ברכות לקורא משה כחלון על ההחלטה להתמודד בבחירות לכנסת ה 20. הציבור סקרן לגבי מי הם אותם ״חבריי ואני״ שיהיו חלק מן הרשימה. אבל מכיון שיקח עוד זמן עד לרגע השיבוצים ובחירת הדמויות, נתמקד בינתיים בזוטות אחרות כדלקמן:
בשנת 2012 תוקן חוק המפלגות (סעיף 24א) כך ששאדם שהודיע מראש על כוונתו להתמודד ועדיין אין לו מפלגה – נכנס תחת חסותו של חוק המפלגות וחובות הדיווח למבקר המדינה – החל ממועד ההכרזה הפומבית.
כלומר, על פי החוק החדש שכונה בזמנו ׳חוק יאיר לפיד׳, אחרי הודעתו של כחלון אתמול, עליו לשלוח הודעה רשמית למבקר, לפתוח חשבון אלקטרוני באתר המבקר ולהתחיל לדווח על התרומות, שהוא מקבל. בקרוב כולנו נוכל לקרוא מי תרם לו, כולל למיטב הבנתי, תרומות בעין (הנה כך עשו אריה דרעי (160 אלף ש״ח) ויאיר לפיד ( 325 אלף ש״ח), סכומים שגויסו על ידם לפני שדרעי חזר לתוך ש״ס ויאיר לפיד הקים את יש עתיד באופן רשמי.
על העבודה של כחלון מאחורי הקלעים בחודשים הקודמים – אפשר לקרוא בפוסט הרשימה של כחלון (יולי 2014)
כמו כן, מה צריך להיות שם המפלגה של כחלון? אני פותחת פה בורסת הימורים. תעלו הצעות בתגובות, ארכז את הכל לפוסט. אם יהיה לנו פה שם מפלגה אשר בסופו של דבר יזכה בתחרות – אני אתכנן הענקת פרס (מילקי + פצפוצים בייבוא אישי מבריטניה).
נתניהו נפגש עם פייגלין כדי להגיע להסכמות על מועד פריימריז לראשות הליכוד. זה היריב המרכזי שלו כיום בליכוד. מעניין אם פייגלין יתרומם מעל ל 24% הקודמים שלו. על פי הדיבורים, ההתמודדות תיערך כבר במהלך נובמבר או דצמבר.
עוד נפגש נתניהו עם ראשי הסיעות, גם זה כדי להגיע להסכמות ולהרגיע את האווירה. האם לא היה זה שר החוץ אביגדור ליברמן אשר לפני פחות משנה הציע ״לייסד פורום של ראשי המפלגות ללבן את כל הבעיות״. מה קרה עם זה? ליברמן הלך על זה בסוף וייסד פורום כזה (או שאלה היו מילים שנאמרו ונשארו באוויר?)
אצל ציפי לבני, לא יפרשו מן הממשלה בשל חוק הגיור. לא מפתיע, בהתחשב שגם הצהרות ה׳לא אהיה עלה התאנה של הממשלה, לא אשב בממשלה ללא מו״מ עם הפלסטינים׳ התפוגגו באויר.
ח״כ אלעזר שטרן (גלי צה״ל): ״ראש הממשלה הוליך אותנו בכחש, ובדרכי רמייה״. זהירות, האחרון שקרא לנתניהו שקרן בצורה בוטה לא נמצא היום במקום פוליטי שכולו טוב.
חוזרת לכתבה שקראתי לפני כשבוע: 66% מן הציבור חושב שנשים צריכות להיות משולבות יותר במו״מ מדיני. סקר שבוצע עבור קמפיין 1325 לשילוב נשים במוקדי קבלת החלטות. אבל הפער בין התפיסות הציבוריות לבין עולם המעש הוא כה עצום בתחומים האלה, שזה פשוט בלתי נתפס. לדוגמא, לפני תחילת המו״מ בקיץ 2012, כשקרי הודיע בחגיגיות שהצדדים – פלסטינים, ישראלים ואמריקאים ינהלו 9 חודשים של שיחות על הסכם מסגרת, פנה ארגון דבורה הישראלי למחלקת המדינה האמריקאית וביקש בצורה הכי מפורשת שבהודעה האמריקאית על חזרה לשולחן הדיונים (לשיחות על המסגרת, אפילו לא על הסכם עצמו) תכלל הצהרה שקוראת לצדדים, במיוחד לפלסטיני, שכן בצד שלנו נמצאת ציפי לבני (מוקפת בגברים, אבל לפחות היא). האמריקאים בכלל לא התייחסו.
