אחרי שהעלתי אתמול, באתר הארץ, את פוסט המיפוי הפוליטי של מפלגת העבודה – הנה כאן – כוונתי היתה להעלות היום פוסט ובו מפה עם פריסה של כל מתמודדי הליכוד. רציתי להיות עם זה באוויר לפני שהוועידה נפתחת הערב.
חלק מן הנתונים היו כבר בידי והטיוטה כמעט מוכנה. אבל אז קיבלתי את הרשימה הכי אחרונה שיש בידי הליכוד (והיא עדיין לא סופית, כי יהיו עוד ערעורים) והבנתי שיקח לי עוד שעות לאתר את הערים והיישובים מהם מגיעים כ 120 המתמודדים בליכוד. האמינו לי, מדובר בפריסה ארצית רצינית, מכל יישוב וכפר (כמעט).
אז פוסט המיפוי הפוליטי בליכוד ידחה למחר בבוקר (בשאיפה).
פוסטי המיפוי אינם חד פעמיים (מבחינתי). הם אמורים ללוות את מערכת הבחירות ולשמש מעין מקור מידע בנוגע למועמדים ולמיקומם. אחרי שהמפלגות יסדרו את הרשימות, אוסיף גם מעט מידע ו/או מספר ברשימה.
בינתיים לא מצאתי ברשימה את המועמדים שדובר בהם למחוז תל-אביב: צביקה האוזר, מזכיר הממשלה. ודוד שרן, ראש המטה של שר האוצר יובל שטייניץ. פניתי לשניהם כדי לקבל תשובה, האם נכון שאינם מתמודדים, אך לא קיבלתי תשובה עד עתה (אם תהיה תשובה בהמשך, אעדכן פה). האם אינם מתמודדים בשל צפיפות השורות לאור המיזוג עם ישראל ביתנו? האם אינם מתמודדים מסיבות אחרות? מקווה לשמוע מהם בהמשך.
אבי שמחון, יועצו הבכיר של שר האוצר, יובל שטייניץ, דווקא כן מתמודד, במחוז מישור החוף. אני משום מה חשבתי שהוא ירושלמי, אך יתכן שאני טועה (אנסה לאתר אותו היום בועידה ולברר איך הוא רשום במישור החוף). עדכון מאחד מקוראי הפלוג: אבי שמחון הוא תושב קדימה.
מי כן חדש ברשימה? זלמן שובל, בן ה 82, לשעבר חבר כנסת בכיר בליכוד ושגריר ישראל בוושינגטון. הרשימה מלאה בשמות של ראשי סניפים של הליכוד, פעילים ותיקים ואנשים שמעורבים בפוליטיקה הליכודניקית כבר שנים רבות. בניגוד למצעד הכוכבים של העבודה, אין שם שמות נוצצים.
סקר פאנלס – ערוץ הכנסת: ליכוד-ביתנו – 35 מנדטים, עבודה – 23, לפיד – 16, ש”ס – 11, אמסלם – 3.
מס’ נקודות מעניינות שבולטות כל העת:
1. עדיין אי אפשר להניח במדוייק את האצבע על מידת כוחו האלקטוראלי של לפיד, בניגוד ליחימוביץ שבכל הסקרים שומרת על יציבות של 23 מנדטים.
2. הגושים עומדים כל העת על יחס של 55 מרכז שמאל, מול 65 ימין ימין (כולל אמסלם שיכול להתנקם בש”ס ולתמוך בגוש הנגדי). בכל מקרה מדובר על לא יותר מחמישה מנדטים שיכולים לנוע מגוש לגוש ולשנות את המשוואה. מדובר בנתון אפשרי שאומר כי הכל עדיין פתוח.
ונקודה שלישית: רוב המומחים והפרשנים סבורים שהנתון של 35 מנדטים יותר קרוב למציאות מאשר 42.
זה סקר פאנלס נוסף? או שאתה מצטט כאן את סקר פאנלס מיום חמישי האחרון?
כל הכבוד!
המשך במעקב…
על זה נאמר כותרות גדולות שנגמרות בקול ענות חלושה…
המשיכי 🙂
מדובר על סקר פאנלס נוסף מאתמול ה-29 לחודש, שודר שם בכל מהדורות האקטואליה ובתוכנית הצוללת.
תודה על שעדכנת אותנו בדבר העימות בגלי ישראל. האזנתי לחלקו האחרון. עימות מרתק מאוד. הופתעתי מהתפיסות האולטרא שמרניות של אורלב. מאוד הופתעתי. משך שנים הוא היה הגורם המתון מול הרב יצחק לוי ואחרים וזכה לביקורות רבות מהמחנה החרדלי בראשות הרב מרדכי אליהו. והנה, עימות נכון ואמיתי, מציף דעות שלא ידענו על קיומן.
אגב, את מתכוונת לנתח כאן בבלוג את העימות?
אורלב ובנט דתיים מהזרם המרכזי. הם פשוט מתחנפים לבלוקים של המתפקדים ששם יש הרבה בינשי”ם .בנט תלוי בחרד”לים מתקומה. אורלב תלוי בראשי מוסדות החינוך וגם רוצה להתבדל מבנט .אבל כאמור שניהם יותר קרובים לקבה”ד. בנט נשוי ללא דתיה ואורלב הבנות שלו “דתיות מכנסיים”.אבל שניהם צריכים את קולות החרד”ל.