למישהו משרי הממשלה יש התנגדות למינוי ח״כ כרמל שאמה הכהן לתפקיד שגריר ישראל ב OECD ואונסק״ו בפריז? אם כן, צריך למסור את ההתנגדויות עד ליום ב׳ ה 4 באוגוסט. אם יסע שאמה הכהן לפאריז, יכנס במקומו לכנסת מקום 33 ברשימת הליכוד ביתנו המשותפת לכנסת ה 19, אלכס מילר (ח״כ לשעבר) וחבר מפלגת ישראל ביתנו. המינוי של שאמה-הכהן מגיע מתוך מכסת 11 המינויים הפוליטיים שמתיר החוק לשר החוץ לבצע, כפי הכללים שנקבעו בממשלה זה מכבר.
הצטרפותו של מילר תגדיל את כוחה של ישראל ביתנו ל 12 ח״כים – ותהפוך את המפלגה, אשר כבר התפצלה מן הליכוד לתאומה מספרית והתלהמותית של הבית היהודי.
הצטרפותו של מילר תקטין את כוחה של תנועת הליכוד ל 19 ח״כים – ותהפוך את המפלגה, אשר כבר התפצלה מישראל ביתנו לתאומה מספרית של יש עתיד.
בראשית יולי פרסמתי בפלוג על הנסיעה של שאמה הכהן לפאריז
קופי פייסט:
היום היה יום דרמטי בכנסת ישראל. מסיבת העיתונאים של שר החוץ אביגדור ליברמן, הפיצול בין הסיעות המובילות את השלטון ואינסוף ספקולציות לגבי המשך תחזוקת הממשלה הנוכחית. אבל דווקא חבר כנסת טרי אחד, מי שנמצא אולי על הצומת שבין נתניהו ליברמן, נעדר מן הדיונים במליאה ובועדות הכנסת.
איפה ח”כ כרמל שאמה הכהן? הוא שהה ב 48 השעות האחרונות בפריז, נחת בשני והגיע לכנסת לקראת השעה 21:00. מה עשה בפאריז ביומיים האחרונים? הוא נסע עם אשתו וארבעת ילדיו ובין השאר נפגש עם אנשי משרד החוץ ואף עם השגריר הישראלי בפאריז.
סידורים אחרונים לפני המעבר לשירות כשגריר ישראל ב OECD?
או כפי ששאמה הכהן עצמו השיב לי כאשר פניתי לתגובתו: “יצאתי לפאריז באופן פרטי לבחון אפשרויות החינוך לילדים ואת כל שאר המשמעויות הלא פשוטות של מעבר משפחה רחבה לחיות תקופה ממושכת במדינה זרה.” שאמה כהן הוסיף שאם תתקבל החלטה לעבור לפאריז הוא יתפטר באופן אוטומטי מן הכנסת הנוכחית.
זמן קצר אחרי שפניתי לשאמה הכהן לתגובה למידע הוא מיהר להעלות את הסטטוס הבא בפייסבוק שלו המעדכן על נסיעתו לפאריז ןגם אץ רץ לכנסת להשתתף בהצבעות במליאה. פגשתי אותו רץ פנימה לכנסת בסביבות השעה 21:00.
“תאומה התלהמותית” זה ביטוי חזק ונוקב, המתאר באופן מאוזן ומדוייק שתי מפלגות בישראל, שצדקו בהערכתן לגבי המציאות במזה”ת, בניגוד ל”תאומות הנאורות” ממחנה השמאל.
בכל מקרה, אם הסקרים נכונים, אזי הן לא תהיינה שוות בגודלן בקדנציה הבאה – אבל תהיינה גדולות משמעותית מכל צמד “תאומות נאורות” שתציבי מולן (ושוב, בגלל אותה יתרון אלקטוראלי של קריאה נכונה של המציאות – מה שאת מגדירה בשם “התלהמות”…).
בכל מקרה שתי המפלגות אינן “תאומות” בשום צורה. בעוד שהשאיפות הלאומיות של “הבית היהודי” הינן ליישב, לספח, להחיל ריבונות ואולי גם לכבוש שטחים נוספים מהמדינות השכנות (אולי!), הרי שהשאיפות הלאומיות של “ישראל ביתנו” מתרכזות במאמצים לייהד את ארצנו, לבלום תהליכים מדיניים בדרכים כאלו ואחרות, לשלול אזרחות ל”לא נאמנים” ולסגור את שערינו בפני פליטים, סליחה – מסתננים…
ברור מכך שהן לא תאומות ובהתאם לכך ישנן מפלגות המשלבות בין שתי הגישות – “הליכוד” בצורה רכה ו”עוצמה לישראל” בצורה רכה פחות…
הן לא תאומות במצע, אלא ב”התלהמות” (שמשמעו בעברית פשוטה: יש להן החוצפה לטעון שהסכמי אוסלו וצאצאיהם, הם אסון לאומי שהביא אותנו לקטסטרופה ביטחונית…).