למקרה שפספסתם:
שאלות ותשובות עם נסים דואק, יוניק, מי שהיה יועץ אסטרטגי בכיר של הרצוג עד אתמול (פורסם בפלוג)
ניתוח פוליטי של ד״ר אורית גלילי-צוקר, אשר בשאיפה תעלה כאן ניתוחים מדי כמה ימים.
יוקר המחיה
למה לא מצליחים לפרק את הריכוזיות של שוק הריכוזיות?
לצאת לחופשה בפאריז כדי לחסוך קצת כסף.
משם אפשר לקפוץ להפוגה בבלגיה, עוד יותר זול.
בישראל משלמים פי שניים מאשר בבריטניה, גם על סל המוצרים הזול ביותר.
למה אין ספר מבקרים במשרד ראש הממשלה בו אפשר לדעת מי נכנס ומי יצא, בעיקר אנשי עסקים. כך נהוג בדמוקרטיות שקופות. יש log book, כולל לוביסטים, תורמים ועוד והמידע מועלה לאינטרנט (למעט פגישות בטחוניות).
סקר של גוף פמיניסטי נותן תוצאות פמיניסטיות – מדהים ! אבל כשהסקר מבוצע על ידי מכון מחקר שנוטה קלות לימין אז אין לא שום ערך. קצת עקביות אולי ?
אה, זה סקר של גוף פמיניסטי? כי בפוסט סתם כתוב “כתבה שקראתי” והלינק הוא לאתר “הארץ”.
אולי תקרא יותר טוב:
״סקר שבוצע עבור קמפיין 1325 לשילוב נשים במוקדי קבלת החלטות.״
ריצתו של כחלון היא אחלה שוס. בפעם הראשונה בשנים האחרונה מגיעה מפלגת-כלום לקחת קולות משמאל ולהביא אותם ימינה. תמיד התרגלנו למפלגות-בלוף שקמו משמאל כדי לגנוב קולות מימין.
יללות השמחה של הפרשנים יהפכו מהר מאוד לקריאות זעם ומחאה ברגע שיתברר שכחלון הוא לא לשון מאזניים ואינו מחכה שנייה לפני שיצטרף לממשלה של ביבי.
אלעזר שטרן הוא מופת ליושרה והגינות עוד מימיו כראש אכ”א, עת הדליף לעיתונאי (היום שר אוצר…) פרטים אישיים של חייל מצטיין שפשעו הגדול היה שסירב ללחוץ יד לרמטכ”ל. העובדה שהצטרף למפלגת-כלום שתתאייד בתוך מספר חודשים, היא בסה”כ צדק פואטי.
הסקר המפןואר שביצעה עוד אחת מהעמותות-ממומנות-החוץ, אשר הגיע לתוצאות הדרמטיות ש”רוב הציבור רוצה עוד נשים בתהליך המדיני”, הוא אחת הפירכות הגדולות. הסקר הוא כ”כ אדיוטי, שמהקריאה בו עולה שמסתבר שהגברים הערביים הם בעצם הרבה יותר שיוויוניים ממקביליהם היהודים (דבר שאני חושש שלפחות נשות-הפוליגמיה האומללות בנגב, היו רוצות לערער עליו, לולא פחדו פחד מוות לפתוח את פיהן…). בכלל, סקר שכולל שאלה סתמית כמו “האם אתה בעד עוד נשים במו”מ”, הוא בעל משמעות כמו סקר שישאל “האם אתה בעד שיהיה טוב?”, ואז לצאת בכותרת ענקית שך “העם החליט! מעדיפים שיהיה טוב!!!”. אם אותו ארגון היה באמת רוצה לבדוק את עמדת הציבור, הוא היה עורך סקר שכולל שמות של פוליטיקאיות שעשויות למצוא עצמן מועמדות להיות חלק מצוות המו”מ – ואז, מן הסתם, היה מסתבר שוב שרוב הציבור לא רוצה את זהבה גלאון וציפי לבני, ומרב מיכאלי – לא בגלל שהן נשים, אלא בגלל העמדות שלהן. אלא מה? אף אחד לא שאל את השאלה הזו, שהרי היא תקלקל לעורכי הסקר את הכותרת המרשימה שהם כתבו עוד לפני שהוזמן הסקר…
באמת אתה מאמין למה שאתה כותב, או ששוב אתה מתעלם במכוון מהעובדות:
* לפיד ולבני מתחזקים בקולות השמאל ממשלת ימין.
