סוריה
הקונגרס האמריקאי (על שני בתיו) מפוצל לחלוטין בנוגע לתמיכה או התנגדות למהלך הצבאי של ארה”ב בסוריה. הניו יורק טיימס נותן את המידע השמי, לפי חברי הסנאט (100 איש) ובית הנבחרים (435 איש).
סנאט – ביום ב’, 9 בספטמבר בשעה 14:00 בצהריים (שעון וושינגטון) מליאת הסנאט אמורה להתכנס לדיונים אולם ההצבעה הקריטית מתוכננת כרגע ליום ד’, 11 בספטמבר, אחרי שבשעה 14:30 (שעון וושינגטון) יקבלו הסנטורים תדרוך בטחוני סודי. לוח הזמנים הזה עשוי להשתנות, אם הרפובליקנים בסנאט יוותרו על כל מיני הליכים פרוצדורליים.
הבית הלבן- ביום ג’, ככל הנראה בשעת פריים-טיים (שמונה בערב שעון וושינגטון, שלוש לפנות בוקר שעון סוריה), הנשיא ברק אובמה ישא דברים לאומה האמריקאית בנוגע למתקפה המתוכננת.
בית הנבחרים – הודיע זה מכבר שלא יצביע בעניין עד שלא תתקבל החלטה בסנאט. על פי אתרי החדשות האמריקאיים, לנשיא אובמה צפויה עבודת שכנוע מסיבית שם, כיוון שאין לו רוב בשלב הזה. כרגע מדברים על הצבעת מליאה בבית הנבחרים במהלך השבוע שיתחיל ב 16 בספטמבר.
* * * * * * *
לו”ז פוליטי מקומי
מחר, יום א’, 8 בספטמבר, אמורה להתקיים ישיבת ממשלה בשעה הרגילה (10 בבוקר).
יום א’, ערב, ירושלים: הרצאה של עידוק, גלעד נוימן ואני על פוליטיקה במרחבי הבלוגספירה. הכניסה חופשית, פרטים כאן.
כמו כן, החל ממחר, ועד ה יום ד’ ה 11 בספטמבר, כנס המכון לחקר הטרור של המרכז הבינתחומי. ינאמו: שר התקשורת והגנת העורף גלעד ארדן ושר הכלכלה נפתלי בנט. פירוט הדוברים כאן, כמקובל במקומותינו 95% גברים.
9 בספטמבר, יום ב’, הילטון, תל-אביב, ב 18:30 – אירוע חגיגי לציון יובל למועצת העיתונות, בנוכחות נשיא המדינה שמעון פרס, נשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר וחברי מועצת עיתונות ממדינות אירופה שהגיעו לישראל במיוחד לרגל האירוע (קופי פייסט מלו”ז פוליטי של שבוע שעבר + אני הולכת)
10 בספטמבר, יום ג’, לרגל חגיגות ה 50 למועצת העיתונות, כנס מרכזי ‘מי ישמור על כלבי השמירה’. דוברי האירוע: הלורד האנט, מקבילה הבריטי של דורנר, נשיאי מועצות עיתונות מאירלנד, שבדיה ועוד, חנוך מרמרי (העין השביעית) ועוד שורת עיתונאים מכובדים ורציניים. וגם, לא להאמין, בפאנל הפותח של האירוע, לצידם של כל הלורדים – עבדתכם הנאמנה – כנציגת העיתונות החדשה (קופי פייסט מלו”ז פוליטי של שבוע שעבר + אני הולכת).
עוד ביום ג’, 10 בספטמבר, דיון חשוב בבג”צ שעשוי להשפיע על כמה רשויות מקומיות. הרכב מורחב של שבעה שופטים אמור להחליט האם כתבי אישום בעבירות שחיתות (נגד ראש עירית נצרת עלית, רמת השרון) מונעים מהם להתמודד על ראשות העיריה. בנושא של צבי בר (רמת גן), בג”צ נמנע מהכרעה בעניין בעקבות הודעת בר שלא יתמודד. האם הפעם תהיה החלטה לגופו?
11 בספטמבר, 12 שנים לאסון התאומים.
12 בספטמבר, היום האחרון לסגירת פנקס הבוחרים בהצבעה לרשויות המקומיות. עד יום זה ניתן להעביר כתובת כדי להתמודד ולהחליט איפה להצביע (תודה לח’ על העדכון)
13 בספטמבר – 20 שנה להסכמי אוסלו.
14 בספטמבר – 40 שנה למלחמת יום הכיפורים.
יום שלישי, בג”צ לא יעשה את מה שמשרד הפנים ושר הפנים צריכים לעשות תחת הטיעון “הבוחר יאמר את דברו”. ומה לעשות שבוחר יאמר את דברו, גם אם זה לא חכם
לא הבנתי אותך
בג”צ לא יתערב – “הבוחר יאמר את דברו” תהיה ככל הנראה התשובה של השופטים. משרד הפנים הוא זה שצריך להיות כלבי השמירה בנושאים הללו אבל הם לא עושים את תפקידם, במיוחד בכל הקשור לביקורת על הוצאות תקציביות של הרשויות בשנת בחירות
ולמי שמתעניין ביארצייטים ההפוכים – יום שני שעבר היה 20 שנה לאוסלו לפי התאריך העברי; יום ראשון עוד ארבעה שבועות הוא 40 שנה למלחמת יוה”כ בתאריך הלועזי.
אני מבין מהקישור המצורף ש5% הדוברות בכנס הבטחון מתייחס להפוגה המוסיקלית
או למגישות של הקפה והעוגיות בהפסקה.