היום: שבת בערב, הפגנת תמיכה במורה אדם ורטה שפוטר או שעומד להיות מפוטר כי הביע דעות פוליטיות. שר החינוך שי פירון מגמגם, בינתיים. פרטים כאן. הסיפור הזה לא הולך לעזוב אותנו השבוע.
יום א’, 26 בינואר
10 בבוקר ישיבת הממשלה, פירוט הנושאים על סדר היום כאן. לכבוד יום השואה הבינלאומי המצוין על ידי האו”ם בתשע השנים האחרונות צפוי השר סילבן שלום להזכיר לכל הציבור (שוב) מי יזם, דחף והשיג את היום הזה. כמו כן, צפוי ראש הממשלה להזכיר לכל הציבור את הקשר בין השואה לבין איראן.
בדו”ח שיונח מחר על שולחן הממשלה בנושא ‘אנטישמיות בשנת 2013 – מגמות ואירועים’ מצוין “יש שימצאו בדו”ח השנתי סימנים לאופטימיות שכן בהשוואה לשנה שעברה לא זוהתה עלייה בכמות התקריות האנטישמיות האלימות בעולם, אך האמת היא שמהותית, המצב רק החמיר” (ההדגשות אינן במקור. פנים קודרות וחמורות סבר בעת הקראת הדו”ח). שמו של השר האחראי על סיכום האנטישמיות בעולם (וֹעל הפקת הדו”ח הנ”ל) אינו מצוין על גבי המסמך. אך מבירור ויקי זהיר מדובר בשר הכלכלה נפתלי בנט.
ועדת השרים לענייני חקיקה מתכנסת מחר, כבכל יום ראשון. הצעות מעניינות: הצעת החוק של ח”כ איתן כבל למתן תמריצים להעסקת בני 45 ומעלה, הצעת החוק של עופר שלח ‘מוות במרשם רופא’. וגם: חוק חובת מגורים של ח”כ אליעזר מוזס, כתנאי בסיסי להתמודדות על ראשות עיר. אמור להיות מובן מאליו לא? זה חוק לקחי קמפיין ליאון-ברקת האחרון.
בכנסת בראשון:דיון של ועדת הפנים בראשות ח”כ מירי רגב בנושא המשפחות אשר עברו הליך פונדקאות בתאילנד, ואינם יכולים לשוב לארץ. יוזמי הדיון: ח”כ עדי קול (יש עתיד), ניצן הורביץ (מרצ) וסתיו שפיר (עבודה).
בשעה 16:00 בכפר שמריהו, הלוויה של מייסדת רצ, מלכת זכויות האדם של ישראל, השרה לשעבר שולמית אלוני. למי שעדיין לא צפה, סרט מומלץ של חברתי ענת סרגוסטי.
יום ב’ 27 בינואר
יום השואה הבינלאומי יצויין ברחבי העולם. קצת יותר ממחצית הכנסת, מינוס יו”ר הכנסת יולי אדלשטיין היושב שבעה על רעייתו טטיאנה אדלשטיין, יטוסו לאושוויץ לישיבה מיוחדת. אי לכך, כל ישיבות המליאה והצבעות אי- האמון בוטלו.
יום ג’, 28 בינואר
במשך כל היום (וגם ביום ד’): בתל-אביב הכנס השנתי של מכון למחקרי בטחון לאומיים, עם ראש הממשלה נתניהו, שר הבטחון יעלון, שר הכלכלה בנט ועוד ועוד. אני שמחה לבשר לכם שיש כמעט אישה אחת בכל פורום/פאנל (כפיים). הכנס יועבר גם בשידור חי באתר המכון.
תשע בבוקר, תל-אביב: כנס הסייבר-טק 2014 בחסות ובנוכחות ראש הממשלה. הנואם המרכזי: בנימין נתניהו. פרטים כאן.
