9 הסיפורים ההזויים של הבחירות המקומיות (בטוחה שיש עוד, זו רשימה ראשונית):
1) מתמודד לראשות עיר, רפיק חלבי, מחזיק תכנית שבועית בערוץ טלוויזיה המשודר ברשיון המדינה. זו הוגנות זו? איפה השוויון בפני החוק? האם המדינה לא מעניקה לחלבי קמפיין חינם? ביקורת הטלוויזיה הנ”ל של משגב קצת מצחיקה, לדעתי. נכון לימי הבחירות הקרבים, היא רק נותנת לחלבי עוד במה במקום לעסוק בעיקר.
2) מתמודד במקום שלישי וריאלי ברשימת יונה יהב לבחירות בחיפה, הוא גם עד לפני דקה מנכ”ל הרדיו המקומי, הוא מחובר בשלל אינטרסים מקומיים, בוחש בכל דבר ועניין והריהו דני נישליס. כל כך הרבה מידע, פרטים ובעיות יש בסיפור הזה, שקטונתי מלפרט כאן הכל. אפשר ומומלץ לקרוא את התחקיר החשוב של אבנר הופשטיין בעין השביעית.
3) הסיפור המוזר של הח”כ לשעבר, יורם מרציאנו שרוצה להיות ראש עירית לוד, אבל בדרך לשם צועק ומתעמת עם עיתונאי שבא לסקר, ג’וש בריינר מוואלה. לזה אני קוראת אפס הבנה בתקשורת.
4) הקמפיין האולטרה-גזעני של ראש עירית נצרת עילית שמעון גפסו נגד ערבים (וזה מבלי שנכנסתי אפילו לניהול קמפין כשיש כתב אישום נגדו). אז מה? במהלך בחירות מקומיות מותר להגיד הכל? אין קווים?
5) עיר ללא נשים. בקרית מלאכי אין אף מתמודדת לראשות העיר ואף מתמודדת באף רשימה למועצה. על דבר כזה (כמעט) לא שמעתי. אולי רק בערים ממש חרדיות (אפילו שם זה כבר לא קיים) וערים ערביות, לא בטוחה. אם יש עוד דוגמאות לערים על טהרת הגברים- הביאוהן לכאן. עיתונאים אחרים שמסקרים את העיר, דווקא לא חשבו שזו נקודה ששווה להעלות, בסיקור הבחירות שם.
6) גזענות בוטה ומגעילה – “מסריחים, מזוהמים ומלאי כינים”, מביך לחזור על זה אפילו – נגד הקהיליה האתיופית ביקנעם ומי שמייצג אותם בהתמודדות למועצת העיר, צחי דקל מ’יש עתיד’.
7) אי הגבלת כהונה. הבעיה הקשה ביותר אולי (לדעתי) ברשויות המקומיות. אנשים שנצמדים לכסא ורק המוות (חלילה וחס, אני מאחלת לכולם בריאות ואריכות ימים) יפריד אותם ממשרותיהם. אין זה כלל משנה אם הם ראשי ערים מדהימים, משובחים ואהובים. דמוקרטיה בנויה על אוורור השורות והחלפת אנשים כדי שלחדש יהיה אינטרס להבין מה הציבור רוצה וצריך.
8) עיר ללא ראש? על פי דיווחי צייצנים ודיווחים מן הצפון, המתמודד היחיד על ראשות עירית קרית-ים, קיבל הצעה לכהן כמנכ”ל אורט העולמי וככל הנראה פרש מן האין-מירוץ. שלושה שבועות לפני הבחירות והנ”ל, שמואל סיסו, בכלל לא בארץ. לזה קוראים אחריות ציבורית (!)
* * * * * *
9) אבל הדבר הכי הזוי והכי מעצבן בבחירות לרשויות המקומיות הוא אתר האפס-מידע של משרד הפנים. מה, לא ידעתם שבקרוב יהיו בחירות? מה עם מידע לציבור, מי מתמודד, מי כלול ברשימות? כאילו אנחנו בישראל של שנות ה 60, המידע עלום. תגידו, מה אתם עושים שם עם כספי המיסים שלנו?
לגבי קרית מלאכי,
ברשימה הזו נראה שיש שתי נשים המתמודדות על מקום במועצה.
לגבי קרית מלאכי,
ברשימה הזו נראה שיש שתי נשים המתמודדות על מקום במועצה.
https://www.facebook.com/galamdavid.mate?fref=ts
תודה! טוב לדעת, כי חיפשתי ואין הרי מידע מרוכז. מקומות 5, 6 נחשבים לא ריאליים בכל מקרה.
וכמובן שיש גם את הפנינה הזו שניתן לראות תלויה בשלל מקומות בירושלים:
http://upload-community.kipa.co.il/magazine/92720133822.jpg
אולי הדבר הכי חשוב שצריך להיות באתר הבחירות זה איפה אני יכול להצביע ורשימת הקלפיות הנגישות מה שנעדר מאתר הבחירות הרשמי. לעומת זאת ב-http://www.gov.il/firstgov כן שמו את זה.
יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.
עיר ללא נשים-
צפת החרדילונית. מאז שנות ה-80 לא הייתה שם חברת מועצה אישה, והיחידה שהחליטה להתמודד בבחירות הנוכחיות גילתה שאינה רשומה בפנקס הבוחרים. פארסה גלילית.
שמתם לב שהמענה האוטומאטי של משרד הפנים לבירור מקום הצבעה לא פעיל בשבת?!?!?
כפי שכתוב באתר: “מענה קולי – יינתן 24 שעות ביממה, למעט שבת, השירות יופסק לפני השבת ויופעל מחדש בצאת השבת.”
http://bocharim.org.il/#idPinkas
עוד משהו שלא טורחים להסביר בצורה ברורה במשרד הפנים זה בכמה רשויות מתקיימות בחירות ובאלו שלא מתקיימות, מדוע.
לפי פרויקט גבירתי ראש העיר בסלונה, ישנם 256 תפקידי ראש רשות במדינה.
לפי אתר משרד הפנים ישנן 191 רשויות מקומיות בהן יתקיימו השנה בחירות.
בנוסף ישנן 54 מועצות אזוריות.
לאן נעלמו 11 הנותרות?
ייתכן ומדובר על ערים/מועצות עם וועדה קרואה שלא הגיעו למצב שבו משרד הפנים משחרר את הרסן
עבר שבוע, ורשימות המועמדים עדיין לא פורסמו. מתי הם מתכוונים לפרסם אותן? למחרת הבחירות?
הם העלו לאתר של משרד הפנים טבלת אקסל בלתי קריאה ובלתי שמישה, עם 15 אלף שורות (כלומר, מתמודדים).
מצטרפת לעמדה שלך בנוגע לכך שיש לרענן את השורות כל שתי קדנציות. ככל ידוע לי (לתקן אותי אם אני טועה), שחברי מועצה לא מקבלים שכר. הם לא עובדים במשרה מלאה כחברי מועצה, זו התנדבות וזה בסדר גמור אבל גם פותח פתח להרבה שחיתות.
מה צריך להיות שכרם? פר ישיבת מועצה? פר חודש? אינני יודעת. התגמול שלהם הוא ההשפעה והכוח שהם צוברים בעיר. אין ממש דיעה בנושא, אבל לפחות בגלל הסיבה הזו כדאי וראוי להחליף מועצה וראש עיר אחת לכמה שנים.