– נתניהו לא מעוניין בפתרון שתי המדינות. תפנימו (דעה)
– אבל נתניהו בכלל לא מייצג את הימין האמיתי (סקר). 39% אומרים שבנט הוא הימין, ורק 28% רואים בנתניהו ימין.
– אז אצל מנהיג הימין בהמתנה (בנט) מחליפים את חוקת המפלגה וזה עובר מתחת לרדאר. בנט מתקרב הרבה יותר לפוזייצית הדיקטטור מאשר הדמוקרט הגדול. כינוס מרכז המפלגה ברביעי הבא, דמוקרטיה תועלתנית שכזו (שתשרת את בנט).
– מהומה פוליטית בועדת הכספים. תושבי דרום הגיעו עם ח״כ אראל מרגלית (העבודה) ומחו על כך שהדיון בועדת הכספים מתמקד בתכנית מע״מ 0 של שר האוצר ולא בסיוע לתושבי הדרום. היו״ר סלומינסקי (הבית היהודי) שתחת הובלתו ועדת הכספים נראית כמו קרקס כבר חודשים ארוכים, פיזר את הדיון. מרגלית כינס דיון אלטרנטיבי. (ותודה למשמר החברתי על הדיווחים משם)
– חובת צפייה, נדב איל, ערוץ 10: פתרונות הדיור הציבורי בברלין, לונדון – ורק אצלנו: אין שום פתרון יצירתי. שר השיכון אורי אריאל יוצא מאוד רע מן הכתבה הזו (במיוחד אחרי ההצעה המצחיקה שלו מראשית השבוע לסדר 200 דירות לדיור הציבורי. תודה באמת)
– בית המשפט העליון יעבור לשידור חי בשבוע הבא. וואו.
– מי תחליף את מנדלבליט בתור מזכירת הממשלה? נאחל לו שיפטר מן האישום ושלא יצטרך לעמוד לדין. אבל עד אז, צריך מחליפה בתפקיד החשוב, לא?
פוליטיקת חוץ:
ביפן מונו 5 שרות לקבינט. זה חלק מן ממהלך המדיניות הרחב של ראש ממשלת יפן, שינזו אבֶּה, להביא לצמיחה כלכלית באמצעות תכנון מדיניות שתמצה יותר טוב את כוחן התעסוקתי והיצירתי של נשים. אייב הכריז על התכנית הכוללת הזו (womenomics) בעצרת האו״ם לפני כמה שנים.
אריק קנטור, הרפובליקני היהודי הבולט ביותר בעשור האחרון בפוליטיקה אמריקאית (דובר עליו בזמנו כמי שיכול יהיה להיות סגן נשיא), דילג למשרה נחשקת בוול סטריט, אחרי שהודח במחוז הבחירה שלו רק לאחרונה. בוושינגטון פוסט מפרסמים שהוא ירוויח בקרוב פי 26 מן השכר הממוצע במחוז הבחירה שלו.
שמו של ר”מ יפן הוא שינזו אבֶּה (abbe).
מתקנת. תודה
השם של ראש ממשלת יפן הוא שינזו אבה (באותיות לטיניות זה באמת abe, אבל אל תקראי את זה כמו אנגלית).
תודה. תיקנתי..
דיור ציבורי הוא אסון וטוב שישראל לא מקדמת את השטות הזאת.
טל, היכן ראית שלמנדלבליט צפויה דווקא מחליפה?
זה אני החלטתי. במסגרת החירויות האמנותיות שיש לי פה כמי שמנהלת את העניינים במקום הקטן הזה שקרוי הפלוג.
חחח…חירויות אמנותיות. אהבתי. יש לי הרגשה שאני יודע גם מי המועמדת שלך..
מה חשבת, שטל תמליץ על גבר לתפקיד כלשהו?!..
מצד שני, עד שלא ממשלה שתורכב מרוב של נשים- אני לא יכול לפסול מראש את הגישה שלה…
הנה המועמדת שלי. http://www.themarker.com/markerweek/1.2087594
נראית הגיונית הבחירה שלך, בייחוד לאור העובדה שלרנר היא האישה היחידה לעת עתה שהורשתה לעבוד בצמוד לראש הממשלה (המבין יבין…), כך שנכון לעכשיו לא נראה שתוכנס אישה נוספת לסוד העניינים.
יש משהו שנתניהו כן מעוניין בו? (מלבד למשוך את הקדנציה?)
ידעתי שהיא המועמדת שלך. בדיוק אליה התכוונתי. כשכתבתי: “יש לי הרגשה שאני יודע מי המועמדת שלך”.
טל, שמח לראות את מדור הפוליטיקה היומית מתחדש בתת-מדור חדש של פוליטיקת חוץ. נשמח לקרוא את התובנות שלך לגבי הבחירות הקרובות בברזיל שמאופיינות בשתי נשים חזקות ומרתקות.
הפנימו, אין פתרון, נקודה. לא “פתרון שתי מדינות”, לא “פתרון מדינה אחת”, ולא “פתרון חדי הקרן הקסומים”.
