיות הומו בשביל לקדם זכויות של חד-מיניים, אבל סביר להניח שח”כ הומו יעסוק בזה יותר מאשר אחרים.
מקום 8 ו- 10 בחד”ש זה כמו מקום 40 ו- 50 בליכוד.
וואו, גם במקום 8 ו-ג-ם במקום 10 יש יהודים? זה נראה ממש ריאלי, וברור שזה אומר שחד”ש היא מאוד “יהודית-ערבית”. יש להם גם נשים באותם מקומות, כך שהם ממש חזקים גם בתחום קידום שיוויון הנשים.
לפי שיטה זו, אם הליכוד ישים פעילות מוסלמיות ממקום 80 עד מקום 120, אתה תתמלא הערכה לליכוד “כרשימה משותפת הכוללת נשים רבני מיעוטים במספר גדול”…
אני שמח ללמוד סופסוף מהו ההבדל בין פוליטי למדיני. עשורים רבים חלפו, בהם תעיתי באפלה, וכעת, בשעה טובה יצאתי לאור גדול…
אתה לא צריך להיות חד-מיני כדי לקדם זכויות של חד-מיניים, ולמעשה, אם יהיו תלויים אך ורק בחד-מיניים כדי שישמרו על זכויותיהם, הרי שמצבם יהיה רע ומר. כמה טוב שהמצב הוא שונה לגמריה, ועל כן אפשר להרגיע את הקהילה המדומיינת, שבפועל מהווה קרדום לחפור עבור כמה עסקנים, שכנראה אין להם כל תכונה אחרת למכור לבוחרים…
ובאשר ל”מדיני” – קשה לשכנע אנשים בגישתך הנאורה כלפי חד-מיניים, ובה בעת לכרות הסכמים פוליטיים (בתוך המערככת המפלגתית בארץ) ומדינית (עם השכנים הנפלאים), עם גורמים שהם כ”כ לא סובלניים כלפי חד-מיניים, עד שאלו צריכים להימלט על נפשם.
לא, מקום 25 ברשימת הליכוד הוא ריאלי… וזו רק האישה השלישית. לא אמרתי שחד”ש היא מפלגה ערבית-יהודית; אמרתי שהיא יותר ערבית-יהודית מאשר הליכוד היא מפלגה של גברים ונשים. ולצורך העניין, בכנסת היוצאת היו לליכוד 4 מתוך 20 (20% נשים) בעוד בחד”ש היו 33% יהודים. בכנסת הבאה ככל הנראה חד”ש תהיה עם 20% יהודים בעוד הליכוד יהיה עם כ- 10% נשים.
אתה אולי יודע מה ההבדל בין פוליטי למדיני, אבל ככל הנראה יונתן לא יודע (והתגובה הייתה מכוונת לדבריו, כפי שציטטתי). אז תרשה לי להתעלם מהעשורים שלך. ואתה מוזמן לחסוך את הגיגי הסרקזם שלך.
כתבתי בעצמי (ולך נוח, כמובן, להתעלם), שאתה לא צריך להיות הומו בשביל לקדם זכויות של חד-מיניים. אתה גם לא צריך להיות אישה בשביל לקדם זכויות נשים. אבל דמיין איפה היינו היום אם נשים היו צריכות לסמוך על גברים.
ולגבי “קהילה מדומיינת” – נו, הם קהילה מדומיינת בערך כמו שהיהודים הם עם מדומיין – בעיקר כי אחרים מתייחסים אליהם ככאלה. ברגע שלקבוצה מסוימת ניתן יחס שונה מלקבוצה אחרת, היא נהיית קהילה או עם.
ובאשר ל”מדיני” – אין שום קשר. בשביל לקדם עניינים מסויימים צריך פוליטיקה, כולל כריתת בריתות עם גורמים שחושבים אחרת ממך – בנושאים מדיניים ובנושאים אחרים. גם פייגלין “כרת הסכם” עם תמר זנדברג לגבי לגליזציה של סמים קלים.
מקום 25 בליכוד שקול למקום 4-5 בחדכ”ש – מקום שיכול להיכנס ויכול לא להיכנס. להשוות אותו למקום 8 בחד”ש, זה בערך כמו להשוות את ברצלונה לקבוצת הכדורגל של קיבוץ אור הנר, שכן בשתיהן יש שחקנים שנולדו בארגנטינה…
אתה טוען לגבי מספר יהודים בחד”ש בהשוואה למספר דרוזים בליכוד, והבאת ספירה של יהודים בחד”ש. הניסיון לגלגל את זה רק לעניין הנשים, הוא חסר טעם, לאור העובדה שדבריך כתובים ממש פה למעלה…
כבכל מקרה, גם ספירת הנשים שלך לא מחזיקה מים. בפועל לא נבחרה אף אישה בחד”ש (היא נכנסה רק אחרי שברכה הסכים לצאת), בעוד שבליכוד נבחרו 4. השאלה כמה נשים יהיו בליכוד בכנסת הבאה, היא בהחלט מעניינת, אם כי סביר שמספרן יהיה גדול משתיים (מה שמבטיח שאבסולוטית הוא כבר יעלה על זה של חד”ש ביותר ממאתיים אחוז…). הניסון שלך לתת ספירה באחוזים, כאשר מדובר על מספרים כ”כ קטנים, היא לא רצינית בעליל, כמובן (ועולה בקנה אחד עם ספירתך את הנשים היהודיות במקומות 8 ו10…).
צר לי לבשר לך אבל ההשוואה בין הגדרת היהודים כעם לבין הגדרת החד-מיניים כקהילה, עפ”י העקרון שבשני המקרים יש כל מיני שטופי דעות קדומות שמנסים להסתכל על כולם כמקשה אחת, לא עומדת באף מבחן רציני. נושא “הקהילה” הוא לא המצאה של שונאי חד-מיניים, אלא של עסקנים חד-מיניים שחיפשו לעצמם קידום, ומצאו אותו בתחום הזה (בדיוק כמו פמיניסטיות, ובדיוק כמו כל קבוצת מחפשי-שריונים אחרת בעולם המערבי). אדם יכול להיות חד-מיני, מבלי לזהות את עצמו עם האג’נדה של גל אוחובסקי, וגם בלי לחשוב כל היום על “אקיבוש”…
ובאשר ל”מדיני” – העניין של הבריתות יכול היה להחזיק מים, לולא עסקינן בדברים די דרמטיים (למשל, איזו סוגייה יותר חשובה: “האם אתה בעד או נגד תליית חד מיניים ממנופים” או “האם אתה בעד בעד או נגד לעקור 300,000 יהודים מבתיהם תמורת הסכם”). מי שטוען שהעקרון שעל פיו טיפס להנהגה הוא דאגה לזכויות החד-מיניים, לא אמור להיות מסוגל, בשום צורה, אופן ודרך – לתמוך באיזשהם מגעים עם כאלה אנשים, שאין להם שום מקבילה אצלנו (צר לי, לטרור האסלאמי אין מקבילה באף דת אחרת, כמה שלא ינסו לחפש מתחת לאדמה את מרסס הגרפיטי התורן…). העובדה שעסקני “הקהילה” עדיין מצליחים להתעלם ממהמציאות בעולם הערבי-אסלאמי, מלמדת שנושא “הקהילה” הוא עבורם בסה”כ קרדום לקידום פוליטי, ותו לא.