על סדר היום בימים הקרובים: הסופה, היערכות לסופה ונזקי הסופה.
יום א’ 15 בדצמברמחר, יום א’, ישיבת הממשלה הקבועה ב11 בבוקר.
חוץ מענייני הסופה והחירום, על סדר היום גם ועדה ציבורית לבחינת רכישת מטוס לראש הממשלה והקמת משרד רוה”מ חדש ומעון רשמי חדש. כהכנה לצפי לעיסוק הציבורי בעניין, אני חייבת לומר שאני לא מבינה את הקטע. מה הסיפור עם הטיסות, עם המגורים. מבאס שראש הממשלה ורעייתו הם בזבזנים באורח משווע על חשבון המדינה (חשבון מים, נרות ושאר עניינים), אבל לטוס צריך, לישון בטיסות בנוחות זה סביר בהחלט ובית ראוי ומכובד גם צריך להיות מובן מאליו. דמוקרטיה עולה כסף למי שעד היום לא הפנים זאת.
עוד ביום א’, ועדת השרים לענייני חקיקה. על סדר היום אחד החוקים החשובים שיכול לשנות את חייהן של נשים רבות – ביטול מרוץ הסמכויות לבתי הדין בענייני גירושין. המשמעות של החוק: ביטול הסמכות הבלעדית של בתי הדין הרבניים על מהלך הגירושין. חקיקה מבורכת, שמוצעת על ידי ח”כ עליזה לביא (הלוואי ויעבור, כל סטודנט/ית לשעבר למשפטים, כולל אני מכיר את השיעור דיני משפחה ובזבוזי הזמן של מדינה שלמה בנושא בתי הדין הרבניים).
עוד על סדר היום של ועדת השרים לענייני החקיקה: חוק לתיקון פק’ מס הכנסה, תמיכה של ישות מדינית זרה בעמותות בישראל, כלומר החוק שיגביל תרומות חוק שיגביל תרומות לעמותות שמאל. דינם של חוקים שנועדו לחול רק על גוון אחד במפה הפוליטית לשמש כבומרנג ביום מין הימים. רק אומרת. וממילא, זה עשוי להיות מגוחך, כי מדינה זרה יכולה להעביר כסף לגוף פרטי זר ומשם לישראל ואז זעקות שבר, מה יקרה עם הכסף שהימין מקבל? מגופים פרטיים ברחבי העולם?
כמו כן ביום א’ – מה קורה עם מינוי יו”ר ועדת חו”ב? מה עם האולטימטום של יו”ר הכנסת יולי אדלשטיין. במלאות 46 ימים להיותה של ועדת חוץ ובטחון מיותמת, האם אפשר להכריז שהיא גם מיותרת? יאללה, אם היא לא מתפקדת כל כך הרבה זמן אז בשביל מה היא נחוצה מלכתחילה?
ב 15:00 באונ’ ת”א, מודלים משלימים וחלופיים להסדר קבע בין ישראל לפלסטינים, של ארגון ICPRI , מרכז שטינמץ לשלום ועוד ארגונים. פרטים כאן.
בכנסת, 11:00 דיון בועדת העבודה, הבריאות והרווחה (בראשות ח”כ חיים כץ) בנושא תרומות הדם, אחרי המהומה שהתעוררה סביב הסירוב ליטול דם מח”כ פנינה תמנו שטה.
19:00, בית ציוני אמריקה, העצרת הציונית למען זכויות אדם של תנועת אם תרצו. פרטים מלאים, כאן.
דיון מעניין במרכז הבינתחומי בהרצליה: זירת האינטרנט כפלטפורמה לחיבור בין עיתונאים ומובלי דעת קהל, בהשתתפות אנשי אל-מוניטור (בעיקר) ומומחי תקשורת.
למה זה תפס את עיני? כי בשנת 2005, כאשר הייתי כתבת מעריב בוושינגטון החליטו בסטייט דיפרטמנט לערוך תדרוכי שולחן עגול, כמעט מדי חודש, בניצוחו של דיוויד וולש, ראש מחלקת המזרח התיכון. הסיבה לתדרוכים התכופים והקבועים הללו בחצי השנה שקדמה להתנתקות מעזה, כך הבנתי בדיעבד, היתה רצונם של אנשי מחלקת המדינה לפעול למעין ‘קירוב לבבות’ בין העיתונאים הישראלים לבין העיתונאים הירדנים, מצרים, סעודים, לבנונים ועוד. הם לא הגדירו זאת קירוב לבבות, אך חשבו שבמסגרת ה Public Diplomacy שלהם, זה יהיה מעניין אם עיתונאי המזרח התיכון ישאלו את השאלות הקשות ביחד. החוויה היתה משעשעת, כי ווולש היו מאוד פרו-ישראלי והצליח לעצבן (רוב הזמן) את העיתונאים הערבים. מצד שני, נוצר לי קשר ממש טוב (הנשמר עד היום) עם עיתונאית לבנונית אחת ועם עיתונאי איראני שעבד (ועדיין) בוושינגטון די.סי. וכן, לשמוע את השאלות של עמיתים אחרים מן המזרח התיכון, אשר בהחלט ראו את הדברים אחרת ממני, היה מעניין ומחכים והכניס לפרופורציות. על כל פנים, במקרה של אל-מוניטור, מדובר בעיתונאים שעובדים תחת אותו הגוף, מקבלים משכורת מאותו האדם. מעניין כמה אינטראקציה יש בין כל עיתונאי האתר הנ”ל, מעבר לכך שהם על אותה תפוצת מייל.
