שעון העצר נעצר. ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין למספר רב של כלי תקשורת בישראל. הוא עדיין לא קיים מסיבת עיתונאים ולכן אמתין בסבלנות עד ליום ב’, למסיבת העיתונאים באילת כדי לראות אם מדובר בסוג האמיתי של המסיבות, בהן העיתונאים מקבלים הזדמנות לשאול שאלות (את ראש הממשלה) או שמא הם טסים לשם כתפאורת רקע.
מאחר ומאז 8 במאי 2012 לא נערכה מסיבת עיתונאים אחת שהיא פתוחה, חופשית, רחבה עם ראש הממשלה עצמו (ללא מנהיג זר, ללא רמטכ”ל, ללא שותף קואליציוני) בה ניתן לשאול שאלות גם בנושאים שאינם איומים על ישראל/פלסטינים/איראן, אני חושבת שאעלה מחדש את שעון העצר ואספור את הזמן עד למסיבת עיתונאים הגונה בה ניתן יהיה לשאול גם על יוקר המחיה, מחיר הנדל”ן, משבר הבריאות והפשיעה. לדעתי, כבלוג פוליטי עצמאי, עלי להמשיך עם הנושא הזה של יחסי פוליטיקאים לתקשורת ולהפעיל לחץ עדין בתחום. בכל מקרה, אני מחכה לקרוא גם את התגובות של קוראי הפלוג. פתוחה להערות.
יום א’, 9 במארס
10:00 בבוקר: ישיבת הממשלה הקבועה. על סדר היום: פמיניזם. האם ידברו שם על דו”ח מבקר המדינה על פיו שיעור הנשים כמנכ”ליות בחברות ממשלתיות עומד על 0%? האם ידברו שם על העובדה שבלשכת ראש הממשלה (יועצים בכירים) שיעור הנשים עומד על 0%? האם ידברו על כך שבקבינט הבטחוני-מדיני יש אישה אחת בלבד (מתוך 8 שרים) או שמתוך 22 שרים, יש רק 4 שרות?
בהמשך היום: ישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה. על סדר היום של הועדה החוקים בלינק כאן. מאחר וראש הממשלה הודה בחלק מן הראיונות ששודרו במהלך השבת (וֹגם יופיעו מחר בבוקר בעיתונים) שהוא לא טיפל מספיק בנושא הנדל”ן ו/או יוקר המחיה כמו שצריך ( “אצטרך להיכנס לזה באופן אישי, כי כנראה שבלי הכוונה יותר חזקה זה כנראה לא ייפתר”) אז לבטח ידוע לו שמדי שבוע שרים וחברי כנסת מנסים להציע הצעות חוק שיפתרו חלק מן הכשלים בשוק. הנה לדוגמא, היום, שרת המשפטים ציפי לבני מנסה להקל על חייבים במשק (איסור מאסרים) או ח”כ אראל מרגלית מציע פיקוח ציבורי על מונופולים האחראים להעלאות המחירים ההיסטריות בישראל, גם אם מדובר בחברות פרטיות.
בערב, במכון ז’בוטינסקי בת”א, דיון עם מבקר המדינה לשעבר מיכה לינדנשטראוס על הביקורת הציבורית (איתו תמיד מעניין ותמיד יש כותרות, לא?). פרטים כאן.
יום ב’, 10 במארס
באילת, בשעות הבוקר: מסיבת עיתונאים בהשתתפות ראש הממשלה, שר הבטחון, הרמטכ”ל. כאמור לעיל, האם זה כולל שאלות או רק הצהרות לתקשורת?
בירושלים, מרתון החקיקה בכנסת מתחיל. ישיבות ועדות הכנסת (מרביתן) בוטלו.
ועדת הכנסת (בראשות ח”כ צחי הנגבי) החליטה על סדרי דיון מיוחדים בהצעות חוק המשילות, חוק שירות בטחון (שוויון בנטל) וחוק יסוד משאל עם.
11:00, במליאת הכנס ורצוף עד ליום ג’ בבוקר- דיונים והצבעות בחוק המשילות, הגבלת מספר השרים בממשלה ל 18 והעלאת אחוז החסימה ל 3.25%. האופוזיציה מתנגדת.
כמו כן ביום ב’ – כנס דיגיט מעניין במרכז הבינתחומי כולל הענקת פרס דיגיטלי חשוב למגזין המקום הכי חם בגיהנום של עינת פישביין ואירית דולב. הדיונים אינם פוליטיים נטו ובכל זאת מעלה פה את הלו”ז של הכנס, גם כי מארגני הכנס רצו שאני אבוא להשתתף, אך אחרי שהסברתי להם כי כבלוגרית פוליטית (כלומר ללא כלי תקשורת המשלם את שכרי באופן קבוע) אני עומדת על כך שאשתכר עבור השתתפות באירוע מן הסוג הזה – המרכז הבינתחומי הודיעו שאין להם תקציב למשתתפים.