יש אפשרות תיאורטית לחתום על דף נייר שיאפשר הקמה זמנית של שתי מדינות, אבל להגדיר את זה כ”פתרון”, זה אפילו לא מצחיק. זה כמעט כמו לטעון שלא יירו קטיושות מעזה על אשקלון…
אין לי מושג אם ביבי תומך או מתנגד להקמת מדינה פלסטינית בעולם אוטופי, אבל אני יכול לשער שבמציאות הקיימת סביבנו, הוא לא רואה תועלת גדולה מדי ליישות הציונית, מהקמת עוד בסיס טרור אסלאמי, והפעם ממש בסמוך לגוש דן…
אין לי מושג איך מוגדר אצלך דיקטטור, אבל כל זמן שתפקיד יו”ר מפלגה, עומד לבחירה חופשית של המתפקדים, הרי שאינו דיקטטור. בוז’י לא דיקטטור, וביבי לא דיקטטור, וגם בנט לא. ליברמן, לפיד, ובמידה פחותה, גם זהבה גלאון (שהגוף הבוחר שלה הוא זעיר עד כדי בבדיחה), קרובים בהרבה להגדרה הזו…
במידה פחותה??
אתה מכיר מישהו בעולם חוץ מליברמן שיכול להזיז אותו מהכיסא?
אתה מכיר מישהו בעולם חוץ מלפיד שיכול להזיז אותו מהכיסא?
וחוצמזה, בחוקה החדשה בנט עושה צעדים נכונים בכיוון הנכון. אוטוטו גם הוא במועדון הנ”ל.
נתי, נסה לקרוא מה שכתבתי, ואז תראה מה הגבת…
איפה אני טענתי שלפיד וליברמן הם לא דיקטטורים?
הטענה שלך לגבי בנט היא כמובן חסרת אחיזה במציאות. כל זמן שבנט לא מבטל בחירות לראש המפלגה, הרי שאינו דומה לאף ראש מפלגה לא-נבחר. אגב, לא התייחסתי למפלגות החרדיות, למרות שברור כשמש שהדיקטטורה בהן היא ברמה שקיימת אצל לפיד וליברמן, רקההבדל היחיד הוא שראשי המפלגה לא מכהנים בכנסת בעצמם, אלא מעדיפים למנות נציגים מטעמם (ש”ס, אגב, עוברת שינוי, והופכת לדיקטטורה שדומה יותר ללפיד/לעברמן, כשהמנהיג הוא חלק מהסיעה – אריה דרעי).
אבל מה זה משנה, בוא נתקוף את בנט. הוא דיקטטור, אפילו אלה שמתמודדים נגדו בתוך מפלגתו אומרים כך (נסה לזהות את הסתירה הפנימית במשפט…).
הבעיה האמיתית עם בנט, אורי, היא העובדה שהוא נבחר לתפקידו בסיועם של אותם סעיפים בתקנון שכעת הוא רוצה לשנות.
בפריימריס הקודמים בנט בכלל לא היה בטוח שיתמודד במסגרת המפד”ל לכנסת והתנה זאת בכך שינצח. הוא ערך מפקד המוני ומאסיבי, ללא כל התניה של תקופת חברות כמו שהוא דורש לבצע כעת.
כעת, אחרי שהוא כבר בתפקיד, פתאום דחוף לו לשנות את כללי המשחק.
אז אני מסכים אתך שהוא לא דיקטטור כמו ליברמן או כמו לפיד, אבל גם לא דמוקרט גדול. בסך הכול מנצל את הדמוקרטיה בניצול ציני לצרכיו הפוליטיים.
בכל הקשור לש”ס, דווקא הפיצול הפנימי הקיים שם, מראה שלא מדובר בדיקטטורה של איש אחד. כך גם ביהדות התורה.
אני מסכים לכל מילה שכתבת לגבי בנט. הוא לא דמוקרט גדול, לצערי. אלא מה? במושגים שקיימים במערכת המפלגתית בישראל, בוז’י, ביבי והוא, מהווים את הדגם האחרון של ראשי מפלגות שמייצגים איזשהו דגם דמוקרטי מתקבל על הדעת. כל השאר לא מייצגים זאת, ועל כן ההתקפה דווקא עליו במישור הזה, היא לא הוגנת.
לגבי המפלגות החרדיות: העובדה שבש”ס קיים ברדק במסגרת מלחמת דרעי בישי ודאי שלא מלמד אפילו על שמץ דמוקרטיה, בדיוק כמו שמלחמת האזרחים בסוריה היא לא עדות לפלורליזם…:)
יהדו”ת היא דיקטטורה מסודרת, שבמסגרתה ישנו שיבוץ בין נציגים שונים של בתי מלוכה (חסידויות) שונים. אין מראית עין של דמוקרטיה, וכל ח”כ הוא עושה דברו הישיר של האדמו”ר שלו או של מנהיג הפלג שלו (במידה ומדובר בליטאי).