דיון חשוב בועדת הכלכלה בראשות ח”כ אבישי ברוורמן (העבודה) בנושא מונופול הגז. מפלגת העבודה כשעוד היתה בראשות יחימוביץ’ הובילה בקיץ האחרון מאבק פוליטי כלכלי להסדיר את סוגיית הגז בחקיקה ראשית. בג”צ דחה את הדרישה, כעת מנסים להיאבק בכלים פרלמנטריים. פרטים על הדיון, כאן.
עוד בכנסת: ישיבה משותפת של ועדת הכספים וועדת הכלכלה בנושא העדר התחרות בארץ בתחום המזון או בשם ההולם יותר לועדה המשופת ‘מתי מישהו יעשה משהו לעזאזל להורדת יוקר המחיה’.
פורום תדמור נאמני הליכוד בישראל נפגשים עם נאמניהם הבולטים ביותר בכנסת, ח”כ ציפי חוטובלי וח”כ משה פייגלין. 19:00 מצודת זאב בתל-אביב, פרטים כאן.
בשעת לילה מאוחרת כשאנחנו בשיאה של שינה תמימה, סטייט אוף דה יוניון 2014 של הנשיא ברק אובמה. מאחר ועל פי ג’ון סטיוארט, אנחנו ה- The Senators from the Great State of Israel כדאי להאזין. אולי יגידו משהו על ישראל (ההיסטוריה של העשור האחרונה מוכיחה שהמילה ‘ישראל’ מוזכרת בין שלוש ל 10 פעמים מדי סטייט אוף דה יוניון ושהתקשורת הישראלית סופרת את מחיאות הכפיים בכל פעם שאנחנו מוזכרים. היכונו)
יום ד’, 29 בינואר
הפגנה לאומית לממשלה אין זכות קיום: בחירות עכשיו (בגלל השחרור מחבלים, סיוע של הממשלה לארגוני טרור, הממשלה הורסת בתים של יהודים ועוד). בשעה 18:00 בירושלים, לא ברור המיקום המדויק (אולי בוטל?)
יום ו’ 31 בינואר
המועד האחרון להצעת מועמדות/ים להדלקת המשואות ביום העצמאות ה 66 של מדינת ישראל. נושא הטקס: זמן נשים. פרטים כאן.
לקראת חודש פברואר:
יום ב’ 3 בפברואר, עניינים מדעיים שהפכו לסופר- פוליטיים: אירוע ההשקה של Horizon 2020 בישראל. אמנם אין דוברים פוליטיים, אך קשה להאמין שהעסק הזה יעבור ללא שאלות ותשובות מן הקהל בנושא הזה (ושמא אני טועה).
עוד באותו היום, כנס ירושלים של עיתון בשבע. לא מצאתי אתר לכנס. מה שכן מצאתי זה שעיתון בשבע נולד ומתקיים באיי מרשל ולא בארץ ישראל השלמה או החלקית.
7 בפברואר אולימפיאדת החורף בסוצ’י רוסיה תפתח – תחת מתח בטחוני רב וביקורת בינלאומית על היחס של רוסיה לקהיליה הלהט”בית. האמריקאיים בכוננות צבאית לפינוי ספורטאיהם במקרה הצורך.
יום ה’ 13 בפברואר צעדת המונים בשטח E1 כדי לעודד את ממשלת ישראל להדוף את הלחצים הבינלאומיים ולהמשיך לבנות בשטחים להחיל ריבונות ישראלית בשטחים (כלומר לספח) ועוד. פרטים כאן.
מתישהו במהלך חודש פברואר ממתינים (מבחינה פוליטית) ל Big Meltdown (נקודת ההתכה?) – אותו שבוע בכנסת ישראל בו יכריז מראש ח”כ יריב לוין על העברה סופית של כל הצעות החוק השנויות במחלוקת – שוויון בנטל, העלאת אחוז החסימה, חוק משאל העם ועוד. נכון לעכשיו – אין הסכמה פוליטית בתוך סיעות הקואליציה על השיעור אליו יועלה אחוז החסימה ובאופוזיציה נרשמה התגייסות כוללת להיאבק בחוק הזה. המשמעות של ה Meltdown: עוצר נסיעות לחו”ל, עוצר קיזוזים.