אחד מן הדיונים שם הוא “מתי הציוץ משלים את המוצר העיתונאי”, עם ברק רביד, אודי סגל, עינב שיף ודוד ורטהיים. נשמע מעניין.
יום ג’, 11 במארס
10:00 בבוקר, הצבעה סופית על חוק המשילות.
11:00, במליאת הכנסת רצוף עד ליום ד’ בבוקר – דיונים והצבעות על חוק שירות בטחון.
במקביל: יום בחירות בבית שמש ובנצרת. כתבי הפלוג יהיו פזורים במוקדי השידור השונים ברחבי ישראל.
עוד ביום ג’: יו”ר הכנסת יקבל לידיו את דו”ח מבקר המדינה על מערכת הבטחון. קצת מוזר כשאין יו”ר ועדת חו”ב קבוע. מי יפקח על מה שכתוב בדו”ח? למי אכפת?
יום ד’, 12 במארס
10:00 בבוקר, הצבעה סופית על חוק שירות בטחון.
11:00, חוק משאל עם ולאחריו סדר היום הקבוע של ימי ד’, כולל שאילתות וחקיקה פרטית. ההצבעה סופית ב 2 לפנות בוקר (אור ליום ה’)
14:30, ביקור ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון בכנסת. האם הביקור הזה יעבור חלק? לפי הפרסומים של ועד עובדי משרד החוץ מתוכננים שיבושים. שימו לב, אגב, לאתר משרד החוץ. האם משרד ראש הממשלה יפעיל זרועות אחרות שלו, כדי לאתגר את עובדי משרד החוץ כפי שעשה בפעמים קודמות (עובדי המוסד/שב”כ/מל”ל נקראו לסייע). כמו כן, ממה שאני מבינה ההסתדרות עשויה להתערב ולגבות את ועד עובדי משרד החוץ.
יום ו’, 14 במארס
מנכ”ל הביטוח הלאומי, שלמה מור-יוסף, שבו הוטחה ביקורת ציבורית קשה בנושא המשבר בהדסה, הולך לפורום מאג’די בכפר-סבא. האם זהו תחילתו של מסע טיהור שמו? פרטים כאן.
בתל-אביב: הועידה המדינית של מפלגת מרצ. אורח מרכזי: אבו-עלא. פרטים כאן.
יום א’, 16 במארס – פורים
אין דיונים בכנסת
יום ב’, 17 במארס – פורים
אין דיונים בכנסת
יום ג’, 18 במארס
המשך שבוע החקיקה הגדול
יום ג’, 19 במארס
פגישת הנשיא ברק אובמה – עם יו”ר הרשות הפלסטינית אבו -מאזן, בוושינגטון
יום א’, 23 במארס
היום האחרון של מושב החורף של הכנסת
כינוס ועידת הליכוד למשך יומיים.
מושב החורף מסתיים ב-30.3, לא ב-23.3.
http://main.knesset.gov.il/Activity/committees/knesset/News/Pages/20.5.13a.aspx
“כתבי הפלוג יהיו פזורים במוקדי השידור השונים ברחבי ישראל” – זהו, הפלוג הפך למערכת עיתונאית… 🙂
לגבי שיעור הנשים בקרב יועצי לשכת ראש הממשלה, יש בכל זאת את פרח לרנר ותמי האוספטר
בכוונה ציינתי צוות בכיר- לדוגמא, הצוות הבכיר הוא זה שמלווה את נתניהו בכל דקה נתונה, כולל בנסיעות לפגישות עם מנהיגי העולם. בצוות הזה יש כעשרה אנשים – פלוס מינוס? – אז שם, אפס נשים.
יום רביעי, בחירות חוזרות בביש שמש, לאחר שבג”צ החליט לתת צ’אנס נוסף למועמד הלא-חרדי (דמוקרטיה זה טוב, רק אם המעומד שלך מנצח)
תיקון – יום שלישי, לא ראיתי שכבר כתוב. סליחה
“שהוא לא טיפל מספיק בנושא הנדל”ן ו/או יוקר המחיה כמו שצריך ( “אצטרך להיכנס לזה באופן אישי, כי כנראה שבלי הכוונה יותר חזקה זה כנראה לא ייפתר”)” אלו שורות שזועקות כחלון ! כחלון !
מה כחלון ? האיש עשה רפורמה טובה – עם מגבלות – אחת וטז הוא המשיח ? ועוד של המחנה שהתנגד לרפורמה הזאת ?