– ראש הממשלה נתניהו נפגש הבוקר עם חברי הכנסת משה גפני ויעקב ליצמן. פגישה שנייה תוך זמן קצר. היחסים מתחממים? גפני מאמין לנתניהו?
– גפני ציין לאחר מכן (רשת ב׳, אסתי פרז): ״הוא מתגעגע לתקופות בהן עבד עם המפלגות החרדיות. הקואליציה לא תחזיק מעמד זמן רב.״ לדבריו, הוא מתרשם שראש הממשלה מתנגד לחוק מע”ם אפס והוא נאלץ לתמוך בו רק משיקולים קואליציוניים.
– מבקר המדינה יבדוק את נסיעתו החשאית של שר החוץ לסופשבוע בוינה ופגישותיו עם מרטין שלאף (בעקבות פניה של ח״כ שלי יחימוביץ׳)
– תגובת ליברמן מעניינת. עולה ממנה שהוא יזם את הבדיקה אצל מבקר המדינה בעצמו: “כבר ביום שישי האחרון, מיד עם שובו מהביקור בארצות הברית, הטלפון הראשון שעשה שר החוץ היה למבקר המדינה על מנת שיבדוק את ביקורו המדיני בווינה, כדי למנוע כל פתחון פה מפופוליסטיות שאינן מבינות דבר במדיניות חוץ, או בכלל, כמו שלי יחימוביץ׳”.
– האם משרד התקשורת הפך להיות תחנת חובה לפוליטיקאי השאפתן? בדרכו למעלה? מי שרוצה למצב את מעמדו כפועל ועובד למען הציבור? זה לא היה כך בעבר עם דליה איציק… מה נהיה?
– שוק הנדל״ן נכנס לקפאון עוד יותר עמוק. כולם ממתינים לחוק מעמ אפס.
– רוב הישראלים החיים בעוני מתקשים לרכוש מזון לחג (שזו מסקנה מתבקשת).
– הציבור הישראלי עושה פחות קניות לחג. ירידה של 6% בפידיון חנויות לעומת הקניות לפני החגים, שנה שעברה. הסיבה: פחות כסף פנוי במשקי הבית (שכר לא עולה, הוצאות הדיור האמירו ועוד).
פוליטיקת חוץ
סרקוזי חוזר לפוליטיקה. תזכורת: פעם בסביבות 2005 פלוס מינוס, הוא ונתניהו היו חברים ממש טובים. אחר כך נמאסו זה על זה. (״הוא שקרן, נמאס לי ממנו״)
הפגנת Climate Change הגדולה ביותר אי פעם, 300 אלף איש, נערכה אתמול בניו יורק, לקראת פתיחת פסגת האו״ם בנושא הסביבה. עד כמה שהבחנתי, 300 אלף איש ברחובות מנהטן, אירוע חריג מאוד, אבל בארץ לא דווח על כך.
רוב הישראלים חיים בעוני?
לפי הכותרת בלינק, הציטוט אינו מדויק. כמו כן, מכיוון שברוב העולם (כולל ישראל) עוני מוגדר בצורה יחסית, הרי המשפט אינו נכון כמעט בהגדרה.
״רוב הישראלים חיים בעוני״ – זה לא מה שנאמר בלינק שצורף ולא נאמר במקומות אחרים עד כמה שידוע לי.
+1
להלן מה שכתוב בקישור:
״רוב הישראלים מתחת לקו העוני מתקשים לקנות מזון לביתם.״
הרוב של מי שכבר מתחת לקו העוני. לא רוב הישראלים. חוץ מזה גם הנתון הזה מפוקפק אבל זה לא המקום.
אני כבר בודקת ומתקנת.
אריאל אטיאס היה הראשון שאשכרה עבד בשבילנו האזרחים ולא בשביל חברות התקשורת. חבל שלא זוכרים לו את זה.
כי הוא עבד רק ביחסי ציבור ולא עשה כלום באמת.
תבדוק שנית…
בזכות אטיאס נגמרו הקנסות הארורים ההם (זוכר?), חברות הסלולר התחילו להיות מוגבלות לראשונה בתולדותיהן
אריאל אטיאס עבד בשביל חלק מהאזרחים שהצביעו לש”ס ואגודה (וגם שם, לא עבור כולם).
וזה נורא לא יפה.
במדינה שלנו כל שר “דואג לכולם!”
אפילו יאיר לפיד דואג למעמד הביניים (שמרוויחים 20000 כזכור) תוך שמירה על אי קיצוץ תקציבים לחלשים…
ואורי אריאל, שר השיכון שלך, דאג להעלות בצורה דרמטית את הבניה בהתנחלויות, וכלום בחזקת כלום בכל מקום אחר.
זה בהחלט לא יפה. למרבה הצער, המפלגות הסקטוריאליות מתנהגות בצורה לא יפה. יאיר לפיד, תאהב או תשנא אותו, דאג לאנשים ללא מגזר מסויים, וכנ”ל אורי אריאל (ההסתמכות שלך על נתונים של שלום עכשיו, מקבילה לכך שאני אעכתוב על החרדים, תוך התבססות של מה שכותבים עליהם בעמותות רפורמיות…).
מה לעשות, אריאל אטיאס היה שר נוראי, וטוב שהלך. לולא הגיע כחלון להחליפו, עדיין היו משלמים כאן 300 שקל על סלולרי (אבל אולי היו דואגים להנחות לבעלי סלולרי כשר…).
ליברמן, איש גס, עילג ורפה שכל. חושב שגם הציבור כך.
הוא יזם את הפניה למבקר? מעניין. האם לאחר כל נסיעה שלו לחו”ל הוא יוזם פנייה למבקר?
האם ליברמן עצמו מבין משהו במדיניות חוץ? האם ההבנה שלו חורגת מציר מינסק – וינה?
האם כשהוא מדבר על פופוליסטיות רפות שכל הוא מכוון גם לדוקטור? נו, זו של מרטין שלאף eldadyaniv.com/the-man-who-have-everything