לאחרונה שבתי לסורי ואני מפיצה לינקים גם בעמוד של הפלוג בפייס וגם בפרופיל האישי. זה קורה כיוון שלמרבה התסכול, ללא תשלום מסיבי לפייסבוק אף אחד לא רואה ולא נחשף למה שמתרחש שם. מי מכם שסובל ממני הצפה בפיד שלו – סליחה. אני בלוגרית עצמאית וחייבת לחשוב כל הזמן כיצד להפיץ את הבלוג הזה באופן הכי טוב כדי לייצר פה מקסימום קוראים. בימים אלה אני מנסה לרענן את החשיבה העסקית פה (כן, יש כזה דבר) ולהפוך את 2014 לשנה שבה הפלוג יצבור מעט יותר כוח ואולי אף יתרחב. ולכן, חייבת למקסם את זרימת הקוראים לאתר.
אגב, בימים רביעי חמישי האחרונים היתה כניסה המונית לפלוג. ככל הנראה המילה ‘סקרים’ עושה לאנשים את זה. בכל מקרה, היום גם פוסטים עם תוכן (מעבר למירוצי הסוסים הקרויים סקרים):
– הבאתי כאן דו”ח מבקר המדינה בנוגע למימון בחירות 2013, לרבות הגירעונות והיתרונות של המפלגות
– שרי רוט, אקס חדרי חרדים (אולי עוד תשוב לשם, ענייניה בבית המשפט) העלתה את הטור הפוליטי שלה בפלוג
– You Don’t Own Me שיר פוליטי לזכרה של האמא הרוחנית של הפמיניזם הפוליטי, שולה אלוני.
– וגם: שנה ראשונה לקיומה של יש עתיד, טור ביקורתי.
כמו כן, אחרי השקת העיצוב החדש בפלוג היו בעיות למחזיקי סלולריים סמסונג. אצל חלק מן הקוראים, הכניסה לפוסטים דרך לינק מן הפייס שיבשה את הקריאה. אני מבינה שאם נכנסים דרך גוגל או דרך לינק שנשלח במייל, הבעיה נעלמת. מי שחשוב לו לקבל עדכונים ולקרוא את הפוסטים עם פרסומם – שלא דרך הפייסבוק – מוזמן להירשם לתפוצת המייל הנמצאת בכל עמוד בפלוג. אם אינכם מצליחים להירשם, הודיעו לי (tal@eyaltal.com) ואני אוסיף אתכם.
כמו כן: תודה לכל משלמי ומשתתפי הפלוג, החד פעמיים והקבועים. תודה תודה תודה (אתם מקלים על עיתונות עצמאית לתפקד).
אם יש בין הקוראים מי שמעוניין להצטרף (למשלמים, משתתפים) אפשר דרך הבוקסה הזו המופיעה בכל פוסט או בעמוד הראשי מטה – ותודה!!
תודה על הפוסט טלי ,
אני מאמין שהקוראים היותר נאמנים או חרוצים , יסבלו קצת הצפה בפידים , לא נורא !!
עיצה לי אלייך טלי :
נושאים איכותיים , חמים מאוד , עם ניתוח מעמיק ואיכותי , כאשר הסוגיה הינה במחלוקת רצינית ומעמיקה ומתלהמת ( מה לעשות ) , תגדיל מאוד את מס’ הקוראים או הנכנסים לבלוג . אם תצטרכי עזרה בכך , אני יכול להציע לך שלל רב שפע עצום של נושאים מעין אילו , וגם להנחות אותך לגבי הכתיבה והניתוח תכל”ס באם תצטרכי כמובן .