* ברק תחזק בקולות השמאל ממשלת ימין.
* אפילו קדימה תחת מופז תחזקה בקולות השמאל ממשלת ימין.
* העבודה בראשות פואד תחזקה בקולו השמאל ממשלת ימין.
כך שהעובדות מצביעות על גניבה המונית לאור השמש של קולות השמאל בידי ממשלות הימין.
באשר לכחלון, אני אכן מעריך שהוא לא יהסס להצטרף לביבי, אבל במידה ותהיה אלטרנטיבה אחרת שהוא יוכל להצדיק ציבורית את ישיבתו אתה, הוא יעדיף זאת. כמו השחקנים האחרים במערכת הפוליטית, מהצד הימני של המפה, ליברמן ואפילו בנט, אם כי לבנט אין אופציות רבות, למעט אם יפתיע ויהיה המפלגה הגדולה.
באשר ללקיחת הקולות, להערכתי בסופו של יום עיקר הקולות של כחלון כן יבואו ממחנה הימין והליכוד. הקולות מהשטח בליכוד, האכזבה מביבי הופכות את כחלון לתקווה של הליכודניקים.
טל, אני מבין את הרצון הנשי לראות אשה בתפקיד ראש הממשלה, שר הביטחון, שר האוצר, מה שלא יהיה.
את יודעת? בתור חרדי עדיין לא שוכנעתי למה נשים לא יכולות לכהן כשליחות ציבור וכחכיו”ת צדקניות וחסודות.
אבל מה לכל הרוחות ישתנה אם תהיינה נשים בצוות הישראלי למו”מ שמום? רק להרבות את מבוכת הצד הפלסטיני?
לא יודע איך לבשר לך, אבל היו וישנן נשים בצוותי המו”מ הישראלי-פלסטיני, נשים שעשו זאת במסגרת תפקידיהן, הן ברמה הפוליטית (כמו לבני), והן נשים שהיו הגיעו מהפן המקצועי (קצינות, עורכות דין וכד’). העניין הוא שהן הגיעו למו”מ, כפי שצריך להגיע אליו: על רקע כישורים מקצועיים, ולא על רקע העובדה המקרית-לגמרי שהן נולדו נשים.
העמותה הזו, בדומה לשאר העמותות הפסאודו-פמיניסטיות, לא מוכוונת לקדם את המצב של נשים כנשים, אלא לקדם נשים מקושרות, ולתת להן מקדמה על פני פוליטיקאים אחרים, שעשויים להיוןת כשירים יותר – אבל שלרוע מזלם נולדו גברים…
אגב, אין שום “רצון נשי” לראות אישה בתפקיד כזה או אחר – בדיוק כפי שאין “רצון גברי” לראות גבר בתפקיד כזה או אחר. בני אדם הם פרטים ולכל אחד מהם יש רצון משלו. יש כל מיני אינטרסנטים שמנסים לייצר קבוצות אד-הוק, שתכליתן לקדם אג’נדות פרטיות של אותם אינטרסזנטים. אני מבטיח לך שמצבה של אף אישה מהציבור הרחב, לא ישתפר אם לצוות המו”מ ימנו נשים על רקע היותן נשים, ואני גם מבטיח לך שלרוב הנשים זה גם לא ישנה במאומה, מבחינת ההרגשה האישית. מה לעשות, רובנו לא באמת מעבירים את זמננו בשאלה מה המגדר של פלוני…
אסור בשום פנים ואופן להפלות נשים על רקע היותן נשים, ובוודאי שאין למנוע מאישה כשירה לכהן בכל תפקיד שהוא – אבל בשום פנים אסור לקדם אדם לא מתאים רק בגלל המגדר שלו.
דבריך מעניינים
נכון
לא ברורות העמדות של כחלון בעניין ההסדר המדיני, דת ומדינה ובעצם בשום נושא.
