– פרויקט מדהים של הסדנא לידע ציבורי – מאגר חופשי חינמי לחיפוש באוסף עיתונות היסטורי הנמצא ברשות הספריה הלאומית.
הכנסתי את החיפוש ״עיר שלום״ השם המוקדם של רמת השרון (עיר ילדותי, נעורי ומגוריי הנוכחיים). עלתה פיסת עיתונות משנת 1929, אך איני יודעת מה המקור:
– שווה קריאה: יובל בן עמי בשיחה מקומית מנתח את הוידאו של הנשיא ראובן ריבלין והילד ג׳ורג׳ עמירה: ״סגנוניותו של הקליפ ראויה לכל תשבוחת. האופן שבו ריבלין ועמירה מבצעים בדיוק את אותה פעולה יוצר ביניהם הקבלה ומציף את המשותף ביניהם, לא במילה, לא בהכרזה, אלא במעשה. כבר שכחנו שתקשורת כזאת קיימת. השימוש במודל שעמירה השתמש בו מדגיש את העובדה שמדובר בילד פרואקטיבי, שתבע את כבודו בדרכו הוא. ריבלין הוא אולי נשיא רם מעלה, אבל הוא מחקה את ג’ורג’ עמירה ובכך נותן את הכבוד הראוי למעשה של ילד״.
– סקר מעניין של האיחוד האירופי שנערך תוך כדי מבצע שובו אחים (אך החלק התשאולי הסתיים ממש לפני צוק איתן) בקרב כ ל4000 איש בישראל, עם נקודת השוואה לממוצעי סקרים דומים/זהים בלבנון, הרשות הפלסטינית וירדן כך שהנתונים הישראליים מוצגים בהשוואה למצב השכונתי.
האם אתה מרוצה או לא מרוצה באופן כללי מן הכיוון אליו הולכת המדינה?
בישראל לא מרוצה – 43%
במדינות השכנות לא מרוצה – 54%
56% מהנשאלים בישראל הגדירו את המצב הכלכלי טוב, ו-23% צפו שהוא ישתפר. 83% מן הנשאלים היו מרוצים מתפקוד הדמוקרטיה בישראל, לעומת 58% שבעי הרצון במדינות השכנות.
49% בישראל השיבו שיש להם אמון באיחוד האירופי, יותר משיש להם אמון במוסדות בינלאומיים אחרים כמו האו”ם (23%) או נאט”ו (39%). 63% אמרו שיש יחסים טובים בין האיחוד האירופי לישראל (לעומת 58% מן המדינות השכנות) ו 43%44% מן הישראלים שהשיבו אמרו שהאיחוד האירופי תורם הרבה להתפתחות ישראל ושרמת המעורבות של האיחוד האירופי בישראל היא appropriate.
עצם עריכתו של הסקר מעניינת (לדעתי). ישראלים נוהגים לחשוב על מדינות אירופה בהקשרים בילטרליים ופחות על האיחוד כאיחוד. מעניין שבאיחוד האירופי מוטרדים מן התדמית שלהם פה בישראל ובאיזור וחשוב להם ככל הנראה להדגיש שהציבור הישראלי אינו מגיב באופן שלילי למעורבות שלהם כאן.
– גינויים חריפים מוושינגטון על הבניה במזרח ירושלים (להערכתי: זה חסר משמעות. יש היסטוריה של עשרות גינויים כאלה, זה לא משפיע פה בישראל על אף אחד)
– גינויים חריפים מן הבית היהודי על ראש הממשלה על כך שהודיע שהוא עדיין מחויב לפתרון שתי המדינות.
– טקסט מלא של הצעת ההחלטה למועצת הבטחון של האו״ם מטעם הפלסטינים להקמת מדינה בגבולות 67 עד לנובמבר 2016. ובאותו הפוסט: כמה הצעות מדיניות לבית היהודי למושב החורף.
– כמו שוטר שהופך לגנב, כך יו״ר ההסתדרות עופר עיני מחליף צד: ממגן על העובדים מייעץ לטייקונים נגד העובדים.