לגבי הגדלת כמו המגיבים / תגובות על הפוסטים , נושא קצת יותר סבוך , וזמני קצר .
תודה …..
אל רום, אתה אמיתי?!?
אי אילו בעיות תמיר מנצור ? אתה יכול לפרוס אותן שנבין ? הרבה זמן לא ירדתי עם איזה פטיש 300 קילו על איזה עלוב נפש …….בוא נראה אותך ……
1. למרות תמיכתי הרבה בדאחקות על הקטע הימני המתלהם עם האנטישמיות שלהם, אני חושב שצריך לבוא קודם כל בטענות, לאותם יהודים שמתעקשים להמשיך לחטוף מכות או להירצח על רקע היותם יהודים. חבר’ה, די! להירצח על רקע יהדות זה כזה פאסה…
2. הקטע האומלל של סטיוארט על ישראל ויעלון, ששודר במסגרת הקמפיין הנלהב להגן על מאמציו של אובמה לשמור על הפאסאדה של הסכם טוב עם איראן (גם כשרוחאני החייכן עצמו, עושה מאמצים לקלקל את הקטע), הוא פרסומת חלשה מאוד לתכנית הזו (שבדר”כ היא משעשעת למדי, למרות ההטייה שלה). נאומי SOTU, אגב, בדר”כ הם שעמום ובזבוז זמן. תקשורת ישראלית סופרת עמידה על הרגליים כשראש ממשלה שלנו נואם שם בפני מושב משותף, ולא כשנשיא נואם שם (ספירת עמידה על רגליים בSOTU, ללא קשר לנושא, היא תחביב של התקשורת האמריקנית).
3. אדם ורטה לא פוטר “כי הביע דעות פוליטיות”, אלא כי מעסיקיו סברו שהסית נגד המדינה ונגד צה”ל. דעות פוליטיות “נכונות” (דהיינו שמאל), מובעות בלי סוף במסגרת מערכת החינוך. מי שרוצה למצוא דוגמא למורה שפוטר על רקע הבעת עמדות פוליטיות (או יותר, התנגדות לכפיית עמדות פוליטיות בידי המערכת), היה ישראל שירן – ואז השמאל ונציגיו בתקשורת (סליחה, “הציבור”), לא ארגנו הפגנות למענו. מוזר…
4. התחקיר של “הארץ” אודות “בשבע”, הוא אכן מופת עיתונאי מרשים. היה יותר מרשים לולא היה העיתון, סוג של מכונת העתק הדבק לכל קוריוז של עמותת שמאל באשר היא (אגב תגלית רישומית – גם “הקרן החדשה לישראל”, לא רשומה בישראל…).
5. להגדיר הצעת חוק כ”שנוייה במחלוקת” רק בגלל שהשמאל הקיצוני מתנגד אליה, עדיין לא הופך אותה לשנוייה במחלוקת. אחוז המתנגדים לרוב הצעות החוק הללו, קטן משמעותית מהמתנגדים לכל הצעת חוק ממוצעת – שמשום מה לא הופך אותן למוגדרות ככאלה…
6. נוכחות נשים במושבי כנס המלב”ל זה נחמד – אבל אין ספק שיהיה יותר נחמד אם תתייחסתי אל הכישורים המקצועיים שלהן, מעבר למגדר שלהן. דרך ההצגה שלך אותן, גורמת להנחה שבעינייך ההכשרה שלהן לא באמת חשובה…
7. ומכיוון שלאחרונה את מקדישה שירי הלל למגיבים (ואף מדמיינת שמות כפולים שלהם), למה שלא תכבדי גם את אל רום בשיר שכזה? בכ”ז, הוא מודה על כל פוסט, מעלה הצעות ייעול – ואפילו מלמד לקח מגיבים שמעזים לשאול אם הוא אמיתי…:)
הסרט המומלץ של חברתך ענת סרגוסטי,לא ניתן לצפות בו.