לכאורה, יתרונו הגדול הוא שהעם לא יודע עליו הרבה מלבד זה שבזכותו חשבון הסלולר הוזל. יחד עם זה, זה גם חסרון, אם הוא יאסוף סביבו אנשים כמו גדעון סער, הרי שכיוון שכחלון חיוור בנושאים המרכזיים, דעותיו של גדעון סער יחשבו להיות הסמן של המפלגה וזה לא יעבוד לטובתו (גדעון סער רק כדוגמה לפוליטיקאי עם עמדות מוצקות כמעט בכל נושא)
העמדות של כחלון בעניין התהליך המדיני הן לא סוד, למרות שבדומה למקביליו משמאל (כל אלה שהקימו “מפלגות מרכז”), גם הוא לא זועק אותן מעל כל במה – כחלון התנגד לעקירה של 2005, ונחשב לאחד מאלה שהגדירה התקשורת כ”מורדים”, עקב החלטתם להשאר נאמנים להתחייבויות מפלגתם.
אכן מהיכרות אישית כחלון שייך לאגף הימני של הליכוד. אבל הוא לא יעסוק בזה, כי בכל מקרה מה זה משנה וכי התדמית שלו מתבססת על הרפורמה בסלולר – שהוא לא האחראי העיקרי שלה אבל לפחות הוא לא הפריע לה – והדיון הציבורי נוטה בזמן האחרון יותר ויותר לסוגיות כלכליות.
לדעתי הוא בעיקר ייקח קולות מיש עתיד, העבודה ואולי ש״ס, לא כל כך מהליכוד באופן פרדוקסלי. אבל אי אפשר לחזות את העתיד.
אם הוא באמת יביא את גלנט הוא בהחלט עשוי לגרוף מצביעי ימין.
נדמה לי שתם עידן הגנרלים שכל כך פופולרים שהם מביאים המוני קולות. נדמה לי גם שהעידן הזה מעולם לא היה קיים. גלנט לא שווה מנדט אחד.
בדיוק, ואם יביא את הבת של הרב עובדיה, יגיעו מליוני ש”סניקים רק בגללה…
נו, באמת. כחלון יקבל בוכטה של קולות מש”ס, אם בר-שלוםן תגיע ואם היא לא תגיע (היא קוריוז ותו לא). כחלון לא יקבל קולות בגלל שגלנט יגיע, אלא סתם יקשט את הרשימה בשם רציני.
הרשימה של כחלון תקבל קולות בגלל כחלון. יצביעו עבורה הפראריירים הקבועים שמצביעיפ לכל מפלגת מצברוח (עברו ממפלגת המרכז, לשינוי, לקדימה, ללפיד, ועכשיו תורו של כחלון לקבל את קולותיהם), יחד עם ש”סניקים, ומצביעי שמאל שמרוב בלבולי שכל על “חברתיות” ו”מחאה”, שכנעו עצמם שכחלון הוא בעצם סוציאל-רבולוציונר, ולא קפיטליסט אותנטי שמאמין שהדרך להורדת מחירים היא דווקא עידוד תחרותל, ולא החלשתה…
תרשה לי לא להסכים לגבי שינוי. שינוי הייתה מפלגה וותיקה ובעלת אידאולוגיה ברורה, ליברלית מאוד, ימין כלכלי ושמאל מדיני. לכן עזבו את מר״צ מהר מאוד. טומי לפיד מירכז אותם בעניין המדיני אבל הפך אותם למפלגת סוגייה אחת – החרדים – למרות שהם עסקו בהרבה יותר דברים והם היו בין הגורמים החיובים ביותר בממשלת שרון של 2003-2005. בזכותם, אבל רק לא בזכותם כמובן, כלכלת ישראל ניצלה ומספר רפורמות עברו. המצביעים המטומטמים שלהם שרצו רק להעניש את החרדים כעסו שזה לא קרה והמפלגה קרסה גם בגלל יריבות פנימיות אבל דווקא הם חסרים כי עדיף פי 1000 שינוי על יש עתיד.
מעולם לא הצבעתי שינוי.
כחלון הולך לשאוב מנדטים מש”ס.
בניגוד לציפי יאיר/ כלומניק אחר- כחלון הוכיח שהוא איש שיילחם בשבילך מול הטייקונים ווינסה לחסוך לך עלויות.