– מחר, יום רביעי, מגיע חוק שמירה על זכויות מקימי מבנים ביהודה ושומרון (חוק ההסדרה או חוק המאחזים) לקריאה טרומית במליאת הכנסת. זאת אחרי שחברי כנסת מן הימין, בראש ח”כ יעקב כ”ץ (כצ’לה) וח”כ אורי אריאל הסכימו לבקשת ראש הממשלה לדחות את ההצבעה שוב ושוב.
לדברי האגף הימני של חברי מרכז הליכוד, שניים משרי ממשלה הודיעו על תמיכה בחוק: שר התחבורה ישראל כץ ושר התקשורת משה כחלון. עמדתו של כץ הובעה פעמים רבות הן בדבריו והן במעשיו. אבל האם השר כחלון תומך בחוק המקנה מעמד של קבע ליישובים שנבנו בניגוד לחוק ושלגבי חלקם יש צווי בג”צ לפירוקם? בלשכתו סירבו לאשר או להכחיש.
– האם לעקוב בלהט אחרי פירוקים והרכבות במפלגות הלאומיות או לחכות שיתקרבו בחירות ומשהו רציני יקרה שם? לפני כמה ימים, כשעוד היה נדמה שיש בחירות, האיחוד הלאומי והבית היהודי (מפד”ל) הודיעו שהם רצים ביחד לבחירות. זו היתה מעין תגובת קונטרה להודעתו של נפתלי בנט, לשעבר מנכ”ל מועצת ישע שיתמודד ברשימה משל עצמו (עם איילת שקד ואביחי רונצקי). את שקד פגשתי לפני כשבועיים בועידת הליכוד והיא אפילו הספיקה לשאול את דעתי על שם חדש למפלגה שלה. “תקראו למפלגה ‘אם תרצי’ ,” הצעתי לה (לא התלוצצתי. זה באמת שם מעולה למפלגת ימין, נכון?)
אבל עכשיו כשבנט משלב זרועות עם הבית היהודי ועם ח”כ אורבך, ועם שריון המקום ה 4 לאישה, איך זה עולה בקנה אחד עם האג’נדה של ח”כ כ”ץ שלא כדאי שיהיו נשים בפוליטיקה? (למי שמתעצל מן הלינק הזה, כ”ץ אמר בעבר הלא מאוד רחוק ש”אישה ברשימה יוצרת בעיה עם תמיכת חכמי התורה”).
– מישהו עוקב במתח אחרי הנעשה בהסתדרות? הפידים שלי בפייסבוק ובטוויטר מלאים במצביעים ובדעתנים, אבל תחושת הבטן שלי הינה שיש מי שעשה קמפיין בתקשורת ויש מי שעשה קמפיין בשטח. אני כותבת ומיד מודה שזה לא פייר כלפי ח”כ איתן כבל ותמי זנדברג, כי בהתמודדויות מן הסוג הזה החיים יפים עבור המועמד המכהן שביכולתו להגיע לציבור הבוחרים בקלות גדולה יותר (לא רק היום, אלא בכלל). טוב, נמתין בסבלנות ונראה מה חושבים חצי מליון עובדים בישראל.
בהקשר לחוק המאחזים, הרי שתנועת “קול אחד” מקדמת פעילות המכוונת לעצירת הליך החקיקה (פעולה דומה התקיימה לפני מספר חודשים ושיאה היה בהסרת ההצעה משולחן הכנסת).
ראו פה: http://t.co/eastXGOy