פוסט קצר, רק למי שמרגיש מבולבל מעודף הסקרים (כל השאר, מבינים ומבינים בעיני עצמם, פטורים):
האתר בו אני נעזרת להבין את הסקרים האמריקאיים, הוא זה, של מגזין ה Real Clear Politics. יש עוד אלף כמוהו, וכל אחד מוצא לו את הפינה שלו. עבורי, הטבלה הזו מתפקדת כטבלה הנכונה והטובה. להלן תמונת מסך המקפיאה את המצב כפי שהוא היום, בעת פרסום הפוסט.
הסקרים הללו, אינם משקפים עדיין, את תגובת הציבור לביצועים החלשים של הנשיא אובמה בעימות.
בחלק הימני העליון, מצוין הממוצע הכלל-אמריקאי, כרגע 3.1 לטובת אובמה. הנתון הזה הוא שכלול כל הסקרים בכל המדינות כפי שהתבצעו בימים האחרונים. זהו נתון המספק אינדיקציה כללית, אך אינו מספק כדי להבין ממש לטובת מי נוטה הכף.
בשל השיטה האמריקאית, למדינות מתנדנדות, דהינו אלה שלא הצביעו לדמוקרטים או רפובליקנים באופן מובהק בעבר – יש משקל כבד. הבוחרים באוהיו, וירג’יניה, פלורידה (וכל השאר המפורטות לעיל בטבלה) יטו את הכף ביום הבוחר. ולכן, מומלץ לבחון את הטרנדים בממוצעי הסקרים במדינות אלה. ובטבלה לעיל (מוקפת בכחול, ימין למטה) אפשר לראות את ממוצע הסקרים האחרונים. חשוב להבין, המספרים האלה, אינם מבוססים רק על סקר אחד, שביצע מכון זה או אחר, אלא על ממוצע שנאסף ממידע פומבי ממספר סוקרים.
פלורידה, היא קריטית, יותר מן השאר, בשל גודלה (29 אלקטורים). גם אוהיו (18). את המשקל של כל מדינה (מספר האלקטורים) ניתן לראות במפה הזו. כתוצאה מכך, שני הקמפיינים, של הנשיא ברק אובמה ומיט רומני, משקיעים את מרבית זמנם וכספם במקומות האלה.
ומילה מקומית לסיכום: ברור שאי אפשר לנהל בישראל סדר גודל כזה של מעקב, כמות סקרים, נתונים השאוותיים וכו’. אך אחד הצעדים הראשונים, שהיה ראוי שיתרחשו פה הוא שקיפות של מכוני הסקרים. לדעתי, מכון סקרים שמפרסם סקר, צריך לפרסם ברבים מי הזמין את הסקר. האם מדובר בגוף תקשורת (כן, גם גופי התקשורת הם היום אופרציה פוליטית, ולכן יש לפרסום זהות המזמין משנה חשיבות).
שנית, מה הן השאלות המלאות שנשאלו בסקר. אם אין מקום בעיתון, או בהודעה לעיתונות, יש להעלות זאת על אתר כלשהו ( של מכון הסקרים, אולי).
שלישית, רצוי לפרסם את הפילוחים והתוצאות המלאות.
בתיאוריה, רק בתיאוריה, אם דובר/ת פוליטי כלשהו מתקשר אלי היום ואומר לי, יש לי נתונים מדהימים של סקר פוליטי מסוים, הם יוודעו לשוק התקשורת באמצעות מכון הסקרים “איקס”. האם תרצי הנתונים קודם?אך מבלי שתוכלי להגיד מי שילם על הסקר (מן הסתם, מועמד מימן את הסקרים, ומועמדים בישראל לא רוצים שידעו שהם מממנים סקרים. למה? ככה. אין לי מושג) – אז אני מקווה שאעמוד בפיתוי ואגיד לאותו אדם שהמשחק הזה לא מתאים לנו יותר. אני רוצה שקיפות ודורשת שקיפות גם מהם. אבל זה רק בתיאוריה.
כשמדברים על סקרים בארה”ב את חייבת לבדוק (אם את לא מכירה) את האתר המצויין (שהפך להיות חלק מהניו-יורק טיימס)
http://fivethirtyeight.blogs.nytimes.com/
הוא (נייט סילבר – עורך האתר) מתאר בפירוט רב את המטדולוגיה שלו. לי נראה שהוא עושה עבודה מדהימה בדירוג “איכותני” בריכוז הסקרים. הוא עושה הרבה מניפולציות בנתונים היבשים. לדוגמא – הוא בנה מודל לקיזוז ה bump של הועידות, ואחרי הויעדות יכל לתת סטיה מהמודל, שמלמדת על השינוי הראלי של עמדות הבוחרים אחרי כל ועידה.
בטח שאני מכירה. הוא שאמרתי (לעיל) כל אחד יש לו את האתר סקרים אליו התמכר…
נסו את זה
http://www.electoral-vote.com/
🙂
השיטה שלהם עם ה”מנצח לוקח הכל” בכל אחת מהמדינות מגניבה אבל מוזרה. אם הייתי רפובליקאי בקליפורניה או דמוקרטי בטקסס הייתי דיי מתוסכל מחוסר היכולת של הקול שלי להשפיע על הבחירות הארציות. בכל אופן, אובמה מוביל בצורה ברורה ולמעשה הוא לא צריך לזכות בכל או ברוב המדינות המתנדנדנות: אפילו זכייה באוהיו בלבד (בלי פלורידה ובלי וירג’יניה) אמורה להספיק לו, וכרגע הוא מוביל שם בפער משמעותי, וגם בשאר המדינות בפער קטן (גם קרי ב-2004 היה זוכה אם היה לוקח את אוהיו). בנוסף, נתוני התעסוקה מהיום, שירדו לראשונה בתקופת אובמה אל מתחת ל-8% (7.8% אבטלה) מסייעים לו, וגם שיעור התמיכה בו עלה אל מעל 54%. יותר מדי דברים צריכים לקרות לרומני כדי שזיכה..הסיכוי שלו נמוך. הייתי מעריך את זה ב-70% אובמה – 30% רומני.
אני גרתי במרילנד. לא רק שאוטומטית המדינה הולכת לדמוקרטים, יש להם רק שלושה אלקטורים. הדרך שלהם להשפיע על תוצאת הבחירות היתה להתנדב במטה הבחירות הדמוקרטי או הרפובליקני בוירג’יניה השכנה. וירג’יניה היתה במשך שנים ארוכות מדינה אדומה. בעקבות שינויים דמוגרפיים עצומים, אורבניזיציה מסיבית בצפון וירג’יניה, המדינה הפכה למתנדנדת. בבחירות 2008 בפעם הראשונה המדינה הזו היתה כחולה. המרילנדים שרצו השפעה, הלכו שם דלת לדלת במשך שבועות ארוכים, כדי לשכנע אנשים. כך שיש שינויים פה ושם. אני לא רואה את טקסס הופכת כחולה או את קליפורניה הופכת אדומה. ובכל זאת, לא לעולם חוסן.
האם יש סקרים שמנסים למדוד את “חוכמת ההמונים” הוירטואלית? כלומר לא עובדים על פי יצירת קשר עם עונים אקראיים אלא מבוססים על כריית נתונים ברשת? אני מחפש מידע בעניין. תודה