רציתי-להיות-שר-החוץ-1 ורציתי-להיות-שר-החוץ-2 התחלששו היום באינטנסיביות בהלווית עזריאל לבנת, אביה של השרה לשעבר לימור לבנת ״כמו שתי נערות צעירות שאינן מסוגלות להתנתק זו מזו״, כפי שסופר לי.
בבית הקברות ירקון נישאו נאומים, עיניים האדימו ובכי נשמע בקהל, אך לארדן ולהרצוג כל העולם בועה וגם כל העולם במה. תחת עיניהם של רבים, התנהגו השניים כאילו הם בארבע עיניים. שיחה ממושכת, סודית וארוכה. את המידע מסרה לי אלמונית שניצבה בקהל. היא ראתה הכל (אך לא שמעה) ובמיוחד ציינה ששיחת הלחישות היתה ממושכת והשניים התמידו בה עמוק אל תוך ההספדים.
ההתלחששות מגיעה בשלהי המו״מ הקואליציוני ורגע לפני שהליכוד אמור לחתום על הסכמים קואליציונים עם ש״ס, ישראל ביתנו והבית היהודי (כולנו ויהדות התורה חתמו אתמול).
ההסכם הקואליציוני שנחשף באתר כיכר השבת, בין הליכוד ליהדות התורה כולל את מה שזוכה לכינוי ׳סעיף בוז׳י׳, כלומר דלתות מסתובבות: אם הקואליציה, בראשות נתניהו, תרצה להתרחב ללמעלה מ 70 ח״כים, יהיו שינויים והתאמות בהסכם הקואליציוני, לרבות חלוקת התפקידים (נניח סתיו שפיר יו״ר ועדת הכספים במקום גפני ושלי יחימוביץ שרת הבריאות במקום ליצמן…. סתם סתם, נו)
תוספת (לא קשור לכתוב לעיל): ועדות הכנסת אשר יהיו בידי האופוזיציה – ועדת הכלכלה, ועדת ביקורת המדינה והוועדה לועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי
אני עדיין מאמין שביבי יכניס את העבודה לקואליציה. זה כבר רמז עבה.
לאופוזיציה מגיע לפחות ארבע ועדות. אני מעריך שמרצ יקבלו שוב את ועדת העובדים הזרים (למרות שרוזין די מיצתה את עצמי בתפקיד לדעתי).
ניחושים:
יו”ר ועדת הכלכלה: אראל מרגלית.
יו”ר ועדת ביקורת המדינה: אחמד טיבי.
יו”ר ועדת קידום מעמד האשה: עליזה לביא (זה יהיה מכמיר לב לצפות בה מנסה לשחזר את הישגיה כיו”ר הועדה. מה לעשות שעם כל הכבוד לכישורים ולאנרגיה שלה, הגורם הדומיננטי לאפקטיביות בכנסת הוא השתייכות לקואליציה)…
לפי זהבה גלאון ” קשה לה להשלים שכמיליון ישראלים שבחרו לחיות מחוץ למדינה, אינם משרתים במילואים ולא משלמים מסים יוכלי להשפיע על מדיניות הממשלה בלי לשאת בתוצאות המדיניות הזו. היא הדגישה עם זה כי היא מכבדת את הבחירה של הישראלים האלה שלא לחיות בארץ.”
עכשיו …חכו לפאנץ’ לחלחל !
אין מיליון ישראלים בחו״ל אלא כ- 750,000 וזה כולל ערבים, עולים לא יהודים, עולים יהודים שפשוט חזרו למדינתם והילדים של כל הישראלים הללו. ישראלים צברים יהודיים שחיים בחו״ל זה בערך חצי מהמספר.
בנוסף החוק המוצע להצבעת הישראלים בחו״ל מתייחס רק למי שנמצא זמנית בחו״ל, כלומר פחות מ- 5 שנים, שזה בפועל אולי 50,000 אנשים – מדברים על פי 2 אבל זה לא נכון – והכמות שתבוא להצביע תהיה עוד יותר קטנה – כי צריך להירשם, כי יום ג׳ זה יום עבודה, וכו…