פוליטיקה עולמית
עיניים נשואות לדרום אמריקה, ברזיל: עוד כמה ימים בחירות לנשיאות במדינה שהיא הכלכלה השביעית או השמינית בעוצמתה בעולם. המתמודדות על הכתר – הנשיאה המכהנת דילמה רוסוף (שמאל) ומולה מרינה סילבה (סוציאליסטית-מרכז) אשר הפכה למועמדת בחודש אוגוסט האחרון אחרי שראש המפלגה שלה נהרג בתאונת מטוס. ומבין המובילים ניתן למנות גם את נווס (גבר, לשם שינוי)
מה לגבי צפון קוריאה? שם לא עשו סקר על דמוקרטיה?
כיצד ניתן להשוות בין מדינה דמוקרטית כישראל לרודנויות הסובבות אותה?
נו לא ציפינו למשהו אחר מעופר עיני שפעל נגד שלי בבחירות ליו”ר והביא עלינו יו”ר קפיטליסט כמו ביבי והמתחזה ליו”ר סוציליסט. יועץ אאלעק. גייס את כל אנשי ההסתדרות ונשות נעמ”ת, והם אכן הגיעו, צעקו וקיללו בוועידות. לועדי העובדים העומדים היום מול הטייקונים, אל תלינו עליו כי אתם בחרתם בו, אתם עוד תמצאו אותו מייעץ לטייקונים נוספים מולכם. פשוט לקבל בחילה מאיך שהדברים במדינה זו מתנהלים. צריך תקופת צינון גם ליו”ר ההסתדרות והבכירים בה מלעסוק בתחום, אין הדבר שונה במהותו מפקיד בכיר בממשלה העובר לצד השני.
טל, המקור שהבאת הוא מהעיתון “דואר היום” (שהיה הגירסא שלנו לדיילי מייל הבריטי, ונערך בידי איתמר בן אב”י, הבן של בן יהודה), והוא מהתאריך 13.2.1929.
הסקר של האיחוד האיחודי האירופי הוא כמובן בדיחה. השאלות נוסחו כך שהתשובות להן יהיו מה שהסוקר רצה לקבל. הסיבה לכך היא פשוטה – הם מנסים לתרץ כלפי גורמים אצלם שטוענים שההתערבות שלהם בעניינים הפניימיים שלנו, היא מאוד לא אהודה פה ע”י רוב הציבור הישראלי, והישראלים שמדברים איתם, ומספרים להם שהאיחוד פופולרי פה – הם כאלה שמקבלים כסף מהאיחוד…
מיותר להכנס שוב להסבר גיאוגרפי, אבל גבעת המטוס היא דרום ירושלים, ולא מזרח י-ם. היא נמאת מערבית לציר שמקובל כחוצה את י-ם ממזרח למערב (כביש מס’ 1 של העיר – רחובות דרך חברון- הצנחים – בר-לב). הגינויים שם הם מס שפתיים, ותו לא. גם הם יודעים שמדובר בצביעות איומה. ליהודי אסור לקנות בית בשכונת כפר השילוח – אבל אם יהודים יפריעו למשפחה ערבית להכנס לדירה שרכשו בשכונת בית כרם, יקום, ובצדק, קול זעקה גדול על גזענות… אגב, השבוע עמירה הס כתבה טור משעשע (משעשע שלא בטובתה, כמובן…) שבו היא מצדקיה פלסטינים שגירשו אותה מביר זית על רקע היותה יהודיה, שכן הם רוצים “מרחב בטוח” מיהודים-ישראלים. הבעייה היחידה שלה עם האנטישמיות שחוותה, היא שהחבר’ה לא העזו להגיד לה את זה בפנים…
“פרויקט מדהים”? לתת צינור (עם אחזור חלקי בלבד) לאתר שקיים כמעט עשור?
http://web.nli.org.il/sites/JPress/Hebrew/Pages/default.aspx