ועידת הליכוד לדיון בשינויים חוקתיים, אי-איחוד עם ישראל ביתנו ואולי אף התנתקות. כל שינויי החוקה המוצעים מרוכזים כאן (זהירות פידיאף).
במקביל בדיוק באותם היומיים, כנס ‘בוחרים דמוקרטיה 2013’ של המרכז הבינתחומי, עם פאנל בנושא הקנביס, דיבייט בנושא תהליך השלום, כולל נאום של שרת המשפטים ציפי לבני, פאנל הון שלטון עיתון, ופאנל בעל השם הכללי והבלתי מזיק ‘נשים בישראל’. כל הפרטים כאן.
עוד ביום ד’, פורום הנשים של הבית היהודי מתכנס לראשונה בכנסת. פרטים כאן
יום ה’-ו’, 19-20 בדצמבר כנס מעורבים של עיתון מעריב (אילת). יברכו/ישתתפו: ראש הממשלה נתניהו, שר האוצר לפיד, שר המסחר בנט ועוד פוליטיקאים רבים. מעניין: על הבמה ביום חמישי בערב, יו”ר ש”ס לשעבר, באחת ההופעות הפומביות הנדירות יחסית מאז הודח ומאז נפטר הרב עובדיה.
כנס תומכים של ארגון ישראל יוזמת, כולל עדכון פוליטי, שאני אמורה לתת (אבל בניגוד למה שמצוין בהזמנה, אני אשתתף שם רק החל משעה 12). פרטים כאן.
יותר מוקדם בשבת בפלוג: פוסט-סערה, צרור עצות ליובל דיסקין
לקראת הסופשבוע: פוטופלוג, ח”כים מצטלמים בשלג.
תזכורת: בעמוד ‘הפלוגה המסייעת’ אני מרכזת הצעות עבודה פוליטיות מעניינות וגם אנשים שמחפשים (מדי פעם). הוספתי לאחרונה עוד כמה הצעות, ואם יש לכם רעיונות נוספים בנוגע לעמוד הזה, מוזמנים לשלוח אלי: tal@eyaltal.com.
כמו כן: תודה לכל משלמי ומשתתפי הפלוג, החד פעמיים והקבועים. תודה תודה תודה (אתם מקלים על עיתונות עצמאית לתפקד)
בקטע על ראש הממשלה הצלחת לעצבן אותי. את בטוחה שקראת את חברייך העיתונאים אודות הנעשה בבית ראש הממשלה ? בואי תשימי לו כתר ונסיים עם העניין.
תודה על הפוסט טלי .
שימי לב , לגבי תרומות לארגוני שמאל כהגדרתך , עסקין בהצעת חוק , שמהווה תיקון לפקודת מס הכנסה , ואשר משית 45 אחוז מס על הכנסה של העמותה , זאת כאשר פעילותה של העמותה או של חבר הנהלתה , נוגעים לאחד התנאים המוזכרים .
בסך הכל , מדובר הרי בהתנאות , אשר במציאות , אפשר בלי קשר , לראות בהם עבירה על החוק , עבירה של ממש . כך ששמאל ימין …….טוב , אפשר להבין אותך !!
אגב תוכלי עיין בהצעת חוק בלינק הבא :
http://www.nevo.co.il/law_word/Law04/19-1672.doc
נ.ב : מה הבעיה עם – פי די אף זהירות כדברייך . תוכלי לפרט ?
תודה ……..
החוק בנוגע לעמותות השמאל כן מופיע במסמך הרשמי [סעיף ט”ו – הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (תמיכה של ישות מדינית זרה בעמותות בישראל)]
לעניין המטוס והבית:
אני חושב שראוי שיהיה למדינה מטוס שישמש את ראש הממשלה והנשיא לנסיעותיהם לחו”ל, בטווח הארוך זה יחסוך עלויות ויהיה יצוגי הרבה יותר מהמצב הנוכחי.
לעניין הבית והלשכה, אני לא מבין מה הבעיה בבית ובמשרד הנוכחיים שצריך את ההוצאה הזו (מה, בכלל, יש בבית הנוכחי ומה בחדש?).
אני מקווה שביבי לא יקשור את שני הדברים ביחד, כמו שהוא יודע לעשות לפעמים.
עד לרגע זה לא שמעתי על הארגון החדשני “ישראל יוזמת”, אז ניצלתי ההזדמנות ובדקתי ב”מי אנחנו” באתר שלהם, וכמה מוזר, לא כתוב מי עומד מאחוריהם…
אפשר לנחש שגם מאחורי “ישראל יוזמת” עומדות ממשלות זרות?…:-)
האמת, זה די מתחבר לחוק נגד עמותות שנתמכות ע”י מדינות זרות (החוק שאת קוראת לו “חוק נגד עמותות שמאל”) – אפשר לדבר על דמוקרטיה כמה שרוצים, אבל עד שלא מפנימים שדמוקרטיה נמדדת בכך שאזרחי המדינה הם הקובעים את גורלה, ולא מדינות זרות, הרי שיש בעייה בסיסית בהפנמת העקרון הבסיסי ביותר של העניין.
אם ממשלות זרות היו תומכות בעמותות מימין – זה היה לא תקין באותה מידה. אגב, הניסיון לגזירה שווה בין תמיכה פרטית בעמותות מימין לבין תמיכה מממשלות זרות בעמותות משמאל, היא האמ-אמא של הבומרנג – הימין עוד עלול להענות לאתגר הזה, ולהסכים להפסקת מימון הדדית. אני חושב שכל מי שקשור בארגוני הקרן החדשה יודע מה המשמעויות של כזה דבר…